Konu: [21.05.2022-Josue_Guerrier] Car Jack-Car Ramming  (Okunma sayısı 101 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 22.05.2022 13:33

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Josue_Guerrier @roosevelt

Olaya dahil olan şahit karakter adı: -

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 22.30-23.00 arası 21.05.2022

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
4-) SAMP FİZİKLERİNİN AYKIRI KULLANIMI

Powergamingden farklı olarak SAMP'ın kendi fiziklerinin roleplay dışı kullanımı olarak kabul görmektedir. Bu durumun örnek ve detayları aşağıda listelenmiştir:

BMX Bunny — sürekli olarak bisikletlerle zıplama eyleminin gerçekleştirilmesidir.
      Olimpik Yüzücülük — suya girdikten sonra SAMP dinamiklerinde bir engeli olmasa da roleplay dahilinde süreli olarak yüzmeye devam etmek. Belirli bir süreden sonra yorulmanız gerektiğini unutmayın.
      Chicken Run / Bunny Hop — birisinden kaçarken veya bir yere ilerlerken sürekli zıplamak.
      Ninja Jack — birisinin aracını çalarken yan koltuktan binip, belirli klavye koordinasyonlarıyla sürücü olan kişiyi araçtan indirirken öldürmek.
      Car Jack — araçta sürücü varken, hiç bir şekilde rol yapmayıp "F" basıp araçtan kişiyi indirmek.
      CarSurfing — hareket eden aralarının tavanı, kaputu, üzerinde dururken seyahat etmek. (Bobcat, Sadler vb. araçlarda geçersizdir, Mountain Bike, Bike, BMX üzerine iki kişi binemezsiniz.)
      Araç sürücüsüyken SMG'lerle ateş etmek — araç sürücüsüyken herhangi bir şekilde ateş edilmesidir.
      Aracın sürücü koltuğu boşken drive-by atmak — aracın sürücü koltuğunda kimse yokken o araçta drive-by atılmasıdır. Sürücü araçtan indiğinde drive-by yapan bireylerde araçtan inmelidir.
      Karavandan ateş etmek — karavan sistemini bu yönde suistimal etmek yasaktır. Karavandan kesinlikle ateş edilemez.

Alıntı
9-) CAR-RAMMING / CAR-PARK

Normal yaşantıya uygun olmayan şekilde, duvarlara - elektrik direklerine - bireylere çarparak araç sürmek. Karşı tarafta bulunan oyuncuların üzerine ara sürüp onları kilitleyerek öldürmek (Car-Parking) bu kurala aykırıdır.

CEZASI: Hapis.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Trucker mesleği yapmak isteyen herkese Car Jack atıyordu,ayriyeten ic küfür ettiğimde araçla karakterimi ezerek yaralıya düşürdü.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Josue_Guerrier karakteri 27 level'a sahip,bu olay bana kişinin karakteri OOC satın almış olabileceğini düşündürttü.

« Son Düzenleme: 22.05.2022 13:44 FreddyJobs »

#1 - 22.05.2022 15:41
Öncelikle iyi forumlar.

Birincisi kimseye car-ramming veya car-park yapmadım. Yapmış olsaydım kanıtını koyabilirdin zaten. Baygın duruma düştüğün durumda benim olay yerimde olduğuma dair bir kanıtın yok. Kimseyi ezmedim, zaten kanıtın da yok.

İkincisi eminim bu olaya dair daha fazla ekran görüntüsüne sahipsin, ama o görüntülerde de benimle ilgili koyduğun ss'lerden önce senin benim ilk aldığım tırı benden çaldığına ve benim de senden geri aldığıma dair kanıtlar olduğu için koymuyorsun.

Olayı ilk senin başlattığın ve benim aldığım aracı senin benden çalıp sonra da beni ezip başımda kahkaha emote'si spamladığına dair kanıtlarım da mevcut:
Arabayı önce benim aldığımın kanıtını chate bakarak görebilirsiniz. İlk arabayı ben çalıştırmışım, devamında kişi beni araçtan atıp alıp gitmiş.

Aradan bir dakika bile geçmeden kişi beni tırıyla ezip başımda rolden uzak ve toxic yazılar spamladı.

Sonuç olarak olayda benim kanımca haksız olan sensin lakin ben senden şikayetçi değilim. Bu şikayetten bir sonuç çıkacağını düşünmüyorum. Dediğim gibi, senden şikayetçi değilim, şikayeti geri çekersen de ikimiz de uğraşmamış oluruz.

#2 - 22.05.2022 15:43
Ekleme olarak: Olayın ilk başladığı ss'ten 30 dakika sonra alınmış bir başka ss var. O konuda da yeni spawnlanmış bir tıra ikimiz de koştuk. Ben yolcu tarafından biniyordum, o da şoför tarafından. İkimiz aynı anda bindik, ardından ben diğer taraftan bindiğim için onu tırdan düşürdüm. Tam tersi durum da olabilirdi, oyun fizikleriyle alakalı bir durum.

OOC ticaret iddianı da saçma buldum. Savunma yapma tenezzülünde bulunmayacağım.

#3 - 22.05.2022 15:52
Öncelikle iyi forumlar.

Birincisi kimseye car-ramming veya car-park yapmadım. Yapmış olsaydım kanıtını koyabilirdin zaten. Baygın duruma düştüğün durumda benim olay yerimde olduğuma dair bir kanıtın yok. Kimseyi ezmedim, zaten kanıtın da yok.

İkincisi eminim bu olaya dair daha fazla ekran görüntüsüne sahipsin, ama o görüntülerde de benimle ilgili koyduğun ss'lerden önce senin benim ilk aldığım tırı benden çaldığına ve benim de senden geri aldığıma dair kanıtlar olduğu için koymuyorsun.

Olayı ilk senin başlattığın ve benim aldığım aracı senin benden çalıp sonra da beni ezip başımda kahkaha emote'si spamladığına dair kanıtlarım da mevcut:
Arabayı önce benim aldığımın kanıtını chate bakarak görebilirsiniz. İlk arabayı ben çalıştırmışım, devamında kişi beni araçtan atıp alıp gitmiş.

Aradan bir dakika bile geçmeden kişi beni tırıyla ezip başımda rolden uzak ve toxic yazılar spamladı.

Sonuç olarak olayda benim kanımca haksız olan sensin lakin ben senden şikayetçi değilim. Bu şikayetten bir sonuç çıkacağını düşünmüyorum. Dediğim gibi, senden şikayetçi değilim, şikayeti geri çekersen de ikimiz de uğraşmamış oluruz.

Senin ardı ardına yaptığın Car Jack ihlalleri sonrasında,halihazırda görevi başlatıp araçtan atılmamdan sonra sinirlenip seni 1 (bir) kere aracından attım,özür diliyorum suçumu kabul ediyorum. Beni düşürdüğünle iligili kanıt yok diyorsun,ki yok fakat senin attığın ss'te de aynı şekilde kanıt yok. Seni aracından indirdiğim ss 23.07'de senin ben ve başkaları dahil olmak üzere bir sürü insanı indirdiğin ssler ise 22.37'den başlıyor. Olayı nasıl ilk ben başlattım anlamadım. Eğer olayı benim başlattığımla ilgili bir kanıtın varsa atmanı rica ediyorum. Ayriyeten olayın aramızda tatlıya bağlanmasını değil ceza verilecekse ikimize de yaptığımız ihlallerin aşırılığına oranla verilmesini istiyorum.
« Son Düzenleme: 22.05.2022 16:06 FreddyJobs »

#4 - 22.05.2022 22:52
Sonuçlanabilir.

#5 - 23.05.2022 14:28
Karşılıklı ihlaller mevcut, iki tarafada bu seferlik ceza verilmeyecek.