Konu: Ejder_Agahanyan [DM] [28.08.2021]  (Okunma sayısı 297 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 28.08.2021 01:48

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Ejder_agahanyan @SALVO180KM

Olaya dahil olan şahit karakter adı: -

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 28.08.2021 01.35

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:
Alıntı
a) Herhangi bir şekilde roleplay amacı gütmeden karşı tarafı öldürmek, yere düşürmek, vurmak olarak kabul görmektedir. Karşınızdaki bireyi herhangi bir silahla vuracakken, ateş edecekken, yeterli bir sebebe sahip olduğunuza emin olmanız gerekmektedir. Terörizm faaliyetleri admin izniyle gerçekleşebilir.

b) Revenge-kill — DM'in alt kolu olarak adlandırılmıştır. Çatışma halinde vurulup, HP'niz bittiğinde, belirli yaralı süresini bitirip yerden kalkıp aynı çatışmaya devam etmektir.

Alıntı
— Bir kişi tarafından vurulduğunuzda, karşı tarafa neden vurulduğunuzu PM veya herhangi bir özel iletim kanalı üzerinden sorabilirsiniz. Sorunuza yanıt gelmediği noktada, ihlal olduğuna eminseniz kişiye şikayet oluşturabilirsiniz.
— Belirli izinleri olan ekip ve bireyler haricinde seri katillik, kiralık katillik yapan bireyler DM ihlalinden ceza alır.
— Birlik gibi toplu ihlaller konusunda uygulanacak yaptırım Faction Managament ekibi yetkilileri tarafından duyurulabilir.
— DM konusunda bir oyuncuya şikayet oluşturuyorken elinizdeki ekran görüntüsü, video kaydının yeterli olduğundan emin olmalısınız.
— Çatışma başlamadan, rol dahilinde ilk mermiyi ateşleyecek kişinin silahı için emote belirtmesi gerekmektedir.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Araç ile hızlıca bir yere gitmeye çalışıyorduk arkadaşım ile birlikte, benim dönüşüm yüzümden arkamdaki arkadaşım ve Ejder karakteri etkilendi, kaza yaptılar. Bende tamirciye çekip aracımı tamir ettirecektim, Ejder karakteri yanaştı "Ne yapıyorsun dedi?" Ic de aracım çalınmıştı "SS 1 de" peşinden gidiyordum, ufaktan gergindim bende küfür ile karşılık verdim. Sebebinin yeterli olduğunu sanmıyorum arkadaşın bana sıkmasını, ondan ötürü şikayet açtım.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): N/A

« Son Düzenleme: 28.08.2021 01:52 FakeGlobal »

#1 - 28.08.2021 02:12
Öncelikle merhaba, Idlewood benzinlikten yukarıya rol yaparak aracımızla seyir ediyorduk. Botswana_Ermes isimli karakter karşı yönden aşırı yüksek bir hızla gelip 2,3 araca içerisinde benim aracımda olmak üzere çarptı ve ortalığı bir kaos bürüdü. Kaza rolü yapmasını beklerken hiç durmadan tamirciye gitti bu durum karşısında şok oldum, aracımla yanına gittim ve "Ne yapıyorsun?" şeklinde sakince soru sordum kişi "Bi dur amına koyduğum" şeklinde cevap verdi ve aracıyla üzerime çıktı sistemsel olarak canımı götürdü. Bu durum karşısında çileden çıktım ve yerden kalkar kalkmaz kendisine emote verip ateş ettim.
Anlattıklarımı ekran görüntüleriyle bir bir doğrulayacağım, iyi forumlar dilerim. Olayın başından beri yanımda bulunan Vahram_Djansezian @kassem102  beni doğrulayacaktır.

(Burada amaçsız ve sebepsiz agresif yapıyor, küfür ediyor.)

(Araçla karakterimi ezdiğinin kanıtı, bu ekran görüntüsünü almak için yaralıya düşmek zorunda kaldım.)

#2 - 28.08.2021 02:22
Birinci olarak, benden sebepli siz kaza yaptınız diyorum. O yapışıp birbirinize girdiğiniz bugda ben yoktum, sadece kazaya sebep oldum. Varsa o kazanın bizzat içinde olduğumun kanıtı at bana. Ayrıca amaçsız agresif rol değil, bir olayın ortasındayım,  sinirli ve gerginim gayet doğal diye düşünüyorum.

İkinci olarak seni ezdiğimi hatırlamıyorum, araçtan sıkmak için indiğinde etrafta koşturuyordun sıkarak, can havli ile görmemiş olabilirim. Beni şikayet etmek istiyorsan yeni bir konu açıp şikayet et, burada savunma yapman daha mantıklı olacaktır.

#3 - 28.08.2021 02:28
Evet olaya bizzat savunan tarafın yolcu koltuğundan şahit oldum, Ejder isimli karakter kaza sonrasında şahısın yanına giderek sakince bir soru sordu ardından şahıs küfür edince araçtan indi fakat bir emote vermedi sonrasında şahıs kasti olarak Ejder isimli karakteri arabasının altına aldı ve sistemsel olarak Ejder'in canı gitti kasti olarak ezmediğini söyleyen şahıs o sırada geri geri giderek oradan ayrılabilirdi fakat sistemsel bir zarar verince Ejder ateş açtı bunun rolünü yaptı sonrasında olay yerinden ayrıldık ve gerekli rolleri yerine getirdik.

#4 - 28.08.2021 02:33
Evet olaya bizzat savunan tarafın yolcu koltuğundan şahit oldum, Ejder isimli karakter kaza sonrasında şahısın yanına giderek sakince bir soru sordu ardından şahıs küfür edince araçtan indi fakat bir emote vermedi sonrasında şahıs kasti olarak Ejder isimli karakteri arabasının altına aldı ve sistemsel olarak Ejder'in canı gitti kasti olarak ezmediğini söyleyen şahıs o sırada geri geri giderek oradan ayrılabilirdi fakat sistemsel bir zarar verince Ejder ateş açtı bunun rolünü yaptı sonrasında olay yerinden ayrıldık ve gerekli rolleri yerine getirdik.
Alıntı
şahıs kasti olarak Ejder isimli karakteri arabasının altına aldı
Kişiyi altıma aldığıma dair hiçbir şey fark edemedim, çünkü kaçmak için uğraşıyordum, araçtan iner inmez emotesini vererek ateş açtı, lütfen doğru konuşunuz.

#5 - 28.08.2021 02:42
Alıntı
şahıs kasti olarak Ejder isimli karakteri arabasının altına aldı
Kişiyi altıma aldığıma dair hiçbir şey fark edemedim, çünkü kaçmak için uğraşıyordum, araçtan iner inmez emotesini vererek ateş açtı, lütfen doğru konuşunuz.
Nasıl yani, araçtan iner inmez sana ateş mi ettim? AHAHAHAAH. Yalan söylüyorsun, araçtan indim ve iner inmez beni ezdin bu durum karşısında sana ateş ettim amacım DM atmak olsaydı "Ne yapıyorsun?" şeklinde nazikçe sormazdım henüz aracını tamir ettiriken seni vururdum, bunun yanında hasar kısmını ekran görüntüsü olarak attım, bu bir kanıt.
Yetkililer panelden bunların zamanlarına ulaşabilir diye umuyorum önce sen beni ezdin ortaya çıkacaktır, yetkili kararına kadar ileti atmayacağım savunmam geçerlidir.  Kişinin trol bir şekilde araç sürüp sağa sola çarpıp küfür etmesi hiç normal değil, iyi forumlar.

#6 - 28.08.2021 02:56
"Kişinin troll bir şekilde araç sürüp, oraya buraya çarpması küfürler savurması" ?
Olayı iyice kendince kalıplaştırıp aradan çekiliyorsun, klasik forum oyunları, yapmamanı tavsiye ediyorum insanlık namına doğru bir davranış değil.
O zaman bende sana "Kişinin yarış rolünde bile sorun çıkarabilecek bir oyuncu olması, gelenin geçenin önüne kırması, ona buna ateş açması normal değil" diyeyim. Hoş mu?

1-Küfür etmek tamamen yaşadığım stresten ötürü, aracım çalınmış 10-15 dakikadır çalınan aracımı takip ediyorum. Günlük hayatta hepimiz sinirleniyoruz, geriliyoruz ve istemeden insanlara hakaretler edebiliyoruz.

2-Sana yalan söyleyecek halim yok, yalanda söylemiyorum, araçtan inme sebebin sıkmak içindi, indin emoteni verip sıktın, benim aracın motoru çalışır çalışmaz oldu bu.

-Madem ezdin diyorsun, nasıl hemen ayağa kalkıp ateş edebiliyorsun.

3-Araçtan ezmek hakkında kanıtını görebiliyorum, sadece ezdiğimi sana gerçekten fark etmediğimi söylüyorum.

4-Şikayetin varsa savunma yapman gereken yerde şikayetini dillendirmenin doğru olmadığını söylüyorum sana. Beni şikayet edebilirsin, ama burada savunma yapman daha sağlıklı olacaktır. Yetkili kararı bekleyebiliriz.

5-Madem ezdin diyorsun, nasıl hemen ayağa kalkıp ateş edebiliyorsun.
« Son Düzenleme: 28.08.2021 14:35 FakeGlobal »

#7 - 30.08.2021 15:31
Öncelikle kanıtlar ve savunma incelendi.

Kişinin sizi araçla ezdiğini iddia etmişsiniz ancak araçtan yediğiniz damage sadece 9.9 bu da sadece tek dokunuşluk bir damage demek sürekli bir damage yok kişi yanlışlıkla olduğunu söylemiş ki bu açıklama kabul edilebilir.

Bu tarafı geçersek kişi size karşı bir küfür bile etmemiş olayın siniriyle küfürlü bir tepki vermiş bu kesinlikle çekip silah sıkmanızı gerektirecek kadar büyük bir sebep değil. Olayı; küfürle karşılık verme, brawl gibi alternatiflerle olgunlaştırabilirdiniz ancak siz direkt silah sıkmayı tercih etmişsiniz ki bu doğru değil.

Kişi DM'den ceza alacak.