Konu: Maske_23941, Deathmatch  (Okunma sayısı 497 defa)

#0 - 01.01.2022 03:34

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Maske_23941 @Gustavo

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Matthias Albania, Franklin Varwijk

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 01.01.2022 / 02.00 civarı

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Deathmatch

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: David Rahmani adlı karakter sosyal rol yaptığımız mekana gelip agresif rol sergiliyor ve sonrasında ne hikmet ise bir anda maskeli arkadaşı geliyor. Maskeli arkadaşı Deagle ile önce Matthias karakterine sonra benim karakterime sıkıyor ve düşürüyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Karakterimin hiç tanımadığı adamlar bara gelip anlamsızca agresif rol yapıyorlar. Rol dışı kendilerini tatmin ediyorlarmış gibi bir havaları var. David Rahmani karakteri bardan çıkıyor ve arabayla son dakika maskeli arkadaşı ne tesadüfse sultan aracı ile geliyor ardından elini kolunu sallayarak bir anda karakterime sıkıyor. Bu rahatlık nereden geliyor? Açık konuşayım, Kasparov birliğinde olduklarını görünce pek şaşırmadım. Adamın sicili epey bir kabarık ancak hala böyle şeyler yapacak gücü bulabiliyor ve ne yaptığından çok emin. Yahu bu karakter elli level üzeri ve yaptığına bakın. Biz çizgimizden şaşmadan ilerlemeye çalışıyoruz, böyle oyun zevkimizi zehir edecek ve ardından hiçbir şey olmamış gibi kendilerini tatmin etmeye devam ediyorlarsa diyecek pek bir şey kalmamıştır zaten. Kasparov birliği defalarca kapatılmasına rağmen bir şekilde açıldı, sonuçlarını görüyorsunuz. Birde bu birlik Pilot Oluşum Birliği(?), nasıl oluyor bu iş? Elli level adamın yaptığı bu iken sunucuya yeni başlamış ve Kasparov birliğine girmiş adam ne yapacak? Bunlardan başka kimi örnek alacak? Sonra neden çözüm bulamıyoruz diye düşünmeyin. Yılın ilk saatlerinde böyle bir şekilde sinir olmak ve bu yazıları yazmak istemezdim. Herkesin bir sabrı var, iyi yıllar.

#1 - 01.01.2022 12:25
Öncelikle merhabalar, olayı kısaca kendi gözümden özet geçiyorum. Dostum arabamla Dowtown civarlarında geziyordum oradan geçmem normal işlek bir bölge ama sizin yolun ortasında 4 veya 5 kişi tam aklımda değil David Rahmani karakterine saldırmanız hiç normal bir hareket değil. David karakteri ailenin askeri rol sslerine bakarsınız bunu rahatlıkla anlarsınız devamına gelelim sizi ilk gördüğümde yani oradan geçerken maskem falan takılı değildi olayla girince maskemi doğal olarak taktım basit bir olay yüzünden aranma kaydım çıksın istemem kimse istemez ondan sonra size durmanızı söyledim hala David karakterine saldırmaya devam ettiniz ardından silahımı çekme emotesi attım dağılın diye ne hikmetse hala bir adamı düşürme çabaları içine giriyorsunuz dostum. Bende mecbur olarak David karakterini korumak için üstümde taşıdığım tabanca ile size karşılık vermek zorunda kaldım. Onaylı bir birliğin askerini sokak ortasında dövmeye çalışıyorsunuz ne yapmalıydık aklıma başka bir şey gelmiyor ilk başta zaten konuşmayı denedim dur dedim durup konuşsaydık olay buralara gelmezdi. Artı olarak kendi arkadaşlarında bana shotgun model silah ile karşılık verdi sizin yaptığınız DM değil benim yaptığım mı DM oluyor cidden bu olayı tam anlamış değilim kankam.  Hem asker karakteri dövüyorsunuz sonra onu korumaya çalışan ailenin asker adayına shotgun model tüfek ile saldırıyorsunuz. Ne bekliyordunuz yılbaşı hediyesi vermemizi falan mı anlamadım dostum. Şikayetinde ise Kasparova bir şeyler demişsin kendi düşüncelerini içine saklamalısın demek ki bu adamlar emek vermiş bir yere gelmiş buna saygı duymalısın yönetim bunu yapıyorsa sende yapmalısın. Arkadaşının silah emotesi zaten kendi chatine bile düşüyor. Savunmam bu kadar umarım elimden geldiği kadar kendimi açıklayabilmişimdir, amacım hiçbir zaman birilerinin rolünü bozmak olmadı. Mutlu yıllar diliyorum tekrardan, iyi forumlar.

@ciotheking Arkadaşım bu olan olayları destekleyebilir kendisinde olan ssler var ise buraya atmasını rica ediyorum. Kendi elimde olan anlık bir ssi aşağı bırakıyorum.
https://cdn.discordapp.com/attachments/873803793786077215/926761801763389440/unknown.png ( Silahlı arkadaş ile karşı karşıya geldiğimiz an.)

#2 - 01.01.2022 14:26
Öncelikle merhabalar,
Burada birliği küçümsemek ve hor görmekten kasıt alarak böyle bir şikayet metni yazman pekte anlamsız diyebiliriz.
Sonuçta bu kısma şikayet metni yazıyorsun, birlik hakkında düşüncelerin sorulmuyor burada. Art niyetli davranmanın bir sebebi olmalı? Bizim senle veyahut bir diğerleriyle sürtüşmemiz olduğunu sanmıyorum, şahsen kendi düşüncem bunlar. Varsa dahi bu konuyu beraber ele alır, konuşabilir, çözebiliriz. Sonuçta  haydut değiliz, iki tarafta laftan anlayan bireyler olsa gerek. Pilot oluşum (Örnek oluşum), herkesin şartlarına onay verip katılabileceği bir heyet, rol hissiyatı gelişmemiş bir çok oyuncu bize dahil olabiliyor, bu nedenle bazen konuyu sarmal bir yere çekmeniz de sorun bulmuyorum, biz de biliyoruz kendimize has kadro ile rol atmosferi oluşturmayı. Sizlerin de bildiğiniz gibi pilot oluşum unvanı almış bir heyet. Birliğe olan art niyetli etkileşimini pekte hoş karşılayamıyorum. Ayrıca çözülecek bir durum varsa onu sen veya ben değil. Belli merciler karar verir. Şu bize olan suçlu psikolojinizi bir yana atıp değerlendirme yapsanız daha da iyi olurdu.

Rol konusuna gelirsek sevgili arkadaşım, farkındaysan size veya arkadaşına ait olan bir mekana içmeye geliyoruz. Agresif rol yaptığımızı söylüyorsun, yanılıyorsun.
Mekanınıza gelip kaç kadeh viski diktik? Rolün seyrini bilmeden konuşup böyle gereksiz bir metin yazmana dahi anlam vermedim. Karakterler fazlasıyla sarhoş, Franklin olması gerek, Franklin karakteri ile samimi bir diyalog statüsü vardı, en azından bir zamana kadar.  Valeria kız karakteri ile aramızı açtık, tabi bu sıra da dışarıdayız. Karakter ile aramız fazlasıyla iyi oldu birden olaylar renk atmaya başladı, Kız karakter bizi tanımıyor havasına girdi ve hafif sürtüşme yaşandı.
Rol şeması,
Spoiler: GösterGizle

İki karakter ise ayaş kafa ile takılıyor, orada birisinin sadece karnına hafif yumruk attım ve mekandan çıktım. Sonra ise arkamdan üç veya dört olması lazımdı, hepsi peşledi. Yumruk atmaya çalıştılar. Caddeye çıktım, o ana tanıklık eden yeni isim Loris, havaya uyarı ateşi açtı, durmalarını söyledi. Duran olmadı, en son üstlerine ateş açtı. Loris karakteri ile OOC bir muhabbetimiz dahi olmadı. Loris, Adis ve Rahmani karakterleri oraya iki araba ile beraber geldi. Adis ve Rahmani karakterleri orada kaldı, Loris ise iki karakteri yalnız bıraktı. Sonrasın da oraya uğraması normal olabilir, bunu inceleyip karar verecek merci biz değiliz, kararı bekleyelim.

İyi forumlar.
« Son Düzenleme: 01.01.2022 18:38 ciotheking »

#3 - 01.01.2022 18:08
balvenie.

Şikayeti incelediğimde gerçekten dönen rollerden tiksindim. İncelediğimde ise şunları çıkardım.(yanlış varsa alıntılayıp düzeltin) Şehirde yıllardır bulunan kasparov örgütünün yeminli üyesi Downtown'daki ufak bir işletmeye uğruyor ve bir kadından etkilenip ona yürüyor. Kadın ılımlı yaklaştıktan sonra bir süre sonra sizi tanımadığını söyleyip işletmenin sahiplerine sığınmaya çalışıyor. O sırada sarkıntılık devam ettiği için kadını rahat bırakmanız gerektiği söylenmesine rağmen birliğin yeminli üyesi şöyle bir karşılık veriyor:

Alıntı
Agresif rol yaptığımızı söylüyorsun, yanılıyorsun.

Böylelikle bu yazdığın iddiayı çürütmüş olmuşuzdur umarım. Karakterinizi sarhoş olarak yönlendirmeniz bir şeyi değiştirmez. Öyle bir şey olsaydı her karakter her içkinin dibini görüp sağa sola agresif rol yapabilirdi, bu da kurallarda net  şekilde yazmasa da yasak olunduğu idrak edilemeyecek kadar zor bir şey değil. (hele ki yıllardır köklü bir örgütün içerisinde dokunulmaz bir karakter yönetiyorsanız.)

Ayrıca ciotheking, yazını okurken tolstoy okuyormuş gibi hissettim. Keşke yazım yanlışlarıyla boğuşmadan bir şeyler anlayabilseydim, yazında yer verdiğin tek şey sanırım agresif rol yapmadığınız idi.

Alıntı
Dostum arabamla Dowtown civarlarında geziyordum oradan geçmem normal işlek bir bölge ama sizin yolun ortasında 4 veya 5 kişi tam aklımda değil David Rahmani karakterine saldırmanız hiç normal bir hareket değil. David karakteri ailenin askeri rol sslerine bakarsınız bunu rahatlıkla anlarsınız devamına gelelim sizi ilk gördüğümde yani oradan geçerken maskem falan takılı değildi olayla girince maskemi doğal olarak taktım basit bir olay yüzünden aranma kaydım çıksın istemem kimse istemez ondan sonra size durmanızı söyledim hala David karakterine saldırmaya devam ettiniz ardından silahımı çekme emotesi attım dağılın diye ne hikmetse hala bir adamı düşürme çabaları içine giriyorsunuz dostum. Bende mecbur olarak David karakterini korumak için üstümde taşıdığım tabanca ile size karşılık vermek zorunda kaldım. Onaylı bir birliğin askerini sokak ortasında dövmeye çalışıyorsunuz ne yapmalıydık aklıma başka bir şey gelmiyor ilk başta zaten konuşmayı denedim dur dedim durup konuşsaydık olay buralara gelmezdi. Artı olarak kendi arkadaşlarında bana shotgun model silah ile karşılık verdi sizin yaptığınız DM değil benim yaptığım mı DM oluyor cidden bu olayı tam anlamış değilim kankam.  Hem asker karakteri dövüyorsunuz sonra onu korumaya çalışan ailenin asker adayına shotgun model tüfek ile saldırıyorsunuz. Ne bekliyordunuz yılbaşı hediyesi vermemizi falan mı anlamadım dostum. Şikayetinde ise Kasparova bir şeyler demişsin kendi düşüncelerini içine saklamalısın demek ki bu adamlar emek vermiş bir yere gelmiş buna saygı duymalısın yönetim bunu yapıyorsa sende yapmalısın. Arkadaşının silah emotesi zaten kendi chatine bile düşüyor. Savunmam bu kadar umarım elimden geldiği kadar kendimi açıklayabilmişimdir, amacım hiçbir zaman birilerinin rolünü bozmak olmadı. Mutlu yıllar diliyorum tekrardan, iyi forumlar.

Öncelikle bir karakterin yeminli olup olmadığını forumdaki iletilerine bakarak değil oyunda yapacağı rollerle anlarız.(ha sizi bilmem, biz böyle yapıyoruz.) Sokak ortasında David Rahmani karakterini dövmemizin etik dışı olduğunu düşünüyorsan bunun hakkında ayrı bir şikayet açmanı nâcizane rica edeceğim. Çünkü rol içinde David Rahmani karakteri ne yeminli gibi davranıyor ne de otoritesini koruyordu.(en azından sslerde böyle) Bir yeminli karakter için suç ailesi savaşa bile girebilir, kendisiyle kavgaya girişenlere misilleme yapılabilir evet ancak bu da onların her yerde rahat olabilecekleri anlamına gelmiyor maalesef. Eğer başından beri ağır bir karakter rolü seyri izleseydiniz birlik üyeleri de karakterinize bakış açılarını değiştirir, ona göre muamele yaparlardı elbet.  Sokak ortasında saldırmanın saçma olduğunu söylediğiniz karakterin ağırlığından bahsediyorum, öyle bir şey yok. Kasparov birliğinde de yeminli bir karakter yönetmenin bir önemi yok. Birkaç hafta içinde associate veya kaptana yükselip düşebiliyorsunuz.

(buradan ne çıkar? "ben yeminli karakter yönetiyorum, bana dokunmamanız gerekiyor. bana dokunursanız FDI'nın çökertmeye çalıştığı bir suç ailesi peşinize düşer. ama sıradan bir bara gidip içkinin dibini görüp saçmalayabilirim.")

Alıntı
...ilk gördüğümde yani oradan geçerken maskem falan takılı değildi olayla girince maskemi doğal olarak taktım basit bir olay yüzünden aranma kaydım çıksın istemem kimse istemez ondan sonra size durmanızı söyledim hala David karakterine saldırmaya devam ettiniz ardından silahımı çekme emotesi attım dağılın diye ne hikmetse hala bir adamı düşürme çabaları içine giriyorsunuz dostum. Bende mecbur olarak David karakterini korumak için üstümde taşıdığım tabanca ile size karşılık vermek zorunda kaldım. Onaylı bir birliğin askerini sokak ortasında dövmeye çalışıyorsunuz ne yapmalıydık aklıma başka bir şey gelmiyor ilk başta zaten konuşmayı denedim dur dedim durup konuşsaydık olay buralara gelmezdi. Artı olarak kendi arkadaşlarında bana shotgun model silah ile karşılık verdi sizin yaptığınız DM değil benim yaptığım mı DM oluyor cidden bu olayı tam anlamış değilim kankam.  Hem asker karakteri dövüyorsunuz sonra onu korumaya çalışan ailenin asker adayına shotgun model tüfek ile saldırıyorsunuz...

İlk gördüğünde suçun içine bulaşmış bir karakterin vermesi gereken tepki kimseye görünmeden oradan uzaklaşmak olmalıydı. Boş yere "aranma kaydım çıkmasın diye taktım" yalanlarına gerek yok. Gerçekten bu kadar gizlilik rolüne önem verseydiniz şehrin merkezinde, Downtown'da yumruklu bir kavgaya silahınızı çekip müdahale etmezdiniz. Onaylı bir birliğin askerini sokakta dövdükleri için şehrin merkezinde silah çekip ateşlemek DM'e girer. Ateşlenen silaha karşılık kendini savunmak DM'e girmez. Eğer rolün gidişatını istiyorsanız bir sitdown düzenlenir, David Rahmani karakteri sıradan bir bar kavgasında adını lekelediği için kan parası öder ve /sorun/ diye bir şey kalmaz.

#4 - 01.01.2022 18:39
Sen neyin suçlu psikolojisinden, neyin art niyetinden bahsediyorsun? 17 tane ceza geçmişi olan adam rahat rahat bize böyle şeyler yapabiliyor ve sonrasında ben gerçekleri söyledim diye mi art niyetli oluyorum? Hep öyledir zaten. Yazdıklarınız sadece trajikomik. O kadar cezaya rağmen nasıl yasaklanmamış o konuda da şaşkınım açıkçası. Racon kesermiş gibi kanunlardan bahsetmişsin ama içi boş iki kelimeden ibaret. Literatür ne ben konuşayım ne sen anla. Bir olayımızın olmadığını kendin itiraf ediyorsun ancak neden yaptığınızın adam akıllı bir açıklaması yok. Matthias karakterini ittirip yumruk sallıyorsun, mekana tükürüyorsun sonra bana vurdular tarzı şeyler söylüyorsun. Ben orada durun kaçsın tarzı şeyler söylüyorum. Ancak tek olay sarhoş(?) olmanız olduğu için istediğinizi yapabiliyorsunuz.

Biz enayi miyiz hiç ihlal yapmadan rollerimizi sürdürüyoruz? 17 tane ihlal sicili olan ama hiçbir şekilde akıllanmamış oyuncu gelip bizi düşürüp kendilerini tatmin etsin diye mi? Emekten falan bahsediyorsunuz, eğer en çok para yatıran veya en çok süre geçiren oyuncuya göre hesap kitap yapılıyorsa diyecek bir şey kalmamıştır zaten benim için. Yine de bu platformun böyle bir platform olduğuna inanmak istemiyorum. Oyunda onun bunun bölgesine gidip sarhoş rolü bahanesiyle saldırgan tavırlar yapayım, sonrasında onları düşürelim ve forumda gerçek olmayan şeyleri bir bir yazayım. Ne güzel dünya.

Yazdım, yine yazıyorum. Eğer bu şekilde yeni oyunculara örnek olacaksanız olmayın. Revizyon denen bir şey var ancak Kasparov birliğinde hiçbir zaman bunu göremedim ve bazı şeylerin değişeceğini zannetmiyorum.
« Son Düzenleme: 01.01.2022 18:48 allOnezOne »

#5 - 01.01.2022 18:47
Olay basit, Kasparov Onaylı birlik olarak geçiyor Valachi ile bir farkı yok dostum. Kasparov birliğinde yeminli bir karakteri yönetmenin önemi yok yazmışsın. Böyle bir düşünceye nasıl girdin anlamış değilim David karakteri bizim gözümüzde saygı duyulan bir karakter rolleri ile bunu bize kanıtlamış. Ailenin askerini sokak ortasında dövmeye çalışıyorsunuz ve bunun sonucu yüzünden de vuruluyorsunuz. David karakterine bizim gözümüzde saygı duymak zorundasınız sizin bakış açınız farklı olabilir bunu bilemem. Zaten ilk olarak durun diye uyarıyorum havaya uyarı ateşi açıyorum takmıyorsunuz. Bunu takmıyorsanız sizi durdurmamın başka bir yolu da kalmıyor açıkcası. David karakterinin rollerine karışmak benim veya sizin elinizde olan bir şeyde değil kendi ister rolde yanına bir ekip toplayıp bu olayı kapatmaya gelir isterse de gelmez.

#6 - 01.01.2022 18:49
Rolün gidişatını ben belirliyorum, aksine bahsettiğiniz kadar agresif rol sergilenmedi. Böyle gergin ortamın yaşanması bence normal, kişiler aylak gibi takılıyor. Yaşları büyük, bitik ve yorgun kişilikleri var. Dediklerin meyilsiz ve bir o kadar saçma. Kendi fıkralarınızı kendinize saklayabilirsiniz. Hatalardan bahsetmişsin, düzelt dostum. Görüşleriniz alçak, diyeceğim yok. Yetkili merciler duruma el atsın, durum bundan ibaret.

#7 - 01.01.2022 18:50
Sen neyin suçlu psikolojisinden, neyin art niyetinden bahsediyorsun? 17 tane ceza geçmişi olan adam rahat rahat bize böyle şeyler yapabiliyor ve sonrasında ben gerçekleri söyledim diye mi art niyetli oluyorum? Hep öyledir zaten. Yazdıklarınız sadece trajikomik. O kadar cezaya rağmen nasıl yasaklanmamış o konuda da şaşkınım açıkçası. Racon kesermiş gibi kanunlardan bahsetmişsin ama içi boş iki kelimeden ibaret. Literatür ne ben konuşayım ne sen anla. Bir olayımızın olmadığını kendin itiraf ediyorsun ancak neden yaptığınızın adam akıllı bir açıklaması yok. Matthias karakterini ittirip yumruk sallıyorsun, mekana tükürüyorsun sonra bana vurdular tarzı şeyler söylüyorsun. Ben orada durun kaçsın tarzı şeyler söylüyorum. Ancak tek olay sarhoş(?) olmanız olduğu için istediğinizi yapabiliyorsunuz.

Biz enayi miyiz hiç ihlal yapmadan rollerimizi sürdürüyoruz? 17 tane ihlal sicili olan ama hiçbir şekilde akıllanmamış oyuncu gelip bizi düşürüp kendilerini tatmin etsin diye mi? Emekten falan bahsediyorsunuz, eğer en çok para yatıran veya en çok süre geçiren oyuncuya göre hesap kitap yapılıyorsa diyecek bir şey kalmamıştır zaten benim için. Oyunda onun bunun bölgesine gidip sarhoş rolü bahanesiyle saldırgan tavırlar yapayım, sonrasında onları düşürelim ve forumda gerçek olmayan şeyleri bir bir yazayım. Ne güzel dünya.

Yazdım, yine yazıyorum. Eğer bu şekilde yeni oyunculara örnek olacaksanız olmayın. Revizyon denen bir şey var ancak Kasparov birliğinde hiçbir zaman bunu göremedim ve bazı şeylerin değişeceğini zannetmiyorum.

Sen neyi anlatıyorsun Kasparov'a olan kinini şikayete dökmekten başka bir şey yaptığın yok. Seni bu kadar rahatsız eden yaptığının saçma rollerinden dolayı vurulman mı oldu? Benim kaç tane sicilimin olduğu veya olmadığı da seni ilgilendirmiyor kardeşim. Yönetim istediği kararı veriyor senin buna karışacak bir lüksün yok normal bir kullanıcısın ben kaç para yatırmışım veya yatırmamış bunla banın ne alakası var? Hayal dünyanda ne yaşıyorsun anlamıyorum değişik bir kişiliğin var. Şikayet farklı yerlere kaymadan sonuçlanabilir. OOC kinini bir kenara bırakıp yönetimin işine burnunu sokmayı bir an önce bırakmalısın. Sonuçlanabilir başka bir ileti gelmeyecek.

#8 - 01.01.2022 18:59
Görüşleriniz alçak, diyeceğim yok. Yetkili merciler duruma el atsın, durum bundan ibaret.
:)

Herkesin atışması bittiyse yönetim için inceleme aşamasına geçilebilir.

e: ayrıca şikayet birlikleri değil karakterleri ve sahiplerini ilgilendiriyor.
« Son Düzenleme: 01.01.2022 19:06 zift in kift »

#9 - 01.01.2022 19:03
Şikayetinde ise Kasparova bir şeyler demişsin kendi düşüncelerini içine saklamalısın demek ki bu adamlar emek vermiş bir yere gelmiş buna saygı duymalısın yönetim bunu yapıyorsa sende yapmalısın.

Buna ithafen dedim onları. En fazla emek verilmiş birlik olabilirsin, en fazla para yatırmış birlik de olabilirsin ancak bu ihlaller zinciri yapılmasını gerektirmez, böyle olmaması gerekiyor. Karışmak veya burun sokmak değil, biraz eleştirel olabilir ancak kendi düşüncelerim bunlar. İki cümle söyleyebilecek kadar özgür olduğumu düşünüyorum.