Konu: [18.02.2021, 21:26] Murphy Powell  (Okunma sayısı 359 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 18.02.2022 21:56

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Murphy Powell @Zaen

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Ulfrik Hegland @whalter

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 18.02.2021, 21:26

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Refuse, Retarted RP

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Basit bir trafik çevirmesi gerçekleştirirken kişilere /do kanalından üzerilerinde bir kabarıklık olup olmadığını rutin bir şekilde soruyoruz ancak hayır gibi cevaplar alıyoruz. Sonrasında /elkoy yapıp üzerlerindeki şeyleri görüyoruz. Bunlar önemsiz detaylar. Bundan bir dakika sonra aracımızın spawnlanmasıyla kişilerin buna istinaden kaçması bir oluyor. Kişiye beklemesini ve aracımızın tekrar çekileceğini söyledim. O kısımda aracımı ben çekemediğim için beklemek zorundaydık ancak, kişi bunu fırsat bilip kaçmaya başladı. Kendisine role devam etmek isteyip istemediğini, aksi durumda şikayetin açılacağını ibraz ettim ancak bunları kabul etmedi.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): N/A

« Son Düzenleme: 18.02.2022 22:05 RECOLT »

R$U

*
v3 Oyuncusu Self Control Güncellemesinde Oyundaydı
#1 - 18.02.2022 22:19
Selamlar, şikayet bana açılmamış fakat rolde gördüğünüz gibi bulunuyorum. Arabanın gitmesini fırsat bildiğimiz falan yok, destek ekibi geldikten sonra aracı çalıştırıyoruz, 2-3 saniye de araç çalışması zaten bekletiyor ondan sonra kaçmaya başlıyoruz, destek olarak gelen arkadaş tek kişi ve aracı tamamen boş. O araca binip yine de bizi takipleyebilirdiniz fakat bunu yapmak yerine bize şikayet açmayı daha uygun gördünüz.

#2 - 18.02.2022 22:27
Şahitliğimi onaylıyorum, role devam etmeniz hoş olurdu.

#3 - 18.02.2022 22:34
Öncelikle iyi forumlar, hemen olayı kısa ve net olarak anlatayım. Üstümde bulundurduğum shotgun modeli Prop BB Gun Mini yani mini tüfek diyede geçer. Bunu yazmadım çünkü bu kadar sorgulanacağını düşünmedim. Tabi modelini sorduğunda yazmam gerekirdi evet ama gerek duymadım diyelim, sadece mini olduğunu yazdım ama yinede anlam veremedi.
Buna istina olarak'da arkadaş /elkoy atarak silahıma bakmış, bunda hiçbir sorun yok oraya gelicem. Gömleğimden belli olduğu gibi geniş bir bölmesi var ve Shotgun bacak kadar olduğu konusu tartışılır, ancak kurallarda silah modelinin net bir bilgisi yada kuralı yok.
Yani ben silahım Shotgun ise ona göre modeller seçebilirim, bunun net bir kuralı yok. Aracınızın spawn olması benim hatam değil, ve spawn olduğu zaman bana pm den yazarak rolü dondurabilir, yada laflar ile uzatabilirsin. Ancak sen destek çağırıyorsun, ve arkada destek arabası gelince benim beklememi istiyorsun.
Eğer aracın spawn oldu ise gelmesini bekler ya rolü sohbet ile uzatır, yada duraksatırsın. Ama destek çağırman ikimizide zor duruma sokar, destek çağırdığında kaçabilirdik. Ancak yapmadık telsizden kısık ses ile destek istediğin için.
Arkadan araba gelince kaçmaya başladık, ve sonrada pm üzerinden "role geri gel devam edelim yoksa ceza verilecek." gibi bir yazışmada bulundun. Bunu hiç doğru bulmuyorum, ne kadar support olsan bile, sonuç olarak aynı rolü paylaşıyoruz ve beni jailler ile korkutup role geri çağırman bir hata olabilirdi.
Neyse, gelelim sizin hatalı olduğunuz tarafa, shotgun gömleğimin, ön tarafında kucağımın üstünde, kabarıklık olduğunu zaten söylüyorum, buraya kadar hiçbir sorun yok. Ancak sistemsel olarak Shotgun'ın üzerimde olduğunu bildiğiniz için kaçarken arkamdan ateş ediyorsunuz.
Bildiğim kadarıyla hiçbir El kitapçığında yada kurallarda, sistemsel bildiğiniz bir bilgiye yönelik haraket edemiyorsunuz? Kabarıklık gördüğün için ateş etmen bence aşırı saçma, ki zaten bu sebeple değil Shotgun olduğu için ateş ediyorsun.

Dediğim gibi, araban spawn olunca beklemek yerine destek çağırman, ve elkoy bilgisi ile ateş etmen, /pm üzerinden bana ceza verilecek gibi konuşman ve role geri çağırman, Support olduğun için bu haklara sahip olduğunu düşünmüyorum. Mantık çerçevesinde bakılınca ortada bir rol hatası yok, yani telsize göre rol yapılmıyor, arkadan gelen ekip arabasına göre rol yapılıyor.
Ben orada kaçma nedenim telsiz değil, gelen destek arabası. Eğer araban yoksa altında destek çağırarak bizi ürkütmen saçma?
Şimdilik savunmamız bu kadar, iyi forumlar.

R$U

*
v3 Oyuncusu Self Control Güncellemesinde Oyundaydı
#4 - 18.02.2022 22:35
Şahitliğimi onaylıyorum, role devam etmeniz hoş olurdu.

Aslında role devam etmek için geri dönmeyi düşündük fakat SUPPORT arkadaşın bize ooc den "gerekli işlemi görüceksiniz, işlem uygulanıyor" gibisinden birnevi ooc'den tehtid ettiği için geri dönmedik ki zaten döneceğimiz bir olay yoktu. Telsiz vermek yerine sıkıp, şikayet oluşturdu.  O:-) :sampanya:
« Son Düzenleme: 18.02.2022 22:51 FlameRainn »

#5 - 18.02.2022 22:52
Savunmalarınızı yapmışsınız, az sonra tekrar ileti atacağım. Şu anda meşgulüm, söyledikleriniz pek de doğru değil, cevaplayacağım.

#6 - 18.02.2022 23:05
Evet, silahınızı modellendirebilirsiniz, bunda hiçbir sakınca yok. O kısımda aracımız spawn oldu, ekip arkadaşım bölgeye bir araç çağırıp, '56 işlemlerini devam ettirmek amaçlıyordu. Oraya araç geldiğinde siz direkt olarak kaçtınız ve söylediğinize göre, bizim orada size ateş etme hakkımız yokmuş. Bu konuda yanılıyorsunuz. 55 durumunda bir araç kaçmaya başlarsa eğer ve bu durumda biz aracımızın dışındaysak, tekerlerinize ateş edebiliyoruz. Bu konuyla ilgili VCPD içerisinde yeni bir kural güncellemesi getirildi. Aracın spawn olmasına istinaden direkt olarak kaçmaya çalışıyorsunuz, aracımız oradayken bunu yapmıyordunuz, role devam ediyordunuz. Size PM üzerinden ulaşıp, role devam etmek isteyip istemediğinizi de sordum, devam etmeyeceğiniz taktirde şikayet açacağımı ya da VCPD yönetimine göre IC bir şekilde devam edecektik ancak şikayet açmamız önerildi, o yüzden şikayet açtım.

#7 - 19.02.2022 00:11
Tekrardan selam, öncelikle aracımızın Spawn olması rolün büyük bir kısmının aksamasına neden oldu zaten, orada role devam etmek büyük bir hata bence. İkinci olarak telsiz verdiğinizde zaten ekip arabasının geleceğini biliyorduk, ancak kaçarsak win'e oynamak gibi gözükebilirdi. Orada kaçmadık çünkü aracınız yoktu, eğer aracınız olsaydı direkt olarak kaçacaktık zaten, arkada bir ekip aracı geldiğinde direkt aracı çalıştırdık çünkü zaten kaçacaktık ama aksamasının sebebi sizin aracınızın olmamasıydı.
Pm konuşmalarına gelirsek, bu konunun açılmasından hoşnut değilim ama gene de yorumumu katacağım, bize PM üzerinden yazdıklarınız biraz itici ve sert geldi. SS sunayayım.
https://cdn.discordapp.com/attachments/929378860057907210/944314840778956801/samp_18_02_2022_21_31_07.png
Bu SS de görüldüğü gibi bize ceza alacağımızı söyleyerek role geri oradan başlamamızı söyledin, yoksa ceza alacağımız konusunda ısrar ettin. Bu bence normal bir oyuncunun yapamayacağı konuşmalar ki, ikimizde aynı rolde olduğumuz için bu konuşmayı yapman hatalı. Yine de bu konuyu en basit olarak bir kenara bırakıyorum. Gelelim sıkma olayına, nişan aldığın kısmına kadar video'yu izlemedim, sadece rolü izledim. Video' da zaten görülüyor, ekip aracı geliyor ve biz kaçıyoruz. Sonra sende arkamızdan sıkıyorsun, bana mı sıktın tekere' mi bunu bilemezdim ki, yine de bence şehir içinde '55 durumunda bir kişiye elinizde gerekçe olmadan bu kadar rahat sıkmanız biraz saçma kaçtı, ama yine de bilir kişi değilim buna ben karar veremem bu yüzden yorum yapmıyorum. Bence iki tarafında (kendimi haksız görmüyorum,) küçük rol hataları var, en büyük hata orada araba gittiğinde araba gelene kadar rolü uzatmak yada duraksatmak. Ancak bunu yapmadınız onun yerine ekip çağırdınız, verdiğiniz telsiz o an aktif olan yani belki 60 belki 100 kişiye gitti. Geri dönüp rolü baştan alma, sonra role gelen PD üyelerine rol başa alındı gibi uzatmalara gerek yok diye gelmedik. Rolü kabul etmediğimiz için değil, bu şekilde sürdürdüğümüz için gelmedik. Yani sizin ekip arabanız olsa' da olmasa' da kaçacaktık, sadece arabanız yok diye bekledik ve ekip aracı gelince gittik. Bunda hiçbir sorun görmüyorum.
Karşılıklı olarak şikayet sürdürebilir, ancak bu durum için bence uzatmaya gerek yok, eğer sizde onay veriyorsanız şikayet'i geri çekebilirsiniz. Eğer onay vermiyorsanız belirtin, bizde ona göre SS kanıt tutalım. İyi roller iyi forumlar.

#8 - 19.02.2022 00:19
Açıkçası yazınızın hepsini okumadım ancak, bu konuyu olay halinde farklı yetkiler ile konuşup, videoyu gönderdim. Ceza uygulayacaklardı o sırada ancak, ne olur ne olmaz diye beni VCPD yönetimine yönlendirdiler, sonrasında VCPD yönetimi ile konuştuktan sonra, şikayet açmamın daha doğru olacağını söylediler. Siz orada geri gelseydiniz, aynı kişilerle rolümüzü devam ettirecektik ancak reddettiniz, bunu anlayışla karşılıyorum. Savunmalarınız bittiyse eğer yönetim kararı bekleyebiliriz dostlar.

#9 - 19.02.2022 00:24
Pekala, sanırsam anlaşma taraftarı değilsiniz. Yetkili kararını bekleyebiliriz, yapılan işlemde geri bir şikayet yada itiraz olmayacaktır. Eğer bir rol hatamız oldu ise affola, sonuçta bizde bir oyuncuyuz ve hata yapmak en doğal şey. Umarım farklı forumlarda bu durumlar ile karşılaşmayız. İyi roller diliyoruz.