Konu: Teodor_Harvey, Kenvante_Bullard - GBİ, DM  (Okunma sayısı 303 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 01.10.2022 17:09

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Teodor_Harvey, Kenvante_Bullard @Grkayak @Tuncaycan

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Liana_Chavarria

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 01.10.2022 - 15:26

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: DM, GBİ, Silah Kullanım İhlali

Alıntı
5. Deathmatching

Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir. Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.

Bir kişiye araçla çarpma yeterli bir emote verilmeden yapılmamalıdır. Aynı şekilde araçla kişinin üstünde bekleyerek canını bitirip düşürmeye de izin verilmemektedir.
- /me adamı ezer.  gibi bir yetersiz bir emote ile yapılan hareket ihlal olarak değerlendirir.
Örnekler
- Trafik kazası sonucu kavga çıkarmak veya ateş açmak
- Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini anında vurmak
- Birisi size saldırsın diye sürekli sataşmak, provoke etmek
- Bir MC (motor kulübü) ile olan bir savaşta tanımadığınız birisini bölgeden motorla geçiyor diye vurmak
- Herhangi bir bölge saldırısında olayla alakalı alakasız herkese ateş açmak

11. Güvenli Bölgeler

Sunucu içerisinde sistemsel olarak belirtilmiş alanlar (köşede Güvenli Bölge ibaresi olan) ve listelenmiş yerler güvenli bölge olarak tanımlanır. Bu bölgelerde karşılıklı anlaşılmış olsa bile hiçbir şekilde illegal rol gerçekleştirilemez, agresif rollere yönelik kışkırtıcı roller yapılamaz.

Bu kural yetkililer tarafından istisnai durumlar için esnetilebilir.

Sistemsel oyunda işaretli alanlar dışındaki güvenli bölgeler aşağıda verilmiştir:
- Tüm polis departmanları ve çevresindeki sokaklar (Kasabalardaki şerif departmanları, LVPD ve SFPD çevresi de dahil)
- Tüm hastaneler
- Tüm meslek noktaları (Idlewood Well Stacked Pizza kurye mesleği hariç)
- Tüm havalimanları
- Tüm haber ajansları
- Tüm bankalar
- Hapishaneler: Anlaşmalı dahi kavga başlatılamaz, gardiyanların rolsel varlığı göz önünde bulundurularak rol yapılmalıdır.
- Rodeo Park
- Vice Sahili (GYM & Ocean Caddesi & Otel)
- ViceMall
- Vice Üniversitesi ve çevresi
- Malibu Club
- Market Caddesi (tüm cadde güvenli bölge olarak belirlenmiştir)
- Vice Forum (Stadyum ve otopark bölgesi)
- Verdant Bluffs Gözlemevi ve buraya bağlı tüm yeşil alanlar
- Malibu Corporation
- Sunshine Autos
- Gentleman's Social Club
- Commerce Plaza
- CPT Vice ve Mermi Tüccarı bölgesi (sadece ortak noktalar, birliklerin kendi NPClerinin olduğu bölgeler dahil değildir. Yine de Silah NPCsinin varlığını bilerek bunun etrafında kamp kurmak metagame kapsamında değerlendirilir.)

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Öncelikle hepinize merhabalar, olayı hemen anlatayım size bilgilenmeniz adına. Liana karakteri ile IC'de tanışmak için Üniversitenin yanındaki GB'ye gidiyoruz oturuyoruz ediyoruz iyi hoş, sonrasında bir telefon geliyor ve kardeşi Mikasanın geleceğini söylüyor bende gelir gibisinden karşılıyorum, daha sonra yanında SS'lerde gözüken dört şahıs daha geliyor. Buraya kadar O'kay oturdular oraya sonrasında rolu baltalamak adına Liana benim karım yanımdan kalk gibi söylemlerde bulunyor Kenvante_Bullard isimli karakter devamında role uyum sağlıyorum vesaire sonrasında ise SS'lerde görüldüğü gibi güvenli bölgede silah çekip bacağıma sıkıyor Teodor isimli karakter, yanında ise yancısı Kenvante eksik kalmıyor oda tabi hemen erkeklenip silahını çekiyor sonrasında bacağımdan yaralıyorlar kaçıyorlar. Olay bu kadar anlatabilirim çok fazla detay var şikayetin gidişatına göre detayları ekleyeceğim aklıma geldikçe.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Arkadaşların (Kenvante-Teodor) amacı sadece bana kalırsa rolümü baltalamak hiçbirisini ne önceden tanıyorum nede bir sohbetimiz var yaptıkları rol bariz, gerekli yaptırımlara tabi tutulmalarını istiyorum. İyi günler dilerim.

#1 - 01.10.2022 19:41
Sırayla gideceğim. Oraya gitme amacımızı Liana'nın bizi arayıp Mikasa karakterini bırakmamız. Amaçları rollerimi baltalamak demiş fakat ortada rol baltalamalık bir konu yok, olan biten şeyler rolde gelişmiş. Arkadaş 4 kişi olduğumuzu göz ardı ederek üstü kapalı şekilde iğneleyici laflar sokarak ortamı gerginleştirmeseydi zaten olay buraya kadar gelmezdi. GBI ihlali yaptığımızı da öne sürmüş ama üniversite ile alakası yok olduğumuz bölgenin. Ayrıca bildiğim kadarıyla GBI bölgelerde sol alt köşede "Güvenli bölge" diye belirtmekte. Rolde vurulduğu için içerlenip şikayet açtığını düşünüyorum.
((Özetle küçük bir kavga başlangıcı sonrasında arkadaşın 4 kişi olmamızı göz ardı ederek Fear rp ihlali yapması sonucunda olay buraya kadar geldi. Güvenli bölge değil diye biliyorum ki öyleyse bile ekranımda bizi bilgilendirecek bir yazı çıkmıyor, üniveriste den uzak bir alan. Yetkili ekibinin bana; Dört kişisiniz ve adam size karşı fear rolü yapmak yerine laf sokmaya çalıştığı için olayın buraya kadar gelmesi ve onu vurman senin sorunun diyeceğini sanmıyorum, gereksiz şikayet.))

Gerçek hayatta kavga ettiğin birine "Babana saygısızlık yapma evlat" dediğinde aynı seneryo gerçeleşeceğine eminim. :D Kurduğu cümlenin "Baban benim, anneni ben **** sen oldun anlamına geldiğini unutmayalım. Yetkili arkadaşların kişinin sayıca üstün bir guruba bu tarz şeyler diyerek kışkırttığını göz önünde bulundurmaları ricamdır.

#2 - 01.10.2022 19:47
Savunmasını yapmış kişi, kendini savunmak yerine sadece olayı başka yerlere kaydırıp yırtmak amacı. Sonuçlanabilir  :)

#3 - 01.10.2022 19:48
Ek olarak Oynanmış kanıtlar kabul edilemez, kırmızı çizgide bir çok yazı kapatılmış. Okunmuyor başkalarının yazdığı cümleler belki aleyhine sonuçlanacağı içindir bilemiyorum.

#4 - 01.10.2022 19:59
Ek olarak Fear RP yapıyorum sslerde gözüküyor silahı doğrultuyorsun ayağa kalkammı söylüyorsun devamında kalkıyorum ve bacağıma sıkıyorsun dediklerini yapmama rağmen, Fear yapmak istemesem zaten kalkıp kafama silah doğrultulmuşken 2 tane yapmazdım. GBolarak geçiyor orasıda.

#5 - 01.10.2022 20:00
Ek olarak ise politikaları okusan bilirdin güvenli bölge olduğunu, sistemsel olarak gözükmesede güvenli bölgeler diye bir kısım var ve oralarda GB sayılıyor. Tavsiye ederim, bir ara gözden geçir. Bu sayede 2 senedir oynadığım bir platformda hiç ceza yemedim.

#6 - 01.10.2022 20:29
Üniversiteden uzak bir alanda olduğu için GBI olduğunu düşünmüyordum. Ayrıca ekranımda bilgilendirici bir yazı çıkmadı. GBI bölgede kışkırtmak da ihlal, ben bilmeyerek yaptım fakat sen bilinçli yapman ayrı garip.

#7 - 01.10.2022 21:31
Algı oyunu yapma dostum, orada rolde sen kışkırtıyorsun ssleri karalamadan atarsanız yazılanlar ortaya çıkacaktır. O SS ile oynandığı için geçerliliği yok. Yazılanların kendi kısmınızı kapatmışsınız. Rolümü baltalayan birisi tarafından bunun söylenmesi ve algı oyunu yapıp olayı bana çeivrmeniz garip bir durum cidden. Yaptığının farkındasın gayette.

#8 - 02.10.2022 02:17

Senin 4 kişiye karşı fear rolü yapmadığının altını çizdiğim için özür dilerim. Aynen ss'de oynama var :D

#9 - 02.10.2022 11:47
GB'de ne fearı kanka kafanmı iyi silahı çekmede öncesi bura silahını çekmemişsin gördüğün gibi oralarda daha hala fear diyorsun GB'de neyinden korkucam? Açıklasana bana adı üstünde GB'de illegal rol yasak. Fear yapmamı gerektiricek bişey yok ortada üç tane 15 yaşında çocukttanmı korkucam 25 yaşındaki adam? Amacım orada Liana ile sohbetti sonradan gelip rolumun içine eden sizlersiniz susmalısın bence artık.
« Son Düzenleme: 02.10.2022 12:30 SucukluPuding »