Konu: [09.05.2022] Cyril Welch - speedhack şüphesi  (Okunma sayısı 500 defa)

#0 - 09.05.2022 02:03
Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Cyril Welch  - @akaWarpector
Olaya dahil olan şahit karakter adı: Demarcus Mariano - @Anılbey The Predatory
Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 6 Mayıs 2022 - 22:10

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:   
Spoiler: GösterGizle
Sunucu içerisinde bir oyuncuya, diğer oyuncular karşı üstünlük sağlayan her türlü ek program, yükleme, modlama veya program kullanımı kesin olarak yasaktır.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Arkadaşı bizden daha önce de kaçıp IC bir suç işlediği için arıyorduk, görüşünü 6 Mayıs 2022 saat 22:10 anı itibarıyla sağladık ve belirttiğim sebepten ötürü kovalamacayı başlattık. Şahsın aracında güçlendirici bulunuyor farkındayım fakat çok şüpheli bir şekilde ani hızlanmalar yaşıyordu, her dönüş yaptığında tekrardan hızlanmaya başlıyordu ve ne egzozdan çıkan mavi efekt gözüktü ne de başka bir belirteç. Lagdan olabilir mi bilgim yok yöneticiler daha iyi anlar ben sadece şüphe duyduğum için aşağıya bırakacağım videolu kanıtla bu şikayeti açmak istedim.
Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Kanıtlar: GösterGizle
Kovalamacayı içeren video kaydı:
https://streamable.com/oad58u

Ek açıklamalar(varsa): %100 hile kullanarak kaçtı demiyorum, sadece aracın gidişatı bana çok garip geldi ve şüphelendim açıkçası, şahit olarak gösterdiğim diğer polis memuru da o an yanımda oturan telsiz memuru Demarcus_Mariano karakteridir, kendisi de bir şeylerden şüphelendiğini belirtti.
« Son Düzenleme: 09.05.2022 02:05 oldreligion »

#1 - 09.05.2022 02:35
Selam, senin açından tuhaf görünen kısımlar için ufak ufak açıklama yapacağım. Ardından fazla ileti kalabalığı olmasın diye gerekmedikçe ileti atmayacağım.

Alıntı
Şahsın aracında güçlendirici bulunuyor farkındayım fakat çok şüpheli bir şekilde ani hızlanmalar yaşıyordu, her dönüş yaptığında tekrardan hızlanmaya başlıyordu

Lagdan olabilir mi bilgim yok yöneticiler daha iyi anlar ben sadece şüphe duyduğum için aşağıya bırakacağım videolu kanıtla bu şikayeti açmak istedim.
Burada kendin cevap vermişsin aslında, bende veya sende laglanma yaşanmış. Bu da videoya zaten yansımış.

Alıntı
her dönüş yaptığında tekrardan hızlanmaya başlıyordu ve ne egzozdan çıkan mavi efekt gözüktü ne de başka bir belirteç.
Oyunu Addonsuz ve araç modu olmadan oynuyorum. Bu nedenle sunucu içerisine gördüğün tofaş misali yanlayan bir sürüş tarzım yok. Addonsuz şekilde Elegy alıp virajları space basarak değilde hız keserek almayı denersen ne demeki istediğimi daha iyi anlarsın. Nos konusuna ufak değineceğim çünkü SAMP bugu olmuş olması muhtemel. Geçmişte bana açılan benzer bir şikayetteki savunmayı spoiler içerisinde alıntılayacağım, detaylı şekilde anlattım çünkü.

Benim ekranım:

Sultan sürücüsünün ekranında:

İlgili şikayetteki savunmam: https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=123436.10

Şikayet linkini de ek olarak bıraktım. İyi roller dilerim.

#2 - 09.05.2022 11:50
Videoya baktım fakat orada Sultan sürücüsü direkt sende NoS görmemiş sampta yaşanan bir bugtan ötürü. Benim oyunumda ise kanıt kısmına bıraktığım videonun ilk saniyelerinde aracının güçlendiricisi olduğu görülüyor. Yine de detaylı açıklaman için teşekkür ederim yönetici kararı bekleyebiliriz, sana da iyi roller diliyorum.  :o

#3 - 09.05.2022 13:36
Dediğim gibi bu bir tahmindi, olması muhtemel bir durum olduğunu düşünüyorum hala. Yine de videoyu tekrar ve tekrar izledim. Sürüş farklılıkları ufaktan kendini belli ediyor.
İlk olarak videonun tamamını izlediğimde hiçbir zaman tam olarak benimle tampon tampona gitmemişsin, yakınlaşmamışsın. Bu da nitro efektini görememene neden olmuş olabilir, azınsanmayacak bir mesafe kovalamaca başından beri var. Virajlarda anlık olarak arkama geçmişsin. Elimde maalesef video yok fakat bu kovalamacada ben hiçbir zaman viraja girerken değil, virajan çıkarken veya düzlükte nitromu açtım. Senin gözünden görülen "ani hızlanmamın" etkenlerinden olan sürüş biçimindir. Sıra sıra kafa karıştırmadan anlatayım.

Zaten ilk iletimde belirttiğim lag sorunu kendini en baştan belli ediyor. Sonrasında en çok yakın olduğun kısımda sürüş hatalı yapıyordun. Yokuşdan dolayı top speedime senden önce çıkıyordum (163km) sen ise yavaşlamanın etkisiyle top speedine benden geç çıktın. (155km) (ek1) sonrasında zaten virajlar haricinde hiçbir zaman yetişemedin. Ufak bir virajı alırken bile 155'den 76 kmye kadar düşürüyordun kendini. (ek2) Viraj sonrasında yaklaşık 100-110 km hızına çıkıyorsun fakat aynı şekilde space basarak döndüğün için 65-75 arası bir hıza iniyorsun. Benim muhtemelen o zaman virajalrı aldığım hız 80-90 arası. Çünkü yukarıda belirttiğim gibi minimal miktarda hızımı düşürüyorum. Zaten aracımı senin aksine kaydırtmadan sürdüğüm videoda belli oluyor.(ek3) Son olarak da top speedlerde buna etken. Düz yolda yetişememen nedeni top speedin 150-155 arasıyken benim 163. Bazı düzlüklerde eğer nitron yoksa araban top speedine çıkmaz. Senin araban Market Caddesinde ortalama 120-130 arası giderken ben 130-140 arası gidiyordum -nitrosuzken- nitro bastığımda ise zaten yakınımda olmayan sen gözden kayboluyordun. Bu dediğimi videonun 0:45'den itibaren izlenirsa rahatça anlaşılabilir

ek1

video 0:06'dan itibaren izlenirse görülecektir.

ek2

video 0:20-0:30 arası izlenirse görülecek

ek3

Görüntü temsili olarak koydum, belli bir kesit yok. Genel kovalamacada sürekli görülen bir şey.

« Son Düzenleme: 09.05.2022 13:51 akaWarpector »

#4 - 09.05.2022 14:06
Aslında burada bahsettiğin yerlere lafım yok çünkü dediğin gibi bazen space i çok kullanıp kendimi aşırı yavaşlattığım oldu ve senden şüphelenme sebebim bu tarz yerlerde yetişemediğim için değildi. Videoda belirli yerler var ve buralarda aracın normal bir hızda giderken birden aşırı hızlı bir şekilde ileri atılmaya başlıyor saniyeleri şöyle bırakacağım.

0:15'ten itibaren videoyu izlediğimizde ilk şüphelendiğim yeri görmüş oluyoruz, aracın garip bir şekilde hızlanarak ileriye doğru çok hızlı atıldığını görüyoruz dediğin gibi lagdan da olabilir lafım yok, yönetimin kararına kalmış bir konu.

İkinci şüphelendiğim yer ise 0:45 oluyor, burada da yine aynı şekilde garip ilerlediğini görüyorum ve tekrar şüphelenmeme sebep olan kısım burası olmuş oluyor.

#5 - 09.05.2022 14:23
Şüphelendiğin yerleri bende izledim. Normalde ben seninle arayı zaten çok açmıştım, lag olduğundan dolayı sen beni olmam gereken yerde değilde gerisinde görüyorsun. Ki lagtan ötürü aracım senin ekranında sürekli ileriye veya geriye atıyor. Lag düzeldiğinde ise aracım olması gereken yerde gözüküyor ekranında. Ne kadar virajları hızımı çok düşürmeden alsamda anlık olarak arkama geçebiliyorsun, videonun 1:00-1:05 arası bu duruma iyi bir örnek. Orada da laglanma oluyor, aracım ileri, geri atılıyor senin ekranında.

#6 - 09.05.2022 19:00
Merhabalar uzun şahitliğimi onaylıyorum, şununla başlayacağım 10x nitro bile bulunsa 20 saniyede yenileniyor, sizin aracınız her dönüşte ani hızlanma ve ek olarak virajlara 60-70 kmh hızında giriyor elegy o hızlarda çokta iyi dönüş alabilecek bir araba değil her  dönüşün pürüssüz olması şüphe uyandırıcı, savunmada kullandığınız başka bir sunucuya ait her sunucunun araç handları farklı bunu belirtmek isterim. Bu durum Lag-Ping ile alakalı değil diğer denk gelen oyuncular bariz görünüyor geri atma veya laglanma durumu söz konusu değil.

#7 - 09.05.2022 21:37
Güzel dostum, zaten farkettiysen sende/sizde lag var demiyorum.Bende veya sende diyorum, bu ne demek? Sende yoksa bende var demek. Bunu anladığını varsayıyorum, samptaki lag durumunu anlatmaya gerek yok diye düşünüyorum. Lagın varsa diğer oyuncuların ekranında karakterin -sürüyorsan araba- ileriye, geriye atar. Nitroyu yine söylemişsiniz, arkadaşım siz düz yolda benim yakınıma bile gelemiyorsunuz. Çünkü max hızıma çıkmışım, sizden daha hızlıyım, nitrom ise açık. Dönüşleri ise sizden kat ve kat daha iyi alıyorum Sultan olmanıza rağmen.
Alıntı
savunmada kullandığınız başka bir sunucuya ait her sunucunun araç handları farklı bunu belirtmek isterim.
Burada ne demek istediğini gram anlamadım, galiba şu " Bazı düzlüklerde eğer nitron yoksa araban top speedine çıkmaz." cümleme ithafen yazmışsın galiba çünkü handı ilgilendiren tek cümlem bu. Fakat muhtemelen başka bir platformdan girdin. SAMP oynuyoruz ve sunucunun Clienti yok, bu da hand ayarlanamaz demek. Umarım bunu da öğrenmişsindir bu şikayet ile.

Alıntı
şununla başlayacağım 10x nitro bile bulunsa 20 saniyede yenileniyor, sizin aracınız her dönüşte ani hızlanma ve ek olarak virajlara 60-70 kmh hızında giriyor elegy o hızlarda çokta iyi dönüş alabilecek bir araba değil her  dönüşün pürüssüz olması şüphe uyandırıcı,
İyi araba süren hile şüphesi mi uyandırıyor senin için? Geçmiş olsun bu düşünce yapısında oyundan umarım zevk alırsın. Bir şeyi iyi yapan, o işte iyi değilde galiba hileci vesaire oluyor. Bir buçuk yıldır yarışçı rolü yapıyorum, haliyle arabayı da iyi sürüyorum. Eğer araba sürmesini bilmiyorsan senide bu konsepte bekleriz.  :manifdog

Videoları da aşşağıya bırakıyorum, umarım bunu anlayablirsin. Anlayamazsanda sıkıntı yok, kendimi sana kanıtlama gibi bir çabamda yok.

burada hızımın top speede çıkmamasını gösteriyorum, anlamadıysan. Hani handlar farklıymış ya.
Ekleme**
Video 0:00-0:13 arası düz yolda son hızına ulaşmıyor, 133'de tıkanıyor. Yetkili bunu kendi de aynı yolda test edebilir.

burada da hani pürüzsüz dönüşlerim hile gibiymiş, buyur videoda da yapıyoruz. Nasıl mı dönüyorum? Addonu sil, araba modunu sil ve w a s d tuşlarına gerektiği zaman bas, sende yapabilirsin.

lagı açık açık görmen için kanıt videonuzu kesip sırf sen anla diye lag giren kısımların yarısını birleştirdim. zaten diğer yarısında direğe çarpıp duruyordunuz, net belli olduğu kısmı yok.

Umarım her pdden kaçana şikayet açmazsın bu düşünce yapınla Anılbey.

« Son Düzenleme: 10.05.2022 01:46 akaWarpector »

#8 - 10.05.2022 00:53
Sözlü mülakaşaya gerek yok, yeteri kadar savunma yapılmışa benziyor şikayetin sonuçlanması için yöneticilere bırakıyorum  :-\

#9 - 10.05.2022 01:33
şununla başlayacağım 10x nitro bile bulunsa 20 saniyede yenileniyor,
Şikayetle alakam yok, sadece bir düzeltme yapmak istedim mazur görün. NoS 40 saniye'de yenileniyor.