Konu: [06.08.2021] Benjamin Rosenthal  (Okunma sayısı 597 defa)

#0 - 06.08.2021 06:50

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Benjamin Rosenthal - @Aureus

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 06.08.2021 - AFK iken.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Artı olarak MIX de eklenebilir.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Ravenite açıldığı zaman gitmiştim, OOC birkaç sorunum olduğu için bardesk tarafında AFK attım. Yaklaşık iki üç saatlik bir AFK sonunda oyuna döndüm, payday aldım ve foruma yöneldim. Genel olarak gün içerisinde tanıtımları kontrol ediyorum, '' Ness Avenue: Commerce Mob'' tanıtımına girdiğimde hakkımda bir kare yapıldığını gördüm, okuyunca anladım ki metagaming ve mix yapılmış. Benjamin Rosenthal (Aureus) karakteri ile hiçbir şekilde tanışmadık, rollerde karşılaşmadık veya yüzyüze gelmedik. Kareyi okuduğum zaman saçma bir şekilde ''Sağdaki herif beş haftadır takip ediyor. Kendisi Ermeni piçlerinden(?) biri.'' gibi şeyler söylemiş. Sanırım canı sıkılmış, üstüne bir sürü rol yapmışlar.  O:-)

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: N/A

Ek açıklamalar(varsa):
Şikayet edilen taraf umarım OOC yalan söyleyip ''Her senin skinini alan kişi sen değilsin, karakter adın bile gözükmüyor. Hud ve saat yok...'' gibi şeyler demez. Eğer yaparsa yanındaki yetkili @Rosato the Dripper doğrulayacaktır. Keyifli roller, gerekenin yapılmasını istiyorum.

« Son Düzenleme: 06.08.2021 07:31 bekointhehood »

#1 - 06.08.2021 06:52

Tanımadığı arkadaşa bayağı kinlenmiş anlaşılan Aureus.  ::)

#2 - 06.08.2021 13:47
Selamlar. Dün geceki rolde aslında gizliden gizliye karakterimle Benjamin karakteri arasında çok gergin bir sohbet vardı. Alttan alttan bütün gece boyunca birbirimizi tehdit ettik ve kapıda siz olmasaydınız içeride işini bitirmeyi planlıyordum. Hatta bu yüzden onu içeri davet ettim, çıktığımızda olmasaydınız yine gergin rollere devam etme planım vardı, ancak AFK da olsanız oradaydınız. Muhtemelen kendisi de aynı kafada düşünüyordu ancak onun adına savunma yapamam. Rollere dahil oldum ve şahitliğim var, kendi aranızda konuştuktan sonra müdahale için başka bir yetkili olaya el atacaktır.

#3 - 06.08.2021 13:55
Selamlar. Dün geceki rolde aslında gizliden gizliye karakterimle Benjamin karakteri arasında çok gergin bir sohbet vardı. Alttan alttan bütün gece boyunca birbirimizi tehdit ettik ve kapıda siz olmasaydınız içeride işini bitirmeyi planlıyordum. Hatta bu yüzden onu içeri davet ettim, çıktığımızda olmasaydınız yine gergin rollere devam etme planım vardı, ancak AFK da olsanız oradaydınız. Muhtemelen kendisi de aynı kafada düşünüyordu ancak onun adına savunma yapamam. Rollere dahil oldum ve şahitliğim var, kendi aranızda konuştuktan sonra müdahale için başka bir yetkili olaya el atacaktır.

Yaptığınız rol hakkında hiçbir fikrim yok. Benim sorunum sadece Aureus'un benim karakterimin Kasparov'dan olduğunu nasıl bildiği. Bir gün öncesine kadar Outsider rolü sergiliyordum, hiçbir şeyden haberim yoktu. /ki birlik üyelerimizden başka kimseyle de role girmedim/ Dünün gecesinde Enforcer'a yükseldim. Aureus ile bir kere dahi role girmemişken /ikinizin arasında olan/ rolde beni nasıl tanıyabiliyor? Nasıl küfürler yağdırıyor? Nasıl /beni/ size düşman edebiliyor?

#4 - 06.08.2021 17:29
Savunmamı yapacağım.

#5 - 06.08.2021 18:13
Öncellikle merhabalar, yapılan rolün açıklamasını alt kısıma yazacağım, oradan detaylıca okuyabilirsiniz fakat bu yazdıklarımdan sonra MG gibi durumlara başvurmamanızı diliyorum.

Öncellikle rol sırasında Joey karakterine " Bu herif beni 5 haftadır takip ediyor." derken o 5 haftalık süreçte senden bahsetmiyorum, zaten takip edildiğimizi öğreneli 5 gün oldu. 5 gündür birlik olarak paranoyak durumdayız ve her üst kıdemli diyebileceğimiz kişilerin yanlarında sürekli birilerini gönderiyoruz. Peki sizin bizi takip ettiğiniz kanıya nasıl vardık? @Hammarskjold 'un rol yaptığımız sırasında bize"Kasparov sizi en başından beri takip ettiriyor." demesi sonucunda bizim kafamıza takıldı bu olay. Maalesef kimse MG yapmasın diye forumda yaptığımız diğer birliklerle olan özel rollerimizin sslerini alıp atmıyoruz fakat @Hammarskjold böyle bir şey dediğini onaylayacaktır. Ardından Gemini'yi açtığımız sırada bir serserinin sürekli bizi gözetlediğini farkettik, kendisiyle konuşmayı denedik o size kaçmayı denedi, sonrasında onu bıraktık. O sırada da dedik ki cidden bu konu doğruymuş, tedbirlerimizi daha sıkı hale getirelim. O günden sonra her dakika etrafımızı kollar olduk. Bar kısmındaki yere geldiğimizde ise orada Derek Porter, Kane Myers ve ben vardım zaten oraya Derek'i korumak için Kane ile gelmiştik. Ardından o sırada benim rol içinde IC olarak sıkıntılarım vardı ve bunları Joey ile paylaştım. Joey ise bana dertlerini anlatırken nereden baksak 1-2 saat boyunca onunla orada deskin orada rol yaptık. Senin ise oradan hiç ayrılmaman ve sohbetimize bile katılmaman dikkatimizi çektiği için ben gitmeden önce Joey'e "Bu herif beni 5 haftadır takip ediyor." dedim fakat bu lafı mecazi anlamda söyledim, beni takip eden birisinin olup olmadığını bilmiyordum hatta senin Kasparov'dan olduğunu bilmiyordum fakat orada hiçbir şey yapmadan 2 saat boyunca bizim yanımızda bizi dinleyip sohbete bile dahil olmaman sence de biraz şüphe çekici değil mi? Afk olman umrumda değil, aktif rolün döndüğü bir yerde AFK bırakabilmen için sana ayrıcalık sunmuyorlar, afk bırakacaksan oyundan çıkmalısın. Joey ise bana eğer seni cidden takip ediyorsa o halde içeri gelsin, girerse vururuz demesiyle içeri giriyoruz. Sonrasında sen içeri girmediğin vakitte ben kendisine "Bence bu adam bizim dışarı çıkmamızı bekliyor, içeri girerse bir şeyler döndüğünü ayıkır." gibisinden bir söz söylüyorum ve ikimizde çıkıyoruz, senin halen AFK olup olmadığını bilmiyoruz. Ardından ilk Joey çıkıyor ardından ben çıkıyorum ve otoparkta buluş kendisi bana evime kadar eşlik ederek gidiyoruz.

Rol tamamen böyle gelişiyor, senin Kasparov'dan olduğunu IC'de bilmiyorum, sadece tahmin yürütüyorum. Seninle IC'de tanışıklık yapmam için bir sebep yok fakat seni beni takip etmen için güzel bir sebebin var. Sen belki oraya beni takip etmek için gelmemiş olabilirsin fakat bize IC'de söylenen şey Kasparov tarafından takip edildiğimiz hem de uzun zamandır. Her adımımızı takip ettiren bir insana karşı tedbir almak zorundayız. Bunları öğrendiğimiz için rollerimizi IC'de şekillendiriyoruz.  Burada bir MG yok ve Mix'de yok. Senin oradan iki saat boyunca ayrılmaman ve orada sadece ben, Joey ve senin kalman ve seninde ısrarla rolde yanımızdan ayrılmaman dikkat çekiyor. "Ermeni p*çlerinden" lafı tamamen bir varsayım orada. Takip edildiğimi düşünüyorum ve beni ve dostlarımı takip eden bir tek ekip var o da Kasparov, takip edildiğimiz kanısına da zaten Gemini'de yaptığımız rol aracılığı anlıyoruz. Ben takip edildiğimi biliyorum, senin takip edip etmemen umrumda değil. Ben tedbirimi aldığım için öyle hareket ediyorum. Burada takip edilmemek için neler yaptığımı yazmak isterdim fakat insanların ne kadar dürüst rol yaptığını bilemediğimden dolayı yazmıyorum.

Tanımadığı arkadaşa bayağı kinlenmiş anlaşılan Aureus.  ::)
Rolün döndüğü saatler sabahın 5'i biz orada nereden baksan 1-2 saat takılmışız, her dakika bir şeyler içiyorum çünkü derdim var, kendim unutmam gerekiyor, sarhoşluk var, seni tanımamam sana küfür etmeme engel değil çünkü ben kaldırımlarda büyümüş bir insanım, beyaz yakalı değilim. Sana kinlendiğim yok yani anlayacağın.

Son olarak yazmak istediğim bir şeyler var; iki gün öncesinde karakter tanıtımı linki atıp "Yorum atar mısın?" "Yorum at la gardaş" gibi tavırlar takınıp sonrasında forumdaki ssleri gördükten sonra şikayet açman biraz tuhaf olmuş Beko'cuğum. Umarım bu tavırlarını bir kenara bırakırsın ve benimle aranda bir sıkıntı olduğunda foruma başvurmak yerine bana gelirsen ben sana olayı direk izah ederim.

Yukarıda bahsettiğim Gemini rolüne Canterino the DEEV , Kasparov'un bizi takip ettiğine dair bilgiyi sağlayan Hammarskjold ve ballantine dir. Kendileri zaten bu yaptığımız rollerin net tanıklarıdır.

Umarım yeterince açıklayıcı olmuşumdur, iyi forumlar.

#6 - 06.08.2021 18:41
Selam, Aureus ile role girdiğim söylenmiş, evet bu doğru. Metagaming yapıldığını düşünmüyorum çünkü Kasparov birliği toplu olarak rollere gidiyor ve bunu herkes biliyor. Yani bir ortama girdiğinizde tüm birliğin chartını çıkartmamıza çok rahat yardımcı oluyorsunuz ki bunu yaptık zaten. Benjamin karakteride seni gördü. Bunun dışında @bekointhehood Hiç rollere girmediğini söylemişsin fakat birlik tanıtımında attığın SSler burada Son olarak Metagaming yapılmasın diye pek çok SS paylaşılmıyor, demem o ki birliğinize karşı olan diğer birliklerde sizi izliyor, kendini çok afişe eden arkadaşlar anlık olarak sürekli takip ediliyor.

Umarım metagaming yapmazsınız. İyi forumlar.

Spoiler: GösterGizle

#7 - 06.08.2021 22:41
Selam, Aureus ile role girdiğim söylenmiş, evet bu doğru. Metagaming yapıldığını düşünmüyorum çünkü Kasparov birliği toplu olarak rollere gidiyor ve bunu herkes biliyor. Yani bir ortama girdiğinizde tüm birliğin chartını çıkartmamıza çok rahat yardımcı oluyorsunuz ki bunu yaptık zaten. Benjamin karakteride seni gördü. Bunun dışında @bekointhehood Hiç rollere girmediğini söylemişsin fakat birlik tanıtımında attığın SSler burada Son olarak Metagaming yapılmasın diye pek çok SS paylaşılmıyor, demem o ki birliğinize karşı olan diğer birliklerde sizi izliyor, kendini çok afişe eden arkadaşlar anlık olarak sürekli takip ediliyor.

Umarım metagaming yapmazsınız. İyi forumlar.

Spoiler: GösterGizle

ne anlatıyorsunuz? şikayete eklenmediniz, yorum yapmayın. hakkımda sorununuz varsa, go to oyuncu şikayetleri.

#8 - 06.08.2021 22:47
Alıntı
Rol tamamen böyle gelişiyor, senin Kasparov'dan olduğunu IC'de bilmiyorum, sadece tahmin yürütüyorum. Seninle IC'de tanışıklık yapmam için bir sebep yok fakat seni beni takip etmen için güzel bir sebebin var. Sen belki oraya beni takip etmek için gelmemiş olabilirsin fakat bize IC'de söylenen şey Kasparov tarafından takip edildiğimiz hem de uzun zamandır.

Aureus, upuzun yazı içerisinde tek görebildiğim mantıklı şey bu oldu. Bir şey soracağım, ''senin Kasparov'dan olduğunu IC'de bilmiyorum, sadece tahmin yürütüyorum.''
nasıl başardın? Sadece merak, IC yüzüm Ermeni yüzüne(?) falan mı benziyor?  Her neyse, eğer yapacak savunmanız yoksa başka arkadaşları etiketlemeden/başka arkadaşlar yorum atmadan şikayeti sonlandıralım.

Keyifli roller.

#9 - 07.08.2021 03:45
Alıntı
Rol tamamen böyle gelişiyor, senin Kasparov'dan olduğunu IC'de bilmiyorum, sadece tahmin yürütüyorum. Seninle IC'de tanışıklık yapmam için bir sebep yok fakat seni beni takip etmen için güzel bir sebebin var. Sen belki oraya beni takip etmek için gelmemiş olabilirsin fakat bize IC'de söylenen şey Kasparov tarafından takip edildiğimiz hem de uzun zamandır.

Aureus, upuzun yazı içerisinde tek görebildiğim mantıklı şey bu oldu. Bir şey soracağım, ''senin Kasparov'dan olduğunu IC'de bilmiyorum, sadece tahmin yürütüyorum.''
nasıl başardın? Sadece merak, IC yüzüm Ermeni yüzüne(?) falan mı benziyor?  Her neyse, eğer yapacak savunmanız yoksa başka arkadaşları etiketlemeden/başka arkadaşlar yorum atmadan şikayeti sonlandıralım.

Keyifli roller.
Birinden IC'de şüphe duyuyorum diye bu neden MG veya Mix olarak nitelendirdin onu anlamadım. Rol yukarıda yazdığım gibi gelişti ve gerekeni yazdım. Biz takip edildiğimizin farkındayız. Ona göre hareket ediyoruz, bir bardesk etrafında sabahın 5'inde 3 kişi kalmışız sen orada bekliyorsun ve biz iki kişi sohbet ediyoruz. Tabii şüphe ederim, her gün yanımda bin tane adamla dolaşmıyorum ki rahat davranayım. Yani IC'de Joey Attardi'nin gözüne girmek için yalan söyledim desem ne diyeceksin onu da merak ettim. Dediğim gibi senden şüphe duydum ve rolümü böyle sürdürdüm, gece gündüz birlik tanıtımlarında kimler ne yapmış, kim kimin adamı diye dolaşmıyorum.