Konu: [09-07-2022] Marcus_Roadman / Tyler_Brand Ortak Nezaket / Bug Abuse / Fear RP /  (Okunma sayısı 294 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 09.07.2022 01:35

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı:
Tyler_Brand @vlone
Marcus_Roadman @Eswiper

Olaya dahil olan şahit karakter adı:Tiffany Quinn @Lulynn  Melvin_Hillford @Sarhoş

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 09.07.2022 00.56

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
2. Ortak Nezaket

Herhangi bir OOC (karakter/oyun dışı) durumda diğerlerine karşı sakin ve saygılı olmanız beklenmektedir. OOC ayrımcılık, kutuplaşma ve bu durumları role yansıtma gibi eylemlere girişilmemelidir.

Ayrıca ortak nezaket, oyun ortamındaki karşılıklı saygıyı da belirtir. Yani diğer oyuncuların oyundan keyif almasını önleyecek her türlü hareketi gerçekleştirmekte ihlal olarak sayılacaktır.

Fikrine katılmıyor veya olumsuz düşünceniz varsa bile yetkililerin size yaptığı yönlendirmeleri takip etmelisiniz. Eğer bir yetkilinin hatalı karar verdiğini düşünüyorsanız yetkili şikayeti oluşturmalısınız. Ancak kişisel çıkar çatışmaları üzerinden yetkililere gereksiz suçlama yapılması kabul edilmez, bu durumu sürdürenler cezalandırılabilir.

Rolün her zaman devam ettiği unutulmamalı ve kural ihlali varsa bile o anda rol bölünmemelidir. Rolün bölünmesine bağlı olarak çıkacak tartışmalar da ortak nezaket kuralını ihlal edecektir. Rol bittikten sonra ihlal varsa forumdan oyuncu şikayeti oluşturmalı ve burada da ortak nezaket ilkelerini korumalısınız.
Örnekler
- /pm, /b gibi OOC kanallar üzerinden hakaret veya küfür etmek
- spam/flood yaparak iletişimi baltalamak
- yetkili kararlarına karşı çıkmak, fikrini diretmek
- kaza, vurulma, kaçırma gibi karakterinizi olumsuz etkileyen olaylarda kasıtlı olarak uyum sağlamamak veya rolü aksatmak
- OOC sorunları IC lehine kullanmak ve karşı tarafın rolünü etkilemek (Örneğin polis karakterin oyunu çökmesi üzerine olay yerinden kaçmış gibi davranmak, oyundan düşmüş kişinin aracını çalmak, vb.)
- Rolde AFK kalmak
- Hem sistemsel hem rolsel işleyişi olan bir yerde sistemi kullanıp rolsüz çıkmak (hastanede doktor varsa koşarak /tedaviol yazıp çıkmak, restoran/bar/cafe vb. yerlerde stoktaki ürünleri rolsüz satın almak, vb.)
- Hatalı emote kullanımı: Karşı tarafı OOC tahrik edecek şekilde /me /do gibi komutları kullanmak (/me salağa bakar. /do Çirkin adamdan rahatsız olmuştur. gibi)
- Oyundan çıkış yapmak: son rol etkileşiminden en az 15 dakika geçmeden oyundan çıkış yapılmamalıdır. Rolün diğer tarafıyla iletişime geçip bu konuda anlaşmak mümkündür. Polislerle ilgili rollerde bu kuralın ihlali halinde silahlarınız ve envanterinizdeki yasadışı eşyalarınız silinebilir.
- AFK bir oyuncuya karşı saldırı rolleri yapmak. Bu durum suistimal ediliyorsa rol sonrası şikayet açılmalıdır.
- Acıya, hasara duyarsız bir karakter canlandırmak

Alıntı
3.3. Fear RP: Normalde korku gerektiren durumlarda gerçekçi bir şekilde korku rolü (Fear RP) yapılmalıdır.
Örnekler:
- Kalabalık bir yerde veya sokağın ortasında silah çekmek
- Kendisine silah doğrulturken birden koşmaya başlamak veya silah çekmeye çalışmak
- Esir alınma, yaralı durumuna düşme, azınlıkta kalma gibi durumlarda korkusuzca davranmak
- Polis otoritesini tamamen yok saymak, silah doğrultulmasına rağmen polisin direktiflerine uymamak

Alıntı
8. Bug Abuse

Oyuncular buldukları tüm açıkları forumdaki ticket bölümünden bildirmelidir. Bu açıkları bildirmemek ve kötüye kullanmak cezalandırmaya/yasaklamaya sebebiyet vermektedir. Sunucudaki mevcut sistemleri amacı dışında kullanarak avantaj sağlamak da sistem açıklarını kullanmaya eş değer sayılacaktır.

Mal varlığını ilgilendiren açıklarda açığı kullanan kişilerin mal varlığı tamamen silinebilir.
Örnekler
- İstediğiniz evin eşyalarına erişmenizi sağlayan bir açığı kullanarak evdeki eşyaları almak ve bildirmemek
- Değerinden aşağıdaki mülkleri bildirmeyip ucuz diye satın almak
- Sunucu mapleri veya interior objelerinde hata bulmak ve rolde kendi lehine kullanmak
- Tezgahı sadece can doldurmak için kullanmak, tezgah objesiyle yüksek bir noktaya çıkmak
- GTA San Andreas oyun motoru sebebiyle yapılan C-bug, C-roll gibi çatışmada üstünlük sağlayan hareketler

8.1. Spawn Kill: Herhangi bir silahlı çatışma durumunda rakip oyuncu interior içine girdiğinde oluşan bekleme süresini kendi lehine kullanan oyuncunun yapmış olduğu ihlaldir. Bir savaşın veya çatışmanın direkt olarak seyrini değiştirebildiği için yaptırımı ağırdır.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Arkadaşlar Rodeo'da Wheeler bölgesinde benim aracıma çarptılar aracım bozuldu, araçtan inip beni döveceğini söyledi. Araçtan indi /incele attı kas puanımı görünce vazgeçti. Ardından tekrar geldiler çarptılar ben de aracımı tamir ettirene kadar alaycı konuşmalarına şahit oldu ve bölgeme gittim. Bölgeme gidince araçlarıyla içeri girdiler, arkalarından Gate'i kapattım. İçeride kaldılar araçtan inip çatıdan kaçmaya başladılar. Gelmezseniz gelmeyin dedim çekicim ile araçlarını almaya adam yolladım. /araclarim yazarak araçlarını gizlediler. Ardından arkadaşlarım geldi adamları kovalamaya başladılar ViceMALL'a kaçtılar. Dövdük ve gerisinde yaşananlar kanıtlarda gözüküyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Olay burada başlıyor, araçtan inip seni döverim diyor sonra gelip yumruk atıyor.
https://media.discordapp.net/attachments/975097531887390730/995094123293974619/unknown.png

"Ananı sikerim" diyor, Türkçe Terim.

Güvenli Bölge hala darlamaya devam ediyorlar.

Araçlarla garajımda sıkışıyorlar, ardından bug abuse ile araçları kaybediyorlar.

Burada da Refuse RP - Powergame - Fear RP - Ortak Nezaket ihlalleri var.

Ek açıklamalar(varsa): Fear RP ihlali var; güvenli bölge de olsa sayıca az ve yere düşmüşken "Ronaldo" filan diyor, RetardRP var yaptığı rolden dolayı, rolü reddetmesinden dolayı da RefuseRP var ek olarak ben burada AFK atacaktım diyor böyle roller sonrası 15 DK AFK atılmaz gerçekçilik dışı, "kavga çıkaryım GBI'de soluklanayım" diye bir mantık yok MMORPG oynamıyoruz. Türkçe Terim zaten var, /b'den konuşmalar Ortak Nezaket ihlali. Araçları saklamamam için garaja bug abuse var. En ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyorum belli arkadaşlar oynamaya değil oyunu zehir etmeye gelmiş.

#1 - 09.07.2022 02:00
Evet şahitliğimi onaylıyorum, arkadaşlar role uyum sağlamadı ve sürekli /b bölüp rolü inkar ettiler.

#2 - 09.07.2022 02:09
Şahitliğimi onaylıyorum, onları uyarmama rağmen ihlale devam ettiler ve rolü yapmayacaklarını, ceza almak istediklerini söylediler.

#3 - 09.07.2022 02:10
Olayın güvenli bölgede başladığını iddia ediyorsan sende güvenli bölgede bizi dövüp kaçırmaya çalıştın, tren garı güvenli bölge değil diye biliyordum mapimde gözükmedi ayrıca sende illegal yaptın *Kafanıza sıktırtmayın* bu da bizim olayımıza denk değil mi? Oyunum crash vermişti, tekrar girdiğimde Tyler_Brand'ı darp ediyorlardı. Güvenli bölgede beni de dövmeye çalıştılar. Rolün saçmalığına dayanamayıp iki saat işkence rollerinizi çekmek istemediğim ve de zorunlu çıkmam gerektiği için role devam etmedim. Oraya da bir arkadaş gelmiş ben rol eğitmeniyim yok ben şuyum deyip rolü kesiyor, bende dayanamayıp *aynen kanka banlandım* diyip geçtim. Türkçe terime gelirsek sen /dene atmadan aracıma koşup F basıyorsun bende anneni diyecekken refleksten dolayı ananı diye istemeyerekten değiştiriyorum, /dene falan kullan emote atınca olmuyor o işler tavuk çıkarmıyorsun araçtan. Fear RP nerede yapmalıydım göremedim herneyse. Dondurulmuş pizza yiyip kavgaya geliyorsun, birde kavganın nedeni Infernus ile dört yolda şehir içi son hızda gittiğin için aracıma çarptın sinirle *Haklısın ama seni dövmem lazım* dedim. Sayıca az diyorsun 3v2 yani ne bekliyorsun kanka eğilip tapalım mı sana?
« Son Düzenleme: 09.07.2022 02:48 Eswiper »

#4 - 09.07.2022 02:10
Şahitliğimi onaylıyorum, onları uyarmama rağmen ihlale devam ettiler ve rolü yapmayacaklarını, ceza almak istediklerini söylediler.
/B den kanka ben rol dahisiyim bilgilisiyim diye bölersen cevabını alırsın ne olduğun da belli değil zaten

#5 - 09.07.2022 02:49
Sonuçlanabilir  karşı savunma yapabileceğim, yaptıklarını haklı çıkarır bir savunma görmedim.

« Son Düzenleme: 09.07.2022 02:53 lencarst »

#6 - 09.07.2022 02:57
Sonuçlanabilir  karşı savunma yapabileceğim, yaptıklarını haklı çıkarır bir savunma görmedim.
Sonuçlanmasını istemiyorum, daha savunmamız var yarın ekleyeceğiz.

#7 - 09.07.2022 03:01
Sonuçlanmasını istemiyorum, daha savunmamız var yarın ekleyeceğiz.

Discord üzerinden beni bulup hakaret edeceğine savunmanı ekleyebilirdin dostum.

#8 - 09.07.2022 08:01
Laf dalaşına girmek istemiyorum, arkadaşım savunmasını yapıp sonuçlanmasını bekleyeceğiz. İyi forumlar :vice:

#9 - 09.07.2022 13:27
/B den kanka ben rol dahisiyim bilgilisiyim diye bölersen cevabını alırsın ne olduğun da belli değil zaten
lol. Ne zaman öyle bir şey söyledim? Rol destek ekibinden olduğumu, şikayet açamayacağımı belirttim sadece. Ayriyeten role devam etmenizi istedim. Rol bilgilisiyim, rol dahisiyim yazdığım ssleri atarsan çok kıyağa geçer, bekliyorum. Ayriyeten rolü bölen de ben değilim, rolü böldüğünüz için sizinle iletişime geçtim zaten. Hâlâ çelişki içindesin, lütfen yazdıklarını okuyuver. İyi günler, iyi bayramlar.