Konu: [03.12.2021] Helena Rascalova BMX Bunny / Non-RP Driving + Trolling  (Okunma sayısı 289 defa)

#0 - 03.12.2021 19:36

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Helena Rascalova @Elchavos

Olaya dahil olan şahit karakter adı: -Videoda şahitler mevcut-

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 03.12.2021 - 18:33

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
BMX Bunny / Non-RP Driving + Trolling

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Helena Rascalova isimli oyuncu daha önce de motorların bulunduğu kısımdan BMX ile Non-RP vaziyette uçarak geçmekteydi. Bunu daha önce yaptığında seviyesi 3'dü ve belki isteyerek yapmamıştır diyerek tolere etmeye çalıştım doğrudan şikayet açmak yerine; ancak kendisi bunu alışkanlık haline getirmiş olacak ki bugün 18:33'de -o esnada aktif rol içerisindeyken de- motorların üzerinden uçarak Grove Street'e doğru gitti ve tekrar hız alarak ikinci bir kez daha uçmayı denedi ancak motora çarparak düştü. Bu esnada motorları da devirdiği için IC'ye dökerek motorları kaldırmasını ve düzeltmesini söyledim. Bu uyarımdan sonra, üçüncü bir kez daha yaparsa bisikletinin tekerlerini eline vereceğimi ve yürümek zorunda kalacağı konusunda da uyardım. Bu uyarımdan hemen sonra Burnout'dan Leonidas Ferrucci ile aktif rol esnasındayken yine aynı şeyi tekrarladı ve başka birlikten bir oyuncunun bile tepkisini çekti.

Kendisine bu konuda PM attığımda "Emotelarım düşmüyor mu size?" gibisinden bir cevap verdi ancak bunun emote ile ilgili bir durum olduğunu düşünmüyorum. Ki emote ile böyle bir Non RP ve Trolling'in ne gibi bir bağlantısı olduğunu da anlayamadım.

+ EK: Kendisi bu şikayetten sonra tekrar tekrar mahalleye gelerek, saçma sapan roller (?) yaparak Trolling'e devam ediyor bu şikayetten de haberi olmasına rağmen. İkinci videodan sonra video çekmeye üşenmeye başladım çünkü gelip korna çalıp gidiyor sürekli. Leonidas Ferrucci'nin herhangi bir kasıt gözetmeden yaptığı en ufak bir hareket ile de PM'den şikayet açacağım vesayre gibi gereksiz tehditlerde bulunuyor. Bilinçli olarak trollediği belli, aşağıya diğer videoyu da ekliyorum o yüzden.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Birinci videonun sol üst kısmı /birlikaktif sebebiyle blurlandı.

« Son Düzenleme: 03.12.2021 20:05 Jagermeister »

#1 - 03.12.2021 19:56
Öncelikler selamlar, 3 leveliken benim üzerimde bisiklet falan yoktu başkasıyla karıştırıyorsun önce bu konuda anlaşalım. Videona gelecek olursak ilkinde yanlışlıkla zıplamışım ve ne yapmışız bunu role dökmüşüz madem benden şikayetçisin neden o role giriyorsun onu anlayamadım orada bir hata yapmışım bunu PM üzerinden uyarabilirsin levelimi ismin gibi biliyorsun birlik olarak herkese toxic'lik saçmak yerine insanca uyarabilirdin bende dikkate alırdım ki bu durumdan rahatsız değildin çünkü 1 defa oldu ondada düşen motorları kaldırdım olay kapandı  ancak en sondaki  Leonidas Ferrucci adlı karakterin ben geçiyorken bir emote vermeden silahı bana doğru doğrultması dikkatimi çekti onunda buraya güzel bir savunma yapmasını istiyorum. Ufak bir olay trolling vb. bir şey olsa motorları tek tek kaldırmam, şikayeti önemli göstermek için olmayan şeyleri şikayete yazmana gerek yok uyarman yeterliydi ufak bir hata etrafa toxiclik saçmak yerine keşke PM'den direk yok şikayet açıcam yok bunu yapıcam diye tehtid etmek yerine insanca uyarabilirdiniz birliğinizdeki tüm insanlar böyle OOC olarak herkese bir kinli agresif davranıyor, bu huyunuzdan vazgeçin. İyi oyunlar dilerim.

#2 - 03.12.2021 19:58
Videodan görüldüğü kadarıyla şahitliğimi onaylıyorum, arkadaşın bisikletle "kasten" motorlara çarpması ve ardından binerek tekrar kaçması, üstüne dönüp tekrar aynı şeyleri yapması tamamen bilerek yapılmış şeyler. Bir bisikletle insanların üstünden atlayarak geçmekte non-rp drivinge girdiğini düşünüyorum ve bunu sürekli yapıyor. Üstüne ekranımdan şahısa bakarken videodan görüldüğü üzere emote vermeden mouse sorunlarından dolayı silah çekip hemen indiriyorum, ancak emotesini vermiyorum çünkü rolde bilerek silah çektiğim ve kasten yapmadığım bir şey. Arkadaş PM üzerinden emotesiz silah çektiğin için şikayet açacağım diyor. Orada rolünü pasladığım insanlar bunu sorun görmezken bu hareketleri yapan ve pm'den böyle sözler söyleyen birinde ben art niyet görüyorum. Söyleyeceklerim bu kadar iyi oyunlar/forumlar. <3
+ Olarak arkadaş yukarıdaki savunmasında "Madem şikayetçisin niye role giriyorsun?" gibisinden bir cümle kullanmış, ona Sürekli roleplay kuralını hatırlatmak ve kurallara tekrar göz gezdirmesini öneriyorum, iyi oyunlar.
« Son Düzenleme: 03.12.2021 20:05 BerkSalman »

#3 - 03.12.2021 20:02
Sürekli dediğin şey videoda görüldüğü üzere 1 kere oluyor ayrıca elinde silah falan yoktu silah eline otomatik alıp doğrultması diyerek yaptığın savunma beni tatmin etmedi yetkiliyide tatmin etmeyecektir böyle bir şeyi şahsım olarak kabul etmiyorum ve ceza almanı talep ediyorum.

#4 - 03.12.2021 20:06
Sadece bir kere yaşanmış bir hata ve ondada motorları rolsel olarak kaldırmışım role dökmüşüz defalarca bunu yapmışım gibi konuşup arkadaşını haklı çıkarmaya çalışma tavrın hoşuma gitmedi, role döküldü olay özür dilendi.

#5 - 03.12.2021 20:13
Konuşmalarında ve yaptığı hareketlerde zaten arkadaşın art niyeti gayet açık ve net bir şekilde belli oluyor, sanırım bundan zevk alıyor. Bisikletle emotesiz bir şekilde motorlara çarparak ve rol yapan insanların üzerinden atlayarak ne gibi bir rol içerisine girdiğini anlamak zor. Açık bir şekilde bu işi troll için yaptığın belli oluyor. Yapılan ufak hatadan bile kendine pay çıkarmaya çalışman da çok üzücü. Silahımı çıkarmam tamamen sistemsel sorunlarıma ve orada ki rol pasladığım insanlara dayalı bir şey, onlar bile bu konuda bana bir karşılık vermezken senin bundan bir pay çıkarmaya çalışmanda bunu belli ediyor. Açık ve öz bir şekilde yaptığın hareketler bende dahil olmak üzere oradaki insanların rol zevkini bozuyor, MC rolü yapan insanların motorları kendi değerleridir, oraya motorlarını düzgünce dizen insanların trolle döküp motorlarını devirmen oradaki insanların rol zevkini bozar. Bende dahil olmak üzere orada yaptığımız rolde rahatsız olduk. Gerisini yetkiliye bırakıyorum iyi forumlar.

#6 - 03.12.2021 20:16
Motorlara çarparak diye terimlere kullanıyorsun dostum iyi misin? Olay 1 kere yaşanıyor ondada rol ile konuşuyoruz motorları tek tek kaldırıyorum bitiyor gidiyorum. Bir art niyet aradığım yok trolling yapıcak olsam bu sunucuda işim ne veya yapacak olsam neden onu role dökeyim? Arkamdan silah doğrultuyorsun videoda açık şekilde görünüyor. Bu senin sistemsel hatan olması beni ilgilendirmiyor, bu bende oluyorsa polislerin falan yanında niye olmuyor onuda anlamış değilim savunmanı yaptıysan şikayeti uzatmayalım, ceza almanı talep ediyorum. İyi oyunlar.

#7 - 03.12.2021 20:24
Videoya bakarak yorumluyorsun, ikinci videoda da bunu defalarca yaptığının kanıtı olarak gözüküyor. 1 kere yaptım diyip duruyorsun. Konuyu uzatmaya gerek yok videolardan ne olduğu zaten anlaşılıyor. Yetkili ilgilenene kadar başka savunma yapmayacağım.

#8 - 03.12.2021 20:57
Videoya bakarak yorumluyorsun, ikinci videoda da bunu defalarca yaptığının kanıtı olarak gözüküyor. 1 kere yaptım diyip duruyorsun. Konuyu uzatmaya gerek yok videolardan ne olduğu zaten anlaşılıyor. Yetkili ilgilenene kadar başka savunma yapmayacağım.
İkinci videoda bisiklet ile normal şekilde geçiyorum, bunda ne var?

#9 - 03.12.2021 21:18
Pekala, gereksiz uzamasına gerek yok kasıtlı yapılan bir davranış için. İkinci video chatlogda da okunduğu üzere hareketlerinizden rahatsız olduğumuzu belli etmişiz ama devamlı şekilde mahalleden geçip, korna çalıp, sosisli tezgahına gelip herhangi bir rol yapmadan bir şeyler alıp gitmeniz vesayre. hareketlerinizden ötürü yüklendi. Niyetinizin ne olduğunu açıkladıysanız yönetime bırakabiliriz kararı, daha fazla uzamasına gerek yok.

Ek olarak ortak nezakete dikkat etmenizi öneririm burada yapacağınız savunmalarınızda.
« Son Düzenleme: 03.12.2021 21:21 Jagermeister »