Konu: Gleen Ortiz AFK/ silah el koyma.  (Okunma sayısı 682 defa)

#0 - 12.09.2021 03:42
Şikayet edilen karakter ad(lar)ı : Gleen Ortiz
Olaya dahil olan şahit(ler): LaDarrel Prince
Tarih ve saat 12/09/2021 gece 02:00/ 03:30 arası.

İhlal edilen kural: -
Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar:  

Diğer açıklamalar: Olayın ne olduğunu bilmiyorum, sokakda afk kalmıştım paketim açık şekilde, birlikten birisi şaka amaçlı beni düşürmüş olmalı, bende paketi açık bırakmıştım ve paramı kasıyordum ve uyuyordum, kalktığımda oyunumda pmler gördüm, ve silahıma el konulmuştu, olayla alakam yok, afk şekilde duruyorum, ve arkadaşın dediğine göre onlar gelince afk geçmişim, loglarıma bakılabilir, öncesine ve sonrasına onlar geldiğinde afk geçmedim zaten afk bekliyordum. Yani bir insanın emeği böyle hiç edilebilir, arkadaşın ceza almasını istemiyorum, sadece silahım iadesini/para iadesini istiyorum. İyi forumlar  :sampanya:

#1 - 12.09.2021 11:19
Merhaba, şikâyette bahsi geçen Glenn Ortiz karakterinin mevcut devriyedeki partneri olan Belen Cunningham karakterinin canlandırıcısıyım. Savunma yapmayacağım fakat elimde olan iki görüntüyü paylaşacağım. Bu görüntülerde LaDraco Rothmans karakterinin önce yerde yattığı, daha sonradan polisleri görünce kalkıp birkaç adım attıktan sonra AFK taklidi yapması yer alıyor. Glenn, kendi adına savunma yapacaktır fakat ben, onun bir üst mesajında bu görüntüleri paylaşmak istedim. Şikâyetin seyrine göre iki taraf bu görüntüleri baz alarak konuşabilir. Herkese iyi forumlar.

İlk geldiğimiz sırada LaDraco yerde ve elinde silahı görüyorsunuz.(tıklayın)
Bu görüntüde de destek ekiplerinden sonra mahalleye girişimiz ve LaDraco'nun AFK taklidi yapmaya devam etmesi.(tıklayın)

#2 - 12.09.2021 11:42
Olaya şahidim kişi hala olduğu yerde duruyor ve haraket bile etmiyor siz gittikten sonra hala afk idi ve bir saat veya yarım saat afk kalmayada devam etti afk bir oyuncudan silah almak ne kadar doğru bilmiyorum ama dedektif bile gidelim diyorken siz hala orada adamın silahını alma çabasındasınız win'e oynuyorsunuz biraz gibi ve ilk başta tek ekip hood'da ne yapıyorsun? Yürek yediğinize inanıyorum kanıtlarda bunlar ve kanıtında kişinin ekipler gelince mahalleye girdiğimiz anda afk taklidi yapmaya başlıyor diyor ama kişiler başından beri mahallede duruyordu
video kalitesi düşük 480p olarak çekmiş
« Son Düzenleme: 12.09.2021 12:03 yaGız »

#3 - 12.09.2021 11:43
Hatta attığım kanıtlardada gözüküyor siz gitmişsiniz ve kişi hala afk ortada taklit yaptığı falan yok

#4 - 12.09.2021 11:56
Belen arkadaşımızın dediğine göre, yerde yatıyormuşum rklı şekilde, sonra ayağa kalkmışım ve afk taklidi yapmaya başlamışım, galiba hiç rkya düşmediniz, veya vurulmadınız, rklı birisi süresi bittiğinde otomatik ayağ kalkıyor, bunu bilmeniz gerek. Artı olarak, afk taklidi yapsam silah elimde durmazdı, o sırada uyuyordum ben, rk olduğum için silah elimde kaldı, kaltığımdada otomatik eline geliyor.
« Son Düzenleme: 12.09.2021 12:38 Tonyalı »

#5 - 12.09.2021 15:28
Selam,

Glenn Ortiz karakterini canlandırıyorum. Bu konu için ufak bir savunma yapacağım, kimsenin vaktini almak istemiyorum.

İlk olarak Belen'in de attığı SSler üzerinden konuşmak istiyorum. Idlewood'dan geçerken yerde yatan LaDraco Rothmans karakterini gördük ve hood içerisinde yerde yatıyordu. İlk başta aklımıza gelen şey şu oldu; hoodu birisi basmış ve bu karakteri öldürmüş. Hooda girme konusuna da değineceğim. Karakterinizin yerde yaralı bir şekilde yatması AFK olduğunun düşüncesini hiç aklımıza getirmemişti, sonuçta elbette bir rol yapılmıştır kanısına vardık. Şikayette, ''Diğer açıklamalar: Olayın ne olduğunu bilmiyorum, sokakda afk kalmıştım paketim açık şekilde, birlikten birisi şaka amaçlı beni düşürmüş olmalı,'' gibisinden bir cümle bırakmışsınız. Buna karşılık olarak ise şu kuralın, buna yeterli cevap olacağını düşünüyorum.
Spoiler: GösterGizle

PD rolü yapan arkadaşlar iyi bilir, AFK numarası ayağına yatmak oyuncuların bir numaralı taktiği olur genellikle. Bu tarz durumlarda bize söylenen şey, role devam etmemiz ve Sürekli Roleplay kavramını ihlâl etmemizin gerektiği olduğudur. Böyle durumlarla çok fazla karşılaştım ve karşılaştık. Birisi seni öldürmüştür, buna kızmışsındır ve silahına el konulmaması için AFK bırakmış olabilirsin veya tam tersi; öldüğün için sıkılıp, AFK'ya bıraktın ve bilgisayar başından kalktın. Senin üstte belirttiğin cümleye inanmak istiyorum, belli ki birileri seni şaka amaçlı yaralıya düşürmüş, attığın SSlere dayanarak bunu söylüyorum. Karşı tarafın da bizi anlayışla karşılamalarını umuyorum, sonuçta burada herkes rolünü yapmak zorunda, bizim de elimizde çok fazla bir seçenek yoktu.

Evet, hooda tek başımıza girdiğimiz doğru, sadece bir dakika bekledik, üstelik sirensiz bir şekilde. Hood içerisinde eylemlerimiz kısıtlanıyor, bu doğru, ama bu hooda giremeyeceğimiz anlamına gelmiyor, böyle bir gerçekçilik kavramı yok. Üstteki videodan da anlaşıldığı şekilde, saatin 02:03 olduğu ve videonun kesildiği zamansa polisler bölgeye geldi, aynı dakikada. Belen'in attığı SS'de iki dakikalık bir gecikme söz konusu, bu SS:

Idlewood içerisinde ve yakın çevresinde ekiplerin olduğunu biliyorduk, o yüzden hızlı bir şekilde destek talep ettik ve yaklaşık sadece ''bir dakika'' bekledik. Hood sakinlerinin uyandırmamak adına siren bile çalmadık, bu konularda ne yapacağımızı iyi biliyoruz, ayrıca hood içerisinde iki veya üç kişi bulunuyordu, hood sakin olduğu için beklemekte bir zarar olmayacağını düşündük. ''O halde dedektif neden bu konuda uyarı yaptı?'' diye soracak olursanız,

Doğal olarak hood içerisine polis girdiği zaman, her iki taraf için de ortama huzursuzluk, öfke ve stres hakim olur. Bölgeye toplandığınızı gördük ve dedektif bu toplanmayı fark ettiği için bu direktifleri verdi, haklı olarak. AFK durumunun olmasına rağmen, bölgede sadece on dakika bekledik, hızlı bir şekilde ayrıldık.

@Tonyalı'nın attığı son SSler onun bilerek AFK bırakmadığını kanıtlıyor, fakat bu bizim hatalı olduğumuz anlamına gelmiyor. Daha önce belirttiğim gibi, bu konuda elimizde çok fazla seçenek yok, Sürekli Roleplay kavramına uymak zorundayız ve bu yüzden silahına el koyduk. Sizi trolleyen arkadaşınızın kurbanı oldunuz, olay bundan ibaret. Sorunun çözülmesi adına LaDraco Rothmans karakterinin silahının geri verilmesini ben de talep ediyorum.

#6 - 12.09.2021 15:33
Savunman için teşekkür ederim öncelikle, dediğim gibi bazı arkadaşlar gelip vurabiliyor, veya troll olan kişide gelip vurmuş olabilir, bil bilgim yok, silahımın iadesini istiyorum, arkadaşın ceza almasını istemiyorum, kimsenin oyun zevkini bozmak istemem. Admin kararı bekleyebiliriz, iyi roller, iyi forumlar.+  :sampanya:

#7 - 13.09.2021 13:50
@Princeps LaDraco_Rothmans karakterinin herhangi bir aranması bulunuyor muydu yoksa elinde silah görüldüğü için mi el koyuldu?

#8 - 13.09.2021 17:33
Karakterimin aranma kaydı veya ABP'si yok diye biliyorum. Zaten karakter maksimum 1 haftalık felan, hiç silahlı role girmedim, elimde silah olduğu için el koymuşlar. Yinede arkadaş söylesin ama.

#9 - 13.09.2021 21:45
@Princeps LaDraco_Rothmans karakterinin herhangi bir aranması bulunuyor muydu yoksa elinde silah görüldüğü için mi el koyuldu?

Elinde silahı gördüğümüz için el koyduk, herhangi bir APB kaydı yoktu. Silahı görmemiz tamamıyla rastlandı, AFK olduğu sırada birisi onu yaralıya düşürdüğü için silahı eline gelmiş otomatik olarak. Arkadaşın yaralı olduğunu görünce, sandık ki bilerek AFK bıraktı o sırada, ama durum tam tersiymiş. Olayın kısa özeti: LaDraco Rothmans karakteri AFK iken, bir oyuncu tarafından yaralıya düşürülmüş. Biz ise Idlewood'dan geçerken onu yaralı olarak gördük, bu yüzden gerçekten bir rol yapıldığını düşündük ve onun AFK olmasına rağmen Sürekli Roleplay mantığıyla rolü devam ettirme kararını aldık. Ortada herhangi bir APB yok, el koyulma öncesinde herhangi bir rol yok, sadece trollinge kurban olmuş arkadaş. Böyle olduğunu bilseydik silaha el koymazdık, silahın parasının geri verilme taraftarıyım yani.