İşiniz gücünüz yoksa ikinci altı ay çok mantıklı zaten, askere gidenler bilir, genellikle çoğu asker durumu kötü, 4-5 kardeşi/abisi olan insanlardan oluşuyor. İlaçlar bedava, yemek bedava, yer bedava
Askerlik yaptığım yerde yirmi kişi zam sonrası ikinci altı aya kaldı. dışarıda utanç verici bir şey yapıp onu unutturmak isteyenler ikinci altı aya kaliyor, ya da dışarıda işi olmayan ve evi kirada olan insanlar.
Örneğin kogustaki arkadaş dışarıda amelelik yapıyormuş, aldığım parayı dışarıda harcarim burada kalayım aileme para gönderirim düşüncesiyle ikinci altı aya kaldı.
Ama bizim platformda durumu bu kadar kötü olan çok kişi olduğunu zannetmiyorum, aranızda askerlik düşünen varsa sözleşmeli er deneyebilir, maaşıda güzel, sözleşme bitince de tazminat alıp uzman çavuşluk denersiniz
Bana gelecek olursak:
Ben asla ve asla kalmam, özgürlük daha önemli, dönünce 4bin maaş versinler işe girer yine çalışırım, askerlikten iyidir :d
Not: bizim burada ikinci altı aya kalanlar fazla maaş alıyor diye komutanlar gececiyse uyutmuyor, gunduzcuyse her işi yaptırıp yormaya çalışıyorlar