Konu: Birden fazla ihlal  (Okunma sayısı 343 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 25.02.2022 20:37

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı:  Robert_Lively -  @Shyvana_Ferro  , Marko_Roganovic - @Shiels  , Zakhan_Kozlov - @Artorias

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Katya_Miro - @Jewellery

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 25/02/2022 - 20:20

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
7-) GÜVENLİ BÖLGELER

a) Sunucu içerisinde belirtilen, kolluk güçleri ya da diğer senaryo karşılığıyla suç işlenemez, yüksek güvenlikli olarak belirtilen bölgelerde herhangi bir şekilde illegal bir aktivite sergilenemez.

b) Aşağıda yer alan güvenli bölgelerde oyuncular birbirlerinden izin alarak, anlaşmalı olarak dahi kavga/brawl/şiddet içeren roller/diğer illegal roller yapamazlar. Böyle bir durum sadece bir yetkilinin izni dahilinde yaşanabilir, oyuncular birbirlerini bu bölgelerde misillememeli, kavga çıkarmaya yönelik davranışlar sergilememeliler. Bunun olması durumunda hem kavgayı başlatan taraf, misillemeyi yapan taraf, devamını getiren taraf yani her iki taraf da cezai işlem görebileceğini kabul etmiş olur.

Bu güvenli bölgeler aşağıda listelenmiştir:

7.1) VCPD Sokağı
7.2) VCFMD Bölgesi
7.3) Tüm Meslek Bölgeleri Idlewood Pızza Stack geçerli değildir.
7.4) Havaalanı
7.5) Rodeo Park
7.6) Vice Sahili (GYM & Ocean Caddesi & Otel)
7.7) Verona Mall
7.8.) Malibu Club
7.9) Vice News
7.10) Market Caddesi (Baştan sona güvenli bölge.)
7.11) Vice Bank
7.12)Vice Port
7.13) Stadium
7.14) Verdant Bluffs Malikanesi
7.15) Malibu Corporation
7.16) Hapishaneler
7.17) Sunshine Auto's
7.18-) Gentlemen's Social Club
http://vice-rp.com/harita/

Alıntı
— Bir bireye karşı olarak gerçekleştirilecek illegal rollerde, kişi güvenle bölgede değilken sizinle etkileşime geçtikten sonra geçiş yaparsa, bu güvenli bölgelerde rolünüzü devam ettirebilirsiniz. Harici durumlarda güvenli bölgede yasa dışı bir rol gerçekleştirmek için yöneticiden izin almanız gerekmektedir. Aynı şekilde, illegal role maruz kalan bir kişinin saatlerce güvenli bölgeye saklanması/kamp kurması yasaktır.

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak, hapis veya yasaklanma.

Trolling ve Noob DM

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Katya karakteri ile GYM'deydik, sonra şahıslar geldi laf attılar, aldırış etmedik. Uzaklaştıkları esnada karakterim "Salak bunlar" dedi, ardından direk geldiler ve küfürler saçıp saldırmaya başladılar.Güvenli bölge olduğunu unuttular sanırsam... Herneyse, sırf bir salak kelimesi yüzünden bu şekilde tepki verilmesinin saçma olduğunu düşünüyorum. Bu kadar agresiflik gereğinden fazla...

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): N/A

#1 - 25.02.2022 20:45
Şahitliğimi onaylıyorum. Gym'de spor yaparken Marko karakteri bana seslendi ikinci görüntü de gözüküyor, *Merhaba - derrken - duyuyor musun beni?* gibi şeyler söyledi. Karakterim dambıl kaldırıp indirdiği için cevap vermedi ve Marko karakteri tam çitten atlayıp gideceği vakit arkamda Cody vardı ve *salak bu* dedi. Bunun üstüne alevlenen Marko ve Robert karakteri Cody'e gym yaparken saldırmaya başladılar. Sistem gereği aşağı yukarı yön tuşları olduğundan karşılık veremeyeceğini bildikleri için Cody karakterini düşürüp kaçtılar. Troll amaçlı geldikleri için ceza verilmesi taraftarıyım.

#2 - 25.02.2022 20:55
Arkadaş durduk yere hakaret ediyor, güvenli bölge kuralını ihlal ediyor.
https://cdn.discordapp.com/attachments/855826388605992980/946827279986745394/unknown.png
Bu nedenle saldırıyoruz, daha fazla iletiye gerek yok. Sonucu bekleyelim.

#3 - 25.02.2022 21:01
Salak kelimesi çok büyük bir hakaret değil, bu kadar büyütecek şekilde davranmanız yersiz oldu. Sözlü mülakaşa olsa idi ben zaten şikayet bile açmazdım, fakat işe sistemsel düşürme girince işin rengi değişiyor. Türk zihniyeti ile en ufak şeyde bu şekilde tepki vermek biraz saçma, çünkü bir çok ülkede "salak" kelimesi gerçek bir kavga veya tartışma sebebi bile değildir. Özellikle de Amerika gibi bir ülkede...

#4 - 25.02.2022 21:05
Arkadaş durduk yere hakaret ediyor, güvenli bölge kuralını ihlal ediyor.
https://cdn.discordapp.com/attachments/855826388605992980/946827279986745394/unknown.png
Bu nedenle saldırıyoruz, daha fazla iletiye gerek yok. Sonucu bekleyelim.
Durum arkadaşın anlattığı gibi, kararı bekleyebiliriz.

#5 - 25.02.2022 21:10
Öncelikle güvenli bölge olduğunu tabi bizde biliyoruz, fakat benim sana saldırmamama rağmen savunmamı yapayım. Güvenli bölgede normal sohbet etmeye gelmemize, ve hiçbir şekilde kötü söz, agresif yapmamamıza rağmen bunlar salak tarzı söylemler bizi kışkırtıyor, üzerine kanıtlarında da görüldüğü gibi sana bazı sorular sormamız sonucunda bize  küfür etmen realistik ve doğal bir şekilde arkadaşların sana saldırmasını tetikliyor. Güvenli bölge fakat güvenli bölgede, olay yerinin güvenli bölge olmasını kendi yararına kullanıp bize agresif yapman, küfür etmen kural ihlaline girer.

#6 - 25.02.2022 21:13
Salak kelimesi çok büyük bir hakaret değil, bu kadar büyütecek şekilde davranmanız yersiz oldu. Sözlü mülakaşa olsa idi ben zaten şikayet bile açmazdım, fakat işe sistemsel düşürme girince işin rengi değişiyor. Türk zihniyeti ile en ufak şeyde bu şekilde tepki vermek biraz saçma, çünkü bir çok ülkede "salak" kelimesi gerçek bir kavga veya tartışma sebebi bile değildir. Özellikle de Amerika gibi bir ülkede...
Öndeki arkadaşla tanışmak için role giriyorum, arkama dönüp giderken durduk yere "Salak bunlar." diyorsun, durduk yere birisi sana bu kelimeyi söylese "Amerikan zihniyetiyle" doğrudur diyip devam mı edeceksin? Neyse, bu nedenle yanına gelip sana küfrettik, ardından gidecektik. Fakat bu kezde sen küfrettin. Bu nedenle saldırdık. Admin kararı bekleyelim.
« Son Düzenleme: 25.02.2022 21:15 Shiels »

#7 - 25.02.2022 21:18
Son olarak bir ileti daha göndereceğim, sonrasında yönetici kararı bekleyeceğim. Karakterinizin bana küfür etmesi üzerine karakterim küfür etti, ardından sistemsel olarak GYM yaparken karakter bana saldırdı. Bildiğim kadarı ile bir oyuncu ile rol yaparken karşı tarafa emote veya tepki verme şansı tanınması gerekiyor, fakat siz bu durumu lehinize çevirdiniz ve bana bir şans bile tanımadan saldırdınız, özellikle de güvenli bölgede.  Daha fazla söze gerek yok, yönetici kararı bekleyebiliriz.

#8 - 25.02.2022 21:22
herkes gereken savunmayı yapmış, ileti atıp doldurmaya gerek yok yönetici kararını bekleyebiliriz.

#9 - 25.02.2022 21:23
Tek bir salak kelimesinden alevlenerek geri dönüp GYM yapan birine saldırmak ne kadar doğru? Ayrıca bilerek kışkırtılan kişi bile hemen bu şekilde saldırıp birini düşürmez. Her ne olursa olsun güvenli bölgede rolü böyle alevlendirip, sistemin de bugunu kullanarak (buna aslında abuse-suistimal de denir) gym esnasında yumruk veya yazı yazarak sözlü konuşamayacak birine saldırıp kaçmak ihlale girer.