Konu: John Nuzzo - Fear Rp ihlali  (Okunma sayısı 200 defa)

#0 - 05.12.2021 22:29

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: John Nuzzo @rophynol

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 5.12.2021 - 22.15

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: Fear Rp

Alıntı
N/A

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Kişiler üyesi olduğum onaylı birlik hood bölgesi içinde beni öldürmek ile tehtit ediyolar.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Gereken cezayı almalarını istiyorum.

#1 - 05.12.2021 23:09
Arkadaşım @leftyguns 'ın motoruna tek emote ile carjack atıp (https://cdn.discordapp.com/attachments/692055952861429771/917144883062534194/sa-mp-000.png) outsider olduğun bir birliğin hooduna kaçıyorsun. Ben de gelip sana niye motoru çaldığını soruyorum. Cevaptan tatmin olmadığım için rasgele bir tehdit savurup gidiyorum. Bir ihlal yok :manifdog

#2 - 05.12.2021 23:18
  Unity station'ın yanındaki kumarhanenize geldik, biraz oynadık ve para kazandık. Siz tek başınızaydınız, biz iki kişiydik. Kaba karakterlerimiz olduğu için dışarı çıkınca John'a "Ne siktik?" dedim. Siz burada tek başına olmana rağmen bize karşı fear-rp yapmak yerine motoruma /dene komutunu kullanmadan carjack atıp outsider olarak bulunduğunuz Kasparov'un hooduna gittiniz. Sonra da Rophynol'ün bahsettiği olay oldu. Kural ihlali yaptığımızı kesinlikle düşünmüyorum. Açtığınız şikayetteki görüntü sanki siz hep ordaydınız da biz gelip böyle demişizcesine yanıltıcı duruyor. Motorumu çalmasanız hooda gidemeyecektiniz ve bize karşı böyle bir şikayet açamayacaktımız.

Sizin yaptığınız şey savaş esnasında güvenli bölgeye kaçan illegal oluşum üyelerinin yaptığı şey ile aynı.
« Son Düzenleme: 05.12.2021 23:26 leftyguns »

#3 - 05.12.2021 23:37
Savunmayı tam olarak anlayamadım benim sizin ettiğiniz küfürden sonra motorunuzu çalmamda bir sorun yok sonra motoru hood dışında atıyorum ve toplantıya katılmak için göçmen evine gidiyorum geç kaldığım için kapıda bekliyorum ve ss'de görüldüğü gibi sms atıyorum ardından siz geliyorsunuz ve şaka yaptık gibi bir rol çeviriyorsunuz bende karşılıklı diyorum sonra arkadaşın hood bölgemizde rütbemin hiç bir önemi yok üyesi olmam yeterli Fear Rp yapmak yerine öldürmekle tehtit ediyor.

#4 - 05.12.2021 23:51
Hayır, motorumu çalmanızda bir sorun var. "Ben emote verdim ki, ihlal yapmadım" diyemezsiniz. Bakın, o anda biz yan yana iki kişiyiz. Sen tek başına olmana rağmen motorumu çalıyorsun. Kural ihlali arıyorsan asıl ihlal budur. John orada size ateş açabilir ve öldürebilirdi. Eğer ki o an tek başıma olsaydım haklı olacağınızı söylerdim. Sonra da hoodun oraya gidip hoodun içine değil ama yanına bırakarak uyanıklık etmeye çalıştınız. Kuralı inceleyelim.

-Legal bir karakter veya sivil karakter canlandırıyorsanız, yerine göre illegal birliklere karşı Fear-RP yapmalısın ve güçlü bir birliğe karşı korkusuzca/arkanı sağlama almadan laf atma/sataşma/polise ihbar etme rollerine girmemelisin. Aksi halde karakterine karşı birliğin bazı hakları olabilir ve CK'ya kadar gidebilir.

Burada yerine göre diyor, bulunduğu konuma göre diyor. Biz arkamızı sağlama aldık, ikimiz de silahlıydık. Siz koca onaylı bölgede ise tek başınaydınız. O anda bizi korkutacak bir sebep yoktu. Eğer orası kalabalık olsa zaten size yanaşmazdık bile. Kuralı kendi avantajınıza kullanıyorsunuz. Kumarhanenin önünde Fear rp rolü yapmak yerine hooda kaçıp tehdit edilince "beni tehdit ettiniz, ihlal yapıyorsunuz" diyorsunuz. Şikayetle ilgilenecek yöneticilere karşı yanıltıcı bir ifade kullanıyorsunuz.
« Son Düzenleme: 06.12.2021 00:03 leftyguns »

#5 - 06.12.2021 00:39
İkinizde silah olması bu kuralı geçersiz kılmıyor sizde silah olabilir hood bölgesinde bu şekilde beni tehdit edemezsiniz sivil karakter olduğunuzu da belirtmek isterim. :manifdog

#6 - 06.12.2021 01:01
Üç seferdir ortada olmayan bir kuralı uydurup duruyorsunuz. Bizim karakterlerimiz yasa dışı karakterler. Size ilgili kuralı attım, ne yazdığı belli. Güvenecekleri bir şey yoksa fear-rp yapmak zorundalar. Elli kere yazdım, okumadığınız için tekrar yazıyorum. O anda o koca hoodda tek başınasınız, sizden neden korkalım ki? Bize bunu açıklayınız. "Ama orası onaylı hood" yeterli bir sebep değil. Ayrıca yaptığınız ihlali aynı şeyi elli kere tekrar ederek unutturmaya çalışmayınız. Hem neye güvenip güvenmeyeceğimize de siz karar veremezsiniz.

Ben daha bu şikayete bir şey yazmayacağım, her şey ortadadır. Fear rp yapması gerektiği yerde yapası gelmeyip (onaylı oluşumda "outsider" olmasına güvenerekten olsa gerek) motoruma carjack atıp hooda kaçan sonra da "beni tehdit ettiler nasıl yaparsınız orası onaylı hood" diyen sizsiniz. Asıl sizin yaptığınız ihlaldir. Sizin yaptığınız normalse o zaman ben de yoldan geçene /me arabayı çalar diye emote verip carjack atayım. Sizce mantıklı mı? Değil tabii ki. İyi geceler dilerim.
« Son Düzenleme: 06.12.2021 01:12 leftyguns »

#7 - 06.12.2021 15:33
Merhabalar,

Şikayet incelendi, açıkçası ortada pek büyültülecek bir şey görülmüyor, buna ek olarak savunmalar fazlasıyla yeterli.