Konu: Bedelli Askerlik  (Okunma sayısı 1069 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 05.01.2022 13:39
Önümüzdeki ay askere gidiyorum. ((Daha belli olmadı ama muhtemelen şubat))Normal askerlik, yani 6 ay askerlik yapacağım. Bugün haberlerde bedelli askerlik fiyatının 56.500 TL olduğunu görünce gerçekten şoka uğradım. 56-57 bin TL.. vay anasını sayın seyirciler.

Yüksek kazanç=Yüksek vergi... Birkaç sene öncesine kadar orta halli insanlar bile kredi çekip bedelli askerlik yapıyordu. Ki o dönemde acaba "bedelli çıkacak mı yoksa 6 ay mı?" gibi düşünceler ve yaş sınırı vardı. Şimdi ise 20 yaşına giren herkes bedelliye başvurabiliyor. Fakat şöyle bir durum var, bugün yüksek kazanç alan kişi bile bedelliye o parayı vereceğime normal mi gitsem diye düşünüyor.

Muhtemelen 2022 ikinci yarı, yani temmuz-aralık arasında bu fiyat 60 bin TL'nin üzerine çıkar. Sizlere tavsiyem, askerliği en kısa sürede aradan çıkarın. Maalesef günümüzde herkes üniversite okuduğu için 22-23 yaşında üniversiteden mezun oluyorsun. İş-güç, şu-bu derken yaş artıyor. Bu sefer askerlikten kaçmak için ikinci-üçüncü üniversiteler, açıktan okumalar, teciller derken yaş 25-30-32 oluyor. Çok zor, gerçekten çok zor.

Yanlış anlamayın. Bedelli gidenlere karşı değilim, ya da onlara saçma sapan ithamlarda bulunan birisi değilim. Param olsa, zengin olsam ben de bedelli giderdim. Fakat şu an şartlar o kadar kötü ki, düzenini kurmuş, yüksek kazancı olanlar bile 6 ay gitmek zorunda kalıyor.

Sizlere tek söyleyeceğim, askerliği ertelemeyin. Askerlikten kaçamazsınız. Düzeninizi kurmadan önce aradan çıkarın, bedelli gidecekseniz veya düşünüyorsanız da aksatmayın hemen bedelliyi yatırın. Bedelliye verecek para yoksa da vakit kaybetmeyin ve hemen 6 ay gidin yapın.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 05.01.2022 14:14
Merhaba, 26 yaşındayım bu zamana kadar hep askerliğimi ertelettim. Bunların büyük çoğunluğu okul ve maddi durum yetersizliğinden dolayı iş hayatını erken bir şekilde atılmak zorunda kaldım. E-ticaret sektöründe bir şirket üzerinde çalışmaktayım, sağolsunlar beni bedelli yaptırmak istediler ve bedelli ödemesini karşıladılar. Tabi bunu geri ödemesiz şekilde yaptırdılar, geri ödemeli olsaydı kabul etmeyecektim zaten kasım ayında 43 bin 150 TL ödeme sağlattılar. Tabi bu şans herkesin ayağına gelmez. Maddi gücüm el verse ya da vermese de şuan bedelliye para vermezdim. Kısaca şunu söyleyeyim bu askerlik hep önümüze engel bir şekilde olmaktadır, arkadaşında dediği gibi bir an önce gidip gelmeliyiz. Birde bedelli yapmak isteyen arkadaşlar her 6 aya bir bedelliye zam gelmektedir, bunun sebebi memur maaşlarına endeksli olduğu için ortalama 3 bin TL bedelliye zam gelmektedir. Eğer şuan bedelli yapmaya düşünceniz var ise bir an önce bedelli ödemesini yapınız. 28 Ocakta askerliğim belli olacak bakalım bekliyoruz, neresi çıkacak.
100
3
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
karizmatik devrimci, Easthan, Steiner,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 05.01.2022 15:04
22 yaşındayım. İleride 6 ayda bedelli ücretinden daha fazla kazanabileceğim bir işim olursa (ki çok mümkün gözükmüyor) bedelli yapmayı düşünüyorum. Eğer durum aksi olursa yedek subaylığı deneyeceğim. Maaşı hiç fena değil ve iyi bir birikim olur.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 05.01.2022 15:15
20 gün kadar önce 43k ödeme yaparak bedelli askerliğe başvurdum, bende diğer arkadaşlar gibi askerliği bir kaç yıl daha erteletmeyi planlıyordum fakat yeni yıldan sonra gelecek fiyat artışını ön gördüğümüz için 43k ödeyerek bu işi bitirmek istedik. Uzun dönem adamı darlar diyorlar, yapacak pek bir şey bulamıyormuşsun. İmkanın varsa bedelli yapıştır, yoksa altı ay gidip geleceksin tabii ki.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 05.01.2022 15:21
Yurt dışına yüksek lisans için gitmezsem bende birkaç yıla gitmeyi planlıyorum, açıkcası başımızdaki bu hırsızlara verecek tek bir kuruşum bile yok. Sana tavsiyem üniversite bitimini bekle, belki fiyatlar düşer veya sistem değişir bilemiyorum sonuçta bir risk ama şu fiyata bakarak söyleyeceğim tek şey ya gidip paşa paşa askerliğini yapman ya da beklemek.
100
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
Steiner,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 05.01.2022 15:27
Yurt dışına yüksek lisans için gitmezsem bende birkaç yıla gitmeyi planlıyorum, açıkcası başımızdaki bu hırsızlara verecek tek bir kuruşum bile yok. Sana tavsiyem üniversite bitimini bekle, belki fiyatlar düşer veya sistem değişir bilemiyorum sonuçta bir risk ama şu fiyata bakarak söyleyeceğim tek şey ya gidip paşa paşa askerliğini yapman ya da beklemek.

Üniversite okumuyorum. Ben bu ülkede bir şeyin ucuzladığını görmedim. Ki zaten bedelli parası miktarında elime para geçse başka şeyler yaparım.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 05.01.2022 15:29

Üniversite okumuyorum. Ben bu ülkede bir şeyin ucuzladığını görmedim. Ki zaten bedelli parası miktarında elime para geçse başka şeyler yaparım.
Okumuyorsan kesin git derim, yeni hükümet gelirse sistemi değiştirebilir ki muhtemelende değiştirir. Muhtemelen Üniversitelinin işini kolaylaştırırken okumayanların işini zorlaştırırlar.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#7 - 05.01.2022 15:32

Okumuyorsan kesin git derim, yeni hükümet gelirse sistemi değiştirebilir ki muhtemelende değiştirir. Muhtemelen Üniversitelinin işini kolaylaştırırken okumayanların işini zorlaştırırlar.

Normalde geçen sene gidip bitirecektim. Fakat korona olmam. Aşı, virüs azalsın derken vakit kaybettim. Yoksa hiç vakit kaybetmeden gidecektim. Ama korona sayesinde vakit kaybettim sayılmaz. Çünkü herkesin hayatı 1-2 yıl ertelendi. Benim de 1 yıl ertelendi.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#8 - 05.01.2022 16:29
Eğitimini tamamlayan veya bir işi olmayan insanlar hemen askere gidip aradan çıkartmalı,askerlik bittikten sonra kafan rahat oluyor bir erkek için büyük bir engel erken yaşta gidilmesini tavsiye ederim,parası olan bedelli gitsin 6 ay ne kadar kısa süre olarak gözükse de orası için fazla.

2022 1/a olarak gideceklere şimdiden iyi tezkereler
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#9 - 05.01.2022 18:50
21 yaşında birisi olarak üniversitem bu sene son olacak. Yani bitecek. Gelecek planlarımda hem iş + ikinci üniversite (iki yıllık) düşünürken bir de askerlik mevzusu çıktı karşıma. İkinci üniversiteyi bitirip mi askere gitsem yoksa askerliği tamamlayıp mı  hem işe gidip hem de ikinci üniversiteyi tamamlasam diye düşünüyorum.

Zaten bedelliye verecek param yok  :)
« Son Düzenleme: 05.01.2022 18:57 Steiner »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok