Konu: VICE Roleplay 22 Yaz Güncellemesi: Ana Başlıklar ve İstekleriniz  (Okunma sayısı 5357 defa)

sXe

*
v2 Oyuncusu 2022 Yılbaşında Oyundaydı
#50 - 11.06.2022 14:31
Market Fiyatları

Geçtiğimiz günlerde market fiyatlarında güncelleme oldu ve yönetimin kendine göre haklı sebepleri de var. Ancak sunucunun %70-75'ini öğrenciler oluşturuyor ve fiyatlar maalesef öğrencilere göre baya bi uçuk geliyor. Skin/Map/Interior zamlarına lafım yok, üç ayda bir güncelleniyor ve hesapladığınızda uyguna geliyor ama VIP'i her ay yenilemek gerekiyor ve bu yüzden 100 lira yüksek bir meblağ. Eski fiyatına çekilmesi daha fazla oyuncuya hitap edeceğini düşünüyorum.

Hırsızlık Sistemi

Belirtenler olmuştur elbet, birçok ev tadilata giriyo ve sağ olsunlar bazı memur arkadaşlar tadilata girdiği halde kapıyı kırarak evi buga sokuyor, bu yüzden, ev sahibi evine eşya almakla uğraşmayıp evine girip çıkabiliyor ve hırsızlık yapan arkadaşlar için tam bir eziyet haline dönüşüyor. Belki eşya yenileme sistemi kaldırılabilir ve bir ev 6 saatte bir soyulabilir hale getirilebilir. Mutlaka ve mutlaka çözülmesi gereken bir bug.

Eski hapishane sisteminin geri gelmesi ve GYM eklenmesi.

Eski hapishane sistemi daha realistik ve daha güzeldi ayrıca güzel roller de çıkarabiliyoduk. Memurlar, suçulularla iletişime geçebiliyodu ve çok hoş rol ortamları oluşturabiliyoduk. Birçok insan hapishaneye girince afk bırakıyo ve rol ortamından uzak kalıyolar. Eski sisteminn getirilmesiyle hem PD üyeleri hem de mahkumlar arasında güzel roller dönebilir. "Serverin her yerinde rol dönüyor" mantığını bu şekilde sürdürebiliriz.

Buna ek olarak, bilmem kaçıncı kez ar-ge açıldı bu konuyla alakalı ama hala hapishanede GYM yok. Bazıları "eğer böyle bir şey olursa insanlar hapishaneye girmekten çekinmez" diye düşüyor ama alakası yok, bu mantığı da anlayamıyorum. İçerde para kasmayacaklar sonunda, realistik baktığınız zaman bu mümkün olan bir şey zaten. GYM sisteminin kesinlikle eklenmesi gerekiyor hapishaneye. Birkaç tane eklensin, gerekirse oyuncular sıra beklesin ama mutlaka eklenmeli.

Can Barı/Brawl Sistemi

Can barı eklendiğinden bu yana Brawl sistemi berbat bir hal almaya başladı. Brawla girdiğiniz zaman gard alıyorsunuz ama karşıdaki adam size bir şekilde hasar vermeye devam edebiliyor, çok can sıkıcı ve fight rollerinin zevki  minimum düzeyde.  Nasıl halledilir bilmiyorum ama brawl sistemi şuan çok kötü bir durumda, en azından benim gözümden öyle.

Banka soygun rollerinin Guest-RP'den çıkarılıp sistemsele dönüştürülmesi.

Banka soygunu, ya video çekmek için yapılıyor ya da oyuncular kendi arasında oluşum tanıtımlarına ss atmak için Guest RP olarak yapıyor. Bunun bir anlamı ya da bir kazancı yok. Bunun sistemsele ya da FM gözetimi altında her ay bir birliğe bu hakkı tanımaları gerektiğini düşünüyorum. Şöyle olabilir; "Ayın enleri" diye bir etkinlik var ve herkes bu kategoriye girmek için efor gösteriyor. "Ayın Birliği" seçilen oluşum, soygun rollerinde öncülük etmeye hak kazansın YA DA ödül olarak birliğe maddi destek de bulunulsun. Hem PD, hem de o soygunun içinde bulunacak illegla karakterlerin büyük bir keyif alacağına eminim. Rehineleri kurtartma, anlaşmalar... Mutlaka getirilmesi gerekiyor. Bu sadece bir fikir, eminim geliştirilirse çok çok iyi şeyler çıkar ortaya. Bu sayede, "Ayın Birliği" kategorisine girmek isteyen birlikler, konularında ya da oyun içerisinde daha fazla aktiflik göstereceğine inanıyorum.

Hastahane rollerinin üzerine düşülmesi

Hastahane rolleri boşverilmiş, umursanmaz bir hal almış. Bu rolleri yapmak isteyen birçok insan var ama maalesef "sürdürülebilir" olmayacağından dolayı özel hastahanelere girmeyi düşünmüyorlar, girseler bile çıkıyorlar. Birkaç ay önce sistemini, düzenini oturtan çok iyi bir hastahane bile kapatıldı Kİ çok güzel rol ortamı vardı, ne zaman önünden geçsem mutlaka roller/olaylar dönüyordu. Bu konuda yönetimin artık el atması gerektiğini düşünüyorum, bu rollere neden soğuklar anlamış değilim.

Eski birlik, hood ve silah sistemi geri gelmeli, ayda bir sevkiyat inmeli mesela. Zimmet olayı kaldırılmalı, eskiden sunucuda savaş çıktığı zaman insanlar silahını çıkarmaya, yakalatma duygusu ile ateş açmaya korkardı. Şu an herkes silahlı durumda ve silahı kaybeden anında geri çıkarıyor sunucuda savaş ve dmler eksik olmuyor

Kesinlikle. Eski sistem çok daha iyiydi ve insanlar belirli kriterlere göre rol yapmıyorlardı. Aşama sistemi kötü değil ama BENCE olmamalı. Map rengarenk, her yerde hood var. Oyuncular, bir yerden işletme alırken "acaba buraya birlik gelir mi ya, haraç keserler mi?" diye düşünüyorlar. Haksız da değiller çünkü gerçekten sivil bir oyuncu için çok can sıkıcı bir durum. Şehrin neredeyse her tarafında hood var (işlek yerlerden bahsediyorum). Eski sisteme kesinlikle dönünmeli, aşama sistemi kaldırılmalı.
« Son Düzenleme: 11.06.2022 14:38 sXe »
Like
16
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
NooNooTheGood, xismetBK, SARSILMAZ,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#51 - 11.06.2022 14:46
Önerilerim
Vice Mall eskisine çevirilmeli, alt geçit geri eklenmeli.
Balıkçılık eski konumuna taşınmalı diye düşünüyorum
Tren Rayları kaldırılmalı, güzel bir sistem düşünülmüş evet fakat kullanım açısından az ve görüntü kirliliği yaratıyor.

Kısacası eski Vice'ı özlüyoruz, isteklerde dikkat ettim  :)
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#52 - 11.06.2022 14:48
  • Oyun kuralları için düzenleme gerçekleştirilmeli, gerçekleştirilen ağır kural ihlalleri (bkz. Troll, Deatmach v.b.) yasaklamaya kadar gitmeli.
  • Kolluk kuvvetleri 1.23 Ruhsatsız Silah Bulundurmak kapsamından aranma kaydı mevcut kişinin silahına el koymadan o kişiyi sevk etmiyor, silahı yere bırakma sistemi tekrar getirilmeli ve illegal oyunculara rol avantajı sunulmalı.
  • Basketbol sistemi entegre edilmeli, sistem hataları düzeltilmeli. Sosyal rol avantajlarını sağlamak adına bilardo oyunu, ZEPPELIN güncellemesinde yer alan golf oyunu sistemi eklenmeli.
  • Metro treni ortadan kalkmalı.
  • Drive by düzenlemesi getirilmeli; Q ve E kombinasyonları ile silah değiştirebilmeli, "/sitin" komutu neticesinde araçtan inmeye gerek kalmadan oturulabilmeli.
  • Ekonomi gidişatı düzeltilmeli, ekonomiyi geliştirmeye yönelik politikalar izlenmeli.
  • İllegal Birlik Kuralları ve Aşama Bilgilendirmeleri hakkında düzenleme getirilmeli, eski hood onaylı ve onaylı birlik mantığı geri gelmeli. Silah sisteminde düzenlemeye gidilmeli, tıpkı eskiden olduğu gibi sevkiyat rolleri yapılabilir. Uyuşturucu paketi sistemi ortadan kalkmalı, yerini hali hazırda olan (kokain, marijuana...) uyuşturucular tutmalı, neticesinde illegal rol gerçekleştiren kesim için uyuşturucu ticareti rolleri göz önünde bulundurulur ve uyuşturucu satıcısını suç üstü yakalayan bir dedektif... (?)
  • San Andreas Multiplayer birden fazla karşılıklı selamlaşma animasyonuna sahip, yeni karşılıklı selamlaşma animasyonları eklenmeli. (https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=109465.0)
  • Sunucuya daha farklı skinler (beyaz, siyahi, hispanik, çocuk, ihtiyar) eklenmeli.
  • San Andreas Multiplayer'n varsayılan isim, can göstergesi kullanılmalı. Kesici aletlerin hasarı (silah, bıçak v.b.) default olmalı.
  • Araç yalnızca araç sahibi tarafından saklanabilmeli, bu özellik araç içerisinde gerçekleştirilmeli, araç içerisinde olmayan araç sahibi aracını saklayamamalı.

Ve biz platform oyuncularının belirtmiş olduğu daha nice fikirler, daha iyi günlerde görüşmek dileğiyle. :vice:

Spoiler: GösterGizle
« Son Düzenleme: 15.06.2022 00:47 Chadellin »
Haha
2
100
4
Vice
2
Like
24
Tepki yok
Tepki yok
Haha tepkisini veren kullanıcı(lar):
finxyy, Raskol,
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
tanerze, orembor, hic sevilmedim, Raskol,
Vice tepkisini veren kullanıcı(lar):
orembor, Raskol,
Tepki yok
kurtPeek, Raskol, YusufAlptug, Castin,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#53 - 11.06.2022 14:52
Legal yönden insanların kendisi eğlenerek rol yapabileceği hem de para kazandıran birçok sistem eklenmeli. AR-GE'ler, oyuncuların görüşleri senede birkaç kez değil de her zaman esas alınmalı. Meslek sistemi sıfırdan tekrar gözden geçirilmeli. Şu anki meslek sistemine neredeyse hiç özenilmemiş gibi duruyor. Meslek sistemine biraz daha gerçekçilik eklenebilir. Ek olarak kurallarda da güncelleme bekliyoruz. Halihazırda insanların itirazcı olduğu çok fazla kural maddesi var.

Son olarak da rolleri biraz daha oyunculara salarsanız çok daha iyi olur. Sadece adminlerin hakim olduğu büyük projelerden ziyade, oyuncuların da kendi aralarında yaptığı ve yönetimin desteklediği roller olmalı. Sanırım farklı bir rol projesi yapmak için admin olmamız gerekiyor ya da adminin planladığı projeye katılım sağlamamız gerekiyor. Rol anlamındaki en büyük hatanız bu bence.

EKLEME: Sunucudaki soygun sistemi neredeyse tarih olmak üzere. Artık soygun ile hiçbir şekilde para kazanılmıyor. Düzkontak sisteminde de öyle. Ek olarak soygun yapacak hiçbir ev ya da işyeri yok. İşyeri sahipleri sırf soygunda adamlar zarar etsin diye giriş ücretini 350$+ yapıyor ve bu da etki ediyor.
« Son Düzenleme: 11.06.2022 14:58 Visionary »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#54 - 11.06.2022 14:57
Son olarak da rolleri biraz daha oyunculara salarsanız çok daha iyi olur. Sadece adminlerin hakim olduğu büyük projelerden ziyade, oyuncuların da kendi aralarında yaptığı ve yönetimin desteklediği roller olmalı. Sanırım farklı bir rol projesi yapmak için admin olmamız gerekiyor ya da adminin planladığı projeye katılım sağlamamız gerekiyor. Rol anlamındaki en büyük hatanız bu bence.

Samimi söylemek gerekirse biz bunun tam tersi olduğunu düşünüyorduk. Örnek verir misiniz?
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#55 - 11.06.2022 15:02

Samimi söylemek gerekirse biz bunun tam tersi olduğunu düşünüyorduk. Örnek verir misiniz?
Bundan 1 sene önce, sunucunuzda çok aktif olarak oynarken aklımda çok güzel bir rol planı vardı. Bunu yapmak için sunucunuza fazlasıyla para yatırıp sürekli OOC biçimde masraf etmem gerekiyordu. Ek olarak sunucuda aylarca Trucker gibi mesleklerde zamanımı boşa harcayıp oyun zevkimi bozmak yerine Ticket'tan destek talep ettiğimde sunucuda çok fazla oyuncunun olduğu, bu konuda da her şeyi kendi imkanımla yapmam gerektiği söylendi (Kendi imkanımla yapabileceğim basit bir iş olsaydı yapabilirdim.). Rol projem adminler tarafından destek görmeyince başka bir sunucuda gerçekleştirme kararı verdim. O günden beridir sunucuya hitap eden rolleri yapmıyorum. Planım hakkında detaylar için Forum PM'den mesaj yollayabilirim. Burayı kirletmek istemem.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#56 - 11.06.2022 15:03
  • Eski ViceMall, içerisinde iki bina içeren map. Ek olarak altında bir garaj vardı, garaj kaldırılabilir, park sistemi bunu karşılıyor. Ek olarak, iki bina yerine tek bina ev olarak tek bina da Commerce Plaza tarzında işyeri olarak kullanılabilir.
  • Metro gereksiz görünüyor, kaldırılabilir.
  • Drive-by'a çıkış yapan oyuncuların bir tuş&komut ile tekrar araç içine geçmesi sağlanmalı.
  • Eski balıkçılık ortamı tekrar sunucuya kazandırılırsa güzel olabilir. Eski balık satış fiyatları ve iskeleler  :o
  • Yeni animasyonların eklenmesi adına ViceCLİENT  :manifdog
  • Çeşitli skinler, çocuk&yaşlı&siyahi skinleri  :sampanya:
Like
9
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
NooNooTheGood, soulea,
bertukey,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#57 - 11.06.2022 15:09

Bundan 1 sene önce, sunucunuzda çok aktif olarak oynarken aklımda çok güzel bir rol planı vardı. Bunu yapmak için sunucunuza fazlasıyla para yatırıp sürekli OOC biçimde masraf etmem gerekiyordu. Ek olarak sunucuda aylarca Trucker gibi mesleklerde zamanımı boşa harcayıp oyun zevkimi bozmak yerine Ticket'tan destek talep ettiğimde sunucuda çok fazla oyuncunun olduğu, bu konuda da her şeyi kendi imkanımla yapmam gerektiği söylendi (Kendi imkanımla yapabileceğim basit bir iş olsaydı yapabilirdim.). Rol projem adminler tarafından destek görmeyince başka bir sunucuda gerçekleştirme kararı verdim. O günden beridir sunucuya hitap eden rolleri yapmıyorum. Planım hakkında detaylar için Forum PM'den mesaj yollayabilirim. Burayı kirletmek istemem.

Sunucuda herhangi bir rol yapmak için OOC masraf edildiğini ilk kez duyuyorum, bu konuda özgün olduğumuzu düşünüyorum çünkü. Talebinizin reddedilme sebebi sadece size bir ayrıcalık tanınmaması için olabilir. Bir oyuncuya ekstra bir yardım yaparsak ikinci bir oyuncu bunu sorgulayıp kendi isteyebilir veya farklı şeyler düşünebilir. Bu yüzden böyle bir yanıt almış olabilirsiniz.

Planınızı özel mesaj yoluyla yollayabilirsiniz, inceleyeceğim. Bu arada eleştiri için teşekkürler  :vice:
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#58 - 11.06.2022 15:21
Belediye için Öneriler
Belediyenin sanıyorum ki bir yıllık bir serüveni mevcut ancak hala rol alanının ve personel sayısının istenen seviyeye ulaştığından kuşkuluyum, bunun için önerilerim bulunuyor. Bu önerilerimin hepsi bir gereklilikten değil, bazıları belediyenin cazibesini arttırmasına yönelik öneriler, belediyenin daha iyi bir rol alanına dönüşmesi için sunuyorum.
  • Belediye için bir çağrı numarası belirlenmesi. (3-1-1)
  • /gorevde listesinde gözükmemiz.
  • Belediye görevlilerinin /barikat komutuna erişimi olması.
  • Ruhsat işleri için kullanılan bazı komutların güncellemeye sokulması ve detaylandırılması. (/ruhsatkontrol)
  • Yönetim tarafından desteklenen inşaat rollerinin belediyeye bildirilmesi ve inşaat rollerini daha da aktif tutmamız.
  • Belediye görevlilerine çıkartılan zorluk ve bunu takiben belediye görevlilerinin yaralanmasına karşılık daha fazla yaptırım uygulanması.
  • Forum üzerinde belediye çalışanları için 'GOV' permi gelebilir.
Diğer Önerilerim
  • Hastaneler, gerçekten rol alanı büyük yerler ve bunun iyi kullanılması gerekiyor. Hastane rollerinin özel hastanelere bırakılmasındansa ASGH'ın tekrar sağlık rollerini üstlenmesini çok isterdim.
  • Telefonlar için çağrı geçmişi özelliği gerekiyor.
  • Legal rol yapan insanlarında katılım gösterebileceği hotline'lar çoğaltılmalı.
  • Şehir içi raylı sistemin kaldırılması.
« Son Düzenleme: 11.06.2022 20:05 higado »
Like
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Chadellin,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#59 - 11.06.2022 15:31
•Vip skinlerine rollere göre yeni skinler getirilmeli mesela çocuk skinleri, siyahi ve beyaz skinler.
•Metro kaldırılmalı ilk geldiği zaman herkes heveslenip kullanmıştı sonradan gereksiz gelmeye başladı artık kullanan yok.
•Driver by'a kalkınca bir komut ile geri içeri girilmesi için bir şey gelmeli.
•En önemli şey maske kullanımı ile ilgili. Maske takmak için bir tuşa basıp maske takmak daha mantıklı olur ve daha güzel olur mesela "M" tuşuna basınca otomatik maske taksın, çatışma rolünde /masketak yazana kadar adam kaçmış oluyor.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok