Konu: Ejder Agaharyan - Birden fazla kural ihlali  (Okunma sayısı 246 defa)

#0 - 31.08.2021 17:42

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Ejder Agahanyan @SALVO180KM

Olaya dahil olan şahit karakter adı: -

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 30.08.2021 / 02.33

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
6-) DEATHMATCH

a) Herhangi bir şekilde roleplay amacı gütmeden karşı tarafı öldürmek, yere düşürmek, vurmak olarak kabul görmektedir. Karşınızdaki bireyi herhangi bir silahla vuracakken, ateş edecekken, yeterli bir sebebe sahip olduğunuza emin olmanız gerekmektedir. Terörizm faaliyetleri admin izniyle gerçekleşebilir.

b) Revenge-kill — DM'in alt kolu olarak adlandırılmıştır. Çatışma halinde vurulup, HP'niz bittiğinde, belirli yaralı süresini bitirip yerden kalkıp aynı çatışmaya devam etmektir.

Alıntı
— Bir kişi tarafından vurulduğunuzda, karşı tarafa neden vurulduğunuzu PM veya herhangi bir özel iletim kanalı üzerinden sorabilirsiniz. Sorunuza yanıt gelmediği noktada, ihlal olduğuna eminseniz kişiye şikayet oluşturabilirsiniz.
— Belirli izinleri olan ekip ve bireyler haricinde seri katillik, kiralık katillik yapan bireyler DM ihlalinden ceza alır.
— Birlik gibi toplu ihlaller konusunda uygulanacak yaptırım Faction Managament ekibi yetkilileri tarafından duyurulabilir.
— DM konusunda bir oyuncuya şikayet oluşturuyorken elinizdeki ekran görüntüsü, video kaydının yeterli olduğundan emin olmalısınız.
— Çatışma başlamadan, rol dahilinde ilk mermiyi ateşleyecek kişinin silahı için emote belirtmesi gerekmektedir.

CEZASI: Kalıcı olarak yasaklanma.
Alıntı
Yaralı Kural İhlali.
Alıntı
Emotesiz silah çıkartma.
Alıntı
9-) CAR-RAMMING / CAR-PARK

Normal yaşantıya uygun olmayan şekilde, duvarlara - elektrik direklerine - bireylere çarparak araç sürmek. Karşı tarafta bulunan oyuncuların üzerine ara sürüp onları kilitleyerek öldürmek (Car-Parking) bu kurala aykırıdır.

CEZASI: Hapis.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Dört arkadaş limuzin ile her yeri gezmeye başladık ve limuzinin herhangi bir kişiye ait olduğunu bilmiyorduk. IC karakterlerimiz bilmiyordu daha doğrusu. Bir defa geçtik orada kimse yoktu aracı döndürdüğümüz de ise anlamadığımız bir yerde anlamsız şekilde "DM" atmaya başladı. Sıktıklarından sonra araç patladı ve kaçmaya başladık, üzerime golf aracını sürdü. SS'te görünüyor, "CR" yapıyor. Arabadan indikten sonra bana "Saçını siktiğim bana bak" yazıyor. Ondan sonra silahıyla birlikte koşuyor, "Silah çıkartma emotesini" vermedi. Yanıma geldi ve durdu, silahını belinden daha çekmeden "Ateş eder" emoteu verdi. Saçmaca. Neyse devam edelim, ilk "Ateş eder" emotesini verdikten sonra beni düşürüyor. 180 saniye geçtikten sonra ise "sistemsel" ayağa kalkıyorum ve yanıma gelip tekrar konuşma yapıyor, ona cevap veriyorum tekrar beni düşürüyor. İlk düşürende kendisiydi ve ben bir şey söyleyince kendine yediremeyip tekrar yapıyor, SS'lerde net bir şekilde gözüküyor zaten. 

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

(Bütün her yeri bu araçla dolaşıyorduk ve ilk oralarda dolaştığımızda kimse yoktu birden ne olduysa adamlar oraya belirdi ateş açtılar. "DM")

Spoiler: GösterGizle

(Burada ise "CR-Emotesiz eline silah alma işlemini gerçekleştirdi. "Hey, saçını siktiğim bana bak" diye söyleniyor, bana sıktıkları için bakmıyorum ve kaçıyorum, o yazıyı yazdıktan sonra benim chatime hiçbir şey düşmedi eğer o saniye ait emotesi varsa buraya savunma olarak atabilir. (02.33)saatine ait görüntüleri istiyorum. )

(Yaralı kural ihlaline gelelim... İlk düşürdüğü saat ilk SS'te görünüyor, "02.33" İkinci SS'te ise "02.38" daha fazla açıklamaya gerek yok. Her şey SS'lerde görünüyor.)

Ek açıklamalar(varsa): Gerekli cezayı almasını istiyorum.

« Son Düzenleme: 31.08.2021 22:39 h4rley »

#1 - 31.08.2021 20:01
Öncelikle merhaba, yetkili arkadaş için olayı kısa ve öz şekilde açıklayacağım. Buffalo ile aramızda olan çatışma rolünde limuzinimiz Ganton bölgesinde kaldı, polisler geldiği için çıkmak zorunda kaldık. Shrareef_Mulphers isimli karakter oluşumumuzun R20 rankındaki karakterin aracının pembeye boyanmış haliyle onaylı hoodumuzda beliriyor, turlamaya başlıyor. Emotemi verip araca ateş ediyorum, aramızda uzun bir mesafe olduğu için kişinin chatloguna düşmemiş ayriyetten aracı bozulur bozulmaz oyundan çıkıyor, düştüyse bile fark etmemiş (chatlog silindiği için) Yetkili kişiler logları kontrol edebilir. Arkadaş sürekli olarak karakterim bu aracın Pakrad'a ait olduğunu bilmiyorum diyor ama bizim hoodumuzdan çıkmıyor, amacının birlik üyelerimizi kışkırtmak olduğu açık ve net, birbirimizi kandırmaya hiç gerek yok. Kişi oyuna girdiği gibi emotemi verip karakterini yaralı pozisyona düşürüyorum, diğer arkadaşlarını aramaya gidiyorum, arkadaşlarını bulamayınca tekrar yanına geliyorum ve aracı kimin boyadığını soruyorum. "Araç kimin aptal?" şeklinde bir yazı yazıyor.(Kasparov onaylı hoodunun içerisindeyiz) FearRP yapmadığı için emotemi veriyorum ve kendisine tekrar ateş ediyorum, yaralıya düşürüyorum. Orada FearRP yapması gerekiyordu bunu yapmadığı için karakterinin tekrar vurulmasını göze almalı, gerçekçi olalım. RK ihlali diye bir şey var fakat sen bunu bildiğin için onaylı hood bölgesinde eli silahlı ve seni 5 dakika önce vurmuş adama "Aptal" şeklinde bir rol sergileyemezsin.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kendisini yaralıya düşürürken attığım emote ve bana PM üzerinden yazdığı toxic mesajlar.

Onaylı hoodda 5 dakika önce benim tarafımdan vurulmasına rağmen karakterime aptal dediği ekran görüntüsü, evet tekrar vuruyorum inkar etmiyorum.

DM attığımı düşünmüyorum, ateş etmek için bundan daha iyi bir sebep olamazdı. Uncle karakterinin limuzinin pembeye boyanması.
Savunmam bu kadardır, yetkili kararına kadar şikayetin altına ileti atmayacağım.

#2 - 31.08.2021 20:09
Kişiye açtığım şikayetten dolayı bu şikayet başlığını oluşturmuş olmalı, aynı konuda bir şikayet açmıştım. İnceleyen yetkilinin bakmasını rica ediyorum kendisi cezalandırıldı. https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=115437.0

#3 - 31.08.2021 20:27
Kişiye açtığım şikayetten dolayı bu şikayet başlığını oluşturmuş olmalı, aynı konuda bir şikayet açmıştım. İnceleyen yetkilinin bakmasını rica ediyorum kendisi cezalandırıldı. https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=115437.0

Kişiye açtığım şikayetten dolayı bu başlık oluşturulmuş diyorsun, ne tür başlık koymamı bekliyordun? Ortada kural ihlallerin var, ben bu şikayeti zaten açıcaktım sen şikayet açmadan önce Hileci/Bugger'a da şikayet açtım. Çok farklı konuşuyorsun, ortada yaptığın ihlaller var, böyle konuşarak ceza almayacağın anlamına gelmiyor.

Gerekli kararı yetkili verecek. Ortada "DM-CR-Emotesiz işlem ve Yaralı kural ihlali" yapıyorsun, daha fazla bu konu hakkında yazmanı istemiyorum.

#4 - 31.08.2021 20:28
Öncelikle merhaba, yetkili arkadaş için olayı kısa ve öz şekilde açıklayacağım. Buffalo ile aramızda olan çatışma rolünde limuzinimiz Ganton bölgesinde kaldı, polisler geldiği için çıkmak zorunda kaldık. Shrareef_Mulphers isimli karakter oluşumumuzun R20 rankındaki karakterin aracının pembeye boyanmış haliyle onaylı hoodumuzda beliriyor, turlamaya başlıyor. Emotemi verip araca ateş ediyorum, aramızda uzun bir mesafe olduğu için kişinin chatloguna düşmemiş ayriyetten aracı bozulur bozulmaz oyundan çıkıyor, düştüyse bile fark etmemiş (chatlog silindiği için) Yetkili kişiler logları kontrol edebilir. Arkadaş sürekli olarak karakterim bu aracın Pakrad'a ait olduğunu bilmiyorum diyor ama bizim hoodumuzdan çıkmıyor, amacının birlik üyelerimizi kışkırtmak olduğu açık ve net, birbirimizi kandırmaya hiç gerek yok. Kişi oyuna girdiği gibi emotemi verip karakterini yaralı pozisyona düşürüyorum, diğer arkadaşlarını aramaya gidiyorum, arkadaşlarını bulamayınca tekrar yanına geliyorum ve aracı kimin boyadığını soruyorum. "Araç kimin aptal?" şeklinde bir yazı yazıyor.(Kasparov onaylı hoodunun içerisindeyiz) FearRP yapmadığı için emotemi veriyorum ve kendisine tekrar ateş ediyorum, yaralıya düşürüyorum. Orada FearRP yapması gerekiyordu bunu yapmadığı için karakterinin tekrar vurulmasını göze almalı, gerçekçi olalım. RK ihlali diye bir şey var fakat sen bunu bildiğin için onaylı hood bölgesinde eli silahlı ve seni 5 dakika önce vurmuş adama "Aptal" şeklinde bir rol sergileyemezsin.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kendisini yaralıya düşürürken attığım emote ve bana PM üzerinden yazdığı toxic mesajlar.

Onaylı hoodda 5 dakika önce benim tarafımdan vurulmasına rağmen karakterime aptal dediği ekran görüntüsü, evet tekrar vuruyorum inkar etmiyorum.

DM attığımı düşünmüyorum, ateş etmek için bundan daha iyi bir sebep olamazdı. Uncle karakterinin limuzinin pembeye boyanması.
Savunmam bu kadardır, yetkili kararına kadar şikayetin altına ileti atmayacağım.

Burada ise emote vermediğinin kanıtını görüyorsunuz, "IC karakterin" saçına küfür ediyor ve peşimden emote vermeden koşuyor, bunu buraya atman güzel olmuş. Teşekkür ederim.  :)

Duruma göre video paylaşacağım, sonuç çıkmazsa. Yetkili kararı.

#5 - 31.08.2021 22:11
Önce bir sakin ol dostum, admin bekleyelim. Gereken savunmayı yaptım.

#6 - 01.09.2021 10:48
Bir kişiyi art arda vurmak uygun bir davranış değil, DM sebebiyle ceza verilecek. Diğer durumlar için kanıt net değil.