Konu: [26.08.2022 - Jonell Cunningham] DM  (Okunma sayısı 177 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 26.08.2022 00:16

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @Forza_g  Jonell Cunningham

Olaya dahil olan şahit karakter adı: @Kenny_Jorden @PRİNCorESS @Squex @carbonhai @ceyn1

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: Videoda mevcut.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
5. Deathmatching

Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir. Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.

Bir kişiye araçla çarpma yeterli bir emote verilmeden yapılmamalıdır. Aynı şekilde araçla kişinin üstünde bekleyerek canını bitirip düşürmeye de izin verilmemektedir.
- /me adamı ezer.  gibi bir yetersiz bir emote ile yapılan hareket ihlal olarak değerlendirir.
Örnekler
- Trafik kazası sonucu kavga çıkarmak veya ateş açmak
- Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini anında vurmak
- Birisi size saldırsın diye sürekli sataşmak, provoke etmek
- Bir MC (motor kulübü) ile olan bir savaşta tanımadığınız birisini bölgeden motorla geçiyor diye vurmak
- Herhangi bir bölge saldırısında olayla alakalı alakasız herkese ateş açmak

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Olay videodaki emotelardan anlaşılacağı gibi sözlü bir tartışma sonrası çıkan brawldan şahıs motora binip kaçıyor.
Maske takarak geri geliyor ve silahını çekip sıkıyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Herkesin bu kadar basit bir şekilde silahlanması sonrası bu roller gerçekten can sıkıyor, silah sistemi hakkında derin bir güncelleme gelmesi gerektiğini düşünüyorum.

#1 - 26.08.2022 00:19
Şahitliğimi onaylıyorum.

#2 - 26.08.2022 00:22
Maskeli şahısın yani Jonell Cunningham'ın Maske takıp gelmedne önce bizimle brawl rolüne girdikten sonra motoranıa binerek kaçıyor ardından maksesini takarak olay bölgesine tekrar geliyor ve ardından shotgun model silahı ile şikayetci tarafı düşürerek yaralıyor. Buda Deatmaching'e giriyor.  Şahitliğimi onaylıyorum.

#3 - 26.08.2022 00:41
Selamlar, olayın kesinlikle Deathmatch kuralına aykırı bir yanı yok. Savunmamda kanıtlarıyla belirteceğim zaten.

Orada bulunan bir mekana gittim, daha sonra arkadaşlar geldi ve "b*k gibi mekan" dediler, ben de "öyle" dedim; buna karşılık olarak "ikile" gibi bir terim  kullanıldı ve kısa bir sözlü tartışma gerçekleştirildi. Karakterime "Kömür" gibi hakaret içeren/dalga geçen bir terim kullandılar. Daha sonra sözlü tartışma devam ederken karşı tarafla bir brawl başladı, benden çok oldukları için motoruma binip kaçtım, silahla gelip maskeli bir şekilde ateş açtım. Anlaşmalı brawl yok ortada, tamamen rolsel gelişen bir durum bu yüzden silah çekebilirim doğal olarak. Bana saldıran kişileri tek başıma gelip tekrar mı dövmeliydim? Normal olarak bana saldırıp hakaret ettikleri için ve karakterimin itibarını lekeledikleri için silahımla maskeli bir şekilde geldim ve ateş açtım. Kendi videosundaki chatloga dikkat ederseniz MIX yaptıklarını anlayabilirsin. PM'den "silah çekmesini bekliyorum" demiş. Yani beklediği, art niyetli olarak kullanacağı buradan anlaşılıyor. Bunun dışında madem bu durumu ihlal olarak görüyorlarsa ne diye "kafasına sıkacağım" gibi bir cümle kurmuşlar? Garip. Kurallarda geçiyor, Brawl rolünde silah çekilebilir. (Brawl anlaşmalı değil ise.) Savunmam bu kadar, teşekkürler. Aşağıya olayla ilgili elimdeki kanıtları paylaşacağım.

Alıntı
Maskeli şahısın yani Jonell Cunningham'ın Maske takıp gelmedne önce bizimle brawl rolüne girdikten sonra motoranıa binerek kaçıyor ardından maksesini takarak olay bölgesine tekrar geliyor ve ardından shotgun model silahı ile şikayetci tarafı düşürerek yaralıyor. Buda Deatmaching'e giriyor.
Bizzat arkadaşın kendi videosundaki chatlog, gördüğünüz gibi saldırıyorlar öncesinde
Brawl rolüne girdikten sonra, gelip sıkıyor demiş. Bunda bir ihlal yok. Brawl rolüne karşılık olarak silah çekilebilir.

Spoiler: GösterGizle

Sözlü tartışma, öncesi de var anlaşılacağı üzere. Ve Brawl kanıtı
Spoiler: GösterGizle

#4 - 26.08.2022 00:53
DM kuralındaki madde oldukça açık. " Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini anında vurmak." Senin yaptığın şey de bununla yüzde yüz uyuşuyor. Tartışma, brawl ve DM arası 2 dakika. Agresif role girmenin sebebinin DM arayışı olduğu oldukça açık, siciline bakacak olursak bu da bunu doğrular nitelikte.

MIX yaptığımı söylemişsin. Rol ile ilgili avantaj sağlayacak bir durum söz konusu değil. Sadece yapacağın bu komik hareketi önceden tahmin ettim.  :)

#5 - 26.08.2022 00:56
DM kuralındaki madde oldukça açık. " Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini anında vurmak." Senin yaptığın şey de bununla yüzde yüz uyuşuyor. Tartışma, brawl ve DM arası 2 dakika. Agresif role girmenin sebebinin DM arayışı olduğu oldukça açık, siciline bakacak olursak bu da bunu doğrular nitelikte.

MIX yaptığımı söylemişsin. Rol ile ilgili avantaj sağlayacak bir durum söz konusu değil. Sadece yapacağın bu komik hareketi önceden tahmin ettim.  🙂
Kuralda olan gibi olmadı ama brawl attık biz, BRAWL attık. Saldırdık birbirimize. Tartışma olmadı bir tek.

#6 - 26.08.2022 07:26

MIX yaptığımı söylemişsin. Rol ile ilgili avantaj sağlayacak bir durum söz konusu değil. Sadece yapacağın bu komik hareketi önceden tahmin ettim.  🙂
Kuralda olan gibi olmadı ama brawl attık biz, BRAWL attık. Saldırdık birbirimize. Tartışma olmadı bir tek.

Şikayet açıklamasında brawl olduğunu zaten söyledim. Bence uzatmanın mantığı yok sonuçlanmasını bekleyelim.

#7 - 28.08.2022 16:52
Kurallarda "Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini anında vurmak." maddesi olarak yer alıyor, incelemelisiniz. Brawl başlatıldığı an, yumruk atmak yerine evet silah çekebilirsiniz fakat brawl bitiyor, siz olay yerinden ayrılıyorsunuz ve geri geliyorsunuz. Böyle bir duruma izin vermiyoruz, ceza alacaksınız.