Konu: Toplu Şikayet - DM [25.01.22]  (Okunma sayısı 358 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sXe

*
v2 Oyuncusu 2022 Yılbaşında Oyundaydı
#0 - 25.01.2022 19:38

Şikayet edilen karakter ve forum adı: Sargis Veziryan @tereyaglordu - Destro_Nemeth - Tayvon Covington @YoungMiaked - Keyshawn Howard @ClosE

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Frank Hanebuth @mikaelson

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 25.01.2022
.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
DEATHMATCH

a) Herhangi bir şekilde roleplay amacı gütmeden karşı tarafı öldürmek, yere düşürmek, vurmak olarak kabul görmektedir. Karşınızdaki bireyi herhangi bir silahla vuracakken, ateş edecekken, yeterli bir sebebe sahip olduğunuza emin olmanız gerekmektedir. Terörizm faaliyetleri admin izniyle gerçekleşebilir.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Başvuru atacağımız hood çevresinde dolanıyorduk, savaş olduğunu bildiğimiz için N.P hoodunun sınırına girmedik. Ancak, hiçibr şekilde tehdit oluşturmadığımız, sadece başvuru atacağımız hoodun çevresinde gezdiğimiz için sebepsiz bir şekilde sıktılar.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://streamable.com/y10yfy

Ek açıklamalar(varsa): Videoda net bir şekilde hood çevresinde gezdiğim, herhangi bir tehdit oluşturmadığım gayet açık net gözüküyor. Gereken yapılır.

#1 - 25.01.2022 19:41
Videonun sonunda gözüktüğü gibi tüm yaşananları gördüm ve şahitliğimi onaylıyorum, kendileri bana da sıktılar ama video kaydım vs. yok.

#2 - 26.01.2022 01:36
Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Merhaba, diğer arkadaşlarımın adına da savunma yapacağım. Öncelikle o saatler içerisinde bölgede ve çevresinde aktif bir savaş dönmekte, savaş sırasında karşı taraftaki oyuncuların neredeyse tamamı bisiklet ve default skin kullanmakta. Saldırıya uğrayan kişiler tamamen kötü şanstan yana olarak kötü bir duruma düşmüşler, kötü olmuş. Fakat şöyle bir şey olay var, savaş sırasında vurulmak için ek bir çaba gösterdiğinizi görmekteyim, neden savaş sırasında sürekli olarak bizim bölgemizi gözlüyorsunuz? Karşı taraftaki oyunculara bilgi vermeye çalıştığınızı düşünmekteyim. Zaten vurulmadan hemen önce Dannell Simspon karakterini görüyorsunuz, gördükten sonra sürekli olarak arkanıza bakıyorsunuz, yani ortada bir savaş durumunun olduğunu, vurulma riskinin bulunduğunun farkındasınız. Aşağıda aktif çatışmadan birkaç görüntü bırakacağım, bıraktığım görüntülerde tarafımıza ateş eden karakterlerin ne hâlde olduğunu görebilirsiniz.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

sXe

*
v2 Oyuncusu 2022 Yılbaşında Oyundaydı
#3 - 26.01.2022 02:01
Savunmana tek tek cevaplar vereyim, çünkü gerçekçilikten uzak bir savunma yapmışsın.

Bisiklet ve default skin kullanma olayı;
Beni ilgilendiren, beni alakadar eden bir durum değil. Kime sıkacağınız sizin sorumluluğunuzda. Ne yapalım, vurulmamak için özel skin mi attıralım siz savaşıyorsunuz diye? Ayrıca motorumu bilerek sürmüyodum, bunun sebebi de motor kulübüyle savaşta olmanızdı.
Vuurlmak için ek çaba göstermek?
Sizin hoodunuza girmedim, konuda da belirttiğim gibi hood üzerinde planlamalar için arkadaşlarımla discord üzerinden konuşuyordum o yüzden hood çevresinde geziniyodum. Ne maske, ne silahım vardı. Tek suçum default skinle dolaşmak yani :D
Bölgeyi gözetlemek?
Videoda da görüldüğü gibi, durup da sizin hoodunuza veya çevresine bir kere bile bakmamışım sadece bisiklet sürüyorum, nerede tam olarak gözlediğim yer? Göster çünkü ben göremedim. Bunun yanında, diğer birliğe neden bilgi vereyim, benim savaşım mı?
Arkaya bakma olayı;
Gördüğünüz gibi orada bisikletle yakından geçiyorum, akşam saatlerinde lagı olan, bu yüzden yanlışıkla oyunculara lagdan dolayı pit atma durumu olan biriyim. Bu yüzden arkaya bakıyorum, bu birinci sebep. İkinci sebebim ise arkadaki arkadaşıma bakıyorum, önceki tur videoda da gördüğün üzere afkydı, oyuna tekrar döndüğünde baktım sonrasında düştüm ve DM'e maruz kaldım.
Vurulma riski;
Siz savaştasınız diye hiçbir oyuncu kendini sınırlayamaz, yukarda da bellirtiğim gibi kimi vurduğunuz sizin sorumluluğunuzda. Ben bisikletimle geziyoken, sebepsiz yere vuruldum, yaralı durumuna düşürüldüm. Videoyu bilerek uzun tuttum, çünkü sizi gözetlediğim veya size karşı yapmış olduğum tehdit durumu yok.

Savunmanız bu kadarsa yetkili kararı bekleyelim.

#4 - 26.01.2022 02:50
Merhaba, burada asıl demek istediğimi anlamamışsınız. Yukarıda yazdıklarımın çoğu ihtimaller, ihtimaller doğrultusunda ilerlerdim. Olaya şu açıdan bakın lütfen:

Ortada büyük bir savaş var, bölge sürekli bisiklet kullanan kullanıcılar tarafından taciz ediliyor. Daha on dakika önce birliğim tarafından biri vurulmuş, ki bunun ekran görüntülerini yukarıda bıraktım. Bu çatışmaya rağmen bölgemdeki diğer düşman üyeleri temizlemek adına tur atıyorum, tur atarken iki bisikletli görüyorum ve bu bisikletliler kendi videonuzda olduğu gibi sürekli olarak aynı yerden geçiyor. Yani bir izleme çabası olduğunu varsayıyoruz. Aktif çatışma ortamıyla birlikte saldırımızı yapıyoruz, bu sırada maalesef ki olan size oluyor. Eğer kötü bir amacınız yoksa, cidden savunmanız gibiyse bu durumda kötü şans demekten başka bir şey elimden gelmemekte.

Yaklaşık iki gündür bölge etrafında/içerisinde silahsız birlik üyeleri hatta hiç role girmemiş birlik üyeleri bisikletli kişiler tarafından düşürülüyor, böyle bir durumda sizden şüphe etmemek elde değil. Kötü zamanlama.

#5 - 02.02.2022 14:31
Savunma yeterli lakin sıkmadan önce doğrulayıp, kontrol etmeniz gerekmekte. Bu konuda uyarıda bulunacağım ve o esnada herhangi bir rol gerçekleştiyse geçersiz kılınmıştır.