Market FiyatlarıGeçtiğimiz günlerde market fiyatlarında güncelleme oldu ve yönetimin kendine göre haklı sebepleri de var. Ancak sunucunun %70-75'ini öğrenciler oluşturuyor ve fiyatlar maalesef öğrencilere göre baya bi uçuk geliyor. Skin/Map/Interior zamlarına lafım yok, üç ayda bir güncelleniyor ve hesapladığınızda uyguna geliyor ama VIP'i her ay yenilemek gerekiyor ve bu yüzden 100 lira yüksek bir meblağ. Eski fiyatına çekilmesi daha fazla oyuncuya hitap edeceğini düşünüyorum.
Hırsızlık SistemiBelirtenler olmuştur elbet, birçok ev tadilata giriyo ve sağ olsunlar bazı memur arkadaşlar tadilata girdiği halde kapıyı kırarak evi buga sokuyor, bu yüzden, ev sahibi evine eşya almakla uğraşmayıp evine girip çıkabiliyor ve hırsızlık yapan arkadaşlar için tam bir eziyet haline dönüşüyor. Belki eşya yenileme sistemi kaldırılabilir ve bir ev 6 saatte bir soyulabilir hale getirilebilir. Mutlaka ve mutlaka çözülmesi gereken bir bug.
Eski hapishane sisteminin geri gelmesi ve GYM eklenmesi.Eski hapishane sistemi daha realistik ve daha güzeldi ayrıca güzel roller de çıkarabiliyoduk. Memurlar, suçulularla iletişime geçebiliyodu ve çok hoş rol ortamları oluşturabiliyoduk. Birçok insan hapishaneye girince afk bırakıyo ve rol ortamından uzak kalıyolar. Eski sisteminn getirilmesiyle hem PD üyeleri hem de mahkumlar arasında güzel roller dönebilir. "Serverin her yerinde rol dönüyor" mantığını bu şekilde sürdürebiliriz.
Buna ek olarak, bilmem kaçıncı kez ar-ge açıldı bu konuyla alakalı ama hala hapishanede GYM yok. Bazıları "eğer böyle bir şey olursa insanlar hapishaneye girmekten çekinmez" diye düşüyor ama alakası yok, bu mantığı da anlayamıyorum. İçerde para kasmayacaklar sonunda, realistik baktığınız zaman bu mümkün olan bir şey zaten. GYM sisteminin kesinlikle eklenmesi gerekiyor hapishaneye. Birkaç tane eklensin, gerekirse oyuncular sıra beklesin ama mutlaka eklenmeli.
Can Barı/Brawl SistemiCan barı eklendiğinden bu yana Brawl sistemi berbat bir hal almaya başladı. Brawla girdiğiniz zaman gard alıyorsunuz ama karşıdaki adam size bir şekilde hasar vermeye devam edebiliyor, çok can sıkıcı ve fight rollerinin zevki minimum düzeyde. Nasıl halledilir bilmiyorum ama brawl sistemi şuan çok kötü bir durumda, en azından benim gözümden öyle.
Banka soygun rollerinin Guest-RP'den çıkarılıp sistemsele dönüştürülmesi. Banka soygunu, ya video çekmek için yapılıyor ya da oyuncular kendi arasında oluşum tanıtımlarına ss atmak için Guest RP olarak yapıyor. Bunun bir anlamı ya da bir kazancı yok. Bunun sistemsele ya da FM gözetimi altında her ay bir birliğe bu hakkı tanımaları gerektiğini düşünüyorum. Şöyle olabilir; "Ayın enleri" diye bir etkinlik var ve herkes bu kategoriye girmek için efor gösteriyor. "Ayın Birliği" seçilen oluşum, soygun rollerinde öncülük etmeye hak kazansın YA DA ödül olarak birliğe maddi destek de bulunulsun. Hem PD, hem de o soygunun içinde bulunacak illegla karakterlerin büyük bir keyif alacağına eminim. Rehineleri kurtartma, anlaşmalar... Mutlaka getirilmesi gerekiyor. Bu sadece bir fikir, eminim geliştirilirse çok çok iyi şeyler çıkar ortaya. Bu sayede, "Ayın Birliği" kategorisine girmek isteyen birlikler, konularında ya da oyun içerisinde daha fazla aktiflik göstereceğine inanıyorum.
Hastahane rollerinin üzerine düşülmesiHastahane rolleri boşverilmiş, umursanmaz bir hal almış. Bu rolleri yapmak isteyen birçok insan var ama maalesef "sürdürülebilir" olmayacağından dolayı özel hastahanelere girmeyi düşünmüyorlar, girseler bile çıkıyorlar. Birkaç ay önce sistemini, düzenini oturtan çok iyi bir hastahane bile kapatıldı Kİ çok güzel rol ortamı vardı, ne zaman önünden geçsem mutlaka roller/olaylar dönüyordu. Bu konuda yönetimin artık el atması gerektiğini düşünüyorum, bu rollere neden soğuklar anlamış değilim.
Eski birlik, hood ve silah sistemi geri gelmeli, ayda bir sevkiyat inmeli mesela. Zimmet olayı kaldırılmalı, eskiden sunucuda savaş çıktığı zaman insanlar silahını çıkarmaya, yakalatma duygusu ile ateş açmaya korkardı. Şu an herkes silahlı durumda ve silahı kaybeden anında geri çıkarıyor sunucuda savaş ve dmler eksik olmuyor
Kesinlikle. Eski sistem çok daha iyiydi ve insanlar belirli kriterlere göre rol yapmıyorlardı. Aşama sistemi kötü değil ama BENCE olmamalı. Map rengarenk, her yerde hood var. Oyuncular, bir yerden işletme alırken "acaba buraya birlik gelir mi ya, haraç keserler mi?" diye düşünüyorlar. Haksız da değiller çünkü gerçekten sivil bir oyuncu için çok can sıkıcı bir durum. Şehrin neredeyse her tarafında hood var (işlek yerlerden bahsediyorum). Eski sisteme kesinlikle dönünmeli, aşama sistemi kaldırılmalı.