Konu: Morio Watanebe İhlaller Zinciri  (Okunma sayısı 252 defa)

#0 - 11.12.2022 01:59

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Morio_Watanebe @Onite

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Marcus_Roadman @Eswiper Mariane Nocturnal @DERDEAM

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: Video ve SS

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
2. Ortak Nezaket

Herhangi bir OOC (karakter/oyun dışı) durumda diğerlerine karşı sakin ve saygılı olmanız beklenmektedir. OOC ayrımcılık, kutuplaşma ve bu durumları role yansıtma gibi eylemlere girişilmemelidir.

Ayrıca ortak nezaket, oyun ortamındaki karşılıklı saygıyı da belirtir. Yani diğer oyuncuların oyundan keyif almasını önleyecek her türlü hareketi gerçekleştirmekte ihlal olarak sayılacaktır.

Fikrine katılmıyor veya olumsuz düşünceniz varsa bile yetkililerin size yaptığı yönlendirmeleri takip etmelisiniz. Eğer bir yetkilinin hatalı karar verdiğini düşünüyorsanız yetkili şikayeti oluşturmalısınız. Ancak kişisel çıkar çatışmaları üzerinden yetkililere gereksiz suçlama yapılması kabul edilmez, bu durumu sürdürenler cezalandırılabilir.

Rolün her zaman devam ettiği unutulmamalı ve kural ihlali varsa bile o anda rol bölünmemelidir. Rolün bölünmesine bağlı olarak çıkacak tartışmalar da ortak nezaket kuralını ihlal edecektir. Rol bittikten sonra ihlal varsa forumdan oyuncu şikayeti oluşturmalı ve burada da ortak nezaket ilkelerini korumalısınız.
Örnekler
- /pm, /b gibi OOC kanallar üzerinden hakaret veya küfür etmek
- spam/flood yaparak iletişimi baltalamak
- yetkili kararlarına karşı çıkmak, fikrini diretmek
- kaza, vurulma, kaçırma gibi karakterinizi olumsuz etkileyen olaylarda kasıtlı olarak uyum sağlamamak veya rolü aksatmak
- OOC sorunları IC lehine kullanmak ve karşı tarafın rolünü etkilemek (Örneğin polis karakterin oyunu çökmesi üzerine olay yerinden kaçmış gibi davranmak, oyundan düşmüş kişinin aracını çalmak, vb.)
- Rolde AFK kalmak
- Hem sistemsel hem rolsel işleyişi olan bir yerde sistemi kullanıp rolsüz çıkmak (hastanede doktor varsa koşarak /tedaviol yazıp çıkmak, restoran/bar/cafe vb. yerlerde stoktaki ürünleri rolsüz satın almak, vb.)
- Hatalı emote kullanımı: Karşı tarafı OOC tahrik edecek şekilde /me /do gibi komutları kullanmak (/me salağa bakar. /do Çirkin adamdan rahatsız olmuştur. gibi)
- Oyundan çıkış yapmak: son rol etkileşiminden en az 15 dakika geçmeden oyundan çıkış yapılmamalıdır. Rolün diğer tarafıyla iletişime geçip bu konuda anlaşmak mümkündür. Polislerle ilgili rollerde bu kuralın ihlali halinde silahlarınız ve envanterinizdeki yasadışı eşyalarınız silinebilir.
- AFK bir oyuncuya karşı saldırı rolleri yapmak. Bu durum suistimal ediliyorsa rol sonrası şikayet açılmalıdır.
- Acıya, hasara duyarsız bir karakter canlandırmak

3.3. Fear RP: Normalde korku gerektiren durumlarda gerçekçi bir şekilde korku rolü (Fear RP) yapılmalıdır.
Örnekler:
- Kalabalık bir yerde veya sokağın ortasında silah çekmek
- Kendisine silah doğrulturken birden koşmaya başlamak veya silah çekmeye çalışmak
- Esir alınma, yaralı durumuna düşme, azınlıkta kalma gibi durumlarda korkusuzca davranmak
- Polis otoritesini tamamen yok saymak, silah doğrultulmasına rağmen polisin direktiflerine uymamak

Genel olarak ölümden korkmayan bir karakter yönetilmesi bu karakterin ölümüne (CK) yol açabilir.

3.7. Yaralı rolleri: Sistemsel olarak baygın duruma düşen/düşürülen karakterler için yaralı rolü yapılması gerekmektedir. Yaralı durumuna düşme sebeplerine bağlı olarak oyuncular kanama vb. rollerini gerçekleştirmelidir.

Yaralanma durumlarına göre kanama, pansuman vb. rollerin azami süreleri aşağıdaki gibidir. Bu süreler; karakteri tekrar herhangi bir çatışmaya girebilecek düzeye getirmez, yalnızca yaraların sarılması gibi gerçeğe yakın rollerin yapılma süreleridir. Tekrar bir çatışmaya girmek için 8 saat beklemelisiniz. (Polisler için bu süre 4 saattir)
- Tüm ateşli silahlar: 1 saat
- Yumruk, sopa, bıçak vb. fiziksel saldırılar: 30 dakika
- Araç çarpması veya patlaması, yüksekten düşme sonucu ölmek: 15 dakika

Yukarıdaki belirtilen süreler bitmeden yaralı rolüne aykırı eylemlere örnekler:
- Ağır iş yapmak (birisini kucaklayıp arabaya bindirmek gibi)
- Yaralandıktan sonra kaçmak için gerçek dışı davranışlar sergilemek (sürünme hareketi belirtip hızlı yürüyerek olay yerinden kaçmak)
- Süratli araç kullanmak
- Fiziksel agresif rollere girişmek

Sistemsel yaralandıktan sonra 8 saat boyunca silahlı çatışma rollerine girilmez. Aynı şekilde baygınlık süresi biter bitmez saldırıya devam etmek de bu kurala aykırıdır.

Silahla vurulma durumunda /hasarlar üzerinde nereden hasar alındıysa buna göre rol yapılmalıdır. (Kafa hariç, bu durumda herhangi bir noktadan vurulmuş ve ağır yaralı olarak devam edilebilir.)

Türkçe Terim

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Dün arkadaşımı dolandırmış olan Morio isimli şahıs arkadaşıma saldırmıştır. Ona karşı küfürler, tehditler etmiştir. Bugün yanına uğradığımızda ise kişi videoda ve ssde görünen ihlalleri gerçekleştirmiştir.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
(Kişinin bütün ihlalleri videoda gözükmekte.)
https://cdn.discordapp.com/attachments/941421795859394570/1051259779449880716/onitekalite.PNG (discord üzerinden ooc kinini kullanması)

Ek açıklamalar(varsa): Kişinin 69 level bir karakteri bulunmakta. Bu kadar emek verip böyle ihlalleri neden yapıyorlar anlamıyorum. Kişinin alabileceği en ağır cezayı almasını talep ediyoruz. Böyle kişiler yüzünden rol zevkimiz bozuluyor. Yardımcı olabilirseniz seviniriz.

« Son Düzenleme: 11.12.2022 02:01 vlone »

#1 - 11.12.2022 02:10
Öncelikle merhaba. Videoda gözüktüğü üzere olan şeylerin üstüne çok konuşmayacağım. Olayın benden tarafa olan kesimini anlatıp çekileceğim. İkili diyolağa girip savunmama karşı yazılan yazılara da cevap vermeyi planlamıyorum.

Öncelikle Marcus Roadman isimli kişi dün bana araç satın almaya geldi, sattığım araç ikilik nos'a sahipmiş ve bu yüzden onu dolandırdığımı iddia etti. Bende bundan haberdar değildim ve bundan haberdar olsam aracı geri satın almak gibi bir şey yapmazdım zaten. Aracı benden aldıktan sonra, ikilik nos olayını fark edene dek bana jant yaptırmıştı ve iki bin dolarını almıştım.(Bu da zaten $1500'ü sisteme kesilen ücret) Onun da iadesini istedi. Beni zaten yeterince uğraştırdığını ve o araca o modifiyeyi kendi isteğiyle yaptırdığını bildirerek iki bininin iadesini yapmayacağımı söyledim, bana tehditler savurarak dükkanımı terk etti. Sonrasında bugün üç arkadaşı ile beraber bir anda önümde belirdiler. Başta gördüğünüz üzere sınırımı koruyup, Fear rolünü sergiledim ve iki bin dolarını geri verdim. Sonrasında aşağılama/küçük düşürücü rol kıvamına girdikleri için bende güvencem olan, hood bölgesine yakın olduğum Poschevo ekibini öne sürerek onlara karşılık verdim. Onlara saldırmamama rağmen, sırf bu tarz şeyleri yedirememelerine rağmen beni aşağılama/küçük düşürme ve dayak atma rolüne girdiler. Aşağılama rolüne daha fazla katlanamadım ve içeriye geçip kapımı kilitledim, AFK saldım. İllegal tarafta yenik düşen karakterler, benim gibi legal rol sergileyen insanları aşağılayarak kendilerini ve egolarını tatmin etmeye çalıştılar. Buna izin vermedim, üzgünüm. Elimden bu kadarı geldi. Bu kadar katlanabildim.  Discord SS'i kırpılmış, sanırsam geçersiz kanıt. Savunmama gerek yok sanırsam. "Devlette görüşürüz." nasıl bir terim sorgulamıyorum bile.
Sunucunun olabildiğince legal kısmında yer almaya çalışıp legal bir işletme yönetiyorum. Legal işletmelerin korunmasını sağlamak zor, sürekli bu tarz olaylarla karşılaşıyorum. Bu arkadaşlar sadece bunlardan birisi. Savunmam bu kadar, teşekkürlerimi ve minnetlerimi sunup kararı sayın adminlere bırakıyorum. İyi forumlar.
« Son Düzenleme: 11.12.2022 02:15 Onite »

#2 - 11.12.2022 03:12
Öncelikle merhaba. Videoda gözüktüğü üzere olan şeylerin üstüne çok konuşmayacağım. Olayın benden tarafa olan kesimini anlatıp çekileceğim. İkili diyolağa girip savunmama karşı yazılan yazılara da cevap vermeyi planlamıyorum.

Öncelikle Marcus Roadman isimli kişi dün bana araç satın almaya geldi, sattığım araç ikilik nos'a sahipmiş ve bu yüzden onu dolandırdığımı iddia etti. Bende bundan haberdar değildim ve bundan haberdar olsam aracı geri satın almak gibi bir şey yapmazdım zaten. Aracı benden aldıktan sonra, ikilik nos olayını fark edene dek bana jant yaptırmıştı ve iki bin dolarını almıştım.(Bu da zaten $1500'ü sisteme kesilen ücret) Onun da iadesini istedi. Beni zaten yeterince uğraştırdığını ve o araca o modifiyeyi kendi isteğiyle yaptırdığını bildirerek iki bininin iadesini yapmayacağımı söyledim, bana tehditler savurarak dükkanımı terk etti. Sonrasında bugün üç arkadaşı ile beraber bir anda önümde belirdiler. Başta gördüğünüz üzere sınırımı koruyup, Fear rolünü sergiledim ve iki bin dolarını geri verdim. Sonrasında aşağılama/küçük düşürücü rol kıvamına girdikleri için bende güvencem olan, hood bölgesine yakın olduğum Poschevo ekibini öne sürerek onlara karşılık verdim. Onlara saldırmamama rağmen, sırf bu tarz şeyleri yedirememelerine rağmen beni aşağılama/küçük düşürme ve dayak atma rolüne girdiler. Aşağılama rolüne daha fazla katlanamadım ve içeriye geçip kapımı kilitledim, AFK saldım. İllegal tarafta yenik düşen karakterler, benim gibi legal rol sergileyen insanları aşağılayarak kendilerini ve egolarını tatmin etmeye çalıştılar. Buna izin vermedim, üzgünüm. Elimden bu kadarı geldi. Bu kadar katlanabildim.  Discord SS'i kırpılmış, sanırsam geçersiz kanıt. Savunmama gerek yok sanırsam. "Devlette görüşürüz." nasıl bir terim sorgulamıyorum bile.
Sunucunun olabildiğince legal kısmında yer almaya çalışıp legal bir işletme yönetiyorum. Legal işletmelerin korunmasını sağlamak zor, sürekli bu tarz olaylarla karşılaşıyorum. Bu arkadaşlar sadece bunlardan birisi. Savunmam bu kadar, teşekkürlerimi ve minnetlerimi sunup kararı sayın adminlere bırakıyorum. İyi forumlar.
Sana gerekli açıklamayı @Eswiper yapacaktır, olayı onunla yaşadın. Bizimle yaşadığın olay ihlallerin. Olayı açıklamak yerine ihlallerine savunma yapman gerekiyordu. Sabredememiş olabilirsin, bu bir oyun. Yenileceksin de yeneceksin de. Fakat yenildiğin zaman öyle discorddan kin kusup ihlal yapıp köşene çekilemezsin. Dünya senin etrafında dönmüyor. Legal olduğunu söylemişsin, karakterinini Desert Eagle marka silahı olduğu gözüküyor. Sunucuda silah ruhsatı pasif olduğu halde nasıl legal olabiliyorsun? Adminlerin bunu göz önünde bulundurmasını talep ediyorum. Gerekirse kişinin silahının silinmesini talep ediyorum. İyi günler. Olayın nasıl olduğunu @Eswiper açıklayacaktır.

#3 - 11.12.2022 08:29
Şikayete dahil değilim ama Morio karakteri galericiler başka bir boyuta taşıyor şikayetçi tarafın dediği gibi Desert Eagle silahı gözüküyor arkadaş legal bir rol sergilemiyor bir kac kez arkadaş ile ticaretimiz oldu ve arkadasi her aradığımda bana agresif davrandı telefonda ona galerisini yakacagimi belirttim telefon kapandı 15 dakika sonra polis beni aldi arkadaşın yani Morio'nun legal olma imkanı yok. İyi forumlar..

#4 - 11.12.2022 12:24

Olayı birde ben anlatayım, aracı bana sattın. Satarken neyse o dedin, 10x nitro var dedin. Bende tamam diyip aracı aldım senden. 2x nos çıktı. Dedim ki bunu yap. Jant paramı ver dedim vermedin. Nosu yaptır dedim yaptırmadın. Çok legalsen polisi arasaydın, beni dövmeye kalkmasaydın. Bana "Buralara bir daha uğradığını görmeyeyim, ticaret yapmayacağım seninle" gibisinden bir cümle kurunca bende teller koptu zaten. İllegal bir karakterim sana bunu yansıtıyorum sen halen daha bana küfür ediyorsun, beni dövmeye kalkıyorsun. *Kaçmasana ***" gibisinden bir söz ediyorsun. Biz sana paramızı almaya gelince arkamda şu var bu var diyorsun sana tabi dalarım ben üstünden silah çıkıyor üstüne. Legal rol bu mu? Birilerini tehdit ederek legal rol olmaz.
https://www.hizliresim.com/4sw49l6
https://www.hizliresim.com/hhyqfw8

#5 - 11.12.2022 12:39
Legalim dediğimi nerede gördünüzde buradan vurmaya çalışıyorsunuz? "Sunucunun olabildiğince legal kısmında yer almaya çalışıp legal bir işletme yönetiyorum." Sizin gibi asıp kesip sağda solda dolaşmıyorum. İlk entry'de de söylediğim gibi, cevap niteliğinde bir şey yazmamayı planlıyordum fakat sadece buradan vurmuşsunuz. Sayın adminimin kararına bırakalım, teşekkürler.

#6 - 11.12.2022 12:45
Legalim dediğimi nerede gördünüzde buradan vurmaya çalışıyorsunuz? "Sunucunun olabildiğince legal kısmında yer almaya çalışıp legal bir işletme yönetiyorum." Sizin gibi asıp kesip sağda solda dolaşmıyorum. İlk entry'de de söylediğim gibi, cevap niteliğinde bir şey yazmamayı planlıyordum fakat sadece buradan vurmuşsunuz. Sayın adminimin kararına bırakalım, teşekkürler.
Kendin legal bölümde bulunmak istediğini söylüyorsun ama legal değilim diyorsun iyi misin kanka? Silahın varken ve ruhsat rolleri pasif olmasına rağmen üzgünüm ki legal tarafta olamazsın. Adminler bunu göz önünde bulunduracaktır. Admin kararı bekleyelim.

#7 - 11.12.2022 12:47
İllegal tarafta yenik düşen karakterler, benim gibi legal rol sergileyen insanları aşağılayarak kendilerini ve egolarını tatmin etmeye çalıştılar. Buna izin vermedim, üzgünüm. Elimden bu kadarı geldi. Bu kadar katlanabildim.  Discord SS'i kırpılmış, sanırsam geçersiz kanıt. Savunmama gerek yok sanırsam. "Devlette görüşürüz." nasıl bir terim sorgulamıyorum bile. Sunucunun olabildiğince legal kısmında yer almaya çalışıp legal bir işletme yönetiyorum. Legal işletmelerin korunmasını sağlamak zor, sürekli bu tarz olaylarla karşılaşıyorum.
Kendinle çelişiyorsun, admin kararını verebilir.

#8 - 11.12.2022 13:13
Hala kendi anlamak istediğin gibi algılıyorsun. Legal kesimde rol yapmaya çalışıyorum, kimseyi asıp kesmiyorum, gasp etmiyorum, illegal gözüken bir tarafım yok. Silah taşımam silahı kullandığım anlamına gelmiyor, silahtan ötürü ne bir dm cezam var ne ic olarak yaralama sicil kaydım var. Sunucunun legal rol yapan kesiminde yer almaya çalışıyorum, genel olarak legal rol sergiliyorum.

Şikayete dahil değilim ama Morio karakteri galericiler başka bir boyuta taşıyor şikayetçi tarafın dediği gibi Desert Eagle silahı gözüküyor arkadaş legal bir rol sergilemiyor bir kac kez arkadaş ile ticaretimiz oldu ve arkadasi her aradığımda bana agresif davrandı telefonda ona galerisini yakacagimi belirttim telefon kapandı 15 dakika sonra polis beni aldi arkadaşın yani Morio'nun legal olma imkanı yok. İyi forumlar..

Şikayet ile aranda bir bağlantı yok. Üzgünüm, ama savunma yapmam gerekirse telefondaki kişiler bana nasıl davranırsa, o şekilde dönüş yapıyorum. Beni tehdit ettiğini söylüyorsun, sana neden agresif davranmamayım? Sende kendin ile çelişiyorsun.

Artık yorum gelmezse sevinirim, adminlerimiz sonuçlandırsın.

#9 - 11.12.2022 13:51
Hala kendi anlamak istediğin gibi algılıyorsun. Legal kesimde rol yapmaya çalışıyorum, kimseyi asıp kesmiyorum, gasp etmiyorum, illegal gözüken bir tarafım yok. Silah taşımam silahı kullandığım anlamına gelmiyor, silahtan ötürü ne bir dm cezam var ne ic olarak yaralama sicil kaydım var. Sunucunun legal rol yapan kesiminde yer almaya çalışıyorum, genel olarak legal rol sergiliyorum.

Şikayet ile aranda bir bağlantı yok. Üzgünüm, ama savunma yapmam gerekirse telefondaki kişiler bana nasıl davranırsa, o şekilde dönüş yapıyorum. Beni tehdit ettiğini söylüyorsun, sana neden agresif davranmamayım? Sende kendin ile çelişiyorsun.

Artık yorum gelmezse sevinirim, adminlerimiz sonuçlandırsın.
Merhaba, güzel kardeşim beni yanlış anlamışsın. Sana bu sözü dediğimden sonra polis bana tehdit yüzünden beni aldı. Anlayacağın şu ki, polis muhbirlik rolü gerçekleştirdin. Kanıtlarıda var, ayrı bir şikayet oluşturmayacağım. Sadece legal olmadığını söylemeye çalışıyoruz sana.