Konu: Birlik tanıtımı, forumda rol paylaşımı mix kaynağı mı?  (Okunma sayısı 288 defa)

#10 - 14.07.2022 06:09
Sizce birlik tanıtımı açmak ya da tanıtımlar üzerine rol editlemek mix-mg kaynağı mı?

Evet mix kaynağı bu arada, birlik tanıtımı açmak bile mgdir. Hiçbir tanıtım olmasa sadece oyuna girenler nerede hangi birlik olduğunu ve ne rol yaptığını oyunda ic öğrenirler daha heyecanlı ve güzel geçer. Tanıtım ooc bilgi verdiği için mix evet. Baştan aşağı mix hem de. Konseptin anlatılması bile mix. Ama bu da ooc kontrolü falan azaltıyor sanırım. Aslında böyle bi anlayış yaratmak güzel olurdu. Forum rolcüleri azalmış olurdu. Ama zor gibi genel manada.
Like
3
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
Mirmanu, grandzero, Nyarko,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#11 - 14.07.2022 08:47
5 10 kişilik kadro ile sürekli rol edit atıp mafya/çete veya buna benzer illegal rol yapmadan üç beş kişiyle sorun yaşayıp sürekli silahlı savaş kovalamadığımız için mi rol edit yapmamamız bu kadar tartışma konusu oldu?  Biraz egolu bir tavır olacak ama birlikteki insanların çoğu yıllardır sunucuda var ve çoğu rolü yapmış kişiler artık sadece eğlence kovalıyorlar. Birliğimizin ilk amacı Hood alalım onay alalım veya buna benzer şeyler değil. Sizi memnun edemediğimiz için üzgünüm ama günümün kalan birkaç saatimi rolüme ve karakterimin müzik kariyerine yatırım yapmakla(klip çekimleri, aktif olan stüdyomun işleyişine vb.) meşgulüm rol edit yapmayıda hiçbir zaman sevemedim(kişisel düşüncem, yapanlara bir lafım yok) -- Üstte yazdıklarıma kırılacak biri varsa da kusura bakmasın kırılabilir. --

Tekrar ve tekrar yazacağım. Bu kararı birlikçe/ekipçe aldık, tek kişinin fikri değil. Birlikte bulunan tüm kişilerin kararı bu yöndeydi.

Şimdi biri çıkıp, klip çekiyorsun bu rol editten daha uğraştırıcı değil mi vb. diyebilir ama şöyle bir cevap vereceğim;
Ben klip çekmeyi seviyorum, çektiğim klipler bana OOC olarak edit programını kullanmayı öğrenmemde pratik sağlıyor, buna ek olarak hazırladığım albüm kapakları, konser kapakları gibi şeylerde photoshopta yeterince bir şeyler araştırıp öğrenmemi sağlıyor. Rol edit yapmayı sevip bunu sürekli yapan adama lafım yok ama sevmeyen kişilere bunu yapmanız gerekiyor diye diretemezsiniz, diretmemelisiniz.

4 birlik üyemizi sultana binip başka bir birliğin hoodunu ak-47ler ile taradığımızı göremeyeceğiniz için üzgünüm  :sampanya:  :garip:

« Son Düzenleme: 14.07.2022 09:27 edipc4n »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#12 - 14.07.2022 08:54
Mixing genellikle karşı tarafa belli edilmeden yapılıyor ve bunu anlamak da oldukça zor. Birlik tanıtımı,üyelerin listesi hatta tab'daki renk farklılığı bile mixing kaynağı. Çok basit bir örnekle, bir uyuşturucu satıcısı karşısındaki kişinin VCPD üyesi olduğunu herhangi bir OOC kaynakla öğrenmiş olsun. Undercover cop rolü yapan birisi toz var mı diye sorsa muhtemelen ona kimse uyuşturucu satmaz ama karşısındaki kişinin VCPD'den olmadığını biliyorsa, "Toz var mı?" gibi şeyler dese, ona muhtemelen uyuşturucu satacaktır. Ancak sunucuda bir sürü birlik bulunuyor. Çok uzun zamandır var olan , hem kalabalık hem de hood onaylı birlikler varken yeni kurulmuş birliğin kendisini pazarlayabilmesi lazım. Bunu da birlik tanıtımıyla yapmakla mümkün. Kritik olduğu düşünülen bilgiler ya çok uzun zaman sonra birlik tanıtımında paylaşılabilir(artık öğrenseler de bir anlam ifade etmeyeceği bir zamanda) ya da o kısmın sansürlendiği ssler paylaşılabilir. Bunun dışında birlik üyelerinin saklanmak için kullandığı herhangi bir yer varsa bununla ilgili ekran görüntüleri sadece interiorda alınabilir. Böylelikle haritanın hangi kısmında gizli yerlerinin olduğunu saklamış olurlar.

« Son Düzenleme: 14.07.2022 10:53 MetalArgent »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#13 - 14.07.2022 13:37
Nyarko'nun tutumuna katılıyorum, şimdiye kadar yaptığım roller içinde sadece bir iki kez rol editledim ve bunlar IC olarak önüme çıkıyor. Sadece birlik tanıtımında değil, karakter tanıtımında vs bu tarz editler mixe yol açıyor, bu kaçınılmaz. Bunlara ek olarak mix olayının bilinçaltına yerleşmesi ve istemsizce de yapılmasına dikkat çekilmiş, bu doğru. Ama diğer yönden baktığımız da belli bir oyuncu kitlesi var ve bu konuda hassasiyet göstermeden direkt mixle rollerini harmanlıyorlar(Bilerek). Rollerde çok fazla karşılaşılan bir durum.

Birlik konseptinin açıklanması ve anlaşılması için roller editlenip atılabilir veya atılmayabilir. Birlik yönetimi kendisini tanıtmak için oyun içinde farklı bir strateji izleyebilir, tercih konusu. Her iki tarafa da saygı duymak gerekiyor.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#14 - 14.07.2022 13:40
Yani @Nyarko'nun bana bu konuyu aç orada konuşabiliriz dedikten sonra ben bu konuyu açtım ve sanki birliğe karşı cephe almışım kötülemişim  gibi herkes bir şeyler yazmış ben çözemedim yani. Burada abartma yok ya da sizden Ak çekin hoodu tarayın diye biri istekte falanda bulunmadı neden böyle triplere girdiğinizi gerçekten anlamadım dsfkjsdfksdf

Yazdıklarınız çok uzun ve uğraşlı olduğu için tek tek alıntılamak istemedim o yüzden etiketleyerek buradan yazacağım.

Konseptiniz bir arkadaş grubu. Evet insanlar tamamen Ic gelsin diyorsunuz falan filan ama sizin mantığınızda hep mix oluyor ki? Örnek veriyorum o size katılan kişi bu tanıtımı gördükten sonra size katılmak istedi belki de kafasından "Aa Nyarko'nun birlik arkadaşları, dur şunlarla yakın olayım da birliklerine alsınlar" Ee buda mix o zaman adamı neden aldınız ki? Sizin dediğiniz tamamen olması için şöyle bir şey olması lazım. Örnek veriyorum siz birlik kararı almadan önce rolde sizle yakın olan insanlar ancak size katılma durumu yapabilir ki ortada mix gibi bir şey olmasın.

Hani tekrar tekrar söylüyorum paylaşacağınız ufak roller sizi basit göstermez. Sayfa kasmak istediğinizi göstermez. Eğer öyle gözükeceğini düşünüyorsanız şu an boş ekran görüntüsü atmak bence sizi o duruma daha çok düşürür. İnsanların aklında "F8'e basayım tanıtıma atayım" gibi gözükür boş halde paylaşmanız.
Ben size o tarz rolleri kast ederken /me ekmeğe bal sürer'i asla kast etmedim. Yani kendini tanıtmak istemiyorsan birliği kurmaya, tanıtımı açmaya gerek yok ki? Nyarko diyor ki maalesef yönetim gereği tanıtım açılması lazım. Ee açma, madem onay önemli değil şu bu önemli değil rolleri kendi aranızda çevirin.

Hani hem diyorsunuz ki bütün olay Ic ilerlersin, kimse görmesin kapalı takılalım. Hem de bunu sisteme döküyorsunuz. Gerçekten anlamış değilim. Türkiye de rol yaptığınızı unutmayın mix yapacak olan adam her türlü o tanıtım üzerinden size fazlasıyla yapar. Ee siz oraya bir rol atsanız ve o adamın sizle bağı olmadığı zaman o rolü size karşı yaparsa zaten aklı olan bir insan onun mix yaptığını anlar ve gider şikayetini oluşturur.

Ancak durum öyle bir yere gelmiş ki Nyarko "Ekmeğe bal sürme" rolünden mix yapılacağını düşünüyor askdkasd yani adam sana gelip bunu söylese ne olabilir ki? Aşırı rahatsızsan şikayet sistemi var, açarsın adam jail yer. Yani sanki sunucuda herkes mix-mg peşindeymiş gibi bir algı var ve insanlara bu gözle bakmanız hiç doğru değil.

Her şeyi geçtim sadece şunu soracağım. Madem görülmesin istiyorsanız tanıtım niye var kanka? Sistemsel niye var bu olay? Kendi aranızda yapabilirsiniz. Ha ekibi mi genişletmek istiyorsunuz? Ee sizle rol yapan insanın "Bakın işte beyler bu adam bizim için uygun, Ic'de kurduğumuz ekibi ona teklif edelim mi?" dersiniz aranızda gidersiniz adama teklifi sunarsınız. Böylece her şey Ic işlemiş olur. Ama sen tanıtım açıp da böyle bir ekip olduğunu gösterirsen o adam sadece tanıtıma bakıp sana geldiğinde "bu adam mix yapıyor" demeyeceksin kanka. Ee mix yapmasına imkan verme ki yapmasın.

@Nyarko @edipc4n  @Buvak-chan

« Son Düzenleme: 14.07.2022 13:53 çikolatalı süt »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#15 - 14.07.2022 14:10
Oluşum tanıtımını gereklilikten dolayı açtığımızı zaten Nyarko söylemişti. Amacımız onay olsaydı şu anda birlik sayfamız 15 değil, 100'e ulaşmış durumda olurdu(Boş rol ssleriyle doldurulan oluşum tanıtımlarına bakabilirsin). Sana herkes mix-mg peşinde demiyoruz ama bu roller insanların bilinçaltına girdiği için buna göre rol yapabiliyorlar ve biz bunu istemiyoruz. Üstte yazdığım direkt olarak sana değil, bu şekilde düşünen herkese karşıydı, farklı bir şey deniyoruz, farklı bir yol deniyoruz. Bizim şahsi fikrimiz bu, ekibimiz böyle yapmak istiyor ve böyle yapıyoruz. İki tarafında haklı olduğu kısımlar olabilir ama bizim düşüncemiz bu şekilde, rol editleyen adamların tanıtımına gidip niye rol editliyorsunuz diye saydırmıyorsak onlarında gelip bize saydırmaması gerekiyor. Seni uzun süredir tanıyorum ama şu anda göremediğin veya görmek istemediğin bir çok şey var, sana detaylı detaylı bütün gün neden böyle yaptığımızı anlatsakta anlamayacağını/anlamamızlıktan geleceğini düşünüyorum.

Bir çete veya mafya kendisini açığa çıkarmamak için veya polislerle sorun yaşamamak için ekstra ekstra ekstra emek verir ama oluşumların çoğu ters şekilde işliyor, maalesef. (Şahsi fikrim)

« Son Düzenleme: 14.07.2022 14:18 Nyarko »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#16 - 14.07.2022 14:17
Evet, tanıtım da bir mix. Sanırım bunu anlatamadım. Çok detaya girersek şurası da mix:

Şimdi diyeceksin, "eeee bunlar da olmasın o zaman" , evet. Ben olmamasını isterdim. Ama benim sunucum değil, stratejik düşündüğün zaman bu ekosistemde olması da gerekiyor. Ama dediğim gibi, ben rolcüyüm. Forum rolcüsü değilim, GTA rolcüsüyüm. Her rolün oyunda olmasını, tüm zamanın oyunda geçmesini isterim. Senin benim yazdıklarımı okumadığın çok belli. Ben sana şurası bile bir mix diyorum, sen bana gelip aynısını yine yazıyorsun:
Spoiler: GösterGizle

Alıntı
Konseptiniz bir arkadaş grubu. Evet insanlar tamamen Ic gelsin diyorsunuz falan filan ama sizin mantığınızda hep mix oluyor ki? Örnek veriyorum o size katılan kişi bu tanıtımı gördükten sonra size katılmak istedi belki de kafasından "Aa Nyarko'nun birlik arkadaşları, dur şunlarla yakın olayım da birliklerine alsınlar" Ee buda mix o zaman adamı neden aldınız ki? Sizin dediğiniz tamamen olması için şöyle bir şey olması lazım. Örnek veriyorum siz birlik kararı almadan önce rolde sizle yakın olan insanlar ancak size katılma durumu yapabilir ki ortada mix gibi bir şey olmasın.

Burada yazdıklarını anlamadım. Cidden.

Alıntı
Hani tekrar tekrar söylüyorum paylaşacağınız ufak roller sizi basit göstermez. Sayfa kasmak istediğinizi göstermez. Eğer öyle gözükeceğini düşünüyorsanız şu an boş ekran görüntüsü atmak bence sizi o duruma daha çok düşürür. İnsanların aklında "F8'e basayım tanıtıma atayım" gibi gözükür boş halde paylaşmanız.
Ben size o tarz rolleri kast ederken /me ekmeğe bal sürer'i asla kast etmedim. Yani kendini tanıtmak istemiyorsan birliği kurmaya, tanıtımı açmaya gerek yok ki? Nyarko diyor ki maalesef yönetim gereği tanıtım açılması lazım. Ee açma, madem onay önemli değil şu bu önemli değil rolleri kendi aranızda çevirin.

Galiba dördüncüyü diyorum ama yine diyeyim. Açmak is-te-mi-yo-ruz zaten. Ama Vice Roleplay'in oyuncuların üstünde kuralları var. Oluşumlar için de geçerli bu kural. Eğer biz, oyun içi oluşumların anahtar verme, sunucu sistemlerini kullanabilme, oluşum kuralları tarafından korunma gibi özelliklerini kullanabilmek için oyun içinden oluşum kurmamız gerekiyor. Oyun içinden oluşum kuruyorsak kurallar yüzünden forumda da tanıtım olması gerekiyor. Zorunluluktan var yani o tanıtım. O atılan toplu fotoğraflar da zorunluluktan atılıyor. Ondan da keyif almıyoruz. Zaten bak hepsi ShareX ile printscreen'e basılmış gibi duruyor. Bak Allah adı veriyorum, gir şu oluşumu rol SSlerinden öğrenmeye çalışma, tanıtımı oku, ikinci postu oku. Birliğin ne yaptığını, illegal ne yaptığını öğren. Yemin ederim zerre okumadığın o kadar belli ki. Yeter artık.

Alıntı
Hani hem diyorsunuz ki bütün olay Ic ilerlersin, kimse görmesin kapalı takılalım. Hem de bunu sisteme döküyorsunuz. Gerçekten anlamış değilim. Türkiye de rol yaptığınızı unutmayın mix yapacak olan adam her türlü o tanıtım üzerinden size fazlasıyla yapar. Ee siz oraya bir rol atsanız ve o adamın sizle bağı olmadığı zaman o rolü size karşı yaparsa zaten aklı olan bir insan onun mix yaptığını anlar ve gider şikayetini oluşturur.

Ancak durum öyle bir yere gelmiş ki Nyarko "Ekmeğe bal sürme" rolünden mix yapılacağını düşünüyor askdkasd yani adam sana gelip bunu söylese ne olabilir ki? Aşırı rahatsızsan şikayet sistemi var, açarsın adam jail yer. Yani sanki sunucuda herkes mix-mg peşindeymiş gibi bir algı var ve insanlara bu gözle bakmanız hiç doğru değil.

Hay Türkiye kadar başımıza taş düşsün. İşte belki de senin gibi mix yapmaya çalışacak meraklı Melahatleri uzak tutmaya çalıştığımızdan bu işi böyle yapıyoruz. Anlatabildim mi? Galiba başarılı da olmuş ki böyle bir konu açılmış. Her şey şikayet üzerinden yürümüyor. Biz oyunumuzu oynamak istiyoruz, şikayetlerle diğerleri uğraşsın. Zaten bir sunucuda her şey şikayete düşüyorsa geçmiş olsun hem oyunculara, hem de yönetim ekibine. Ekmeğe bal sürme rolü traş bir rol, birliğimin mecburiyetten yapmış olduğu güzel birlik tanıtımına sırf seni mutlu etmek için traş rol koymam, üzgünüm. Milletin birliği 2000 sayfa, forum dizisi izlemek isteyenler birinci sayfasından o tanıtımlara girebilir. Bizde öyle içerik yok maalesef, olmayacak da.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#17 - 14.07.2022 14:23
Konunun ikiden farklı haklılık noktası var ve biraz bakış açısıyla ilgili. Her şey siyah veya beyaz değildir her zaman yani. Forumda bir rol kovalayıp öğrenmek metagame sebebi midir? Evet. Sen onu bilmiyor gibi yapmaya çalışsan da(ki kendimizi kandırmayalım ne yazık ki kitlenin %80'i x birliğinin konusundaki rolü görüp birbirleriyle anında bundan bahsedip bir şekilde onu biliyor/öğrenmiş gibi rol yapıyor) ki bundan ötürü de illegal veya gizli saklı roller çeviren birlikler zaten her rolü/öğrenilmemesini istedikleri rolü konuya SS olarak atmıyorlar.

Yani bu olay metagame'e yol açıyor ister istemez. Kim bu amaçla kullanır kim kullanmaz orası farklı mevzu. Ama işin diğer bir noktası ve zaman zaman da Vice'da karar alırken düşündüğümüz olay, "Bazı şeyler kötülüğe yol açabilir diye feragat etmeye gerek var mı?"

Mesela nedir bu? Bir silah sistemi, illegal sistem geliştirirsin ve alternatif fikir olarak "DM'e yol açabilir. Kötüye kullanılabilir" fikri gelir ardından. Veya foruma yeni bir özellik eklersin, hangi oyuncunun oyunda olduğunu görürsün, birisinin profilinde karakterinin mal varlığını, sahip olduklarını, son etkinliklerini takip edersin örneğin. Baktığında iyi bir + özelliktir platform adına ancak metagame'e yol açabilir.

Yukarıdaki örnek gibi, verdiğim birçok örnekte her zaman her sistemde ya da yenilikte mutlaka bir kötüye kullanım ihtimali bulunur. Önemli olan bunu kimin iyi özellik olarak görüp faydalandığı, kimin kötüye kullanıp ondan olmaması gereken şekilde çıkar sağladığı. İş yine insanın kendisinde bitiyor özetle.

Buradan yola çıkarsak da, evet forum SS'leri metagame'e yol açıyor ancak artık ister istemez böyle bir kültürü oluşturduk burada ve hepimiz beğendiğimiz oluşumları, karakterleri, oyuncu profillerini, ne rolü yapmış, nasıl ilerliyor diye konularından takip ediyoruz. Ben vaktim yokken de varken de herkesle rol yapamadığım için, beğendiğim rolcüleri konularından ve mesajlarından takip ederim örneğin yıllardır. Vice platformunda da leftyguns'ın, Rosato'nun genelde karakterlerini/oluşumlarını bu şekilde takipte kalırım. Bu adamların attıkları SS evet metagame'e yol açabilir, ama atmasalardı da büyük eksik yaşıyor olurduk.

Bir noktada da, oyunda ne kadar aktif 500-600 oyuncu olsa da, bu aktifliğini insanlar foruma yansıtmak istiyor. Biraz da psikoloji giriyor burada devreye. Artık birçok insanın tatile gitmesinden tutun da starbucks'ta içtiği kahvenin asıl amacının onu paylaşmak ve "bakın ben de yaşıyorum" deme mesajı olduğu için çevresine (gösteri toplumu adlı kitabı öneririm bu konuda, güzeldir) rol yapan insanların da nasıl rol yaptığını, nasıl ilerlediğini, nasıl harika senaryolar yarattığını göstermek hakkıdır.

Bu konudaki yorumum bundan ibaret ve bence gayet anlaşılabilir bir nokta oldu. Gereksiz tartışmalardan uzak durmak dileğinde bulunurken, bu tarz forum tartışmalarını da özlediğimi belirtmeliyim. Seviyeli olan her konu ve karşıt görüşleri incelemek eğlenceli oluyor.
(yoğunluğumdan dolayı bu konudakileri tamamen okuyamamış olsam da..  :manifdog )
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#18 - 14.07.2022 14:47
Alıntı
Hay Türkiye kadar başımıza taş düşsün. İşte belki de senin gibi mix yapmaya çalışacak meraklı Melahatleri uzak tutmaya çalıştığımızdan bu işi böyle yapıyoruz. Anlatabildim mi? Galiba başarılı da olmuş ki böyle bir konu açılmış. Her şey şikayet üzerinden yürümüyor. Biz oyunumuzu oynamak istiyoruz, şikayetlerle diğerleri uğraşsın. Zaten bir sunucuda her şey şikayete düşüyorsa geçmiş olsun hem oyunculara, hem de yönetim ekibine. Ekmeğe bal sürme rolü traş bir rol, birliğimin mecburiyetten yapmış olduğu güzel birlik tanıtımına sırf seni mutlu etmek için traş rol koymam, üzgünüm. Milletin birliği 2000 sayfa, forum dizisi izlemek isteyenler birinci sayfasından o tanıtımlara girebilir. Bizde öyle içerik yok maalesef, olmayacak da.

Bir kere düzgün konuş kardeşim burada bilip bilmeden "senin gibi mix yapmaya çalışacak meraklı melahat" diyemezsin. Açıkçası ben senden çok daha fazla bu konulara dikkat ettiğimi düşünüyorum. Yönetici olarak düzgün tavırlarda yazmalısın, olgunluğunu bilmeni isterim. Ha bana bunu diyip zamanında benimle rol yaparken bana şu cümleyi kurup  "Ya işte yönetim dedi ki ünlü rollerini takip etmeliyim o yüzden rol  yapamayacağız" diyip gidip sadece "Edipcan'ın karakteri ile ilgilenip, ilişki rollerine girmen ve sözde kontrol ettiğini söylemen" kimin mix yaptığını fazlasıyla gösterir diye düşünüyorum. Sizi burada kötülemiyorum Allah aşkına çocuklar gibi sanki üstünüze saldırı olmuş gibi triplere girmeyin lütfen yani hjkghkj hani sanki dünya çapında bir şey başarmış gibi hallerdesin gerçekten anlamıyorum. Beni mutlu etmene gerek yok zaten bro ben burada görüş belirtiyorum saygı duyarsın ya da duymazsın. Burada gelip bu yaşta cringe olmana hiç gerek yok cidden bak :)

Alıntı
Oluşum tanıtımını gereklilikten dolayı açtığımızı zaten Nyarko söylemişti. Amacımız onay olsaydı şu anda birlik sayfamız 15 değil, 100'e ulaşmış durumda olurdu(Boş rol ssleriyle doldurulan oluşum tanıtımlarına bakabilirsin). Sana herkes mix-mg peşinde demiyoruz ama bu roller insanların bilinçaltına girdiği için buna göre rol yapabiliyorlar ve biz bunu istemiyoruz. Üstte yazdığım direkt olarak sana değil, bu şekilde düşünen herkese karşıydı, farklı bir şey deniyoruz, farklı bir yol deniyoruz. Bizim şahsi fikrimiz bu, ekibimiz böyle yapmak istiyor ve böyle yapıyoruz. İki tarafında haklı olduğu kısımlar olabilir ama bizim düşüncemiz bu şekilde, rol editleyen adamların tanıtımına gidip niye rol editliyorsunuz diye saydırmıyorsak onlarında gelip bize saydırmaması gerekiyor. Seni uzun süredir tanıyorum ama şu anda göremediğin veya görmek istemediğin bir çok şey var, sana detaylı detaylı bütün gün neden böyle yaptığımızı anlatsakta anlamayacağını/anlamamızlıktan geleceğini düşünüyorum.

Bir çete veya mafya kendisini açığa çıkarmamak için veya polislerle sorun yaşamamak için ekstra ekstra ekstra emek verir ama oluşumların çoğu ters şekilde işliyor, maalesef. (Şahsi fikrim)

Amacınız onay değilse tanıtım neden var işte? Diyorsunuz ki "Zorunluluktan açtık" Ee hiç bir amacınız yoksa tanıtımı niye açıyorsun açma? İşi sistemsele neden döküyorsun ki? Bu sistemsel olayı neden var? Rollerinde başarı gösterirsen sana karşılık vermeleri için. Senin bu rolü yapman için tanıtım açmana gerek yok ki? Nasıl olsa onay istemiyorsunuz, sayfa kasmak istemiyorsunuz mix olsun istemiyorsunuz. Ee aranızda çevirin rolleri, size katılmayı uygun gören insanlara da gidin Ic teklif sunun. Bunun için tanıtım gerekiyor mu? Şu an tanıtımınızı açarak kendi dediğinize düşüyorsunuz anlamıyorum ki. Güya şu an mixi ss atmayarak engellediğinizi düşünüyorsunuz. E tanıtım orada? Madem hassasınız bu konuda açmayın kardeşim. Sadece ıc ilerleyin, kurmayın sistemsel birlik. Nasıl olsa önemi yok değil mi?

Yani kendince anlayışsız olduğumu düşünebilirsin buna bir şey diyemem. Gelip sana damga vuracak değilim bundan dolayı. Ancak beni yanlış tanımışsın demek ki buna bir şey diyemem. Sizi anlamak istemsem sadece kötülemek amacıyla yazardım. Ancak tanıtıma attığım ilk mesaja bakarsanız sadece öneri anlamında bir görüş belirttim. Ha şu an ki durumu gel gör ki sanki sizi bitirmek için yapıyormuşum gibi bir algıdasınız ve kendinizi savunmak için her şeye başvuruyorsunuz .d

Şahsi fikrin çok güzel bir şey, ancak roleplay buna izin vermiyor işte. Buna yapabilecek bir şeyin var mı? Her şeyi tamamen gerçek gözüyle buraya dökemiyoruz çünkü bu bir oyun. Belirli kuralları var, sistemleri var ve buna uymalıyız. Uymak istemiyorsan ya oynamazsın ya da dediğim gibi sadece Ic aranızda rol yaparsınız.
Sunucu sana diyor ki "Tanıtım açacaksınız, aktif olacaksınız ki ben ne yaptığınızı göreyim  sana gerekeni vereyim, istediğini karşılayayım" Siz diyorsunuz ki bu mix. Ee kanka bunu demeyen bir sunucu varsa buyurun gidin orada oynayın.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#19 - 14.07.2022 14:54
Konunun ikiden farklı haklılık noktası var ve biraz bakış açısıyla ilgili. Her şey siyah veya beyaz değildir her zaman yani. Forumda bir rol kovalayıp öğrenmek metagame sebebi midir? Evet. Sen onu bilmiyor gibi yapmaya çalışsan da(ki kendimizi kandırmayalım ne yazık ki kitlenin %80'i x birliğinin konusundaki rolü görüp birbirleriyle anında bundan bahsedip bir şekilde onu biliyor/öğrenmiş gibi rol yapıyor) ki bundan ötürü de illegal veya gizli saklı roller çeviren birlikler zaten her rolü/öğrenilmemesini istedikleri rolü konuya SS olarak atmıyorlar.

Yani bu olay metagame'e yol açıyor ister istemez. Kim bu amaçla kullanır kim kullanmaz orası farklı mevzu. Ama işin diğer bir noktası ve zaman zaman da Vice'da karar alırken düşündüğümüz olay, "Bazı şeyler kötülüğe yol açabilir diye feragat etmeye gerek var mı?"

Mesela nedir bu? Bir silah sistemi, illegal sistem geliştirirsin ve alternatif fikir olarak "DM'e yol açabilir. Kötüye kullanılabilir" fikri gelir ardından. Veya foruma yeni bir özellik eklersin, hangi oyuncunun oyunda olduğunu görürsün, birisinin profilinde karakterinin mal varlığını, sahip olduklarını, son etkinliklerini takip edersin örneğin. Baktığında iyi bir + özelliktir platform adına ancak metagame'e yol açabilir.

Yukarıdaki örnek gibi, verdiğim birçok örnekte her zaman her sistemde ya da yenilikte mutlaka bir kötüye kullanım ihtimali bulunur. Önemli olan bunu kimin iyi özellik olarak görüp faydalandığı, kimin kötüye kullanıp ondan olmaması gereken şekilde çıkar sağladığı. İş yine insanın kendisinde bitiyor özetle.

Buradan yola çıkarsak da, evet forum SS'leri metagame'e yol açıyor ancak artık ister istemez böyle bir kültürü oluşturduk burada ve hepimiz beğendiğimiz oluşumları, karakterleri, oyuncu profillerini, ne rolü yapmış, nasıl ilerliyor diye konularından takip ediyoruz. Ben vaktim yokken de varken de herkesle rol yapamadığım için, beğendiğim rolcüleri konularından ve mesajlarından takip ederim örneğin yıllardır. Vice platformunda da leftyguns'ın, Rosato'nun genelde karakterlerini/oluşumlarını bu şekilde takipte kalırım. Bu adamların attıkları SS evet metagame'e yol açabilir, ama atmasalardı da büyük eksik yaşıyor olurduk.

Bir noktada da, oyunda ne kadar aktif 500-600 oyuncu olsa da, bu aktifliğini insanlar foruma yansıtmak istiyor. Biraz da psikoloji giriyor burada devreye. Artık birçok insanın tatile gitmesinden tutun da starbucks'ta içtiği kahvenin asıl amacının onu paylaşmak ve "bakın ben de yaşıyorum" deme mesajı olduğu için çevresine (gösteri toplumu adlı kitabı öneririm bu konuda, güzeldir) rol yapan insanların da nasıl rol yaptığını, nasıl ilerlediğini, nasıl harika senaryolar yarattığını göstermek hakkıdır.

Bu konudaki yorumum bundan ibaret ve bence gayet anlaşılabilir bir nokta oldu. Gereksiz tartışmalardan uzak durmak dileğinde bulunurken, bu tarz forum tartışmalarını da özlediğimi belirtmeliyim. Seviyeli olan her konu ve karşıt görüşleri incelemek eğlenceli oluyor.
(yoğunluğumdan dolayı bu konudakileri tamamen okuyamamış olsam da..  :manifdog )

Alıntı

Yok kanka Nyarko'ya göre herkes mix yapacak, bir tek ekiptekiler doğru ben söylemlerinden bunu anlıyorum. Hani ben adama bunu anlatmaya çalışıyorum ama yorumda bana "anlamayacağını/anlamaya çalışmak istemediğini" düşünüyorum diye söylüyorlar :D

Alıntı

Yani Nyarko gözünde sadece büyük roller, etkileyici roller dönmek zorunda. Aslında ince detay isteyen, basit rollerin ne kadar güzel olduğunu fark etmeyen birisi bildiğim kadarıyla. Buda 13 YILLIK roleplay kavramında tuttuğu bir algı yüzünden. Çoğu kitle "Ekmeğe bal sürme rolü" ya da "Araç yıkama rolü" yapmadığı için onun gözünde bu gereksiz bir olarak gözülüyor. Yani arkadaş gerçekçilik istiyor. Ben ona asıl gerçekçiliği içeren rollerin basit olmadığını anlatıyorum ama kendisi bu rolü yapana "tıraş rolcü" gözüyle bakıyor .d
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok