Önümüzdeki ay askere gidiyorum. ((Daha belli olmadı ama muhtemelen şubat))Normal askerlik, yani 6 ay askerlik yapacağım. Bugün haberlerde bedelli askerlik fiyatının 56.500 TL olduğunu görünce gerçekten şoka uğradım. 56-57 bin TL.. vay anasını sayın seyirciler.
Yüksek kazanç=Yüksek vergi... Birkaç sene öncesine kadar orta halli insanlar bile kredi çekip bedelli askerlik yapıyordu. Ki o dönemde acaba "bedelli çıkacak mı yoksa 6 ay mı?" gibi düşünceler ve yaş sınırı vardı. Şimdi ise 20 yaşına giren herkes bedelliye başvurabiliyor. Fakat şöyle bir durum var, bugün yüksek kazanç alan kişi bile bedelliye o parayı vereceğime normal mi gitsem diye düşünüyor.
Muhtemelen 2022 ikinci yarı, yani temmuz-aralık arasında bu fiyat 60 bin TL'nin üzerine çıkar. Sizlere tavsiyem, askerliği en kısa sürede aradan çıkarın. Maalesef günümüzde herkes üniversite okuduğu için 22-23 yaşında üniversiteden mezun oluyorsun. İş-güç, şu-bu derken yaş artıyor. Bu sefer askerlikten kaçmak için ikinci-üçüncü üniversiteler, açıktan okumalar, teciller derken yaş 25-30-32 oluyor. Çok zor, gerçekten çok zor.
Yanlış anlamayın. Bedelli gidenlere karşı değilim, ya da onlara saçma sapan ithamlarda bulunan birisi değilim. Param olsa, zengin olsam ben de bedelli giderdim. Fakat şu an şartlar o kadar kötü ki, düzenini kurmuş, yüksek kazancı olanlar bile 6 ay gitmek zorunda kalıyor.
Sizlere tek söyleyeceğim, askerliği ertelemeyin. Askerlikten kaçamazsınız. Düzeninizi kurmadan önce aradan çıkarın, bedelli gidecekseniz veya düşünüyorsanız da aksatmayın hemen bedelliyi yatırın. Bedelliye verecek para yoksa da vakit kaybetmeyin ve hemen 6 ay gidin yapın.