2022 şubat-temmuz arasında askerlik yaptım. Bitlis'li bir devrem vardı, kendisiyle nöbet tutuyorduk. Ben ona istanbul'dan, şehir hayatından, karı-kız ortamlarından, gece hayatından bahsederken; o bana, köyünden, hayvanlarından bahsediyordu. Babası tarafından "adam olsun" mantığıyla zorla askere gönderilmiş zengin birisi de vardı. Aynı şekilde fakir bir aileden gelip sözleşmeli erliğe, uzman çavuşluğa başvuran birisi de vardı. Sevgili kanye west, herkes aynı şartlarda hayata başlamıyor. Herkes şanslı bir şekilde dünyaya gelmiyor.
Liseden arkadaşım var, 2001 doğumlu ve kendisi CEO... Ama bu çocuğun CEO'luk yaptığı şirkette 25-26 yaşında stajyerler var. Basit düşünürsek kimse yirmili yaşlarında çok çok istisnai kişiler dışında CEO olamaz. Peki bu çocuğun özelliği neydi de 22 yaşında CEO oldu. Çok basit babasının şirketi. Sevgili kanye west belli ki sosyal medyada çok fazla motivasyon, gaza getirici, girişimcilik paylaşan sayfaları takip ediyorsun. Hayal, umut satan sayfalarda gezinmeyi bıraksan iyi olur. Hiç kimse kusura bakmasın 40-50-60 level hesabın varsa, gelişmiş bir karakterin varsa bu oyunda demek ki çok fazla boş zamanın var. Ama senin takip ettiğin sayfalar boş zamanlarınızda spor yap, kitap oku, kendini keşfet, meditasyon yap, yeni biriyle tanışın diyor. Senin takip ettiğin sayfalar bilgisayar oyunlarını, televizyonu, netflix'i saçmalık olarak görüyor. Tutarsızsın.
Gün görmemiş, zorluk çekmemiş, "hayır" cevabını almamış, ret yememiş, dertsiz, altın tepside hayat sunulmuş kişiler akıl veriyor. İşte sosyal medya ve sosyal platformlar.