Evet, tanıtım da bir mix. Sanırım bunu anlatamadım. Çok detaya girersek şurası da mix:
Şimdi diyeceksin, "eeee bunlar da olmasın o zaman" , evet. Ben olmamasını isterdim. Ama benim sunucum değil, stratejik düşündüğün zaman bu ekosistemde olması da gerekiyor. Ama dediğim gibi, ben rolcüyüm. Forum rolcüsü değilim, GTA rolcüsüyüm. Her rolün oyunda olmasını, tüm zamanın oyunda geçmesini isterim. Senin benim yazdıklarımı okumadığın çok belli. Ben sana şurası bile bir mix diyorum, sen bana gelip aynısını yine yazıyorsun:
Konseptiniz bir arkadaş grubu. Evet insanlar tamamen Ic gelsin diyorsunuz falan filan ama sizin mantığınızda hep mix oluyor ki? Örnek veriyorum o size katılan kişi bu tanıtımı gördükten sonra size katılmak istedi belki de kafasından "Aa Nyarko'nun birlik arkadaşları, dur şunlarla yakın olayım da birliklerine alsınlar" Ee buda mix o zaman adamı neden aldınız ki? Sizin dediğiniz tamamen olması için şöyle bir şey olması lazım. Örnek veriyorum siz birlik kararı almadan önce rolde sizle yakın olan insanlar ancak size katılma durumu yapabilir ki ortada mix gibi bir şey olmasın.
Burada yazdıklarını anlamadım. Cidden.
Hani tekrar tekrar söylüyorum paylaşacağınız ufak roller sizi basit göstermez. Sayfa kasmak istediğinizi göstermez. Eğer öyle gözükeceğini düşünüyorsanız şu an boş ekran görüntüsü atmak bence sizi o duruma daha çok düşürür. İnsanların aklında "F8'e basayım tanıtıma atayım" gibi gözükür boş halde paylaşmanız.
Ben size o tarz rolleri kast ederken /me ekmeğe bal sürer'i asla kast etmedim. Yani kendini tanıtmak istemiyorsan birliği kurmaya, tanıtımı açmaya gerek yok ki? Nyarko diyor ki maalesef yönetim gereği tanıtım açılması lazım. Ee açma, madem onay önemli değil şu bu önemli değil rolleri kendi aranızda çevirin.
Galiba dördüncüyü diyorum ama yine diyeyim. Açmak is-te-mi-yo-ruz zaten. Ama Vice Roleplay'in oyuncuların üstünde kuralları var. Oluşumlar için de geçerli bu kural. Eğer biz, oyun içi oluşumların anahtar verme, sunucu sistemlerini kullanabilme, oluşum kuralları tarafından korunma gibi özelliklerini kullanabilmek için oyun içinden oluşum kurmamız gerekiyor. Oyun içinden oluşum kuruyorsak kurallar yüzünden forumda da tanıtım olması gerekiyor. Zorunluluktan var yani o tanıtım. O atılan toplu fotoğraflar da zorunluluktan atılıyor. Ondan da keyif almıyoruz. Zaten bak hepsi ShareX ile printscreen'e basılmış gibi duruyor. Bak Allah adı veriyorum, gir şu oluşumu rol SSlerinden öğrenmeye çalışma, tanıtımı oku, ikinci postu oku. Birliğin ne yaptığını, illegal ne yaptığını öğren. Yemin ederim zerre okumadığın o kadar belli ki. Yeter artık.
Hani hem diyorsunuz ki bütün olay Ic ilerlersin, kimse görmesin kapalı takılalım. Hem de bunu sisteme döküyorsunuz. Gerçekten anlamış değilim. Türkiye de rol yaptığınızı unutmayın mix yapacak olan adam her türlü o tanıtım üzerinden size fazlasıyla yapar. Ee siz oraya bir rol atsanız ve o adamın sizle bağı olmadığı zaman o rolü size karşı yaparsa zaten aklı olan bir insan onun mix yaptığını anlar ve gider şikayetini oluşturur.
Ancak durum öyle bir yere gelmiş ki Nyarko "Ekmeğe bal sürme" rolünden mix yapılacağını düşünüyor askdkasd yani adam sana gelip bunu söylese ne olabilir ki? Aşırı rahatsızsan şikayet sistemi var, açarsın adam jail yer. Yani sanki sunucuda herkes mix-mg peşindeymiş gibi bir algı var ve insanlara bu gözle bakmanız hiç doğru değil.
Hay Türkiye kadar başımıza taş düşsün. İşte belki de senin gibi mix yapmaya çalışacak meraklı Melahatleri uzak tutmaya çalıştığımızdan bu işi böyle yapıyoruz. Anlatabildim mi? Galiba başarılı da olmuş ki böyle bir konu açılmış. Her şey şikayet üzerinden yürümüyor. Biz oyunumuzu oynamak istiyoruz, şikayetlerle diğerleri uğraşsın. Zaten bir sunucuda her şey şikayete düşüyorsa geçmiş olsun hem oyunculara, hem de yönetim ekibine. Ekmeğe bal sürme rolü traş bir rol, birliğimin mecburiyetten yapmış olduğu güzel birlik tanıtımına sırf seni mutlu etmek için traş rol koymam, üzgünüm. Milletin birliği 2000 sayfa, forum dizisi izlemek isteyenler birinci sayfasından o tanıtımlara girebilir. Bizde öyle içerik yok maalesef, olmayacak da.