Konu: [09/04/2022] Belediye üyelerine karşı kaçırma rolleri, izin gerektiren roller.  (Okunma sayısı 488 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 10.04.2022 00:08

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Tony_Basmajian ( @Senseii ), Vartavar_Karapetyan ( @Sidelya )

Olaya dahil olan şahit karakter adı: -

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 08.04.2022 - 02.20/03.30 saatleri

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
30-) VCFMD&VCPD ve MALIBU CORPORATION & VICE ŞEHRİ BELEDİYESİ ÜYELERİNE KARŞI KAÇIRMA, REHİN ALMA, CK VE BENZERİ ROLLER

VCFMD&VCPD ve Malibu Corporation&Vice Şehri Belediyesi üyelerine karşı yapılacak kaçırılma, rehin alma, CK ve benzeri roller için öncelikle oluşum yöneticileriyle konuşularak izin alınmalı. Roller bu çizgide gerçekleştirilmelidir. Harici olarak bu karakterlere bu roller kesinlikle yapılamaz.

CEZASI: İzinsiz yapılması halinde OOC hapis cezası.

8-) KARŞI TARAFTAN ONAY GEREKTİREN ROLLER

Belirli yaş ve sınırlamalara sahip olan, karşı tarafı rahatsız edebilecek türde rollerin tamamı için karşı taraftan onay alınması gerekmektedir. Karşı tarafın onayının olmaması veya bu rolün iptali istenmesi durumunda karşı tarafın belirttiği detaylar üzerinden rol sonlandırılır. 10. maddeyle bağlı olarak bu rollerin devamı halinde, yapılan rollerden rahatsız duyması halinde tarafın oyundan çıkma hakkı bulunur, role sonradan devam edilmez.  Örnekler:

Alıntı
— Herhangi bir türde seksüellik içeren roller. (Her türlü cinsel içerikli rol ve detay)
— Ceset parçalamalar, ağır vahşet, canavarlık
— Yamyamlık
— Obsesif içerikli roller, takıntı.
— Bütün taciz/tecavüz & pedofili rolleri, ergin olmayan bireylerin cinsel ilişkiye girmesi (18 yaş altı)

CEZASI: Kalıcı veya süreli olarak yasaklanma, hapis cezası.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Öncelikle iyi forumlar dilerim, selamlar. V.Ş.B Sağlık Günü etkinliği için Ocean Bar'a gittiğimde Tony, Vartavar ve bir karakter daha yönettiğim Martin karakteriyle görüştüler. Dostane bir konuşmaydı, Martin mekanları için davet aldı. (Rolün SS'i yok) Birkaç saat sonrasında aldığı telefonla beraber, mekanlarına gitti. Mekan ise Willowfield'daki bir masaj salonuydu. Martin gittiğinde sıcak karşılandı, kok**n verdiler. Karakterimin bağımlılığı olduğu için bunu kabul etti. Kafayı bulduktan sonra masör kadın rolcü Martin'i özel odaya götürdü, müstehcen role girdiler. Martin bunu mental olarak reddebilecek durumda değildi. OOC olarak da /do kanalı kullanılmamıştı. E-RP olduğu için SS biriktirmedim. Rol esnasında posterin altında kamera varmış. Kamera önü bir eşyayla kapalıyken birden fazla açıda nasıl çekim yaptı bilmiyorum. Rol bittiğinde Tony karakteri salonun içerisindeydi, Martin ile konuştu. Mangal yapmak için Vartavar, Tony ve Martin yola çıktılar. Araç onların aracıydı. Las Venturas gişesini geçtiler, dağlık bir alanda mangal yapmaya başladılar. Bu sırada Vartavar'ın telefonu ses kaydındaymış, kamera kaydı için de olduğu gibi bu rol için de izin alınmadı. Tony, Martin'e illegal işlerden bahsetmesi için baskı uyguladı. Martin yavaştan durumu anladığından fazla illegal olmayan legal bilgileri ona verdi. Yemek yenildikten sonra Vartavar karakteri ses kaydını kapattı, Tony ve Vartavar asıl niyetlerini Martin'e belli ettiler. Devreye bir silah girince para isteme ve şantaj rolleri girmeye başladı. Martin'in nakit ve bankada parası olmadığından yalan söylemeye çalıştığı bir süre sonra anlaşıldı. CK izni vermedim, ısrar edildi. PM'den onlara "sıkıyorsanız sıkın" demiş olmamı CK olarak anlamış olmaları garip geldi. Kalıcı hasar veya geçici hasar için de izin alınmadı, sadece CK istendi. Benden izin alamadıklarında silahla sıkıp bölgeden uzaklaştılar. Gün içerisinde deep web'den de kaset gifler şeklinde yayınlanmmış, bunun için de izin alınmadı. Karakterimin geçirdiği rolün ardından tekerlekli sandalyeye bağlanmış rolüyle devam ediyorum.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
görüntüler, bağlantı adresi: GösterGizle

https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=127357.0 - deepweb kanalında paylaşılan martin binaggio kaseti, posterin arkasındaki kamera aynı anda iki farklı açıdan çekim yapmış.

kameranın yerleştirilme rolü: GösterGizle

kasparov oluşum tanıtımına atılan ekstra görüntüler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Belediye oluşum yöneticisi @Magician ile görüştüm, bu rolün yapılması için hiçbir izin alınmamış. Şikayeti açtığım iki oyuncuya da kinim yok, saygı çerçevesinde tartışmayı temenni ediyorum. Aynı şekilde de eğer karşı taraf cezalıysa rolün silinmesini rica ediyorum. İyi çalışmalar.
« Son Düzenleme: 10.04.2022 18:18 AllMighty »

#1 - 10.04.2022 04:05
Selam, Tony karakterini yöneten arkadaş forumda susturma aldığı için onun adına da savunma yapıyorum.
Öncelikle kaçırma gibi bir rol gerçekleşmedi. 
Aşşağıda ki görüntü ilk suçlama için;
(Keyifli bir şekilde etinden sütünden faydalanıp uyuşturucu etkisinde bildiklerini anlatıyorsun, kimseyi zorladığımız veya kaçırdığımız yok.)

Gelelim ikinci suçlamaya;
Karakterinin yaşı oldukça geçkin. 18 yaşından büyük olduğun için pedofili gibi bir rol gerçekleşmedi. Kimse zorla taciz/tecavüz rollerine kalkışmadı. Martin karakterinin kafası güzel olduğu için ilişki için bir problem çıkartmadığını gördük. Uzun süredir birçok platformda rol yaptım. İlişki yaşamadan önce kur yapan karakterler, roller ilişki rollerine kayarken izin isteyen kişi veya istediğimi hatırlamıyorum. Bir şekilde karakterlerimiz ilişki rollerine öyle veya böyle sürükleniyor. Aşşağıya bırakacağım ekran görüntülerinde kimse seni zorla bir ilişkiye sokmuyor. (/ado BDSM seviyor) emotesini de ben vermediğime göre sen vermiş olmalısın.

(SS çektiğim için /ado kaldırmasını rica ediyorum diğer karakterden)

Kadını sana sunacağımızı bildiğinden gayet övgü yağdırıyorsun

Kemeri falan kızın boynuna astığına göre bu rolleri ben silah dayıyarak yaptırmıyorum gibime geldi.

Discord üzerinde geçen konuşmalar geçersiz sayılıyor. Şikayeti açan arkadaş ile az çok muhabbetimiz var, saçma şekilde onları buraya döküp gereksiz yerlere çekmeyeceğim. Kısacası bahsetmek istediğim olay az çok fark ediliyor ekran görüntülerinde. Üzerine bir şey konuşmak gereksiz kalır, görevde olmadığın için ve ek olarak kimse seni kaçırmadığı için üst kısımda belirttiğin ihlallerin arasında yaptığımız bir ihlal yok. Kamerayı sakladığımız şekilde çektim tüm gif videolarını. Birlik tanıtımına atılmış olan ekran görüntülerine takılmamanı rica ederim. Deep Web kısmına girdiğiniz zaman zaten kamera açısının sabit olduğunu veya çok az oynadığını görebilirsiniz. Arkadan veya ön taraftan hiçbir şekilde görüntüler alınmadı. Ek olarak Martin karakteri kadını duvara yasladığı durumlarda falan görüntü bulunmamakta.
« Son Düzenleme: 10.04.2022 04:15 Sidelya »

#2 - 10.04.2022 04:09
Bahsedilen Deep Web konusu; https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=127357.0

Ek ileti gelmeyecek, savunma için ek bir açıklama gerekirse mention atabilirsiniz. Şikayetler konusuna pek bakmıyorum, iyi forumlar.
« Son Düzenleme: 10.04.2022 04:11 Sidelya »

#3 - 10.04.2022 09:09
Selam tekrardan, Martin ben değilim. Ben orada karakteri yönetiyorum. Yani bunu anlaman için uzun yıllar rol yapmana gerek yok diye düşünüyorum bu kanıya nasıl vardın onu da bilmiyorum. Ben OOC olarak o anda o rolü istemiyor olabilirim, izin alınmadı. Kadın karakter Martin’i soymaya başlıyor, bildiğin üzere sürekli RP kuralları dahilinde rol yapıyoruz, oyundan çıkmak da istemedim, role uyup devam ettim. Ben şikayeti E-RP adına açmadım, açsam Vanessa Matthews’ü yöneteni de eklemiş olurdum. Mevzu sizin yapmış olduğunuz rol. Siz Martin’i şehir dışında çıkarttığınız andan itibaren gerçekleşen roller rehin almaya dahil oluyor. Kaçırmadık, kendi isteğiyle geldi tarzındaki bir savunmayı şahsen kafamda kabul edemiyorum açıkçası. Tony karakterinde silah var, araba sizin, Martin’e karşı iki kişisiniz, karakter size karşılık veremiyor. Mangal amacıyla da olsa zaten bu rolün sonucu illegale varıyor. Sizin Alycia Kasparov’dan IC izin almanız gerekmiyor, bana karşı illegal bir role gireceğiniz için Magician’dan OOC izin almanız gerekiyor. Yıllardır platformlarda olduğun için anlamışsındır diye düşünüyorum.

#4 - 10.04.2022 15:17
Sonuçlansın.

#5 - 12.04.2022 00:44
Ses kaydı veya kameraya çekim rolünü yapmadan önce rolden on beş dakika önce ses kayıt cihazının hazırlık ve aktifleştirme rollerine dair OOC kanıt.
Karşı tarafı rol başlangıcında /do komutuyla ses ya da kamera kayıt hakkında bilgilendirdiğinize dair OOC kanıt atın lütfen.

@Sidelya @Senseii

Kaçırma rolü için ekran görüntüsü atmanıza gerek yok, şikayet şu anda üstte yazdığım sebepler üzerine değerlendiriliyor.

#6 - 12.04.2022 01:03
Ses kaydı veya kameraya çekim rolünü yapmadan önce rolden on beş dakika önce ses kayıt cihazının hazırlık ve aktifleştirme rollerine dair OOC kanıt.
Karşı tarafı rol başlangıcında /do komutuyla ses ya da kamera kayıt hakkında bilgilendirdiğinize dair OOC kanıt atın lütfen.

@Sidelya @Senseii

Kaçırma rolü için ekran görüntüsü atmanıza gerek yok, şikayet şu anda üstte yazdığım sebepler üzerine değerlendiriliyor.

Bilgilendirme yapmadık.

Ses kaydı ve kameranın hazırlık rollerinin ekran görüntüsü ;
Aşağıda saati yazıyor. Loglardan kontrol edilebilir. Martin karakteri masaj salonuna gelmeden önce yerleştirildi kamera kaç dakika olduğu hakkında fikrim yok @Senseii 'nin susturması var. Bende yok kamera yerleştirme kanıtları, kendisi ulaştırırsa tekrar aşağıya bırakırım.

#7 - 12.04.2022 01:08

@Sidelya @Senseii

Bilgilendirme yapmadık.

Ses kaydı ve kameranın hazırlık rollerinin ekran görüntüsü ;
Aşağıda saati yazıyor. Loglardan kontrol edilebilir. Martin karakteri masaj salonuna gelmeden önce yerleştirildi kamera kaç dakika olduğu hakkında fikrim yok @Senseii 'nin susturması var. Bende yok kamera yerleştirme kanıtları, kendisi ulaştırırsa tekrar aşağıya bırakırım.

Paradise.

Rollerin tarihine bakabilirsiniz.

#8 - 12.04.2022 03:17
Yapılan rolde gizli kamera koyulduğunu IC veya OOC olarak biliyor muydunuz? @Phertando

#9 - 12.04.2022 03:28
Evet bilgim vardı.