Konu: VC:RP Yeni Dönem, Yeni Ekonomik Planı  (Okunma sayısı 2617 defa)

#40 - 15.03.2022 12:42
Selamlar,

Sunucudaki aktif olarak çalışan tek oyuncu fabrikasına sahibim. İki ay önce sistemle ilgili görüşlerimi, eklense iyi olur dediğim özellikleri ticket yoluyla iletmiştim. Bu konuda bir çalışma yapılıyor ise ve fabrika çalışanlarına da bir fonksiyon kazandırılırsa FleischBerg Fabrikası da bir oluşum haline gelerek "Legal İş İmkanları" kısmına eklenebilir. 

https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=123652.0

@Sashigrey  Eklendi, keyifli roller dilerim.
Like
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
Sashigrey,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#41 - 15.03.2022 16:48
sevdim   :vays: :nays:
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#42 - 15.03.2022 21:49
Böyle daha iyi.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#43 - 15.03.2022 23:43
fakir yine fakir  :garip:
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#44 - 16.03.2022 01:49
Bu söylenenlere ek olarak zamanında firma sistemi için ar-ge konusunu açmıştım, https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=104639.0 ancak haftalık çalışanlardan para alalabilirsiniz diye cevap almış olup konum reddedilmişti. Garaja işçi alırken tek seferlik girişte para alıyoruz oyuncudan ve geri kalan yaptığı tüm işlerin parası onda kalıyor ancak çoğu oyuncu yeni başladığı için cebinde o kadar para olmuyor.(5k) Her yaptığı işten de sürekli oyuncuya gidip cebindeki paraya el koymak istemediğimizden çoğu oyuncu tekrar trucker yolunu gözlüyor. Bar-club gibi normal işletmelerde açılış 1-2 saat olduğu için onlarda problem olmuyor fakat yeni gelen oyunculara @ILUVGTR ile özel rehber bile hazırladık tamirhane rollerinin tek tek nasıl yapılması gerektiği hakkında. Diyeceksiniz yeni gelen oyuncudan niye giriş parası alıyorsun bedava çalışsın olmaz mı?, bu seferde firmaya aldığımız oyuncu diğer tanıdığı çevresindeki kişilere sistemin geliş fiyatından modifiye-araç motor bakım yapıyor, daha sonra başka bir oyuncu gelip bu kişi 500 dolar gibi bir fiyata yaptırdı ben niye 1000 dolar gibi fiyata yaptırmalıyım çelişkisine düşüyor. Basın için bu problem olacağını zannetmiyorum ama tamirhane firmaları için sistem tarafından yapılan ücretlerin kasaya aktarılması ve bizim oyunculara maaş sistemi gibi dağıtmamız konusunda bir gelişme olabilir. Böylelikle modifiye veya araçlara ilgisi olan oyunculardan para almadan firmaya alıp legal rollere katabiliriz.(Legal rol yapmayan yarışçı birliği gibi tamirhane firmaları açısından da illegal taraf için sorun yaratacağını sanmıyorum.)

Konuda bahsedilen para kazanma yöntemiyle tamirhane birbirinden ayrı kulvarlar. Sunucu piyasası ve sistemlerine göre işleyişe bakarsanız tamircilikte bir patron-işçi ilişkisinden ziyade herkesin kendi sermayesiyle kendi işini ilerletmesi olarak ilerliyor. Fabrika sisteminden önce açılmış bir AR-GE olmasına karşın güncel işleyişte de hâlâ aynı şekilde gidiyor. Yeni oyuncunun ilk meslek kapısı modifiyeyi bizzat yapan kişi olması gerekmiyor, tamirhanede sayısız rol alanı varken sadece jant-tampon değişme gibi basit bir denklem ile kendimizi kısıtlamamalıyız. Barınızda, restoranınızda çalışan adamınıza veya normal personele saatlik ücretini verdiğiniz zaman zaten orada durmaya hem IC hem OOC motive oluyor. Bir başka deyişle sistemsel etki-tepkiden ziyade "gelen yeni oyuncuya nasıl bir imkan sağlayabilirim ki benle role devam etsin?" sorusunu kendimize sormalıyız.

İllegal birlik alımlarında da aynı durum geçerli, eğer illegal rol dediğimiz koca okyanusta Deagle ve AK47 diye iki sistemsel silahın olup olmaması algısını yıkmazsak döngü devam eder ne yazık ki.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#45 - 16.03.2022 01:58
Telefonunu çıkart.
Haha
1
Tepki yok
Tepki yok
Haha tepkisini veren kullanıcı(lar):
raisko,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#46 - 16.03.2022 02:11
Mazotun litresi 4 dolar oldu. Şarttı böyle bir şey
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#47 - 16.03.2022 04:39
İllegal rol yapan arkadaşların legal rol yapan arkadaşlara nazaran geri plana atıldığını fark ettim. Legaldekiler afk bile kalsa payday aracılığıyla maaşlarını alıyorlar ancak illegalde olanlar eninde sonunda trucker yollarına düşüyorlar. Uyuşturucu sistemi en son bugluydu, düzeltildi mi bilmiyorum ancak bölgeden çıkmasak bile bazen kasılan uyuşturucunun yarısı birlik kasasına gidiyordu ve bu kötü oluyordu. İllegallere karşı da buna düzenleme gelirse güzel olur. Başı boş kalmış gibi geldi gözüme.
Like
2
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
Cewdet, Natu,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#48 - 16.03.2022 20:53
Umarım her şey istenilen gibi olur, roller ile para kazanmak daha keyifli tabii, ama imkan sağlamak gerek. Bu imkanın sağlanacağına inanıyorum, clap. :)
« Son Düzenleme: 16.03.2022 20:55 Wiquend »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#49 - 21.03.2022 22:38
Dostum piyasayı düzeltmek istiyorsanız bazı şeyleri düzeltmeniz lazım. Aşırı fazla vergi alınıyor bir kere. Adamlar vergiyi kapatmak için trucker kasıyor. Herkesin parası yok misal ben. Benim bir aracım var başka hiç bir mülk filandir yok. Sunucu da çoğu insan  kölelik yapıyor. Bu açık ortada zaten.  Oyunda bile fakiriz aga bu ne saçmalık. Fakir olmamak için köle olmak lazım yada ooc de zengin.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok