Ötesini berisini bir kenarıya bırakalım, ben kendi adıma şöyle bir açıklama yapayım.
Sabah 8-Akşam 8 çalışan bir insanım. 21:00-24:00 arası oyunda kalabiliyorum, burada 3 saat rol yapma imkanım bulunuyor. Farzediyorum ki şu anda tutuklandım, benim 4 saati orada parmaklıklar ardında etrafta bağırıp duran insanlarla geçirmemin hiç bir manası yok. Buraya keyif almaya, oyun oynamaya, birliğimizin ilerleyişini sağlamaya vs vs. bir çok sebep sayabilirim bunun için geliyoruz. IC hapis olsa eyvallah çekeriz, bir haydutluk yapmışızdır bedelini ödüyoruz deriz. Ama bu gözaltı olayında gerçekten ya bir hassasiyet gösterilip gözaltına alınan adam aynı gün sorguya alınmalı ve suçluysa hapise gönderilmeli ya da sistem kaldırılıp direkt olarak tutuklandıktan sonra sorguya alınmalı diye düşünüyorum. Açıklamayı yapan polis arkadaş kendi açısından mantıklı ve haklı şeyler söylemiş, şehirde o tür farklı rollerin olması elbet güzel ama bir insanı oraya tıkıyorsunuz ve bırakıp gidiyorsunuz, aktif bir departman ortamı yaratsanız o adam orada afedersiniz tuvalete götürülme rolüne dahi girse, yemek yeme rolünü dahi yapsa "Aaa rol yapıyorum, afk kalmayayım, oyundan çıkmayayım" diyebilir. Empati yapamıyorsanız bir alt karakter oluşturun ve sorgu için beklemenin tadına bir bakın, sonrasında bu konu altına yorumlarınızı yapın.