Konu: Birlik tanıtımı, forumda rol paylaşımı mix kaynağı mı?  (Okunma sayısı 280 defa)

#0 - 13.07.2022 23:53
@Nyarko ile aramızda bir konu döndü ve bu konuyu burada genel olarak tartışmak istedim. Hemen size olaydan kısaca bahsedeyim.

Nyarko bir birlik açtı ve birlik içerisinde yazılı bir şekilde rol editi yapmadıklarını gördüm, sadece fotoğraf vardı. Bende buna karşılık Nyarko'ya şöyle bir şey yazdım.

Oda rol editlemenin Mix-mg olduğunu söyledi. Ardından bununla ilgili de şöyle bir şey daha yazdım.

Nyarko'ya mixe açık olmayacak rolleri paylaşabileceklerini söyledim, konseptine göre öneriler verdim. O ise böyle bir şey yazdı.

Şimdi Nyarko anladığım kadarıyla birliğinde şöyle bir yol izliyor. Bir ekip var, işte partiliyorlar, arkadaş ortamı vs vs bu tarz roller. Şimdi ben Nyarko'ya dedim ki hani mixe yol açmayacak roller paylaşılabilir. İşte partileme rolleri, ev kuralları ne ise onlar role dökülebilir. Nyarko ise bu tarz rollerin "traş rol" olduğunu söyledi. Yani bu rolleri yaparken traş rol olmuyor da, tanıtıma atınca mı traş rol oluyor? :D Hani birisi bulaşık yıkama rolüne nasıl mix yapabilir ki?

Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 13.07.2022 23:54
Sizce birlik tanıtımı açmak ya da tanıtımlar üzerine rol editlemek mix-mg kaynağı mı?
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 14.07.2022 00:17
OOC olarak IC gerçekleşen bir olayı öğrenmek mix değildir, OOC yollarla öğrendiğin o olayı IC de öğrenmeden OOC yollarla görüp bunu role döküyorsan mix yapmış oluyorsun. Zaten birisi senin tanıtımından bir rolü görüp bununla ilgili rol yapıyorsa PM aracılığı ile adama sorabilirsin eğer gerekli kanıtları atarsa ve rol yaparak bilgiyi öğrenmişse bir problem yoktur ama eğer ki size bir kanıt sunmazsa mixten şikayet açarsın ve yoluna bakarsın. Kısacası hayır değil.
Like
5
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
killtosurvive, ulujohan, VagRainn, the forbidden one, çikolatalı süt,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 14.07.2022 04:10
OOC olarak IC gerçekleşen bir olayı öğrenmek mix değildir, OOC yollarla öğrendiğin o olayı IC de öğrenmeden OOC yollarla görüp bunu role döküyorsan mix yapmış oluyorsun. Zaten birisi senin tanıtımından bir rolü görüp bununla ilgili rol yapıyorsa PM aracılığı ile adama sorabilirsin eğer gerekli kanıtları atarsa ve rol yaparak bilgiyi öğrenmişse bir problem yoktur ama eğer ki size bir kanıt sunmazsa mixten şikayet açarsın ve yoluna bakarsın. Kısacası hayır değil.
İşte Nyarko anladığım kadarıyla en ufak şeyi mix olarak görüyor. Tanıtım açmayı bile .d
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 14.07.2022 04:13
Tekrar tekrar diyeyim. Beşinci haçlı seferini oluşturmayın bana karşı. Bunu ben yayınlarımda da defalarca dile getiririm zaten. Ben mixin neredeyse bilinç altından gerçekleşebileceğini savunan birisiyim. Hep de şu örneği veririm:

Ben arabamı iki kişiden birine emanet edeceğim. Kişilerden birisi legal, diğerinin ise araç parçalatma garajı var. Kendileriyle bir rolüm yok, karakterlerinin mesleklerini IC bilmiyorum. Ancak oluşum tanıtımı, karakter tanıtımı gibi yerlerde ben ikisinin de ne yaptığını gördüm. Bu arabayı emanet ederken benim bilinç altım, arabamın başına bir şey gelebilir korkusu ile deli gibi legal olanı seçmeme itekler. Ben, böyle bir şeyi istemiyorum. Sanırım istememek de en doğal hakkım.

On üç yıllık RP hayatım boyunca, bir, bilemedin iki defa içinde chat geçen, ya da rolden önemli detay bulunduran SS editledim. Bu saatten sonra da editlemem. Sunucunun ilk gününden bu yana adminlik yaptığım süreç boyunca hiç oluşum tanıtımlarıyla ilgilenmedim. Moderasyonluk iş hariç hiç açıp bakmadım. Açıkcası bakmak da istemem. Hatta takipçilerim bilir, sunucuda olan oluşumlar hakkında bile bir haberimdir. Hiç illegal FM ekibine girmedim, gerekmediği sürece de girmem.

Bu SS editleme işi her zaman olmadı, galiba 2014'ten sonra falan başladı. Bu konuda ben eski kafayım. Bu dönemde oluşumların SS editlemeye teşvik ettiğini, sunucu sahiplerinin de SS editlemeye teşvik ettiğinin de farkındayım. Bağnaz değilim, olayları görebiliyorum. Ama ben ve oluşumdaki tüm arkadaşlarım bunu tercih meselesi olarak görüyor. Oluşumun açıldığı süre boyunca (iki haftayı geçti) sadece bir kişi IC yollarla girdi. İlk başından beri de böyle planladık. Kapalı komün deniyor buna. Oluşum tanıtımını detaylı okursan zaten anlarsın, (hadi kopya vereyim, kurallar kısmına bak).

Yine yine ve umarım son defa diyorum. Ekmeğe bal sürme emote'ı ile atılmış bir SS'te bile büyük ya da küçük mix durumu ortaya çıkabilir ve oluşumumla bunu istemiyoruz. Traş role geleceksek, sırf sayfa kasmak için, birlik liderine "bak knk ben aktifim ehe" demek için yapılan sigara içme SS'i, ekmeğe tereyağ sürme SS'i, araba lastiğini kola ile yıkama SS'ini traş rolden değerlendiriyorum.

Birlik ile alakalı her şey tanıtımın birinci sayfasındaki ilk post ve ikinci postta var.

Tekrar, tekrar ve tekrar diyorum. Tercih meselesi ve tercih etmiyoruz. Nokta. Bu kadar merak etme bizi lütfen.

İşte Nyarko anladığım kadarıyla en ufak şeyi mix olarak görüyor. Tanıtım açmayı bile .d

Ve evet, ben ve arkadaşlarım tam olarak öyle düşünüyoruz.
« Son Düzenleme: 14.07.2022 04:21 Nyarko »
100
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
VagRainn,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 14.07.2022 04:29
Flood gibi olacak, kusura bakmayın ama bir de şu konu var. Ben oyuncu olarak da oyuna ayırdığım değerli zamanımı doğaçlama bir şekilde RP'de geçirmek istiyorum. Üç-dört saatlik aktiflik süremin bir saatini ya da yarım saatini, hatta on beş dakikasını bile başka yerde harcamak istemiyorum. Rol yapmayı seviyorum, GTA'yı açıp oynamayı seviyorum, photoshop'u açmayı değil.

Bu da bir başka sebep denebilir.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 14.07.2022 04:32
en üstte benim de mesajım geçmiş, konuya yorumum da olsun.

öncelikle bunun bu kadar abartılacağını düşünemezdim, birlikten bilgi almak isteyen insan bu kadar uğraşmazdı xd. her birliğin kendine göre tanıtımları olur ve bizim tanıtımımızda da işi kasmadan ekibimizin başlattığı ya da bulunduğu ortamları fotoğraflayıp tanıtıma atmak olay. mix konusuna da gelirsek nyarko'nun da dediği gibi insanız ve hepimizin düşünebilme yetisi var, gördüğümüz her şeyi beynimize atıyoruz ve bunu kullanıyoruz. mix de buradan doğuyor, istemeden de gördüğün bilgiyi kullanabilirsin. tanıtımımızda ne olursa olsun böyle ssler atılmaya devam edecek, çok takmadığınız sürece de bu eylemimizin aslında normal bir şey olduğu anlaşılacak.

umarım anlatabilmişimdir, ✌

edit: yeni ileti atmadan düzenleyeyim;

birliğimizde az insan olması ve rollerimizin içe kapalı olması dışarısı için de farklı bir merak olmalı, bu dışarıdaki insanları da meraklandırır ve bizimle rol yapmaya iter. böylece ortamımızı beğenen insan bize katılmak için rol yapar ve hep beraber eğleniriz, bize ayak uyduramaz ise de taraflar rol yapmaz, bu kadar basit.
« Son Düzenleme: 14.07.2022 04:35 Buvak-chan »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#7 - 14.07.2022 04:44
Hadi ensarkerem35 isimli bir kullanıcının (kafamdan sallama.) Mix olayından dolayı rol paylaşmama olayını mantıklı buluyormuş gibi davranan ve kendini tamamen role adamış bir ekiple birlikte bir oluşum açtığını düşünelim. Bir Amerikan mafyası kurdular ensarkerem35 ve grubu. Oluşumunun ismiyse Wellington ve ekibi olsun. Şimdi ki sorum şu; ensarkerem35 ve ekibi sadece rol yaparak, forumda hiçbir rol paylaşımı yapmadan ne kadar sürede ''Wellington ve ekibi'' oluşumunu hak ettiği yere getirebilir ve yönetimden destek alabilir?
@Nyarko
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#8 - 14.07.2022 04:58
Tartışmaları okudum da gerçekten harika bir düşünce  :manifdog Ama işte edit de bazen ooc reklama yarıyor. Yoksa gayet saygı duyulası bir hareket.

Aklıma telefon kullanmayan bi tanıdığım geldi. İnsanlar telefonsuz ulaşamıyorsa zaten ulaşmasınlar diyordu aynı öyle bir düşünce.  ::)
« Son Düzenleme: 14.07.2022 05:07 Elif »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#9 - 14.07.2022 05:39
Hadi ensarkerem35 isimli bir kullanıcının (kafamdan sallama.) Mix olayından dolayı rol paylaşmama olayını mantıklı buluyormuş gibi davranan ve kendini tamamen role adamış bir ekiple birlikte bir oluşum açtığını düşünelim. Bir Amerikan mafyası kurdular ensarkerem35 ve grubu. Oluşumunun ismiyse Wellington ve ekibi olsun. Şimdi ki sorum şu; ensarkerem35 ve ekibi sadece rol yaparak, forumda hiçbir rol paylaşımı yapmadan ne kadar sürede ''Wellington ve ekibi'' oluşumunu hak ettiği yere getirebilir ve yönetimden destek alabilir?
@Nyarko

ensarkerem35 yönetimden gelecek desteği sadece SS'e bağlıyorsa seve seve SS editleyebilir. Biz tokuz şef. Böyle bir birliğin yönetim desteğine ihtiyacı yok zaten konsepti gereği. Birliğin başında Nyarko var, zaten yönetimsel destek veriyordur diyenlere de üzülerek söylüyorum, ben bu insanların potansiyelini baskılıyorum, destekten ziyade kösteğim. Geçmişte benzeri oldu mu bilmiyorum ama şundan eminim, yönetim ekibi sadece ekmeğe bal sürme emoteları ile hazırlanmış SSlere değil, birliklerle yapılan diplomasi rollerine, birliğin yediği şikayetlere, sunucunun bütününe hitap eden etkinliklere, gerçekçiliğe, unique yani eşi benzersiz noktalar ve konseptlere daha çok özen ve destek veriyordur. Ha eğer 100 sayfalık oluşum, 250 sayfalık oluşumlar adamdan sayılıyorsa varsın bizim oluşum biraz yavaş adamdan sayılsın. Acelemiz yok.  :sampanya:

Bu düşünce yapısı zaten popüler bir düşünce yapısı değil. Sırf bu sunucunun açıldığı günü milat olarak kabul etsek üç yıldır alışılmış bazı şeyler var. Alışılmışların aksini söylemek elbet tepki çekecektir ama dediğim gibi. Bu oluşumdaki arkadaşlar bundan keyif alıyor, ortada kural ihlali de yok. O zaman bence hiçbir sorun da yok. Herkes dilediğini yapsın, dilediği SS'i editlesin. bizde yok o davalar.

edit: yukarıda saydığım diplomasi rolü, etkinlikleri vesaire yaptığınızı kanıtlamak için SS atılıyor diyebilirsiniz, inanın yönetim ekibine daha ss hazırlanmadan o tarz rollerin gerçekleştiği ile alakalı bilgiler geliyor. hatta etkinliklere de bizzat geliyoruz.
« Son Düzenleme: 14.07.2022 05:51 Nyarko »
Like
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
volooloo,
Tepki yok