Tekrar tekrar diyeyim. Beşinci haçlı seferini oluşturmayın bana karşı. Bunu ben yayınlarımda da defalarca dile getiririm zaten. Ben mixin neredeyse bilinç altından gerçekleşebileceğini savunan birisiyim. Hep de şu örneği veririm:
Ben arabamı iki kişiden birine emanet edeceğim. Kişilerden birisi legal, diğerinin ise araç parçalatma garajı var. Kendileriyle bir rolüm yok, karakterlerinin mesleklerini IC bilmiyorum. Ancak oluşum tanıtımı, karakter tanıtımı gibi yerlerde ben ikisinin de ne yaptığını gördüm. Bu arabayı emanet ederken benim bilinç altım, arabamın başına bir şey gelebilir korkusu ile deli gibi legal olanı seçmeme itekler. Ben, böyle bir şeyi istemiyorum. Sanırım istememek de en doğal hakkım.
On üç yıllık RP hayatım boyunca, bir, bilemedin iki defa içinde chat geçen, ya da rolden önemli detay bulunduran SS editledim. Bu saatten sonra da editlemem. Sunucunun ilk gününden bu yana adminlik yaptığım süreç boyunca hiç oluşum tanıtımlarıyla ilgilenmedim. Moderasyonluk iş hariç hiç açıp bakmadım. Açıkcası bakmak da istemem. Hatta takipçilerim bilir, sunucuda olan oluşumlar hakkında bile bir haberimdir. Hiç illegal FM ekibine girmedim, gerekmediği sürece de girmem.
Bu SS editleme işi her zaman olmadı, galiba 2014'ten sonra falan başladı. Bu konuda ben eski kafayım. Bu dönemde oluşumların SS editlemeye teşvik ettiğini, sunucu sahiplerinin de SS editlemeye teşvik ettiğinin de farkındayım. Bağnaz değilim, olayları görebiliyorum. Ama ben ve oluşumdaki tüm arkadaşlarım bunu tercih meselesi olarak görüyor. Oluşumun açıldığı süre boyunca (iki haftayı geçti) sadece bir kişi IC yollarla girdi. İlk başından beri de böyle planladık. Kapalı komün deniyor buna. Oluşum tanıtımını detaylı okursan zaten anlarsın, (hadi kopya vereyim, kurallar kısmına bak).
Yine yine ve umarım son defa diyorum. Ekmeğe bal sürme emote'ı ile atılmış bir SS'te bile büyük ya da küçük mix durumu ortaya çıkabilir ve oluşumumla bunu istemiyoruz. Traş role geleceksek, sırf sayfa kasmak için, birlik liderine "bak knk ben aktifim ehe" demek için yapılan sigara içme SS'i, ekmeğe tereyağ sürme SS'i, araba lastiğini kola ile yıkama SS'ini traş rolden değerlendiriyorum.
Birlik ile alakalı her şey tanıtımın birinci sayfasındaki ilk post ve ikinci postta var.
Tekrar, tekrar ve tekrar diyorum. Tercih meselesi ve tercih etmiyoruz. Nokta. Bu kadar merak etme bizi lütfen.
OOC olarak IC gerçekleşen bir olayı öğrenmek mix değildir, OOC yollarla öğrendiğin o olayı IC de öğrenmeden OOC yollarla görüp bunu role döküyorsan mix yapmış oluyorsun. Zaten birisi senin tanıtımından bir rolü görüp bununla ilgili rol yapıyorsa PM aracılığı ile adama sorabilirsin eğer gerekli kanıtları atarsa ve rol yaparak bilgiyi öğrenmişse bir problem yoktur ama eğer ki size bir kanıt sunmazsa mixten şikayet açarsın ve yoluna bakarsın. Kısacası hayır değil.
İşte Nyarko anladığım kadarıyla en ufak şeyi mix olarak görüyor. Tanıtım açmayı bile .d
Ve evet, ben ve arkadaşlarım tam olarak öyle düşünüyoruz.