Konu: Schleich - Hatalı interior yapımı  (Okunma sayısı 704 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 14.07.2022 11:32
Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Fuji_Watanabe @Schleich
Olaya dahil olan şahit karakter adı: @
Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 14.07.2022, 04:50

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:   
Spoiler: GösterGizle

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Kendilerine 05.07.2022 tarihinde map için ulaştım, konusuna paylaşmış olduğu bir interiorun birkaç görüntüsünü yolladım ve onu satın almam üzerine konuştuk. Oyun için üç yüz k (300) üzerinden fiyat verdi. Karşılayamadığım için başka bir çözüme başvuruldu. İnterior için yüz k (100) verebileceğimi söyledim. Belirtmiş olduğum interiorun kodlarını arşivden çıkartıp belirttiğim rakama verebileceğini söyledi, anlaştık. Daha sonra obje sayısı aşırı fazla obje olduğundan bugların oluştuğunu söyledi ve sıfırdan yapacağını belirtti. Görüntü olarak satın almak istediğim çok başka idi, yapılan çok başka. 10.07.2022 tarihinde kodları anca teslim alabildim. Konseptim gereği bu bar lazım ve diğer yandan oyun içinden rolümü sürdürüyorum. Neredeyse bir hafta geçti, bakımı bekledik ekipçe. Bakım sırasında interior ticketa gelen cevap ise "Removelu map ekletilemez. Ayrıca map boş ev interiorunun olduğu yere yapılmış. Başka bir yere taşımalısınız." oldu. Onaylı bir map yapımcısı neden interior temelini eve göre tasarlar anlamış değilim. Bakımı beklerken bu süreç boyunca oyun içerisinde konseptime bağlı rol yapıyorum, kulüp rolündeyiz bu arada. Açılış yapacağız diye herkese haber salmışım, socialden afiş paylaşılmış vesaire. Bu sabah saatlerinde map yapımcısına ulaştım. Durumu arz ettim, böyle iken böyle. Yapılırken vice sunucusuna uyumlu olmasını dile getirdim, ona rağmen sorunlu oldu gibisinden. Para mı geri vermesini dile getirdim. Sadece kendisini düşündüğünden kendisinin emek harcadığını iki belki de üç kere belirtti. Aynısını söyledim. Onun ki emekse bizim ki değil mi? Bir hafta süredir konseptime bağlı rol yapacağım, benim rolümün gidişaatını belirleyecek olan interioru hatalı yapan kendisi ve ben emek vermemiş mi oluyorum? Kendisinden gelen cevap benim verdiğim emek değilmiş, ekran görüntüleri duruyor. Bu nasıl düşünce? Bu durumdan dolayı zorunlu olarak bir hafta daha bekleyeceğiz. Şunu da belirtmek isterim, günlerce emek verdiğim dediği interioru diğer yapmış olduğu projeler ile kıyaslarsanız çok uğraştırmamış olduğuna kanaat getireceksiniz.
Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa):
« Son Düzenleme: 14.07.2022 11:38 sweppyz »

#1 - 14.07.2022 14:51
Alıntı
Görüntü olarak satın almak istediğim çok başka idi, yapılan çok başka.
Bunu sana ilettiğimde kabul edip onayladın, görüntüler mevcut gerekirse atarım.

Yapılan haritada problemler olduğu için tamamen değiştirip toplam 650 objeyi sunucu limiti olan 450 objeye düşürdüm. Bunları 1-2 günde bitmesini bekleyemezsin. Tek tek objeleri seçip harita düzenini bozmayacak şekilde düzenlemeler yaptım. Gün içerisinde defalarca durum hakkında bilgilendirmelerde geçtim. Yapılan haritalar zaten haftalık bakımlarda ekleniyor, doğal olarak en az 1 hafta beklemen gerekiyor ki ben 5 günde sana teslim etmişim. Emek verdiğim bir harita için geri iade yapmak istememem çok doğal, yönetim talep ederse ancak öyle iade geçebilirim. Sonuç olarak 5 gün boyunca emek verip uğraştım. Burada emek hırsızlığı söz konusu olur, bu kadar net söyleyebilirim. Remove konusunda haritayı düzenleyip geri göndereceğimi söyledim. Sen direkt iade istedin, iade yapmayacağım. Düzenleme yapıp tekrar atacağımı sana belirttim, sen kabul etmedin. Açıkcası gerisi beni ilgilendirmez, 5 gün verilen emeği hiçe sayamam. Yönetimin ticketlarını geç cevaplaması benimle alakası yok. Erken cevaplansaydı sanırım sende şikayet açmazdın, düzenleme yapalım derdin.

Dipnot: Platformda gerçekten harita konusunda işi bilmeyen insanlara iyilik yapmamak gerektiğini bir kez daha anladım. 300k dediğim interior tasarımını IC paran olmadığı için iyilik adına 100k anlaşmıştık. Bu da bana ders olsun. Konu hakkında son yorumum.
« Son Düzenleme: 14.07.2022 15:01 Schleich »

#2 - 14.07.2022 16:05
Birincisi, onaylı map yapımcısısın ve para karşılığında yapıyorsun bu işi. Map yaptığın bir kişi saatlerce ticket kontrol etme lüksüne sahip değil. Ticketim red yer mi diye saatlerce başında bekleyecek değilim. Onaylı vasfına yükselmişsin, seni diğerlerinden farklı kılar. Fakat görünen o ki birkaç eksiklik yine mevcut. Ev temeline işyeri dizaynı oturtman gibi. Burada interiorun kabul olmamasının sebebi sensin, bu bariz. Hatalı yapmış olmandan kaynaklı bakımda yüklenmedi ve diğer bakıma kaldı. Ek olarak dediklerinden yola çıkalım-, Mesaj üzerinden bildirmemi söylemişsin, zaten bakım sırasında yani saat dört civarlarında sana mesaj attım. Dönüşün ne zaman oldu? Sabah sekiz buçuk civarları. Bu bir çözüm değil anlayacağın. Zamanında da bildirmiş olsaydım sen pasiftin. Burada ki prüz ufak bir prüz değil. Bir-iki obje hatalı olsa anlarım, tasarladığın interiorun temeli yanlış yani. Kendi yaptığın hatadan dolayı bir hafta daha beklemek zorunda kaldım. Ek olarak emek bir tek senin emeğin mi? Ben bu interior için bir haftadır konseptime bağlı rol yapıyorum. Kolayca bir başkasının emeğini de çöpe atamazsın, saygısızlık der geçerim.
« Son Düzenleme: 14.07.2022 16:25 sweppyz »

#3 - 14.07.2022 16:39
Gece 4te mesaj atarsan cevap alamazsın. Daha makul saatlerce mesaj atabilirsin. Sana her saat cevap verme sorumluluğum yok. İnterioru taşımak düzenlemek birkaç saat, günlerce değil. Marketten obje paketi alıyorsan ticket ne zaman onaylandı veya cevap geldi diye bakmak senin sorumlulugun, benim değil. Bir map tasarladım ve 5 gün sürdü. İade etmeyeceğim, mapi tasirim onayını alırsın. Bu kadar basit, karar yönetimde.

#4 - 14.07.2022 17:05
Sen bu iş ile ilglieniyorsun değil mi? Yapılan proje içerisinde yanlış olan bir objeyi konuşmuyoruz.  Oyun içerisinde karakterden karaktere araç geçirmek gibi beş dakika içerisinde çözümlenecek bir olay değil bu. Sen verdiğin emeğe takıldın, ben de bu süreç boyunca yaptığım role takıldım. Sıradan bir map yapımcısı değilsin ki, platform içerisinde onay vasfına ulaşmış birisin. Belki de sırf düşük bütçeye sattığın için uğraştırmak istedin? Kasıtlı ya da değil, bilinmez. Birisi sırf sana map yaptırıyor diye mahkum olacak değil. Sonuç olarak karşılığını alıyorsun, belirtiğin rakamı ya da altını/üstünü. Bu senin problemin. Aldığın paranın bir önemi yok, sen kabul etmiş oluyorsun. Hatalı yapmamış olsaydın şu an yüklenmişti ve konu buralara kadar gelmemişti. Kurduğum, kurmaya çalıştığım düzen-, onca yaptığım rol neden bir başkası yüzünden aksasın? Sana bir map tasarlatsam, bir gün içerisinde. Ödemesini ise bir hafta sonra yapsam hoşuna gider mi? Acele ettirdin, almıyorsun tavırlarına bürünürsün. Burada değinilmesi gereken nokta zaman. Senin zamanın kıymetliyse benim zamanım senden daha kıymetli oluyor. Bir hafta boyunca aralıksız sabah akşam konseptim için oyunda aktifliğimi sürdürdüm. Kendi zamanını çok kıymetli kılıyorsan önce sana tanılan vasfın hakkını vermelisin. Bu zamana kadar aktif interior tasarlatan birisiyim, ticketlarıma göz atılabilir. Map tasarımı yaptırdığım zaman sorunsuz şekilde geciktirmeden yüklettiğim çok. Bu arada, map ile alakalı konuyu foruma taşıdığım ilk kişisin.

#5 - 18.07.2022 16:47
Savunmalar yapıldı. @raistlinn @Pasha

#6 - 27.07.2022 13:56
Merhaba,

İstenilen ürün ile finaldeki ürünün en ufak benzerlik yanı bile bulunmuyor. @Schleich 'in kendi iletisinde belirttiği gibi mağdura geri ödemede bulunması gerekmektedir. Bu şikayet ve bundan bağımsız olarak tarafımızca gözlemlenen bir kaç sebepten öte Schleich, Vice Roleplay adına kurulmuş bir mapper ekibinde bulunamaz. Forum üzerinde tanıtım adına açılmış, https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=132757.0 linkindeki konusu da aynı sebepten öte kilitlenmiştir.

@Schleich 24 saat içerisinde geri ödemede bulunmalıdır.

Teşekkürler.