Selam,
Glenn Ortiz karakterini canlandırıyorum. Bu konu için ufak bir savunma yapacağım, kimsenin vaktini almak istemiyorum.
İlk olarak Belen'in de attığı SSler üzerinden konuşmak istiyorum. Idlewood'dan geçerken yerde yatan LaDraco Rothmans karakterini gördük ve hood içerisinde yerde yatıyordu. İlk başta aklımıza gelen şey şu oldu; hoodu birisi basmış ve bu karakteri öldürmüş. Hooda girme konusuna da değineceğim. Karakterinizin yerde yaralı bir şekilde yatması AFK olduğunun düşüncesini hiç aklımıza getirmemişti, sonuçta elbette bir rol yapılmıştır kanısına vardık. Şikayette, ''
Diğer açıklamalar: Olayın ne olduğunu bilmiyorum, sokakda afk kalmıştım paketim açık şekilde, birlikten birisi şaka amaçlı beni düşürmüş olmalı,'' gibisinden bir cümle bırakmışsınız. Buna karşılık olarak ise şu kuralın, buna yeterli cevap olacağını düşünüyorum.
PD rolü yapan arkadaşlar iyi bilir, AFK numarası ayağına yatmak oyuncuların bir numaralı taktiği olur genellikle. Bu tarz durumlarda bize söylenen şey, role devam etmemiz ve Sürekli Roleplay kavramını ihlâl etmemizin gerektiği olduğudur. Böyle durumlarla çok fazla karşılaştım ve karşılaştık. Birisi seni öldürmüştür, buna kızmışsındır ve silahına el konulmaması için AFK bırakmış olabilirsin veya tam tersi; öldüğün için sıkılıp, AFK'ya bıraktın ve bilgisayar başından kalktın. Senin üstte belirttiğin cümleye inanmak istiyorum, belli ki birileri seni şaka amaçlı yaralıya düşürmüş, attığın SSlere dayanarak bunu söylüyorum. Karşı tarafın da bizi anlayışla karşılamalarını umuyorum, sonuçta burada herkes rolünü yapmak zorunda, bizim de elimizde çok fazla bir seçenek yoktu.
Evet, hooda tek başımıza girdiğimiz doğru, sadece bir dakika bekledik, üstelik sirensiz bir şekilde. Hood içerisinde eylemlerimiz kısıtlanıyor, bu doğru, ama bu hooda giremeyeceğimiz anlamına gelmiyor, böyle bir gerçekçilik kavramı yok. Üstteki videodan da anlaşıldığı şekilde, saatin 02:03 olduğu ve videonun kesildiği zamansa polisler bölgeye geldi, aynı dakikada. Belen'in attığı SS'de iki dakikalık bir gecikme söz konusu, bu SS:
Idlewood içerisinde ve yakın çevresinde ekiplerin olduğunu biliyorduk, o yüzden hızlı bir şekilde destek talep ettik ve yaklaşık sadece ''bir dakika'' bekledik. Hood sakinlerinin uyandırmamak adına siren bile çalmadık, bu konularda ne yapacağımızı iyi biliyoruz, ayrıca hood içerisinde iki veya üç kişi bulunuyordu, hood sakin olduğu için beklemekte bir zarar olmayacağını düşündük. ''O halde dedektif neden bu konuda uyarı yaptı?'' diye soracak olursanız,
Doğal olarak hood içerisine polis girdiği zaman, her iki taraf için de ortama huzursuzluk, öfke ve stres hakim olur. Bölgeye toplandığınızı gördük ve dedektif bu toplanmayı fark ettiği için bu direktifleri verdi, haklı olarak. AFK durumunun olmasına rağmen, bölgede sadece on dakika bekledik, hızlı bir şekilde ayrıldık.
@Tonyalı'nın attığı son SSler onun bilerek AFK bırakmadığını kanıtlıyor, fakat bu bizim hatalı olduğumuz anlamına gelmiyor. Daha önce belirttiğim gibi, bu konuda elimizde çok fazla seçenek yok, Sürekli Roleplay kavramına uymak zorundayız ve bu yüzden silahına el koyduk. Sizi trolleyen arkadaşınızın kurbanı oldunuz, olay bundan ibaret. Sorunun çözülmesi adına LaDraco Rothmans karakterinin silahının geri verilmesini ben de talep ediyorum.