Konu: Damien Kingster / Emote Kural İhlali  (Okunma sayısı 229 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 12.12.2022 21:50

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @Clay Damien_Kingster

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Meclisteki herkes.

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: SS'lerde mevcut.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
- Hatalı emote kullanımı: Karşı tarafı OOC tahrik edecek şekilde /me /do gibi komutları kullanmak (/me salağa bakar. /do Çirkin adamdan rahatsız olmuştur. gibi)

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Mecliste hararetli bir konuşma dönerken, Damien Kingster rolün akışına kapılıp /me üzerinden kesin yargı içeren bir ifade kullanıyor "suçlular" diye. Mecliste rol yapan beş siviliz, kaldı ki kimsenin suçu kesinleşmiş değil, emote üzerinden ifadesini sağlamlaştırmaya çalıştığı için ceza almasını istiyoruz. Kimse tarafından bilinmeyen bir emote'u öyle yazması hata bir de kendisi Support

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): -

#1 - 12.12.2022 22:44
Merhaba, o rolde bende vardım. Bu tür durumlar için şikayet açmak ne kadar doğru, bilemiyorum. Eğer kişi hatalı emote vermiş ise illa ki yönetim insiyatif kullanır veya cezasını çeker. Meclis esnasında bir çok hatalı emote yapılıyor, her emote'u alıp şikayet oluşturursak burada birbirimize olan OOC saygıyı kaybetmiş oluruz. İnanıyorum ki, bu olayı büyütmenin pek te bir anlamı yok, basit hatalar peşinde koşmak bizleri sadece üzer, saygımızı kaybettirir.

#2 - 12.12.2022 22:51
O OOC saygı konusu Support yetkisini kullanarak Lawrence Konner'ın beni uyarmaya başlamasıyla kırıldı zaten, ben de Support'luk yaptım ama rolün ortasında hatalı gördüğüm davranışı role bölerek uyarmadım rolün bitmesini bekledim. Sen de Support görevi yaptın rol ortasında /b bölerek "Ben Support'um müdahele ediyorum." dediğin için uyarı aldın, sevgiler.
« Son Düzenleme: 12.12.2022 22:57 lencarst »

#3 - 12.12.2022 22:53
O OOC saygı konusu Support yetkisini kullanarak Lawrence Konner'ın beni uyarmaya başlamasıyla kırıldı zaten, ben de Support'luk yaptım ama rolün ortasında hatalı gördüğüm davranışı role bölerek uyarmadım rolün bitmesini bekledim. Sen de Support görevi yaptın rol ortasında /b bölerek "Ben Support'um müdahele ediyorum." dediğin için uyarı aldık, sevgiler.

Görev bilinci ile o uyarıyı yapmak durumunda kalmıştım, uyarımı da aldım. Uyarma sebebim ise Commerce Plaza'da adam taramanızdı, duyarlılığın için teşekkürler.

#4 - 12.12.2022 22:54
O OOC saygı konusu Support yetkisini kullanarak Lawrence Konner'ın beni uyarmaya başlamasıyla kırıldı zaten, ben de Support'luk yaptım ama rolün ortasında hatalı gördüğüm davranışı role bölerek uyarmadım rolün bitmesini bekledim. Sen de Support görevi yaptın rol ortasında /b bölerek "Ben Support'um müdahele ediyorum." dediğin için uyarı aldık, sevgiler.

Görev bilinci ile o uyarıyı yapmak durumunda kalmıştım, uyarımı da aldım. Uyarma sebebim ise Commerce Plaza'da adam taramanızdı, duyarlılığın için teşekkürler.

Senin Support görevini yaptığın zamanlar bizim silahımız bile yoktu. Şimdi de aynı durum gerçekleşip centilmenlik ahlakına aykırı bir davranış sergilendi, tekrar uyarı verilir mevzu kapanır.

#5 - 12.12.2022 23:30
Merhabalar, bana ait olan şikayete OOC kininizi aranızda atışarak döktüğünüz için teşekkürler, keyifli günler diliyorum.

Savunmaya gelecek olursak, bu oynadığımızın bir oyun olduğunu unutmamanız gerektiğini düşünüyorum. Meclis rollerine sizin bu sunucuya kayıt olma tarihinizden (05.04.2022 20:14) bile daha öncelerden katıldığımı belirtmeliyim. Meclis ortamı bildiğiniz üzere agresif, saldırgan ve kapışmalı bir ortam. Hepimiz aramızda atışıyoruz, laflıyoruz veya bu atışmalar büyüyüp argoya geçmekte. Bu ortamı kızgınlaştıran şeyler de bildiğiniz üzere sözlerimiz ve bunları destekleyen emotelarımız. Hepimizin meclis içerisinde verdiği emoteları görüyoruz buraya meclisteki tüm kişileri etiketleyip onay alabilirim ama gerek yok. Böyle ufak tefek emoteların sizi neden rahatsız ettiğini anlamışta değilim. Kısacası böyle emoteları gün içerisinde hepimiz kullanıyoruz, bunu "Support" olmam değiştirmiyor. Savunmanın kısa ve özetine gelecek olursam, tamam evet attığım emote hatalı olabilir bunu zaten inkar etmiyorum ama bu emote'un şikayet seviyesine gelecek kadar sizi rahatsız etmesini saçma buluyorum. Ayrıca yazmış olduğum emote ortaya atılmış bir emote, üzerinize alınmış olan kişiler sizseniz diyebileceğim bir şey yok. Genel bir şey.
Ekstra olarak böyle ufak tefek şeylere "Support" olarak takılmayarak ekran görüntüsü alma zahmetine bile girmediğim fakat chatlogdan aldığım size ait olan emoteları aşağıya bırakıyorum.

Bu şikayete karşılık olarak bir şikayet açmayacağım, OOC kin güdecek kadar önemsemem, bu bir oyun. Umarım sizlerde bu durumun farkına varıp eğlenmenin, geçirdiğiniz vaktin önemini anlarsınız. Teşekkürler, Vice ile kalın!  :)
Ek:
Spoiler: GösterGizle
==> Meclis sırasında emote içerisinde "karı" kelimesi hatalı.
---
[21:56:16] * Reginald Chavez elini beline götürür, hayali silahı masaya koyar ve Jack'e gösterir.

[21:56:31] * Deep James eli havada, söz bekliyor.

[21:56:35] * Jack Valentine silahı görüp şaşırmış gibi yapar, beğeni belirtisi gösterir dudak kıvrımlarıyla, artık saldı mevzuları.

[22:26:40] Harrison Crawford (bağırır): İyi geceler yüce meclis üyelerim.

[22:26:46] Harrison Crawford (bağırır): Öptüm hepinizi.

(Hatalı emotelar örneği ve RetartedRP kapsamında meclis içerisinde bağılarak öptüm hepinizi denilmesi(?), "artık saldı mevzuları", Chatlog @Magician 'dan alınmıştır.)
« Son Düzenleme: 12.12.2022 23:36 Clay »

#6 - 12.12.2022 23:32
(Benimle ilgili olmayan diğer konuşmalar hakkında ve şikayete ekstra bir yanıt yazılmayacak.)

#7 - 13.12.2022 00:43
ilk olarak, bir support sizin herhangi bir yanlışınızda pm'den uyarıp ceza alabileceğinizi söyleme yetkisine sahip. ikinci olarak bu rolde verilen çok fazla hatalı emote elimize ulaştı, toplu olarak ceza almanız yerine bir seferliğine uyarı aldınız, tekrarında daha büyük sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. yazdığınız her emoteun kelimesine dikkat edin, iyi forumlar.
« Son Düzenleme: 13.12.2022 00:46 Mnemosyne »