Konu: 03.11.2021 - Genzo Castillani - NONRP Driving  (Okunma sayısı 499 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 09.12.2021 00:37

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Genzo Castillani @oldreligion

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Kovalamacaya dahil olmuş PD karakterleri, benim partnerlerim Mark Casey ve Ludovic Montierth @KayraKorkmaz @GoldenPasa

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: SS'lerde bulunmakta

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
38-) Non-RP Araç Sürüş, Rol Bölme ve Hatalı Araç Kullanma

Bu kural ile birlikte, rol dahilinde sürdüğünüz araçların sürüş anında karakterin mantığı çerçevesinde ilerletmesi gerektiğine karar verildi. Elbette rol tarafından bakınca hatalı araç süren birisinin IC trafik cezası olmalıdır ancak, tüm oyuncularda yüksek artan özellik sebebiyle kaldırımdan giden, her yerde hızlı süren/özellikle Idlewood gibi toplu alanlardan geçerken bile birçok oyuncunun o an yaptığı rol zevkini  mahveden durumlar olabiliyor. Bu nedenden dolayı şehir içi yüksek hız, Idlewood, Vice Sahili gibi kalabalık alanlarda rolü sabote etme amacı taşıyabileceğinden aracı çok hatalı kullanmak OOC olarak yasaklanmıştır. Önümüzdeki günlerde bu ihlal yüzünden "Non RP Araç Sürüş" olarak cezalandırılabilirsiniz.

Helikopter, uçak vb. gibi hava araçlarının pist harici park ve inişi yasaklanmıştır. (Haritada H olarak belirtilen yerlere ve havaalanı sahalarına iniş yapılmalıdır)

Tek geçerli olabileceği nokta, (kaldırımdan gitmek, kısa yol diye oralardan geçmek artık Non-RP Sürüş sayılmaktadır) ancak belirli durumlarda peşinizde düşmanınız varken veya polisten kaçıyorken sadece ıssız/tenha bölgelerde kaldırımdan veya normalde geçilmeyen yerlerden geçmek olacaktır.

Burada ana fikir şu olmalı: Normal şartlarda bir araba gerçek hayatta da kaldırımdan kaldırıma atlayabilir mi veya manyak gibi sürebilir mi? Evet. Ama kimse bunu yapmaz. Hiçkimse aracına zarar vermek, ekstra masraf çıkarmak, trafikten men edilmek vs. istemez. Bu yüzden işin realistik/mantık tarafı budur.

Sunucu yönetiminde bulunan tüm adminlerin bu kural çerçevesinde anlık ceza verme yetkisi bulunmaktadır. Bunun beraberinde, VCPD'de rol yapan tüm üyelerin denk geldiği/şahit olduğu olaylarda "Non-RP sürüş" bildirimi yapması durumunda karakteriniz ceza alabilir.

Bununla beraber, kalabalık hoodlarda rol yapan kişiler(hood onaylı birlikler ve diğerleri) yönetime bildirmeleri/şikayet açmaları durumunda da yine kişiler gerekli cezayı alacaktır. Cezalandırmada ise, bir karakter daha önce Non-RP Araç Sürüşten cezalandırılmadıysa standart bir ceza alır. Ancak ikinci/üçüncü cezadan sonra kişinin cezaya rağmen yanlışlara devam ettiği için ceza süreci artabilir. Trolling kapsamında değerlendirilirse karakter yasaklanabilir.

CEZASI: Bir karakter daha önce Non-RP Araç Sürüşten cezalandırılmadıysa standart bir ceza alır. Ancak ikinci/üçüncü cezadan sonra kişinin cezaya rağmen yanlışlara devam ettiği için ceza süreci artabilir. Trolling kapsamında değerlendirilirse karakter yasaklanabilir.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: SS'lerde belli. SSlerdeki zıplama görüntüsü biraz abes kaçıyor. Sanchez arazi aracı olduğu için bazı hareketleri yapabileceğinin farkındayım ama bir yerden sonra tat kaçırmaya başladı. İki kişi motor üzerindeyken Skate Park önünden anayola zıplıyor ve hiçbir şey olmamış gibi devam ediyorlar. SS'leri kare kare attım ki anlaşılsın diye, sağ alttaki tarih ve saatin gözükmesine de önem verdim.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Burada görüyoruz ve kovalamacaya başlıyoruz.

Çok geçmeden aşağıya yönleniyor ki erkenden kurtulabilsin

O kadar yükseklikten aşağıya inip hiçbir şey olmamış gibi devam ediyorlar

Bir diğer olay ise bu. Tam olay sırasında ortadan kaybolduğu iddia edildi. Hatta IC'deki partnerim, Mark Casey, aşağıya atladığını söyledi. Sanırım köprüden aşağıya atladı arkadaşın dediğine göre. Benim görüş alanıma girmedi ama kanıtı olan arkadaşlar buraya atabilir.

Ek açıklamalar(varsa): Normalde şikayet açmaya üşenen biriyim ama bu da biraz abartıldı açıkçası.

#1 - 09.12.2021 01:23
Evet öncelikle selamlarımı iletmek istiyorum bu şikayet için açıkçası üzüldüm çünkü böyle bir şey yüzünden buraya bir savunma yazacağımı asla düşünmezdim, her neyse savunmama geçeyim.

İlk resime baktığımız zaman koruma demiri olmayan bir geçitten diğer yola atladığımı görüyorsunuz evet ve bunun yanlış olduğunu düşündüren nedir anlamış değilim. Oradan sedan bir arabayla atlamıyorum, uçakla atlamıyorum ya da direkt yaya bir şekilde oradan zıplayıp gitmiyorum altımda rampalardan uçup kaçmamı sağlayabilecek müthiş ötesi bir motor daha doğrusu Off-road motoru var.

Şimdi bunu dediğim için şöyle düşünebilirsiniz, "sen gündelik hayatında off-road motorun olduğunda her yerden uçup kaçıyor musun?" bunu demeniz gayet normal ona da bir açıklama getireyim. Elbette hayır, fakat burada "gündelik yaşamın" ötesinde ekstrem bir durum var, ne mi? Polisin beni arıyor olması ve sirenlerini yakıp beni gerilime sokarak kovalamaya başlaması... Böyle bir durumda heyecandan ne yapacağınızı bilemeyip tabiri caizse aptalca riskler alabilirsiniz bence bu gayet normal. Ve yine de buna dayanarak çokta abartıya kaçmadan mümkün olabilecek yolları kullanarak elinizden kurtulmaya çalıştım.

Ondan sonrasında bana PM yoluyla ulaştınız ve yaptığımın bir ihlal olduğunu belirttiniz -ki her ne kadar ihlal olmasa da- yine de geri bildiriminizi dikkate aldım ve sonraki kovalamacalarınızda gayet normal yolları kullanarak elinizden kurtulmaya çalıştım ve kurtuldum da...

Bu kovalamaca esnasında sizin yaptığınız Non-rp driving ihlalleri oldu (off-road motoru olmamanıza rağmen, devriye aracı yani sıradan sedan bir araç kullanmanıza rağmen) fakat ben de heyecanlı bir durumda olduğunuzu düşünerekten ve suçluyu kaçırmak istememenizi anlayaraktan sizi anlayışla karşıladım ve ne bunun uyarısını yapma gereği duydum ne de şikayet açtım.

Duruma göre başka savunmalar daha yazacağım şimdilik bu kadar herkese iyi geceler dilerim.

#2 - 09.12.2021 01:48
Evet öncelikle selamlarımı iletmek istiyorum bu şikayet için açıkçası üzüldüm çünkü böyle bir şey yüzünden buraya bir savunma yazacağımı asla düşünmezdim, her neyse savunmama geçeyim.

İlk resime baktığımız zaman koruma demiri olmayan bir geçitten diğer yola atladığımı görüyorsunuz evet ve bunun yanlış olduğunu düşündüren nedir anlamış değilim. Oradan sedan bir arabayla atlamıyorum, uçakla atlamıyorum ya da direkt yaya bir şekilde oradan zıplayıp gitmiyorum altımda rampalardan uçup kaçmamı sağlayabilecek müthiş ötesi bir motor daha doğrusu Off-road motoru var.

Şimdi bunu dediğim için şöyle düşünebilirsiniz, "sen gündelik hayatında off-road motorun olduğunda her yerden uçup kaçıyor musun?" bunu demeniz gayet normal ona da bir açıklama getireyim. Elbette hayır, fakat burada "gündelik yaşamın" ötesinde ekstrem bir durum var, ne mi? Polisin beni arıyor olması ve sirenlerini yakıp beni gerilime sokarak kovalamaya başlaması... Böyle bir durumda heyecandan ne yapacağınızı bilemeyip tabiri caizse aptalca riskler alabilirsiniz bence bu gayet normal. Ve yine de buna dayanarak çokta abartıya kaçmadan mümkün olabilecek yolları kullanarak elinizden kurtulmaya çalıştım.

Ondan sonrasında bana PM yoluyla ulaştınız ve yaptığımın bir ihlal olduğunu belirttiniz -ki her ne kadar ihlal olmasa da- yine de geri bildiriminizi dikkate aldım ve sonraki kovalamacalarınızda gayet normal yolları kullanarak elinizden kurtulmaya çalıştım ve kurtuldum da...

Bu kovalamaca esnasında sizin yaptığınız Non-rp driving ihlalleri oldu (off-road motoru olmamanıza rağmen, devriye aracı yani sıradan sedan bir araç kullanmanıza rağmen) fakat ben de heyecanlı bir durumda olduğunuzu düşünerekten ve suçluyu kaçırmak istememenizi anlayaraktan sizi anlayışla karşıladım ve ne bunun uyarısını yapma gereği duydum ne de şikayet açtım.

Duruma göre başka savunmalar daha yazacağım şimdilik bu kadar herkese iyi geceler dilerim.

Arkadaşın da dediği gibi önce PM yoluyla uyardım çünkü ben toxic biri değilim. Sırf birileri jail yesin de keyfim yerine gelsin diye takılan birisi değilim. Altınızdaki "müthiş ötesi off-road" motorunuzla tepelerden zıplayarak ilerlemeye devam ettiniz PM'den sonra zaten. Eğer bu en sondaki köprüden atlama olayıyla alakalı kovalamacadaki polis arkadaşlardan biri kanıt sunabilecekse güzel olur. Benim diyecek başka bir şeyim yok.

#3 - 09.12.2021 02:47
Alıntı
   motorunuzla tepelerden zıplayarak ilerlemeye devam ettiniz PM'den sonra zaten.
Bu kısma bir şey yazmak istiyorum bana pmi attığınız an ilk görüntülerden ve ilk kovalamacanızdan yaklaşık 5-10 dakika sonraydı. İlk kovalamacanın saatine baktığımızda 20:25'i gösterdiğini görmekteyiz. Yani o yola normal bir hareketle geçiş sağladığım için (size göre anormal bir hareketmiş) bana 5-10 dakika sonra "Non-rp drivingden şikayet açacağım lütfen düzgün sür." tarzı bir şeyler diyorsunuz.

Ben yine de sizi üslubunuzdan dolayı uyarmak yerine, bir ihlal yapmadığım halde görüşünüzü dikkate alıyorum ve sözlerinizi önemseyip yoluma devam ediyorum. Saatler 21:40'ı gösterdiğinde tekrar bir kovalamacaya dahil oluyorsunuz ve burada ise köprüden uçtuğumu söylüyorsunuz. Böyle bir şey yaptığımı hatırlamıyorum kanıtta sunulmamış zaten sunulursa daha iyi olabilir ki yaptıysam bile yokuştan yavaş yavaş inerek yapmışımdır.

Ve şaşırdığım bir diğer nokta ise şikayet açmaya üşenen biriyim diyip gece vakti böyle şeylerle uğraşmanızdır. Ortada bir ihlal olduğunu düşünmüyorum eğer öyle bile olsa çok hafif bir kusur olduğunu düşünüyorum ve böylesine basit/normal/sıradan bir şeye şikayet açmanızı anlamıyorum.

Umarım bunun altında win alamadığınız için şikayet açma durumu yoktur, size %100 bundan yapıyorsunuz demiyorum yanlış anlamayın ama olabileceğini de düşünmüyor değilim. Saygılar ve iyi geceler.

#4 - 09.12.2021 03:26
Alıntı
   motorunuzla tepelerden zıplayarak ilerlemeye devam ettiniz PM'den sonra zaten.
Bu kısma bir şey yazmak istiyorum bana pmi attığınız an ilk görüntülerden ve ilk kovalamacanızdan yaklaşık 5-10 dakika sonraydı. İlk kovalamacanın saatine baktığımızda 20:25'i gösterdiğini görmekteyiz. Yani o yola normal bir hareketle geçiş sağladığım için (size göre anormal bir hareketmiş) bana 5-10 dakika sonra "Non-rp drivingden şikayet açacağım lütfen düzgün sür." tarzı bir şeyler diyorsunuz.

Ben yine de sizi üslubunuzdan dolayı uyarmak yerine, bir ihlal yapmadığım halde görüşünüzü dikkate alıyorum ve sözlerinizi önemseyip yoluma devam ediyorum. Saatler 21:40'ı gösterdiğinde tekrar bir kovalamacaya dahil oluyorsunuz ve burada ise köprüden uçtuğumu söylüyorsunuz. Böyle bir şey yaptığımı hatırlamıyorum kanıtta sunulmamış zaten sunulursa daha iyi olabilir ki yaptıysam bile yokuştan yavaş yavaş inerek yapmışımdır.

Ve şaşırdığım bir diğer nokta ise şikayet açmaya üşenen biriyim diyip gece vakti böyle şeylerle uğraşmanızdır. Ortada bir ihlal olduğunu düşünmüyorum eğer öyle bile olsa çok hafif bir kusur olduğunu düşünüyorum ve böylesine basit/normal/sıradan bir şeye şikayet açmanızı anlamıyorum.

Umarım bunun altında win alamadığınız için şikayet açma durumu yoktur, size %100 bundan yapıyorsunuz demiyorum yanlış anlamayın ama olabileceğini de düşünmüyor değilim. Saygılar ve iyi geceler.

Burada dediklerinize cevap vermek zorunda olmasam da vereceğim.
Öncelikle ben durumdan %100 emin olamadığım için Heavenly'e sormak durumunda kaldım. Kendisi hem PD hem de server yönetiminde. Bu konuda net bilgisi olacağını düşündüğümden dolayı ona başvurdum. Kendisine birden fazla sahne attım ve sste gördüğünüz cevabı verdi.

Onun da verdiği cevap bu olunca şikayeti açmak zorunda kaldım.

Bir diğer dediğiniz şey ise üslup olayı.

Gayet normal bir şekilde mesaj attım. Yıkıcı dönüş sağlamak yerine yapıcı bir dönüş sağladığınız için "cansın <3"  gibi bir tatlı mesaj bile atmışım. Sorunun nerede olduğunu çözemedim.

Bir diğer sitem şekliniz ise klasik laflardan. Win alamayan pd şikayet açıyor, onu yapıyor, bunu yapıyor. Alakası yok.

Burada görüleceği üzere tekrar tekrar uyarıyorum çünkü şikayet açmakla uğraşmak istemiyorum. "atlayıp kaçmıyorum yine de şikayet açacağım diyorsun" gibi bir tabir kullanıyor.
Siz bu hareketi bir kez veya maksimum iki kez yapsaydınız umursamazdım. Maksimum yapacağım sslerde gözüktüğü gibi uyarıp geçmek olurdu. Tekrar tekrar aynı hareketi yapıp, bir de üstüne PM'de en son böyle bir tepki alınca Heavenly'e başvurdum. Oradan da öyle bir cevap gelince şikayet oluşturdum. Win alıp almamakla alakası yok, böyle biri değilim. Elimizden kaçırdığımız her oyuncu için şikayet oluştursak ne fayda edecek sanki. İhlal yoksa yoktur, varsa vardır.
Özel hayatımın düzeninden dolayı da uyku düzenim ters, geceleri pek uyumuyorum. Her şeyden bir anlam çıkartmaya çalışmanıza gerek yok.

#5 - 09.12.2021 03:53
Heavenly'nin de söylemiş olduğu gibi son attığın için şikayet aç demiş kendisi, bu durum için söyleyebileceğim şey o yolun iki kademeli olduğudur. İki kişi önce ana yolun yanındaki yüksekte olan yere EK-1 (o yolun yanında beyaz renkte yüksek bir yer var herkes bilir) iniş yaptık oradan da ana yola iniş sağladık yani CGH yanından Idlewood HWY'ye geçiş yapmamızda bir sorun yok diyebiliriz. Son olay ise oldukça meçhul, ortada kanıt yok ve ben yapıp yapmadığımı hatırlamıyorum ama eğer yaptıysam bir önceki savunmamda da belirttiğim gibi usülüne uygun bir şekilde yavaş yavaş toprak bölgeden iniş yapıp alt yola geçiş sağlamışımdır.

- Bir diğer kısım WIN olayı burada size %100 bu sebepten dolayı şikayet açtınız demiyorum oyun içi pmden öyle deme sebebim ise yapmadığım şeyleri yapıyormuşçasına diretmeniz sonucu sinirlenip tepki vermemdir ve bu durumda aklıma ilk gelen maalesef WIN alma olayı oldu.

Üslup olayına gelecek olursakta ihlal olmayan bir şeyi ihlal sanıp "şikayet açacağım lütfen düzgün sür" demeniz bu durum karşısında size her ne kadar saygılı cevap verdiysem de moralimi bozdu ve biraz da sinirlendim diyebilirim, sadece ortak nezaketi korumak amacıyla dediğiniz gibi "Yıkıcı değil yapıcı olarak" yaklaştım.

İsterseniz bu konuda iki taraf olarak anlaşıp şikayeti bitirebiliriz sizin bileceğiniz iş tabii ki, ben bu konuda bir ihlal yaptığımı düşünmüyorum yetkili kararını bekleyebiliriz dilerseniz anlaşıp konuyu kapatadabiliriz..

EK-1: (İlk satırlarda bahsettiğim kademeli yer, önce kırmızıyla çizdiğim yere indim sonra diğer yola geçiş sağladım.)
« Son Düzenleme: 09.12.2021 19:20 oldreligion »

#6 - 09.12.2021 04:46
Benim diyecek başka bir şeyim yok. SS'lerde her şey belli. Her şeye kanıtlı bir şekilde yaklaştım arkadaşın aksine. İki kişinin bindiği motorla defalarca neredeyse 20 30 metrelik yükseltilerden zıplayıp hiçbir şey olmamış gibi devam etmek biraz garip geliyor bana. İyi forumlar, iyi oyunlar.
« Son Düzenleme: 09.12.2021 04:53 Shardblade »

#7 - 09.12.2021 05:05
Teşekkür ederim size de iyi günler dilerim 20-30 metre uçtuğum hiçbir yer yoktur elinizdeki kanıt niteliğinde sunulan şeyler gayet normal hareketler ve başka ihlaller yaptığımı kanıtlayan herhangi bir resim bulunmuyor bunun dışında daha da yazacağım bir şey kalmadı eğer yeni kanıtlar sunulursa tarafımdan başka açıklamalar da gelecektir.

#8 - 09.12.2021 09:29
Şahitliğimi onaylıyorum.

#9 - 09.12.2021 20:23
Şahitliğimi onaylıyorum.