Konu: Organize Suç Davası.  (Okunma sayısı 745 defa)

#0 - 01.05.2022 05:15
Konu kısa ve öz, basit. Sizce Vice'da son yaşanan olaylar üstüne ( büyük oluşumlarda bir sürü cinayetlerin yaşanması, ünlü cinayetleri, vs. vs. ) bir organize suç davası iyi gider miydi? Aşağıda konuşalım.

Edit: Öncekilere göre daha uzun soluklu olacak, birçok konunun masaya yatırılacağı, illegal karakterlere nasıl ck veriliyorsa öyle de müebbet verilebileceği bir organize suç davası kesinlikle çok iyi olurdu.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 01.05.2022 06:00
Katılıyorum, aşama 3 ve üstü liderler önüne geleni(kendi birliğinde ki adam dahil) CK'layabiliyor. Bunlar hakkında organize suç davaları açılması mantıklı olur.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 01.05.2022 13:00
2021'de yapıldığı gibi 2022 versiyonu da gelecek gibi duruyor
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 01.05.2022 13:58
destek
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 01.05.2022 15:58
Nerde o eski RICO rolleri? @Manifesto
Vice
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Vice tepkisini veren kullanıcı(lar):
volooloo,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 01.05.2022 17:43
up up up up
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 01.05.2022 19:01
Uzun süreden beri gözlemlediğim bir şey var, illegal oyuncuların şehir içerisinde yaptıklarını -göz önünde ve de basit olmayan suç olayları- raporlarınıza ekler, onları izler ya da onlar hakkında işlem yaparsanız; herhangi bir yönetim üyesine ''Bunlar bizi baskılıyor & rahat rahat adam vuramıyoruz & dm atmamızı engelliyor & kinli bu bize'' gibi şikayetler ile karşı karşıya kalıyorsunuz. Hâl böyle olunca, herhangi bir PD üyesi ya da yönetim üyesi direkt olarak bu tarz -dosya açıp en ince ayrıntısına kadar değerlendirip müebbet hapis- rollere girişeceğini pek zannetmiyorum. Yaparlarsa bile bunun bir devamlılığını sağlayacaklarını da düşünmüyorum. Bunu yaptıklarında, önünü alamayacakları bir haksızlık yapıldı başlıklı ticketler ile karşı karşıya kalacaklardır.

Bunun haricinde zaten bu dediğin şeylerin, en başından beridir olması gerekiyor. Hiçbir illegal oyuncusunun, DM atmaktan & yarın yok gibi saldırı yapıp, yenilse de kabul etmeyip saldırmaya devam etmesi gibi değişik bir dönem yaşıyoruz. Vice RP içerisinde, bu dediğin suç davası ve sonrasında gerçekleşecek olan olaylar, Manifesto'nun herhangi bir karakteri ile savaşı direkt olarak -olayların durumlarına göre değerlendirilip- bitirmesi ile pasife düşüyor. Evet, bu savaş esnasında edinilen bilgiler ile karakterler -savaşta çıldırmış derecesinde adam vuran- yakalanıp, silahlarına el konuluyor fakat rol çeşitliliği sağlandığını en azından ben düşünmüyorum, iş kendini tekrar etmeye başladı çünkü.

Umarım bu tarz roller gelir, kapsamlı bir rol çıkar ve de karakteler savaş durumlarında & normal zamanlarda hareketlerine bir tık daha dikkat eder ve ona göre rol planını yapar.
« Son Düzenleme: 01.05.2022 19:03 rapperz aka pdgod »
Mükemmel
1
100
5
Tepki yok
Mükemmel tepkisini veren kullanıcı(lar):
ErenOzsoy7,
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
ErenOzsoy7, BatuhanC the Emperor, Steiner, Thoros, Layshe,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#7 - 01.05.2022 19:47
Konunun PD içerisindeki işleyişinin nasıl olduğunu az çok bilsem de PD içerisindeki  işleyişin iyi ya da kötü yönlerini burada anlatmanın pek bir faydası yok, nitekim birçok yerde aynı şeyler yazıldı, edildi, pek bir şey değişmedi.

Şu zamanlarda en çok eksikliğini gördüğümüz şey gizlilik, gizli olma çabası. Organize suç davalarının veya @Gaki 'nin de dediği gibi RICO davalarının olmaması, kısacası karakterlerin yatacakları 500 600 dakika hapislerden başka bir cezanın olmaması gizlilik çabasını ortadan kaldırıyor. Geçtiğimiz haftalarda Dyton Lewis'in tutuklandığını gördük, paranın nereden geldiğinin sorgulanacağı söylendi, karakter bir süre gözetim altında kalacak dendi, fakat gerisinin geldiğini göremedik. Aynı şekilde Ba2handro'nun yaptığı FDI rolü tarzı bir rolün de gerisini göremedik. İki rol de şehir senaryosuna müthiş derecede katkı sağlayabilecek rollerdi fakat şehir senaryosuna neredeyse hiç katkısı olmadı. Para basan Idlewood para basmaya devam ediyor, tüm her şeyi bir dosyada ortaya dökülen Kasparov aynı ortamda aynı karakterlerle (istisnalar olabilir.) şehri terörize etmeye devam ediyor.

Genel olarak müzdarip olunan konu yöneticiler olmadan illegal tarafta yapılan rollerin şehir senaryosuna etkisi olurken, yöneticiler olmadan legal tarafta yapılan rollerin (dedektif büro, fdi tarzı roller) şehir senaryosuna etki etmemesi. Örneğin; bir illegal X oyuncusu gereken izinlerle (CK, baskın vs.) başka bir oluşumun bir liderini veya üst rütbesini öldürüp şehir senaryosuna katkıda bulunabiliyor. Fakat legal bir X oyuncusu aldığı tehditleri polise bildirdikten maksimum iki üç hafta sonra CK oluyor, polis soruşturması ya olmuyor, ya da faili meçhul olarak sonuçlandırılıyor. ( bkz. Felicia Parrish.) Bir şekilde bir cinayet suçlusu yakalansa da, 800 dk, 1000 dk jaile girip çıkıyor, aynı rollerini devam ettiriyor, aynı işletmeleri işletiyor, hiçbir şey değişmiyor.

Peki ya bir RICO davası riski olsaydı, nasıl olurdu?

Spoiler: GösterGizle
İsimlerini geçirdiğim oluşumların yaptıkları rollerle ilgili bir sorunum yok, yanlış anlaşılmasın. Sadece geçmişte gördüğümüz FDI rolleri onlarla ilgili olduğu için yazıda yer verdim.
Mükemmel
3
Tepki yok
Mükemmel tepkisini veren kullanıcı(lar):
Gaki, ErenOzsoy7, Thoros,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#8 - 01.05.2022 19:59
bir süre önce oynamayı bıraktım, oynarken de en çok yakındığım konu buydu. (birden fazla konu, birden fazla mesaj sırf bu konu üzerineydi) ama gelin görün ki konuşulan konular, söylenen sözler aşağıdaki gerçeği hiçbir zaman değiştirmiyor ve değiştirmeyecek de.

Boşver. Adana da kafayı yakıp, burada sıfır bir oynamaya devam ediyolar  :D Maaazallah, dava esnasında hakimi falan vururlar ya da Legale bütünüyle savaş açarlar  :D
Like
4
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
volooloo, ErenOzsoy7, Steiner, Thoros,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#9 - 02.05.2022 02:24
Benim hoşuma giderdi bir grup polis memurunun illegallerin yaptıkları faaliyetleri gözlemleyip, takip edip yeterli kanıtla beraber bazı karakterleri müebbet hapise atmaları.

Sunucuda araçla kaza yapınca silah çeken adam sayısında azalma yaşanmadı. Haliyle böyle bir kitle varken sen her ne kadar rol yapmak istesen de adam çıkıp ağlayacak çünkü o rol yapmak için burada değil, başka sebeplerle bulunuyor. Ben isterim, sen de istersin ama böyle bir şeyin olması çok uçuk bir ihtimal maalesef.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok