Öncelikle iyi forumlar, hemen olayı kısa ve net olarak anlatayım. Üstümde bulundurduğum shotgun modeli Prop BB Gun Mini yani mini tüfek diyede geçer. Bunu yazmadım çünkü bu kadar sorgulanacağını düşünmedim. Tabi modelini sorduğunda yazmam gerekirdi evet ama gerek duymadım diyelim, sadece mini olduğunu yazdım ama yinede anlam veremedi.
Buna istina olarak'da arkadaş /elkoy atarak silahıma bakmış, bunda hiçbir sorun yok oraya gelicem. Gömleğimden belli olduğu gibi geniş bir bölmesi var ve Shotgun bacak kadar olduğu konusu tartışılır, ancak kurallarda silah modelinin net bir bilgisi yada kuralı yok.
Yani ben silahım Shotgun ise ona göre modeller seçebilirim, bunun net bir kuralı yok. Aracınızın spawn olması benim hatam değil, ve spawn olduğu zaman bana pm den yazarak rolü dondurabilir, yada laflar ile uzatabilirsin. Ancak sen destek çağırıyorsun, ve arkada destek arabası gelince benim beklememi istiyorsun.
Eğer aracın spawn oldu ise gelmesini bekler ya rolü sohbet ile uzatır, yada duraksatırsın. Ama destek çağırman ikimizide zor duruma sokar, destek çağırdığında kaçabilirdik. Ancak yapmadık telsizden kısık ses ile destek istediğin için.
Arkadan araba gelince kaçmaya başladık, ve sonrada pm üzerinden "role geri gel devam edelim yoksa ceza verilecek." gibi bir yazışmada bulundun. Bunu hiç doğru bulmuyorum, ne kadar support olsan bile, sonuç olarak aynı rolü paylaşıyoruz ve beni jailler ile korkutup role geri çağırman bir hata olabilirdi.
Neyse, gelelim sizin hatalı olduğunuz tarafa, shotgun gömleğimin, ön tarafında kucağımın üstünde, kabarıklık olduğunu zaten söylüyorum, buraya kadar hiçbir sorun yok. Ancak sistemsel olarak Shotgun'ın üzerimde olduğunu bildiğiniz için kaçarken arkamdan ateş ediyorsunuz.
Bildiğim kadarıyla hiçbir El kitapçığında yada kurallarda, sistemsel bildiğiniz bir bilgiye yönelik haraket edemiyorsunuz? Kabarıklık gördüğün için ateş etmen bence aşırı saçma, ki zaten bu sebeple değil Shotgun olduğu için ateş ediyorsun.
Dediğim gibi, araban spawn olunca beklemek yerine destek çağırman, ve elkoy bilgisi ile ateş etmen, /pm üzerinden bana ceza verilecek gibi konuşman ve role geri çağırman, Support olduğun için bu haklara sahip olduğunu düşünmüyorum. Mantık çerçevesinde bakılınca ortada bir rol hatası yok, yani telsize göre rol yapılmıyor, arkadan gelen ekip arabasına göre rol yapılıyor.
Ben orada kaçma nedenim telsiz değil, gelen destek arabası. Eğer araban yoksa altında destek çağırarak bizi ürkütmen saçma?
Şimdilik savunmamız bu kadar, iyi forumlar.