Konu: James_Masterson (Retarded RP, Non-RP driving )  (Okunma sayısı 187 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 06.11.2021 23:46

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: James Masterson @enhemuzZ

Olaya dahil olan şahit karakter adı:

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 06.11.2020 - 23:20

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: Retarded RP, Non-RP driving.

Alıntı
38-) Non-RP Araç Sürüş, Rol Bölme ve Hatalı Araç Kullanma

Bu kural ile birlikte, rol dahilinde sürdüğünüz araçların sürüş anında karakterin mantığı çerçevesinde ilerletmesi gerektiğine karar verildi. Elbette rol tarafından bakınca hatalı araç süren birisinin IC trafik cezası olmalıdır ancak, tüm oyuncularda yüksek artan özellik sebebiyle kaldırımdan giden, her yerde hızlı süren/özellikle Idlewood gibi toplu alanlardan geçerken bile birçok oyuncunun o an yaptığı rol zevkini  mahveden durumlar olabiliyor. Bu nedenden dolayı şehir içi yüksek hız, Idlewood, Vice Sahili gibi kalabalık alanlarda rolü sabote etme amacı taşıyabileceğinden aracı çok hatalı kullanmak OOC olarak yasaklanmıştır. Önümüzdeki günlerde bu ihlal yüzünden "Non RP Araç Sürüş" olarak cezalandırılabilirsiniz.

Helikopter, uçak vb. gibi hava araçlarının pist harici park ve inişi yasaklanmıştır. (Haritada H olarak belirtilen yerlere ve havaalanı sahalarına iniş yapılmalıdır)

Tek geçerli olabileceği nokta, (kaldırımdan gitmek, kısa yol diye oralardan geçmek artık Non-RP Sürüş sayılmaktadır) ancak belirli durumlarda peşinizde düşmanınız varken veya polisten kaçıyorken sadece ıssız/tenha bölgelerde kaldırımdan veya normalde geçilmeyen yerlerden geçmek olacaktır.

Burada ana fikir şu olmalı: Normal şartlarda bir araba gerçek hayatta da kaldırımdan kaldırıma atlayabilir mi veya manyak gibi sürebilir mi? Evet. Ama kimse bunu yapmaz. Hiçkimse aracına zarar vermek, ekstra masraf çıkarmak, trafikten men edilmek vs. istemez. Bu yüzden işin realistik/mantık tarafı budur.

Sunucu yönetiminde bulunan tüm adminlerin bu kural çerçevesinde anlık ceza verme yetkisi bulunmaktadır. Bunun beraberinde, VCPD'de rol yapan tüm üyelerin denk geldiği/şahit olduğu olaylarda "Non-RP sürüş" bildirimi yapması durumunda karakteriniz ceza alabilir.

Bununla beraber, kalabalık hoodlarda rol yapan kişiler(hood onaylı birlikler ve diğerleri) yönetime bildirmeleri/şikayet açmaları durumunda da yine kişiler gerekli cezayı alacaktır. Cezalandırmada ise, bir karakter daha önce Non-RP Araç Sürüşten cezalandırılmadıysa standart bir ceza alır. Ancak ikinci/üçüncü cezadan sonra kişinin cezaya rağmen yanlışlara devam ettiği için ceza süreci artabilir. Trolling kapsamında değerlendirilirse karakter yasaklanabilir.

CEZASI: Bir karakter daha önce Non-RP Araç Sürüşten cezalandırılmadıysa standart bir ceza alır. Ancak ikinci/üçüncü cezadan sonra kişinin cezaya rağmen yanlışlara devam ettiği için ceza süreci artabilir. Trolling kapsamında değerlendirilirse karakter yasaklanabilir.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın:SS'deki Leonardo karkateri ile birlikte araç çekme rolünü yapıyorduk. Sonrasında en yakın tamir istasyonuna gittik, ardından James adlı arkadaş geldi, araca çarptı ve ileri sürükledi. Sonrasında ise SS de görüldüğü üzere Non-RP aracın  ön tarafından aracı sürüklemeye başladı ve "T" chat'ten saçma sapan konuşmaya başladı. Karar yöneticilerindir..

Saygılar

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): İlk SS'teki PM'i atma sebebim ise, araç itme rolüne başladığımızdan dolayı, Non-RP sanmasınlar diye arkadaşa durmasını söylemiştim..

« Son Düzenleme: 06.11.2021 23:59 mehmeteyier »

#1 - 07.11.2021 01:27
@enhemuzZ Savunmanızı yapınız.

#2 - 07.11.2021 12:32
Merhabalar, ilk öncelikle Malibu Club'a giderken Cody'i gördüm. Eskiden (1, 2 gün önce) OverDose Garage'de çalışıyordum. Boş bir sebepten atılmıştım ve bundan haberim bile yoktu, sonradan öğrendim. Malibu Club'a geçerken Premier marka aracı Tamir yerine sürüklüyorlardı ve bende gıcıklığına onlar sürüklemeden Tamir yerine girip aracı tamir ettirdim. (Bu bölümde araç kesinlikle premier ile ufak bir sürtüşme yaşamadı) Bundan sonra Tamir kısmından çıktım. Chuk araçtan indi ve premier'i Tamir istasyonuna sürüklemek için yardım etti. Benimde öfkem sadece Cody'e olduğundan dolayı Leonardo'ya $300 dolar verip; "Bekle" dedim.
Sonra aracın ön kısmında kanca olduğunu belirterek, aracı sert vurmadan hafifçene Tamir istasyonuna ittirdim. Tabii bu sırada Cody hiç bir şey yapmadı, çekilin dahi demedi. Sadece izledi. Zaten Cody'e öfkeli olduğum için ve işten çıkarılırken dönen rp nedeniyle Wiz Khalifa'nın Şarkısını söyledim. Aslında burda amaç dalga geçerek "Seninle tekrar görüştük dostum bak" demekti. Retarted Rp Kesinlikle yoktur çünkü önceden dönen rp'ler nedeniyle burada böyle bir rp döndü. NonRp Driving'i soruyorsanız. Aracın önünde kanca olduğunu belirtip aracı yavaşçana ittirmek bence NonRp Driving'e girmez. Kanca olduğunu belirtmesem birşey diyemem, ama belirttiyorum. Zaten SS'lerde de gözüküyor; "BAĞLA ONU!" diyorum. Aracın kancasına bağla diyerek.
Oradaki "BUNLAR BİR SİK YAPAMAZ, OVER DOSE!" ise Cody'in ben bunları yaparken sadece izlemesi ve hiç birşey dememesinden kaynaklı. Orada Cody'e olan öfkemi bir defa patlatıyorum beceriksizler diye.
Savunmam bu kadar, iyi çalışmalar. :)

#3 - 07.11.2021 12:36
Chuk Uluh: Zencim dur şimdi açıklama yap bana.
James Masterson: Bi' nedeni yok.
Buradaki konuşma benim OverDose Garage'den neden atıldığım hakkına dönen bir konuşma. Retarted ile alakası yok. Bunu belirtmek istedim.

#4 - 07.11.2021 12:37
Öncelikke seninle OOC herhangi bir sorunum olmadığını belirtmek ile başlamak istiyorum. Fakat, gerçekten yaptığın o rol çok saçmaydı. Şimdi, şöyle bir gerçek te var ki,binek araçların ön taraflarında makara ve kanca sistemi olması biraz saçma geliyor. Aracın bir SUV veya kamyonet tarzı bir araç olsa idi, dediğin gerçekten mantıklıydı ki, kancayı'da arka tampon'un alt tarafından bağlaman gerekirdi. Ayrıca, kancayı taktığına dair bir emote vb. bir şey de yok. Son SS'lerdeki saçma sapan yazman ve Premier'i sürerek ittirmen Retarded'ı oldukça açıklıyor. Lütfen, rollerinizi yaparken biraz mantık çerçevesinde yapın... Yönetici kararı bekleniyor
« Son Düzenleme: 07.11.2021 12:48 mehmeteyier »

#5 - 08.11.2021 00:03
Karakter Retarted RP'den ceza alacak.