Konu: Cleavant_King & Tevari_Nooksack - DM & Birlik Kural İhlali  (Okunma sayısı 193 defa)

#0 - 13.10.2021 20:34

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Cleavant_King @hadesallen0  Tevari_Nooksack @neşter63

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Foster_Nelson @night 

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 20:13 13/10/2021

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
a) Herhangi bir şekilde roleplay amacı gütmeden karşı tarafı öldürmek, yere düşürmek, vurmak olarak kabul görmektedir. Karşınızdaki bireyi herhangi bir silahla vuracakken, ateş edecekken, yeterli bir sebebe sahip olduğunuza emin olmanız gerekmektedir. Terörizm faaliyetleri admin izniyle gerçekleşebilir.

b) Revenge-kill — DM'in alt kolu olarak adlandırılmıştır. Çatışma halinde vurulup, HP'niz bittiğinde, belirli yaralı süresini bitirip yerden kalkıp aynı çatışmaya devam etmektir.

Alıntı
— Bir kişi tarafından vurulduğunuzda, karşı tarafa neden vurulduğunuzu PM veya herhangi bir özel iletim kanalı üzerinden sorabilirsiniz. Sorunuza yanıt gelmediği noktada, ihlal olduğuna eminseniz kişiye şikayet oluşturabilirsiniz.
— Belirli izinleri olan ekip ve bireyler haricinde seri katillik, kiralık katillik yapan bireyler DM ihlalinden ceza alır.
— Birlik gibi toplu ihlaller konusunda uygulanacak yaptırım Faction Managament ekibi yetkilileri tarafından duyurulabilir.
— DM konusunda bir oyuncuya şikayet oluşturuyorken elinizdeki ekran görüntüsü, video kaydının yeterli olduğundan emin olmalısınız.
— Çatışma başlamadan, rol dahilinde ilk mermiyi ateşleyecek kişinin silahı için emote belirtmesi gerekmektedir.

CEZASI: Kalıcı olarak yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Merhabalar, sokakta afk bırakıyordum bir kişinin geldiğini gördüm ve arkadaşım ile role girdi, bende yanlarına giderek rolle dahil olayım dedim, fakat kavga ettiklerini fark ettim, şahıs sokağımıza birlik hoodumuza gelip "BİRLİK İL-LEGAL YASAĞIMIZ" olduğunu est geçip, DM atma amaçlı sokağımıza gelmiş, "ÇETENİZİ BİŞEY YAPAYIM!" gibisinden bağırıp duruyordu "TOPUKLA!" diye bağırdım. Şahıs gitti arkada zaten DM amaçlı geldiğini söyledim, arkada araçta bekleyen arkadaşının yanına gitti ve araca bindi, bende ticket baktığımdan dolayı gidip AFK bıraktım ve yan ekrandan gözetliyordum oyunu ara sıra PM atanlar olabiliyor, arkadan gelip arkadaşım ve beni AFK iken vuruyor ve küfürler ediyor. NOT: Şahıs ile hiç bir role girmedim sadece başta anlattığım olay, benim ile role girmedi Foster_Nelson karakteri ile girmiş olabilir arkadaşım şahitliğini onaylayıp zaten yorumunu aşağıya bırakacaktır. Benimle hiç bir IC düşmanlığı bulunmuyor zaten dediğim gibi biriliğimiz yeni ve İl-Legal yasağımız var. Biz böyle rollere girmiyoruz. İyi forumlar dilerim.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Birliklerinin kapanmasndan dolayı bir ihtimal DM hevesine girmiş olabilirler. Sadece adalet sağlansın yeterli, kolay gelsin.

« Son Düzenleme: 13.10.2021 20:37 Leriwonas »

#1 - 13.10.2021 20:37
Video kayıdım var, birazdan bu şikayet konusuna ve kendi şikayet konuma atacağım. İyi forumlar :vays: :nays:.

#2 - 13.10.2021 21:06
edit
« Son Düzenleme: 13.10.2021 21:09 night »

#3 - 14.10.2021 11:09
Öncelikle merhaba,

İlk olarak Tevari karakterim ile Crenshawn konutlarında turluyordum ve ara sokağa girdim o an Foster karakteri bana "efendim/beni mi takip ediyorsun" dedi. Bu kelimeler siyahilerin küçük düşürme yanıdır. Foster'ın /efendim?/ demesinden sonra ona "seni takip etmiyordum/eski köleliği geri mi getireceksin?" dedim ve Foster "ne anlatıyorsun amına koyayım, siktir git şurdan doksanlardan kalma moron" diye çıkıştı. Bende onun önünü kestim ve inip camının içinden ona yumruk attım. Daha sonrasında ben arabanın tam bir adım yanındayım Foster arabayı sağ sola atıyor ve karakterimin üzerine sürüyor ama ezmiyor, sonra bir süre arabasıyla korkuttuktan sonra "sikik" diyerek gitti. Bından önce de Idlewood oluşumundaydım Crenshawn bölgesindeki yerlilerine zaten kinliydik. Bunu savaşlardan herkes hatırlıyor. Rol tamamen giriş-gelişme-sonuç şeklinde oldu Foster karakteri neden böyle bir karar aldı bilmiyorum.

Sonrasında aradan bir gün geçti ve bir arkadaşımı çağırdım, bu Crenshawn yerlilerini vurmak için plan yaptım ve yola koyulduk. Aracımı ve arkadaşımı Foster ve Howard karakterinin uzağında bir mil uzağa çektim. Araba gözükmeyecek şekilde, sonrasında Foster ile role girdim. Slanglaştık, birlik bölgesinde kendimden eminim ve rolde fark ettiyseniz biraz geri adım atıyorum. O kadar büyük slangların arasından en büyüğü tehdit "seni öldürmek isteseydim elli kere mezarını kazardım!" bu nasıl bir cümle? 10 gün yasağı olan bir birlik böyle bir rol gerçekleştirebilir mi? Ondan önce benim /efendim/ kelimesine lafıma ters koyabilir mi 10 gün yasağı olan biri? Her neyse, planımı yaptım ve Crenshawn üyelerini arkadaşımla vurduk.

Bir video atacağım savunmamın arasına bu Foster Shacks karakteri bizi gördüğü halde ESC basıyor Bug Abuse'den yemesini talep ediyorum.
Şimdi kanıtları atacağım;

Olayın başı gördüğünüz gibi slanglaşıyoruz;

Sonrasında Foster karakteri ilk küfür ediyor ve slanglaşıyoruz, arabadan iniyorum ve hala Foster karakteri üzerime sürmüş gibi yapıyor;

Foster karakterinin aşağılaması sonrası gidip elimi camdan içeriye sokuyorum ve yumruk atıyorum;

Sonra Foster daha bir adım yanındayım ve arabayı sürüyor, bana çarpabilir ve karakterimin bir yeri kırılabilir. Sonrasında "sikik" diye bağrıp gidiyor;

Olaydan bir gün geçti, realizm'e uyması için bir gün sonra geliyorum ve Foster ile role giriyorum ona dün ki olaydan bahsediyorum;

Foster ilk kendisi küfür etmesine, olayı başlatmasına rağmen beni suçluyor. Karakterim burda sinirleniyor ve tehdit ediyor ve kendisi 10 GÜN YASAĞI OLAN BİRLİK ÜYESİ "görüşeceğiz zenci" diyor. Bu esnada karakterim bir yandan fear-rp kapsamında geri adımlar atıyorum;

Klasik sokak jargonu kesiyor Foster, karakterim geriliyor bir yandan laflıyor. Karakterimi öldürme konusuna giriyorum, Howard ve Foster iki arkadaş grubu beni aşağılıyor ve son olarak yine 10 GÜN YASAĞI OLAN ÜYE "istesem elli kere mezarını kazardım" diyor ve ben oradan ayrılıyorum;

Planı yaptım ve arkadaşları vurmaya gidiyoruz, o an Foster karakteri sıkacağımızı biliyor ve hemen ESC basıyor. Video'da bir saniye ESC bastığını gösteriyor ama aslında 20 saniye ESC bastı. Bu Bug Abuse ve Yönetim kandırmaya girer. Gerekli videoyu atıyorum.

Kesinlikle hiçbir DM konusu değildir, arkadaşlarla silahlı rol gerçekleştirdik. Vice Roleplay oyunu yönetimine alacağı karar için şimdiden teşekkürler. İyi forumlar :palmiye:

#4 - 14.10.2021 11:14
Savunma yeterli görüldü, DM konusunda ceza verilmeyecek fakat Cleavant King karakteri Mixing'den ceza alacak.
Ek olarak 30 Gün yasağı bulunan birlik üyeleri rollere biraz daha ılımlı yaklaşın. Sizi uyarıyorum.
« Son Düzenleme: 14.10.2021 15:18 breackner »