Bir kaç mesajı okuduğumda ASGH'nin açılması falan istenmiş elimden geldiğince objektif olmaya çalışacağım. Bu sunucu açıldığından beri medikal bünyesinde rol yapıyorum, 2019'da bile bu medikal sistem aynıydı sadece yönetim bir admin atamıştı o kadar, hiç bir zaman umursanmadı veya bir yenilik getirilmedi. Zaten medikal rollerin yönetimin umrunda olduğunu da sanmıyorum, şahsen objektif düşünmek gerekirse hak da veriyorum, her iki haftada bir açılan kapanan, el değiştiren bir oluşuma güven azalır. İsterse ASGH açılsın isterse başka bir hastahane, medikale revizyon olmadığı sürece her zaman arka planda kalacak, bu sunucuya aylarca hatta yıllarca medikal rollere kendi rollerini dahi feda ederek katkıda bulunanlar neden medikal rolleri bıraktı sanıyorsunuz? Çünkü medikale verdiğiniz emeğin kimsenin gözünde bir değeri yok, medikal roller kimsenin umrunda değil. Medikal argelerine revizyon vesaire vesaire yazılıyor, böyle bir şey yok, medikale yenilik falan filan hikaye. En başta yazılan script nasılsa şimdi de öyle. Genede medikal roller için bir kaç öneri yazalım, kim bilir belki birileri umruna takar da medikal oyuncularına önem falan verir. Edit1: ASGH hakkında isterse tüm sunucu toplansın ticket açsın, medikal gene yönetim altına girmez. Sıcak bakılmıyor çünkü medikale.
1. /tedaviol sistemi ya tümden kaldırılsın, ya da bir MD oyuna girdiğinde kapatılsın. Savaşta düşüp hemen hastahaneye gelerek elinde AK47 silahlarla bunny yaparak tedaviol yazıp çıkan kişiler görmekten hepimiz bıktık, kural olması falan bir şey değiştirmiyor. Günde 10 kişiye şikayet mi açalım? /tedavilol sistemi kesinlikle revizyona gitmeli.
2. /tedaviet sisteminde revizyona gidilsin, aynı uyuşturucu satma sistemi gibi /tedaviet ID Fiyat gibi bir istek yollayalım, karşı tarafada /utedavi'de ki gibi bir istek çıksın, buna göre tedavi olsun yoksa olamasın.
3. /utedavi sistemi var ama kimse takmıyor, şu 2-3 ayda utedavi için gelen kişi sayısı 2-3 falandır. Uyuşturucu bağımlısı olan karakterlere daha ağır şeyler olsun, uyuşturucu rolleri sistemsel ve rolsel olarak desteklensin.
4. Medikal birliklere FBI Rancher verilmiyor, kaldırıldı. Neden böyle bir karar alınmış bilmiyorum, saçmalıktan ibaret. FBI Rancherin medikalde ne gibi bir üstünlüğü olabilir? Elimizde silahlarla milleti taramıyoruz sonuçta. Hemşireler eskiden Premier kullanıyordu, artık kullanamıyorlar, hemşire rolleride kısıtlanmış oldu bu yüzden. /siren komutu bile açılsa medikal oyuncular mutlu olacak ama kimin umrunda? Kimsenin ki, zaten bu yazılanlarda okunup geçilecek.
5. Medikal rollere gerek legal hotline veya gerek illegal hotlinelerle destek verilsin. Bu sunucuda medikal oyuncular en azından bir yerlerde varlık göstersin. Hastahaneyle ilişkili hotlineler bile çıkartılabilir.
6. Yaralı sistemi revize edilsin, detaylandırılsın. Bazen silahla düşürülüp yaralı olan oyuncular hastahaneye gelerek saçmasapan roller yapıyor, üşüttüm vb gibisinden. Mesela /incele ID yaptığımızda durumu yaralı olan kişinin neden dolayı yaralı olduğu bir komutla öğrenilsin detaylarıyla veya yanında parantezle yazsın.
/incele Evpraksiya - Sağlık durumu: Yaralı (/yaraincele) - Kişinin sağ baldırından MAC-10 mermisi isabet etmiş, sıyırmış, kişi yüksekten düşmüş vesaire vesaire. Kişinin neden yaralıya düştüğüne göre sistemsel tedavi uzayabilir mesela üç kez gelmesi gerekir belirli aralıklara kontrol gibi, ayrıca yara sebeplerine göre tedavi ücretleri artsın, örnek: düşme 600$, silahla vurulma 2000$ Ayrıca silahla ateşten dolayı yaralıya düşen kişiler sistemsel eline silah alamasın, tedavi bile olsalar 8 saatlik süre olsun, asla silah kullanamasınlar. Böylelikle sistem sayesinde saçma rollerin önüne geçmiş oluruz.
7. /yd eklenmesi gerek, herhangi bir olayda medikal yada pd oyuncuları yakından iletişime geçemiyor çevre güvenliği için, büyük bir eksiklik iletişim açısından. Eklenmeli.
Burayı okudukça belki aklıma bir şey takılır, düzenlerim. İyi günler, okuyan herkese teşekkür ederim.
Edit2: Ekleme-çıkartma.
Edit3: Madde 6 eklendi.
Edit4: Madde 7 eklendi.