Konu: 14.12.22 , Ekrem İmamoğlu Davası  (Okunma sayısı 843 defa)

#20 - 15.12.2022 12:22
Şahsi fikrim hukuk kurallarının çarpıtılmasına yönelik bir şey olmadığı yönünde. Belediye başkanlarının zaten dokunulmazlıkları yok. Büyük yetkilerle de donanmış değiller her manada. Dolayısıyla söyledikleri sözlere karşı evet daha duyarlı olmalılar. Ahmak olduklarını falan düşünebilirler, içinden geçirdi diye kimse suçlayamaz fakat siyasi arenada bunları söyleme lüksleri yok.  Söyleyebileceklerini düşünüyorlarsa da sultalarını çoktan iktidar üzerinde kurmuş olmaları gerekir. Devlet gücünü elinde tutmaları gerekir, ki böyle bir şeyin etikliği ahlakiliği zaten ayrı bir tartışma konusuyken reel siyasette ise hiçbir tutarlı sonucu da yok.  Ayrıca Türkiye gibi bir ülkenin siyaseti de pazarda balık satma siyaseti değil, herkes birbirinin kuyusunu kazma derdinde. Bazı arkadaşlar Erdoğan ile diğerlerini aynı kefeye koymuş fakat, Erdoğan'ın gücüyle diğerlerinin konumu kıyaslanamaz derecede şu an da. Şu anda zaten iyi yerlere gelen insanların da evet daha kurnaz ve akıllı olması gerekiyor. Dürüst siyaset yapacaksa bile kurnaz, cesur, güçlü, bilgili olmalı. Ayrıca bu seçim çarpıtması falan da değil. Yerel yönetim seçimleri 2024 yılında olacak. Belediye başkanı seçimlerine daha var yani yeni meclis ve yeni cumhurbaşkanlığı sisteminden daha sonra oluşacak bir durum. 2023 yılında ise Cumhurbaşkanlığı üzerine seçim yapılıyor. Yani bu seçimleri muhalif taraf ya da 6 lı masa kazanırsa yine istedikleri adayı başa İstanbul için getirebilirler. Seçim çarpıtması olayı değil sadece başkan olarak öne atılmasını hesaba katanlar olacaktır. O yandan da şunu söyleyebilirim, Bana göre Ekrem İmamoğlu zaten Cumhurbaşkanı adayı potansiyelinde olan birisi de değil. İstanbul'u kazanmasındaki başarısını Binali Yıldırım'ın başarısızlığına veren birisiyim. Yoksa ondan daha etkin olan Mustafa Sarıgül de bir önceki seçimde elenmezdi. AKP potansiyeli gitgide düşüyor, muhalefet iktidara doğru kayma yapıyor.  Yine de somut bazı adaylar var. O yüzden ben şahsen Ekrem İmamoğlu'nun çıkması karşısında dahi Erdoğan karşısında net kaybedeceğini düşünüyorum. Ayrıca böyle bir risk alınmaması gerekiyor doğru siyaset için. Çünkü Ekrem İmamoğlu kaybederse İstanbul yeniden AKP'nin eline geçecek ve aday gösteremeyen muhalefet tekrar eski sistemi AKP'ye kaptırmış olacak. Hali hazırda muhalif anlamında Ümit Özdağ & Mansur Yavaş & Muharrem İnce (ki bence Muharrem İnce bile düşük ihtimal & sürekli CHP'den ötürü kaybetmesini bahane ediyor fakat Fizik Öğretmeni, Siyasi kanatta ne kadar güçlü ve etkin olabilme potansiyeli var bilemiyorum. Daha geçen seçim durumlarını bile kontrol edebilme gücü yoktu, yine aday olduğunda yine kaybetme potansiyeli çok fazla dolayısıyla. Her şey söz becerisi değil, bir o kadar da güç ve network gerekiyor. Aynı olay yine yaşanabilir, aday göstermeleri risk o yüzden.) dışında ne hükümeti kurmaya namzet ne de cumhurbaşkanı adayı olabilme potansiyeli taşıyan bir lider görünmüyor. 6lı masa zaten kabine konusunda ittifak edemezlerse onların da başarısı biraz uçuk görünüyor.

Ahmet Davutoğlu, Meral Akşener, Ali Babacan, Temel Karamollaoğlu zaten muhalefet kazanırsa kabineyi dolduracak isimler olacak. Orada da karşı bir cb adayı potansiyeli çıkacak gibi durmuyor.

Allah sabır versin Ekrem İmamoğlu'na.  :)

Sonumuz hayrolsun :D

Ben olsam 6lı masadan şuna benzer bir sistem kurardım; hala şu kadar dediğim normal prototipi bile çıkaramayacaklarından eminim. Ama yine de bir umutla buraya yazıyorum. Bu fikirler dahi gündeme gelmiyor. Birileri böyle bir şey dese de ortalık karışsa da izlesek keşke diğer adaylar daha da çok gündeme gelir ama yapmıyorlar. Gerçekten büyük sıkıntı var, bu kadar gizemin olduğu yerde kadroların bile netleşemediği bir yerde aday çıkmasını düşünmek tabii ki garip. Yani Erdoğan gitse bile geldiklerinde de ne kadar adaletli bir ülkemiz olur orası dahi tartışma konusu.

6lı masanın yapacağı normalde kafasındaki model, Parlamenter Sistem geri gelmeli İlla bir bakan çizgisi çekilecek olsa. Şu şekilde çizilebilir.

Mansur Yavaş (Cumhurbaşkanı, Ankaradaki başarısı ve ılımlılığıyla daha iyi bir görünümde hem milliyetçi hem de üzerinde yafta yok. Daha objektif ve devlet adamı kişiliğiyle bakıyor.)
Kemal Kılıçdaroğlu (TBMM Başkanı - CHP'yi temsili devleti temsili meclisi temsili bir karakter. Daha fazla gidebileceği bir yer de yok. Ayrıca meclisin CHP ağırlıklı olması daha iyi, devletin konumu gereği kalması ve bölücülüğün engellenmesi açısından.)
Meral Akşener (Başbakan - kadın olması hasebiyle görüşmelere daha ılımlı yaklaşabilirdi ve daha demokratik bir kabine oluşurdu. Parlamenter Sistem gelirse kabine yerine Bakanlar Kurulu oluşurdu.)
Ümit Özdağ (İçişleri Bakanı - Sert ve mülteci politikalarıyla devlet içi illegal ve ağabeyci ablacı, tarikatçı yapılanmalarını bastırıp, kolluk sistemini daha rahat organize edebilecek birisi.)
Ahmet Davutoğlu (Dışişleri Bakanı - geçici süreli - akademisyen bilgisi var. Tecrübesi var, kullanılmaya daha uygun.)
Ali Babacan (Ekonomi Bakanı- geçici süreli - damattan iyidir.)
Muharrem İnce (Milli Eğitim Bakanı-Eğitimci edası var CB edası değil. O samimiyet ve ruhla çok güzel bir eğitim sistemi oluşturulur.)
Temel Karamollaoğlu (Diyanet İşleri Başkanı - Milli Görüşçü İslami Siyaseti Yapabilir.)

Diğerleri de zamanla olurdu.
tamam
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#21 - 15.12.2022 13:36
arkadaslar bosuna tartismayin bu ulke duzelmez, istanbulda yasayanlara tavsiyem gelecek hayatinizda yurtdisina cikma imkaniniz yoksa istanbul disinda farklı bir sehirde yasayin, türkiye cok pahali degil istanbul cok pahali

1 ay eskisehirde kaldim ve (kira, ihtiyac, yeme icme sıcma) ayda harcadığım para 5000
yillardir istanbulda kaliyorum her ay sadece kira 5000(minimum)
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#22 - 15.12.2022 13:42
Bu karara AK Partili milletvekilleri dahi şaşırdılar, çünkü direkt olarak İmamoğlunu güçlendiriyor. Kulislerde zaten uzun bir süre daha konuşulacak bir karar gibi görünüyor.

Bu durum hem KK'nın kendini aday ilan etme durumunu iyice zayıflatıp İmamoğlu kartını öne çıkardı.

100
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
Brownie,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#23 - 15.12.2022 17:53
tarih tekerrür sadece Laz müteahhitler, Karadeniz bölgesi değişmiyor.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#24 - 15.12.2022 22:15

Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#25 - 15.12.2022 22:57
Miting oldu bir de bugün Fatih'te olayla ilgili, durumlar karışıyor bakalım.  :manifdog
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#26 - 16.12.2022 00:51
siyasal islamın olmazsa olmazı mağdur imajının gücünü bilen ak parti, elbette mağduriyet ile popüleritenin doğru orantılı olduğunu da biliyor. AKP safları neden bu karara imza attı? gerçekten anlamsız geliyor, amacın altılı masanın dağıtılması noktasında ilerlediğini düşünüyorum, CHP demirbaşları, Akşener & İmamoğlu çiftinin Kemal Kılıçdaroğlu'na büyük bir saygısızlık ettiğini düşünüyor, bu noktada CHP içinde de her şeyin yolunda gittiğini söylemek gerçekten fazlasıyla güç, özellikle İP'li vekillerin daha önceki KK aday olmasın çıkışları zaten karşı tavırlarını açıkça belirtiyordu, bu hamleler ile tabanlar fazlasıyla çakıştı, CHP teşkikatlarının desteği olmadan bu seçimin kazanılmayacağını ilk olarak anlamamız gerekiyor
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#27 - 16.12.2022 00:59
daha önce, canan kaftancıoğlu'nun, ekrem imamoğlu için "ikinci erdoğan", "şizofren" gibi kelimeler kullandığını da biliyorduk, fakat bu son olay, tüm CHPliler için ayrıştırıcı olmaktan çok bazı isimleri tekrar birleştirmeye yarayacak gibi de gözüküyor, canan kaftancıoğlu'nun destek açıklamaları bana gerçekçi geldi, tekrardan kılıçdaroğlu yörüngesinden çıkıp imamoğlu ile beraber yürümesini dilerim, o anahtar isim
dislike
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
dislike tepkisini veren kullanıcı(lar):
lastgunmobster,
Tepki yok

#28 - 16.12.2022 11:21
Türkiye'de bir açıklamasıyla benzetmek gerekirse halkı sokağa dökebilecek, sonuna kadar hakkını arayacak 3 kişi var. Ve Türkiye'de siyaseti en mükemmel şekilde yapan 3 kişi var. O 3 kişi.

1-RTE
2-Selahattin Demirtaş
3-Ekrem İmamoğlu

Selahattin Demirtaş ve Ekrem İmamoğlu mükemmel ve her kesimden oy alabilecek siyasilerdi. Bugün çoğumuz Selahattin Demirtaş'a ya da HDP'ye sadece kürtlerin oy verdiğini düşünüyorsunuz. Ama HDP sadece kürtlerin değil; LGBT, ateist, gazeteci, azınlıkların, haksızlığa uğrayanların partisidir. Bugün sadece kürt oyuna kalsaydı HDP barajı geçemezdi. Çünkü kürtlerin çoğunluğu  AKP'ye oy atıyor.

Ekrem İmamoğlu'da RTE'yi yenme ihtimali en yüksek adaydı ve hakkını sonuna kadar arardı. Kitletleri harekete geçirebilirdi. Ne oldu? İçeriye atıldı. Selahattin Demirtaş'ı da 2017 referandumundan 6 ay önce hapishaneye atmışlardı. Ekrem İmamoğlu'da seçimlerden 6 ay önce cezası verildi. Yargı onamasını bekliyorlar. Ama İmamoğlu adaylığını açıkladığı an hapishaneye atılacak, ya da şimdi atılıp İBB akp'nin eline geçecek ve İBB bütçesini seçimlerde harcayacaklar.

Şunu da unutmayın RTE geçenlerde son kez aday olduğunu açıklamıştı. RTE kaybedeceği seçime girmez ve bu berbat muhalefet bir şekilde seçimi RTE'ye verir. Türkiye'de enflasyonun en yüksek açıklandığı gün Kemal Kılıçdaroğlu başörtüsü açıklaması yapmıştı. Zaten çözülmüş, ortadan kalkmış bir mesele. Artık her yerde, her görevde başörtülü kadınlar var. Neden gündeme getiriyorsun? Neden en önemli günlerde yurtdışına gidiyorsun? Deniz Baykal, RTE'nin siyasi yasağını kaldırdı ve onun önünü açtı. Kılıçdaroğlu'da saçma sapan açıklamarı ve politikalarıyla RTE'ye karşı bütün seçimleri kaybetti ve onu besledi. Bugün Türkiye'nin bu hale gelmesinin en büyük nedeni muhalefettir.

Ama her zaman söylüyorum ve yine tekrarlıyorum. SEÇİM OLMAYACAK! SEÇİM OLMAYACAK! SEÇİM OLMAYACAK!
« Son Düzenleme: 16.12.2022 11:38 karizmatik devrimci »
funny
1
pwnt
1
dislike
1
disagree
3
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
funny tepkisini veren kullanıcı(lar):
kanye west,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
pwnt tepkisini veren kullanıcı(lar):
roosevelt,
Tepki yok
dislike tepkisini veren kullanıcı(lar):
Bandrol,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
disagree tepkisini veren kullanıcı(lar):
Elif, Bandrol,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#29 - 18.12.2022 11:50
Ekrem İmamoğlu'nu yaklaşık 5 yıldır takip ederim ve muhalefetin başına gelmiş en güzel şey son yıllarda. Muharrem ince'de tutmayan kumaş ve KK'de olmayan şeytan tüğü kendisinde var. Gerekli tüm donanımlara da sahip Tr şartları için (laz müteahhit vs. hemşerim) bir yıl 20 reis yönetti, 20 sene de diğer hemşerim yönetsin ben kendisinden razıyım. Umarım muhalefet doğru adayı gösterir.

Bu tarz davalar da uzun vadede sadece kendisine artı olarak döner.
dislike
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok