Konu: [17.05.2022 -Tatar_Zahktiyarov] Fear-RP  (Okunma sayısı 316 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 17.05.2022 00:47

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Tatar_Zahktiyarov @blackisback

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Zachary_Kodoshvilli @fletcher

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 16.05.2022 23:14 -  16.05.2022  23:30

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
42-) Fear RP Kuralı

a)Ateşli silah kullanan bir kişinin üzerine bıçak vb. ekipmanlarla koşmak NON-RP veya FEAR-RP ihlali olarak değerlendirilir. Kişiler bu gibi durumlarda karşı saldırıya geçmek yerine savunma halinde kalması gerekmektedir.

b) Bir kişi tarafından esir alınma, yaralı duruma düşürülme, sayıca azınlıkta bırakılma gibi durumlarda kişilerin eyleme uğrayan(esir alınan, yaralı duruma düşürülen, sayıca azınlıkta bırakılan) tarafın diğer tarafa karşı FearRP zorunluluğu bulunur. Aksi halde kişilerin CK izinleri(YALNIZCA YÖNETİM TARAFINDAN) verilebilir, yönetim insiyatifine bağlı olarak da FEAR-RP ihlali kapsamında cezaya tabii tutulabilirler.

c) Polise Karşı Korku RolleriDepartman sınırlarında (ekip aracı dahil) sivil-illegal-legal karakterlerin polise karşı FEAR-RP zorunluluğu bulunur. Kişiler polise itiraz edebilir, hakkını arayabilir, direnebilir lakin bir memurun müdahalesiyle (herhangi bir sert sözlü müdahale, fiziksel müdahale, taser, cop vs.) kaldığı andan itibaren memurlara karşı korku rolü yapmak zorundadır. epartman içerisinde, ekip aracında ya da sokakta azınlıkta olan kişilerin polise karşı FEAR-RP durumu bulunur. Her oyuncu/karakter, departman ile olan etkileşimindeki rollerinden kendi sorumludur. Departman içerisinde tutuklanmış olmasına, üzerinde kanun ve hapise girme gibi baskılar olmasına rağmen ofansif tavırlar sergileyen, korkusuz roller yapan kişiler FearRP kapsamında rolsel hapis sürelerine ek cezaya tabii tutulur. (bknz. VCPD'ye karşı kurallar)

d) İllegal oluşumların düzeylerine ve konumlarına göre sivil oyuncuların kendilerine belirli alanlarda FearRP yapma zorunluluğu bulunur.(bknz. Oluşum Kuralları)

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak: Uyarı, kick, hapis veya yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Savaşta olduğumuz için Zachary_Kodoshvilli vuruldu ve yaralı bir şekilde bölgeye getirdim. Şikayetteki arkadaşta bölgemize gelip bizi izliyordu. Zachary_Kodoshvilli vurulduğu için o acıyla ve psikolojisiyle Tatar karakterine sert çıkış yaptı. Tatar karakteri ise aşama 3 bir birliğin bölgesinde ve karşısında R19 varken korkusuzca küfür ediyor.
Tatar karakteri kısa süre sonra tekrar bölgemizin içinde aracına çarptığım için korkusuzca aşama 3 bir birliğin bölgesinde sırf aracına çarptığım için küfür edip kaçıyor.
Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://cdn.discordapp.com/attachments/976147591370801223/976535587983097876/2.pnghttps://cdn.discordapp.com/attachments/976147591370801223/976535586695417886/1.png

Ek açıklamalar(varsa): Gerekli cezayı almasını talep ediyorum.

« Son Düzenleme: 18.05.2022 20:24 Snappy »

#1 - 17.05.2022 00:52
Şahitliğimi onaylıyorum, geçmiş karakterinde yaşanılanlardan ötürü olan kinini oyuna döküyor.  :garip:

#2 - 17.05.2022 01:06
Şahit olarak eklenmedim ama arkadaşın bunu rutin hâle getirdiğini söyleyebilirim. Birkaç dakikada bir hood bölgemize gelip küfürler ediyor, karakterle hiçbir rolümüz yok. Retarted RP'den de işlem görmeli.

Spoiler: GösterGizle

#3 - 17.05.2022 10:00
@Snappy SS'leri güncelleyin lütfen.

@blackisback Savunmanızı yapın lütfen.

#4 - 17.05.2022 17:32
Her gün hakkımda şikayet açılıyor, böyle bir role girdiğimi bile hatırlamıyorum.

Şaka mı bu? Aynı şikayetten 4 tane açılmış. Karakterim ban yemediği takdir de sanırım Gürcü ve diğer sözde hasım birlikler buna devam edecek.
Oyundan caydırma operasyonu mu düzenlediniz? Aynı şikayetten 4 tane nedir?

#5 - 17.05.2022 20:52
@Snappy SS'leri güncelleyin lütfen.

@blackisback Savunmanızı yapın lütfen.
Güncelledim

#6 - 17.05.2022 21:21
Her gün hakkımda şikayet açılıyor, böyle bir role girdiğimi bile hatırlamıyorum.

Şaka mı bu? Aynı şikayetten 4 tane açılmış. Karakterim ban yemediği takdir de sanırım Gürcü ve diğer sözde hasım birlikler buna devam edecek.
Oyundan caydırma operasyonu mu düzenlediniz? Aynı şikayetten 4 tane nedir?
Hasım mıyız? Bizim bundan haberimiz var mı?  :D

#7 - 18.05.2022 00:50
@tiphied Kardeşim sen kimsin?  Şikayet ile alakan var mı?

Şu eleman tarzı konuşup kışkırtmaya yönelik diyalog kuruyorsun, amacınızın ne olduğunu gayet iyi biliyoruz 3 gündür.
Keşke bulunduğumuz birlik ile olay olmasaydı gelseydiniz forumlarda böyle çene yorsaydınız da, o zaman görürdük dişli misiniz diye.

Şikayette bile olmayan adam bana şu eleman diye hitap ediyor, alakası yok. Tanımıyorum, hatırlamıyorum bile.
Şikayet'e tekrar savunma yapıyorum;

Karakterimi CK ettim, yeni bir karakter ile rollere devam ediyoruz ekipçe. Sırp birliği için tanıtımlar ile uğraşıyorum, role günde toplam bakın o da zor ihtimal 30 dakika falan ayırıyorum.

Dün memur ile yapılan diyalog da Gürcü birliğini duydum, fakat ic olarak hiç birini tanımıyorum. Orda memur ile diyalog kuruyorum, hatalı veya değil.
Ordan bir gürcü gelse ona fear rp yapardım zaten.

Rolde bir polis memuru ile diyalog kuruyorum, ve orda bir mekan var oraya ziyarete geldim. Gürcülerin orada olduğunu bilmiyorum, hoodları dahi olduğunu sonradan fark ediyorum.

Fear RP kural ihlali olduğunu zannetmiyorum, çünkü herhangi bir gürcü ile rol temasında değiliz. Karakter CK olduktan sonra rolsel olarak bir düşmanlık da mevcut değildir.

@tiphied Sana gelirsek, iyi kötü anlıyorum seni de. Umarım sahibin benim ile iyi anlaşır.
« Son Düzenleme: 18.05.2022 00:52 blackisback »

#8 - 18.05.2022 20:29
Dostum ne polisi ne anlatıyorsun ekran görüntün varsa paylaş.
Alıntı
Fear RP kural ihlali olduğunu zannetmiyorum, çünkü herhangi bir gürcü ile rol temasında değiliz. Karakter CK olduktan sonra rolsel olarak bir düşmanlık da mevcut değildir.
Kankam nasıl Gürcüyle rol temasında değilsin bana ıc de sövüyorsun üstelik hoodum da ve karakterim R19.

Yönetimin kararını bekleyelim.

#9 - 18.05.2022 23:14
Orada yoldasın, oradan olduğunu bilmiyorum.

Fark ettiysen bölgeden uzaklaşıyorum, aracıma çarptıktan sonra "Düzgün sür amınakoduğum" diyorum.

Burada Fear RP ihlali yok, çünkü üstünlük sağladığın bir şey yok. Yolda karşıma çıkıyorsun, seni karakter İC olarak tanımıyor,
Bölge Main Street'in, fakat senin Main Street'den olduğunu bilmiyorum.

Yolda araç sürüyorum, karşıma yolda çıkıp aracıma vuruyorsun.
Fear RP yapmaktansa, kazayla alakalı rol yapmak istedim.

Memur ile girdiğim diyaloga gelirsek, orada şahit olmayan bir arkadaşın attığı ss'e yorum yaptım.