Konu: Skin Üzerinden IC Dolandırıcılık - 4 ağustos 2021  (Okunma sayısı 757 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 05.08.2021 00:33

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Edward Ferrari @Effe

Olaya dahil olan şahit karakter adı: @Diversa

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat:SS

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:
Alıntı
Dolandırıcılık:Sunucu içerisinde IC dolandırıcılık belirli sınırlar içerisinde serbesttir. Rol dahilinde dolandırıcılık yapmanız için sizin karakteriniz en az 10 level, karşı taraf ise 5 level olmak zorundadır. Karşı tarafı en fazla $20.000 dolandırabilirsiniz. Ev, araba, eşya, iş yeri, silah dolandırıcılığı kesinlikle yasaktır.

OOC dolandırıcılık sunucu içerisinde yasaktır, hiç bir şekilde affedilemez.

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak: Uyarı, kick, hapis veya yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Karakterime bir tane takım elbiseli, bir tanede slip mayolu skin yaptırmak istedim. Takım elbiseli skin kolay olduğu için slip mayolu skin yapan kişiye, takım elbiseli skini de yapmasını rica edecektim. Neyse ben, skin sohbet kanalına "karakterime slip mayolu, vücudu fazla kıllı bir skin yaptırmak istiyorum. IC para veririm, bana arkadaşlık gönderebilirsiniz." yazdım. Effe beni ekledi. Kendisiyle konuştuk ve IC para da anlaştık. Slip mayolu skin için 70, takım elbiseli için 50 bin.  Sonrasında bir discord grubu açtı ve bu işte ortağı olan biriyle beni aynı discorda ekledi. Takım elbiseli skin yapıldı, oyunda kendisine 50 bin ödeme yapacaktım. Fakat kendisi "bütün parayı at, tekrardan uğraşmayalım." dedi. Ben de bütün parayı verdim. Fakat "slip mayolu skini yapamayacaklarını ve para iadesinin de olmadıklarını" söylediler. Sonrasında öğrendim ki, skin yapacak kişilerin discord'da skin yapımcısı tagı olması gerekiyormuş. Özetle 70 bin dolar dolandırıldım.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Spoiler: GösterGizle
Kendi konuşmaları ortağı attı.

Ek açıklamalar(varsa): Ortağı olan kişinin forum hesabını bilmiyorum. Effe o kişinin adını buraya yazarsa iyi olur. Discord'da skin yapımcısı tagı olmadan skin yapıyorlar. Ve yapamadıkları skinin de para iadesini yapmıyorlar. IC bir dayanağı olmadan dolandırıcılık yapıyor.
« Son Düzenleme: 05.08.2021 12:22 karizmatik devrimci »

#1 - 05.08.2021 00:43
Merhaba, şikayete ben de dahilim. Öncelikle Vice tarafından onaylı bir skin yapımcısıyım. @karizmatik devrimci isimli arkadaş dolandırıcı olan kişilere ulaşmadan önce ilgili skin konusunu bana bildirmişti ve ben bu işi beceremeyeceğimi söyleyerek reddetmiştim.

Onaylı skincilerle ilgili kural açıktır. Bu kişilere skin yaptırılması durumunda skinin çalınmaması için Vice yönetimi elinden geleni yapar. Skininin hakkını da kendi sunucusu bünyesinde korur. Fakat bu demek değildir ki, onaylı skinci olmayan kişilere skin yaptırmak yasaktır. Hayır, onaylı olmayan kişilere skin yaptırılması yasak değildir. Aksine, onaylı olmayan birisine yaptırılan skinin çalınması durumunda Vice RP platformunun bir sorumluluğu yoktur.

Kısaca özetlemek istediğim şu. Arkadaşlar "ben onaylı skinci değilim, paranı vermek zorunda değilim bana da bir şey olmaz" düşüncesiyle hareket ediyorlar.
Böyle bir şey söz konusu olabilir mi? O halde ben de insanlara umut satarak IC paralarını çalayım ve yüz üstü bırakayım. Sonra da dalga geçeyim.

Manifesto'nun ve Vice yönetiminin skin çalınması konusundaki hassasiyeti aşağıdaki konudadır. Tüm kurallar orada yazar. Kurallarda hiçbir şekilde dolandırıcılığa göz yumulduğu söylenmez.
https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=111031.0

« Son Düzenleme: 05.08.2021 01:59 Diversa »

#2 - 05.08.2021 00:52
Üstteki iletime ek olarak şunları belirtmek isterim. Yönetimin de desteklediği mantalitede hiçbir olayı direkt şikayete taşıma taraftarı değilim. Önce iletişim kurup kendi aramda problemin çözümü için müzakere yapma taraftarıyımdır. Karizmatik devrimci isimli arkadaş kendilerinden olumlu yanıt alamadıklarını söyledikten sonra bana durumu iletti. Ben de Effe isimli arkadaşa discord üzerinden yazdım. Verdiği yanıt aşağıdaki iletidedir. Kendisine gayet kibar şekilde "sizli bizli" yazdım, verdiği yanıttan sonra değişen üslubum da ortadadır. Bir insanın emeğini çalmanın komik bir tarafı yoktur.

#3 - 05.08.2021 12:01
Merhabalar, ben konuda " Dolandırıcı " olarak geçen kişiyim. Konuyu özetleyeyim, istediği skin zor bir skindi bizde onu yapamayacağımızı bellirtik lakin onun yerine farklı bir skin ister ise onu yapabileceğimizi bellirtik lakin arkadaş bizden para iadesi istedi ortağıma sordum ve reddeti bende ona karşılıklı mağdur olmayalım diye tekrar söyledim kolay bir skin istersen veyahut yaptığımız skin üzerine eklemeler ister isen bunu yapabiliriz ve ikimizde mağdur olmayız diye lakin arkadaş burada takındığı tavır aksine "Hayır" "Sizi Banlattıracağım" "Dolandırıcılar" tarzında kelamlar da bulundu ve sohbet grubundan ayrılmıştır
Ayrıca belirtmek isterim ki kendisi kendi arkadaşıyla anlaşıp bizimle münakaşa etmesine sebebiyet vermiştir arkadaş bize ters üslup ile konuşmuştur biz ona "Bize Söyleneni" dememize rağmen sanki kendisi yetkili ekibindeymiş gibi tavır sergileyip üst perdeden konuştu biz ise herhangi bir saygısızlık vs yapmayarak saygımızı koruduk lakin bu arkadaşların bu tarzda bizimle farklı üslup'lu veyahut araya adam sokma nedenlerini anlamış değiliz zira haklı-haksız olsak bu yetkililer tarafından forum sitesinde belli olunur arkadaş araya kendi arkadaşını sokarak bizimle hafif dahi olsa tehditkar konuşmuştur zira biz arkadaşa "Yetkiliden Bize Söyleneni" hariciyetinde ve Olayı anlatmakdan başka bir şey anlatmadık ve atışmadık.

#4 - 05.08.2021 12:03
Aşşadaki, resimde bir destek ekibi personelinin konuşması mevcut.

https://www.hizliresim.com/8cbda0q

#5 - 05.08.2021 12:22
Skini yapamayacaksan, paramı iade et. İnsanlara umut satıyorsunuz, keriz yerine koyuyorsunuz. Skin yapımcı tagınız olmadığı halde insanlara mesaj/arkadaşlık isteği gönderip onlara skin yapacağınızı söylüyorsunuz. Skin yapımcı tagı diye bir şey olduğunu mağduriyetten sonra öğrendim. Ki bunu bilmeyen birçok oyuncu var. IC dayanağı olmayan bir şekilde dolandırıcılık yapıyorsunuz.

#6 - 05.08.2021 12:40
Skin yapımcısı, tagımız olmassa bile yapabiliyoruz skin, bundan sunucu sorumlu değil konuları okuyabilirsiniz sizi dolandırmadık sadece iade yapmıyoruz  dedik.
İstediğiniz bir başka skini yapabileceğimizi söyledik parayı alıp sizi engelleyip hiçbir skini vermessek dolandırıcılık yapmış olurduk lakin siz hala bizde dolandırıcı diyerek bizleri aşşağılıyorsunuz. Şunu belirtmek isterim biz size skini ic satmadık, ooc şekilde sattık ic dolandırıcılık söz konusu değil.

https://www.hizliresim.com/93xje1g

« Son Düzenleme: 05.08.2021 12:44 Effe »

#7 - 05.08.2021 14:16
Skin yapımcısı, tagımız olmassa bile yapabiliyoruz skin, bundan sunucu sorumlu değil konuları okuyabilirsiniz sizi dolandırmadık sadece iade yapmıyoruz  dedik.
İstediğiniz bir başka skini yapabileceğimizi söyledik parayı alıp sizi engelleyip hiçbir skini vermessek dolandırıcılık yapmış olurduk lakin siz hala bizde dolandırıcı diyerek bizleri aşşağılıyorsunuz. Şunu belirtmek isterim biz size skini ic satmadık, ooc şekilde sattık ic dolandırıcılık söz konusu değil.

https://www.hizliresim.com/93xje1g

İade yapmama gibi bir durumunuz yok sizin. Böyle bir şeye hakkınız yok. O halde ben de insanlara yapamayacağım skinlere yaparım diyip paralarını alayım, sonradan başka bir şey isteyin diyeyim.

Açıkça OOC dolandırıcılık yaptınız. Kimse sizinle üst perdeden konuşmadı/kavga etmedi. Size yazdığım ilk iletide bile "sizli bizli" konuştum. Sen gelip alaycı şekilde kahkaha attın. Hem seninle anlaşmaya gelen insanla dalga geçiyorsun, hem de şikayet açınca bizi suçluyorsun.

Daha fazla ileti göndermeyeceğim. Yetkilinin sonuçlandırmasını bekleyelim.

#8 - 22.08.2021 13:41
Konu doğru alana taşındı. @Nyarko

#9 - 26.08.2021 10:08
@Effe gün içerisinde yapılmayan ikinci skinin iadesini /offtransfer ile şikayet sahibine iletin ve buradan parayı gönderdiğinize dair kanıtı kırpılmamış bir şekilde tam görüntüsü olarak iletin, aksi takdirde dolandırıcılıktan yasaklanacaksınız.