Konu: Askerde kalmadığıma pişmanım.  (Okunma sayısı 706 defa)

#0 - 12.01.2023 16:15
Aranızda hiç bu duyguyu yaşayan var mı?
Ekim'de terhis oldum fakat hala aklımın köşesinde ikinci 6. ay askerliğe kalmama pişmanlığı var.
Askerdeyken ise yirmi bin maaş verseler bile kalmam diyordum.
Sebebi komutanlardan ziyade erlerin arasında dönen yokuş muhabbetleri, görevden nöbetten mıntıkadan ve eğitimden düşmeme olması ve
kendi görevimin baş ağrıtıcı olması ((Tabur yazıcısı)).

Fakat şu anda pişmanım. Keşke kalsaydım, üç öğün yemeğim vesaire hazır sadece aylık 2500 harcar geri kalan 5000 birikir di diye düşünüyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 12.01.2023 16:38
Ömür boyu zorunlu askerlik yapacak halin yok, ikinci 6. ay bitince ne olacaktı? Çok asker olmak istiyorsan askeriyeye girebilirsin, maaşı da iyi olanakları da.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 13.01.2023 00:33
para kazanma yolunda birikim ancak ucunda bir hedef olduğu müddetce anlamlıdır. Fazla birikim seni yüksek kazanca tabii tutmaz. Yıllarca çalışıp para biriktirerek ancak biriktirdiğin parayı harcarsın. İyi paralar kazanmak istiyorsan iyi şeyler düşünmeye bak. Bir meslek edin ve o meslekte ustalaş. Sevdiğin işi yapmak dertsiz batılı derdidir. Yüksek paralar kazanıp bir garsona aylığını tip olarak verip aynen öyle demek istiyorsan yaptığın işin her anından nefret etmelisin. Saygılar
pwnt
3
like
3
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
pwnt tepkisini veren kullanıcı(lar):
only allah can judge me, Stormcloak the Madman, piperslittlecigar,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
like tepkisini veren kullanıcı(lar):
only allah can judge me, piperslittlecigar, Fensiklidin,
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 13.01.2023 00:35
para kazanma yolunda birikim ancak ucunda bir hedef olduğu müddetce anlamlıdır. Fazla birikim seni yüksek kazanca tabii tutmaz. Yıllarca çalışıp para biriktirerek ancak biriktirdiğin parayı harcarsın. İyi paralar kazanmak istiyorsan iyi şeyler düşünmeye bak. Bir meslek edin ve o meslekte ustalaş. Sevdiğin işi yapmak dertsiz batılı derdidir. Yüksek paralar kazanıp bir garsona aylığını tip olarak verip aynen öyle demek istiyorsan yaptığın işin her anından nefret etmelisin. Saygılar
100
2
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
piperslittlecigar, Fensiklidin,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 13.01.2023 14:07
samp oynama git iş öğren diyo yani kankam
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 14.01.2023 19:03
İşiniz gücünüz yoksa ikinci altı ay çok mantıklı zaten, askere gidenler bilir, genellikle çoğu asker durumu kötü, 4-5 kardeşi/abisi olan insanlardan oluşuyor. İlaçlar bedava, yemek bedava, yer bedava

Askerlik yaptığım yerde yirmi kişi zam sonrası ikinci altı aya kaldı.  dışarıda utanç verici bir şey yapıp onu unutturmak isteyenler ikinci altı aya kaliyor, ya da dışarıda işi olmayan ve evi kirada olan insanlar.

Örneğin kogustaki arkadaş dışarıda amelelik yapıyormuş, aldığım parayı dışarıda harcarim burada kalayım aileme para gönderirim düşüncesiyle ikinci altı aya kaldı.

Ama bizim platformda durumu bu kadar kötü olan çok kişi olduğunu zannetmiyorum, aranızda askerlik düşünen varsa sözleşmeli er deneyebilir, maaşıda güzel, sözleşme bitince de tazminat alıp uzman çavuşluk denersiniz

Bana gelecek olursak:
Ben asla ve asla kalmam, özgürlük daha önemli, dönünce 4bin maaş versinler işe girer yine çalışırım, askerlikten iyidir :d

Not: bizim burada ikinci altı aya kalanlar fazla maaş alıyor diye komutanlar gececiyse uyutmuyor, gunduzcuyse her işi yaptırıp yormaya çalışıyorlar

Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 14.01.2023 23:48
Şahsi fikrim yaşadığın meselenin sadece askerlik ile ilgili olmaması genel olarak bir boşlukta olduğuna kanaat getiriyorum.
Askerliğimi daha yapmadım fakat bir değişiği bende yaşıyorum şuan.
Ben şuan gümrükçüyüm. 2.5 yılım doldu sayılır (Gümrük müşaviri+Uluslararası Nakliye) Ağustos ayına kadar gümrükte sıkı çalışıyordum ve yaptığım işi seviyorum. Mesai saatleri aşırı uzun ve aşırı koşturmacalı bir iştir günlük ortalama 50 bin adım atıp sabah 9 da işe başlayıp bazı günler iş yerinden gece 3-4 te çıktığım oluyordu. Yaptığım iş genelde sağa sola memurların önüne evrak yetiştirmek, evrağının geçerli kılınması için memurlara elli bin tane bahane ve yalan sıkmak ve yapılan ithalat yada ihracat mallarının muaynesini yazıp ithalat ve ihracat beyannamelerini hazırlamak.
Dediğim gibi yaptığım iş yorucu fakat koşturmacalı ve haraketli bir iş olduğu için işimi severek yapıyorum.
Üniversitem 1 sene uzadığı ve muafiyet bulamadığım için kasım ayında üniversiteye tekrardan başladım şuan 1+1 ev tuttum firmam ve patronlarım sağolsun şuan yaptığım işi homeofis olarak yapıyorum ve maaşıma etki ettirmediler aynı maaşı alıp yaptığım koşuşturmayı yapmayıp sadece evimden ihracat ve ithalat beyannameleri yazıyorum fakat aşırı sıkılıyorum eskisi kadar sevmemeye başladım.
Evin içinde bazen bir sağa bir sola volta atıp duruyorum bende boşluğa düştüm.

Her erkekte boşluk durumu olunca ulan askere mi gitsem düşüncesi vardır benim ve tanıdığım arkadaşlarda da bu durum oluyor askerde yaptığın iş belli olmasına rağmen koşuşturmacalar olur bu haraket olmayınca boşluk durumu oluyor tabi meselenin maddi durumu da oluyor. Askerde ''Ulan on bin alsam zaten karakolda oluyorum hafta izinlerinde şu kadar para yesem geri kalanını ya biriktiririm yada aileme yollarım'' düşüncesi insanı faydalı şeyler yapma isteği güden bir istektir bu tamamen olumlu karşılanabilir
Sana kardeş tavsiyem güzel bir iş bulmaya eğer okuyorsan sadece okuluna odaklanman olabilir. Geri kalan şeyler zamanla rayına oturur.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#7 - 22.01.2023 10:07
nraxy'nin dediği gibi kendini bir şeylerle kısıtlamak yerine özgürlük daha iyi. şahsen 6 yıl askerliğimi uzattığım için memnunum, hayatımı yaşıyorum. O:-)
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#8 - 22.01.2023 11:41
aylık kazandığım parayı askere gidince kazanmayacağım için üniversite devam ederken askerliğimi uzattım gideceğim zamanda bir şey değişir mi bilmiyorum ama ikinci ayı geç, ilk altı aya gitmem gerektiği gerçeği bile hiçbir şekilde hoşuma gitmiyor. kendi şehrimde kalıp işimi yapmaya devam etsem patates soymaktan daha yararlı olurum ama yapacak bir şey yok, zamanı gelince gideceğiz.. çünkü etrafa saçacağım bir 150bin yok.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#9 - 29.01.2023 00:06
Şahsi fikrim yaşadığın meselenin sadece askerlik ile ilgili olmaması genel olarak bir boşlukta olduğuna kanaat getiriyorum.
Askerliğimi daha yapmadım fakat bir değişiği bende yaşıyorum şuan.
Ben şuan gümrükçüyüm. 2.5 yılım doldu sayılır (Gümrük müşaviri+Uluslararası Nakliye) Ağustos ayına kadar gümrükte sıkı çalışıyordum ve yaptığım işi seviyorum. Mesai saatleri aşırı uzun ve aşırı koşturmacalı bir iştir günlük ortalama 50 bin adım atıp sabah 9 da işe başlayıp bazı günler iş yerinden gece 3-4 te çıktığım oluyordu. Yaptığım iş genelde sağa sola memurların önüne evrak yetiştirmek, evrağının geçerli kılınması için memurlara elli bin tane bahane ve yalan sıkmak ve yapılan ithalat yada ihracat mallarının muaynesini yazıp ithalat ve ihracat beyannamelerini hazırlamak.
Dediğim gibi yaptığım iş yorucu fakat koşturmacalı ve haraketli bir iş olduğu için işimi severek yapıyorum.
Üniversitem 1 sene uzadığı ve muafiyet bulamadığım için kasım ayında üniversiteye tekrardan başladım şuan 1+1 ev tuttum firmam ve patronlarım sağolsun şuan yaptığım işi homeofis olarak yapıyorum ve maaşıma etki ettirmediler aynı maaşı alıp yaptığım koşuşturmayı yapmayıp sadece evimden ihracat ve ithalat beyannameleri yazıyorum fakat aşırı sıkılıyorum eskisi kadar sevmemeye başladım.
Evin içinde bazen bir sağa bir sola volta atıp duruyorum bende boşluğa düştüm.

Her erkekte boşluk durumu olunca ulan askere mi gitsem düşüncesi vardır benim ve tanıdığım arkadaşlarda da bu durum oluyor askerde yaptığın iş belli olmasına rağmen koşuşturmacalar olur bu haraket olmayınca boşluk durumu oluyor tabi meselenin maddi durumu da oluyor. Askerde ''Ulan on bin alsam zaten karakolda oluyorum hafta izinlerinde şu kadar para yesem geri kalanını ya biriktiririm yada aileme yollarım'' düşüncesi insanı faydalı şeyler yapma isteği güden bir istektir bu tamamen olumlu karşılanabilir
Sana kardeş tavsiyem güzel bir iş bulmaya eğer okuyorsan sadece okuluna odaklanman olabilir. Geri kalan şeyler zamanla rayına oturur.

Şahsen erken mezun olmanın pişmanlığını yaşıyorum ben :D
Çalıştığım işler pek iş açıcı değil.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok