Konu: 14.12.22 , Ekrem İmamoğlu Davası  (Okunma sayısı 851 defa)

#10 - 14.12.2022 20:01
Konuşmasını izlerken tüylerim diken diken oldu. Meral Akşener'i olayın sıcaklığında kendisine destek veren ilk kişi olması bence bugün Almanya'ya giderek korkunç bir hata yapan Kemal Kılıçdaroğlu'na bir mesaj niteliğindeydi. Ekrem Başkan, bugün seçim ateşini yaktı, adaylık için en büyük isim olduğunu gösterdi...

Altılı Masa, yarın İBB binasında toplanıyor. Bu bile işaretin bir göstergesi gibi.

2023 yılında Türkiye'de
Her şey çok güzel olacak...

« Son Düzenleme: 14.12.2022 20:08 the batuhan batrix »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#11 - 14.12.2022 22:56
Spoiler: GösterGizle
Türkiye'de yaşıyorsanız bu adamın aldığı cezayı haksız görmek veyahut savunmak gibi bir lüksünüz yok, hakaret edersen ceza alırsın bu kadar basit. İmamoğlu'na 4 Kasım 2019'daki söylediği "31 Mart seçimini iptal ettirenler ahmaktır." sözleri gerekçesiyle dava açılmış, haliyle ettiği hakaretin de cezasını almıştır.

Diğer yargıtay kararlarını ufak bir araştırmayla gözden geçirebilirsiniz, her şey ortada.
Not: İmamoğlu savunucusu veya destekçisi değilim, sadece durumu gözden geçirdim. Bunun bir seçim öncesi eleme olduğu da ortada fakat verilen ceza haksız değil. Diktatör ne yaparsa yapsın, kimi cezaevine tıkarsa tıksın önümüzdeki seçimlerde o koltuktan düşecek.

Yanıt olabileceğini düşündüğüm bazı linkler aşağıdadır. Burada önemli olan Ekrem İmamoğlu'nun suçlu ya da suçsuz olması değil, yargının bağımsızlığını kaybetmesidir.

Yargının bağımsızlığını kaybettiğinin ben de farkındayım, dediğim gibi zaten savunmadım, İmamoğlu'nun aldığı gibi bunlar da ceza almalı. Harici bir şey demeyeceğim. Ama İmamoğlu'nu suçsuz gibi lanse eden tiplere ne desen boş.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#12 - 14.12.2022 23:01
Şahsi fikrim hukuk kurallarının çarpıtılmasına yönelik bir şey olmadığı yönünde. Belediye başkanlarının zaten dokunulmazlıkları yok. Büyük yetkilerle de donanmış değiller her manada. Dolayısıyla söyledikleri sözlere karşı evet daha duyarlı olmalılar. Ahmak olduklarını falan düşünebilirler, içinden geçirdi diye kimse suçlayamaz fakat siyasi arenada bunları söyleme lüksleri yok.  Söyleyebileceklerini düşünüyorlarsa da sultalarını çoktan iktidar üzerinde kurmuş olmaları gerekir. Devlet gücünü elinde tutmaları gerekir, ki böyle bir şeyin etikliği ahlakiliği zaten ayrı bir tartışma konusuyken reel siyasette ise hiçbir tutarlı sonucu da yok.  Ayrıca Türkiye gibi bir ülkenin siyaseti de pazarda balık satma siyaseti değil, herkes birbirinin kuyusunu kazma derdinde. Bazı arkadaşlar Erdoğan ile diğerlerini aynı kefeye koymuş fakat, Erdoğan'ın gücüyle diğerlerinin konumu kıyaslanamaz derecede şu an da. Şu anda zaten iyi yerlere gelen insanların da evet daha kurnaz ve akıllı olması gerekiyor. Dürüst siyaset yapacaksa bile kurnaz, cesur, güçlü, bilgili olmalı. Ayrıca bu seçim çarpıtması falan da değil. Yerel yönetim seçimleri 2024 yılında olacak. Belediye başkanı seçimlerine daha var yani yeni meclis ve yeni cumhurbaşkanlığı sisteminden daha sonra oluşacak bir durum. 2023 yılında ise Cumhurbaşkanlığı üzerine seçim yapılıyor. Yani bu seçimleri muhalif taraf ya da 6 lı masa kazanırsa yine istedikleri adayı başa İstanbul için getirebilirler. Seçim çarpıtması olayı değil sadece başkan olarak öne atılmasını hesaba katanlar olacaktır. O yandan da şunu söyleyebilirim, Bana göre Ekrem İmamoğlu zaten Cumhurbaşkanı adayı potansiyelinde olan birisi de değil. İstanbul'u kazanmasındaki başarısını Binali Yıldırım'ın başarısızlığına veren birisiyim. Yoksa ondan daha etkin olan Mustafa Sarıgül de bir önceki seçimde elenmezdi. AKP potansiyeli gitgide düşüyor, muhalefet iktidara doğru kayma yapıyor.  Yine de somut bazı adaylar var. O yüzden ben şahsen Ekrem İmamoğlu'nun çıkması karşısında dahi Erdoğan karşısında net kaybedeceğini düşünüyorum. Ayrıca böyle bir risk alınmaması gerekiyor doğru siyaset için. Çünkü Ekrem İmamoğlu kaybederse İstanbul yeniden AKP'nin eline geçecek ve aday gösteremeyen muhalefet tekrar eski sistemi AKP'ye kaptırmış olacak. Hali hazırda muhalif anlamında Ümit Özdağ & Mansur Yavaş & Muharrem İnce (ki bence Muharrem İnce bile düşük ihtimal & sürekli CHP'den ötürü kaybetmesini bahane ediyor fakat Fizik Öğretmeni, Siyasi kanatta ne kadar güçlü ve etkin olabilme potansiyeli var bilemiyorum. Daha geçen seçim durumlarını bile kontrol edebilme gücü yoktu, yine aday olduğunda yine kaybetme potansiyeli çok fazla dolayısıyla. Her şey söz becerisi değil, bir o kadar da güç ve network gerekiyor. Aynı olay yine yaşanabilir, aday göstermeleri risk o yüzden.) dışında ne hükümeti kurmaya namzet ne de cumhurbaşkanı adayı olabilme potansiyeli taşıyan bir lider görünmüyor. 6lı masa zaten kabine konusunda ittifak edemezlerse onların da başarısı biraz uçuk görünüyor.

Ahmet Davutoğlu, Meral Akşener, Ali Babacan, Temel Karamollaoğlu zaten muhalefet kazanırsa kabineyi dolduracak isimler olacak. Orada da karşı bir cb adayı potansiyeli çıkacak gibi durmuyor.

Allah sabır versin Ekrem İmamoğlu'na.  :)

Sonumuz hayrolsun :D

Ben olsam 6lı masadan şuna benzer bir sistem kurardım; hala şu kadar dediğim normal prototipi bile çıkaramayacaklarından eminim. Ama yine de bir umutla buraya yazıyorum. Bu fikirler dahi gündeme gelmiyor. Birileri böyle bir şey dese de ortalık karışsa da izlesek keşke diğer adaylar daha da çok gündeme gelir ama yapmıyorlar. Gerçekten büyük sıkıntı var, bu kadar gizemin olduğu yerde kadroların bile netleşemediği bir yerde aday çıkmasını düşünmek tabii ki garip. Yani Erdoğan gitse bile geldiklerinde de ne kadar adaletli bir ülkemiz olur orası dahi tartışma konusu.

6lı masanın yapacağı normalde kafasındaki model, Parlamenter Sistem geri gelmeli İlla bir bakan çizgisi çekilecek olsa. Şu şekilde çizilebilir.

Mansur Yavaş (Cumhurbaşkanı, Ankaradaki başarısı ve ılımlılığıyla daha iyi bir görünümde hem milliyetçi hem de üzerinde yafta yok. Daha objektif ve devlet adamı kişiliğiyle bakıyor.)
Kemal Kılıçdaroğlu (TBMM Başkanı - CHP'yi temsili devleti temsili meclisi temsili bir karakter. Daha fazla gidebileceği bir yer de yok. Ayrıca meclisin CHP ağırlıklı olması daha iyi, devletin konumu gereği kalması ve bölücülüğün engellenmesi açısından.)
Meral Akşener (Başbakan - kadın olması hasebiyle görüşmelere daha ılımlı yaklaşabilirdi ve daha demokratik bir kabine oluşurdu. Parlamenter Sistem gelirse kabine yerine Bakanlar Kurulu oluşurdu.)
Ümit Özdağ (İçişleri Bakanı - Sert ve mülteci politikalarıyla devlet içi illegal ve ağabeyci ablacı, tarikatçı yapılanmalarını bastırıp, kolluk sistemini daha rahat organize edebilecek birisi.)
Ahmet Davutoğlu (Dışişleri Bakanı - geçici süreli - akademisyen bilgisi var. Tecrübesi var, kullanılmaya daha uygun.)
Ali Babacan (Ekonomi Bakanı- geçici süreli - damattan iyidir.)
Muharrem İnce (Milli Eğitim Bakanı-Eğitimci edası var CB edası değil. O samimiyet ve ruhla çok güzel bir eğitim sistemi oluşturulur.)
Temel Karamollaoğlu (Diyanet İşleri Başkanı - Milli Görüşçü İslami Siyaseti Yapabilir.)

Diğerleri de zamanla olurdu.
« Son Düzenleme: 14.12.2022 23:20 Elif »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#13 - 14.12.2022 23:19
İmamoğlu'nun işine geldi çünkü mağdur edebiyatını oynayarak damardan vuracak, yeni cumhurbaşkanımıza hayırlı olsun diyebiliriz. Tarih tekerrürden ibarettir. Bu yorumu bir taraf tutarak yapmadım, sadece bir düşünce.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#14 - 14.12.2022 23:51
Belediye seçimlerini kaybettiklerinde seçimin iptal olmasını sağladıkları zaman durmayacakları belliydi. Seçimleri tekrar Ekrem İmamoğlu kazanınca ise halkın vereceği tepkiyi göz önüne alarak görevine engel olmaya çalıştıklarını düşünüyorum. Belediye meclisindeki görüşmelerde verilen önerilerin iktidar partisinin milletvekilleri tarafından "saçma, gereksiz" bulunduğunu görebiliyoruz. En basitinden herhangi bir doğal afet sırasında "Onu yaptı, buraya gitti." tarzındaki propagandalar  ile işin ne kadar göze battığı bence gayet ortada. Ekrem İmamoğlu belediye seçimleri öncesi büyük destek topladı ve adeta bomba gibi seçimlere girdi ve bileğinin hakkıyla çıktı. Belediye başkanı olduktan sonra örnek vermek gerekirse kendi ailem tarafından bile beklendiği gibi bir belediye başkanı olmadığı düşüncesi ortaya çıktı. Ekrem İmamoğlu'nun beklenilenleri karşılayamamasındaki en büyük etken kendisi mi yoksa yapmaya çalıştığı faydalı işlere bile engel olmak isteyenler mi? Dava sonucundaki kararın bağımsız bir yargılanma sonucunda olmadığı fikrindeyim. Sözde yasa karşısında herkesin sorumluluklarının olduğu bir ülkede atanmış olan X bakanı herkes tarafından hakaret olduğu bilinen sözler söyleyince hiçbir şey olmuyor. Halkın seçmiş olduğu Y milletvekili yada Z belediye başkanı aynısını söyleyince "suç" oluyor. Bir hâlimize üzülüyorum, bir de hâlimize üzülmekten başka elimden bir şey gelmediğine üzülüyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#15 - 15.12.2022 00:04
Çok hata yaptı, seçim öncesi ileri-geri konuştu. Haliyle medya aracılığıyla üzerine çullandılar, yetmezmiş gibi de hapse attırıyorlar. 2023 seçimlerine tekrar gelebileceğini düşünmüyorum. Muhtemelen kendisini cumhurbaşkanı koltuğunda görmek için 5-10 sene daha bekleyeceğiz. 2023 seçimi için son kale Mansur Yavaş.

Sürprizin bozulmasını istemiyorsanız Spoiler'a tıklamayın: GösterGizle
Meral Akşener, bugün Twitter'da Ekrem İmamoğlu'nun Altılı Masa tarafından aday gösterileceği konusunda iddia yapan bir haber sayfasının gönderisini beğenip, sonrasında geri çekmiş. Bununla alakalı da Kemal Kılıçdaroğlu'nun Almanya'dan geri dönüp, Altılı Masa'yı ivedi bir şekilde toplayıp, toplantı gerçekleştirmek istediği de iddia ediliyor. Garanti olmasa da çok olası, çok mantıklı bir iddia. Birilerinin keyfi kaçmış gibi.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#16 - 15.12.2022 00:06
ulkenin tarihi cizgilerinden bir tanesi olacagi asikar. neler olabilecegini az cok kestirebilsem de imamoglu ve aksenerin, kilicdaroglu tarafina darbe yaptigi gercegi ortaya cikmis oldu. unutmazsam, yarin detayli bir yazi yazabilirim. devlet kademelerinin nasil tepki gosterecegi konusu, akp icindeki cephelerin taraflarini ne tarafa cevirecegi konusu, cumhurbaskani erdoganin erken secim haricinde, muhalefetten destek oy almadan aday olamayacagi konusu, imamoglunun dogal aday olarak ortaya cikmasi ve gundemdeki bircok seyin ortadan kaybolmasi gibi bircok derin konu var. dusunuldugu gibi basit bir olay degil ve kamuoyu tepkisi ortada. onumuzdeki gunlerde birkac aci olaylar da yasanabilir. umarim guzel gunleri gorebiliriz.     umarim tiyatrocular ve kuklalar sahneyi terk eder diyorum, bilakis tiyatro devam ediyor.
« Son Düzenleme: 15.12.2022 00:33 lastgunmobster »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#17 - 15.12.2022 00:35
Ülkemiz adına ne kadar üzülesi bir durum... Hukuk bağımsızlığını kaybetmiş. Bir hukukçu değilim, Siyaset Bilimi son sınıf olan bir üniversite öğrencisiyim ama hakaret davası var ortada belki İmamoğlu'nun aldığı ceza doğruda olabilir ama Soylu aynı hakareti İmamoğlu'na yapmadı mı? RTE geçtiğimiz aylarda vatandaşlarının bir kısmına "Sürtük bunlar!" diyerek hakarette bulunmadı mı? Hukuk sistemimizin sarayın kontrolünde olduğunu bir daha görmüş olduk... Ama bir yandan şöylede bir durum var bir siyasinin yaptığı işleri, hizmeti, siyasi görüşünü, vizyonunu 2. plana atıp bize duygusal olarak pazarladığı şeylere bakıyoruz. Bu ülkede terör propagandası yapan bir siyasi liderin hapse girmesi üzerine onun için belgeseller yapılıp insanlara mağdur edebiyatı çekiliyor ve annesi utanmadan "Benim çocugum hiç terörist olur?" diyor, karısı aynı şekilde mağdura oynuyor ve ne yazık ki tanışsanız "Ne kadar medeni." diyebileceğiniz solcu kesimler bu oyuna kanıp o partiye oy veriyor ve o parti bu propaganda sayesinde bir sonraki seçim oy ve milletvekili sayısını yükseltebiliyor. Aynı zamanda RTE'nin girdiği ilk seçimlerde tek başına iktidar olmasını sağlayan şey uğradığı haksızlık ve hapishaneye girmesi değil miydi? Kim RTE'nin ne kadar iyi yada kötü bir belediye başkanı olduğunu biliyordu? Kim RTE ülkeye çağ atlatır, vizyonlu, çalışkan, başarılı diye başa getirdi? RTE Türkiye'nin yarısından fazlasını oluşturan muhafazakar seçmenin oylarını mağdur edebiyatı ve duygusal propagandalar ile kazanmadı mı? RTE İngilizce bile bilmeyen ama bunu bile şov malzemesi haline getirebilen (İsteyen izleyebilir)...
Spoiler: GösterGizle
hatta belki üniversite mezunu bile bir siyasi liderdi. Hani sürekli olarak bahsettiğimiz "Hollanda'da bir bakan bisikletle market alışverişi yapmış" , "Finlandiya Başbakanı tek başına parka gidip kitap okumuş" vb. şeyleri konuşarak onlara özeniyoruz ve haklıyız bence ama size soruyorum! Avrupa'nın hangi ülkesinde İngilizce bilmeyen, üniversite mezunu olup olmadığı bile belli olmayan birine sırf mağdur edebiyatı yaptığı için, halkının eziklik kompleksini gıdıkladığı için birine ülkelerini emanet ederler mi? Bu durum en son İtalya'da Benito Mussolini, Almanya'da Adolf Hitler ile gerçekleşti. Demokrasi ve siyaset olarak İtalya ile Almanya'dan yaklaşık 100 yıl geriden geliyoruz... Fransa ile muhtemelen 300 yıl. Aslında bunun sebebi Atatürk gibi muhteşem bir lidere sahip olmamız, Ata'mız bize cumhuriyeti armağan etti. Biz cumhuriyetin değerini Fransızlar gibi kendimiz elde ederek öğrenmedik yada Almanlar gibi dünya savaşı sonrası sefaleti yaşayarak öğrenmedik. Atatürk'ün bize armağan ettiği cumhuriyetin kıymetini umarım bu geçirmiş olduğumuz zor zamanlardan ders çıkararak öğrenir ve siyasilerin bizim duygularımızı sömürerek başarı elde edemeyeceğini, bize gerekli olan şeylerin adalet, hizmet gibi somut şeyler olduğunu anlamalarını sağlayabiliriz...

Bu olaya biraz farklı bir açıdan bakarak yorumda bulundum. Bu yorumlarımdan umarım "İmamoğlu'na destek vermeyin" dediğimi falan sanmamışsınızdır. Ben hiçbir partinin güzellemesini yapmıyorum. Bende bir çoğunuz gibi Atatürkçü, Türk milliyetçisi, vatanperver bir Türk genciyim...
Yüce Atatürk'ün Onuncu Yıl Nutkunda bahsettiği "Yurdumuzu dünyanın en mamur ve en medeni memleketleri seviyesine çıkaracağız. Milletimizi en geniş refah, vasıta ve kaynaklarına sahip kılacağız. Millî kültürümüzü, muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkaracağız." bu hedefi dedelerimiz, babalarımız başaramadı ama biz bu zorlu zamanlardan ders çıkarıp Atatürk'ün ilkeleri ışığında onun hedeflerini gerçekleştireceğimiz inancım tam.
Ne Mutlu Türk'üm Diyene!

Buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederim.

&t=400s
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#18 - 15.12.2022 01:24
Bu tür konuların tartışmasının oyun sunucusunun forumunda yapılmaması gerektiğini düşünüyorum. Twitter, ekşi, Facebook gibi platformlar bunun için var zaten. İnsanlar bu tür konularda karşıt görüşlerin yorumlarından hoşnut olmayıp galeyana gelir ve en sonunda mute atma zinciriyle kargaşa biter. Benzer bir olay yakın tarihteki mülteci konusunda da olmuştu çünkü.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok