Konu: Birlikler arasındaki savaşta helikopter yasağı  (Okunma sayısı 577 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#10 - 04.08.2021 19:59
Ben savaşlarda helikopter kullandıldığını görmedim. Pek bir avantaj saylayacağını düşünmüyorum, helikopterde makineli tüfek yok. Çatıdan sıkabilirler fakat büyük bir avantaj ortaya koymaz.
Ben desteklemiyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#11 - 08.08.2021 18:09
Burada oyun oynuyoruz, gerçekte canlandıramayacağımız karakterleri kullanarak rol yapıyoruz. Gerçekte süremeyeceğimiz araçları sürüyoruz, gerçekte giremeyeceğimiz savaşlara giriyoruz. Sonuç olarak burada eğleniyoruz. Her şey win değil, elbet helikopterler düşecek, silahlar ateşlenecek. İsteyen istediği gibi savaşır, istediği aracı kullanır, istediği taktiği ve stratejiyi OYUNA döker. Kafasına göre oynar. Şuan herhangi illegal birlikte değilim, olsam da olmasam da kusura bakmayın ama kesinlikle desteklemiyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#12 - 08.08.2021 19:25
Herhangi bir illegal rol yapan bir karakterim yok, bunu belirteyim düşüncelerimi söylemeden önce.

Bu geliştirme yazını yazarken şöyle sıkıntılı bir düşüncede olduğunu düşünüyorum: aşırı realistlik. İlk önce olarak rol yaptığımız bu platformda sonrasında da bu sunucuda bu denli gerçeğe bire bir denebilecek yakınlıkta bir sistem getirilmesi tutarsız olur. Getirilen sistemlerden ve yapılan rollerden anladığım ve hepimizin de bildiği kadarıyla Vice Roleplay bu denli sıkı bir sunucu değil, olması da gerekmiyor. İnsanlar burada bu şekilde oynayarak farklı rol konuları çıkartıp bunları yaparak eğleniyorlar.

Bunun dışında, eğer sunucuya böylesine ince düşünülmüş ve gerçeğe yakın bir uygulama gelecekse o zaman daha konuşulması gereken onlarca konu var. Eğer böyle bir zorluk getirilecek ve bunu "realiteye aykırı durumu ortadan kaldırmak" adı altında yapacaksan bu sunucuya; hız limitleri ve radarlar eklemen gerek ama böyle bir durumda yarışçı birlikleri yedi yirmidört ceza öder, tüm oyuncular 55 km/h altında birçok noktada gezemez. Bu sunucuya gerçekçi silah hasarları getirmen gerek fakat böyle bir durumda uzun çatışmalar olmaz ilk ateş eden her zaman kazanır. Bu sunucuya etkili bir trafik birimi getirilmesi gerek ve her yapılan kazada tutanak tutmalı, ceza ödemeli, kaskolu rol yapılmalı fakat böyle bir durumda günde en az 200 vaka olur çünkü sunucuda araba sürmeyi bilen %5 bir kesim var. Bu sunucuya gelir vergisi sistemi gelmesi gerek fakat böyle bir şey olursa sunucuda şuan milyonları olan şahıslar mali denetlemeye takılacak ve hapse girecek, kimse çok para kazanamayacak. Bu sunucuya...

Daha sayabileceğim onlarca şey var ama şuan gerçekten tek önemli olan şey helikopter üstünlüğü mü? Ben bunu neden istediğini anlayabiliyorum. Polis birliğinde rol yapıyorsun ve polisin her halükarda üstün olduğunu, her zaman her savaşı kazanabileceğini düşünüyorsun. Fakat burada da yanılıyorsun. Evet, Amerika'nın yerel polis departmanları Türkiye'ye göre daha donanımlı ve daha eğitimliler. Daha etkili silahlara ve araçlara sahipler. Daha geniş bir soruşturma ağına ve bilgi kaynağına sahipler. Fakat Amerika'daki yerel polis departmanları hele ki Vice City gibi kalabalık, suç oranı yüksek ve yozlaşmış bir şehirdeki bir polis departmanı her zaman üstün konumda olamaz hatta muhtemelen ortalarda bir yerde olabilir. Peki nasıl?

Amerika'daki suç oranının yüksek, kısacası Vice City gibi durumda olan şehirlerde (Chicago, Los Angeles, New York...) görev alan polis departmanları zaman zaman personel eksikliği çektiği için bazı 911 çağrılarına yanıt verememekte, çok tehlikeli olduğu vakalara müdahale edememe, polis memurlarının sivilken hayatını tehlikeye atmamak için suç örgütlerinin her olayına yanıt vermeme, kayıtsız kalma gibi birçok sorun yaşıyor. Amerika'da asla polis her durumda üstündür gibi bir durum yoktur. Gerektiğinde bir suçlu helikopterle mekanı da basabilir, bir suç örgütü lideri bir polis şefine şantaj yapar, tehdit eder eğer istediklerini elde etmezse suikast de düzenleyebilir. Aslında durum şu ki, Amerika'daki polislerin ne yetkileri ne de güçleri şehirlerindeki suçu tam olarak bitirmeye yetmez, yetemez. Polis çok güçlüdür diye bir durum yok anlayacağın, polis de korkar, polis de ölür, polis de geri çekilir.

Son olarak sözüne ettiğin bir Maverick. Fiyatı 1 milyon dolar olan ve saat başına binlerce dolarlık vergi ödenen bir hava aracı, zaten kaç kişi buna sahip olabilir ki? Eğer bunun gibi bir ücret ödüyorsa elbette ki bunu çete savaşlarında bir üstünlük sağlamak için alıyordur, bu çok açık değil mi? Sen bunu o şahsın elinden alırsan bunca yaptığı yatırım boşa gitmeyecek mi? Eğer sorun bir grup suçlunu helikopterle yüksek bir yere çıkıp polislere ateş açması, üstünlük sağlaması ise o halde polis departmanı taktiklerini gözden geçirmeli, bunu çözümü bu. Sunucuyu polis departmanının işini kolaylaştırabileceği şekilde sürekli güncelleyemezsiniz. Burada birçok insan illegal rol yapıyor ve bundan zevk alıyor (ben almasam da). Eğer polis departmanı eksik kalıyorsa; personel alacak, eğitim yapacak veya daha güçlü ekipmanlar edinecek. Bunun çözümleri OOC kurallar ve yaptırımlar değil, rolle yapılan iyileştirmelerdir.

Unutma ki bu ülkede bir polis departmanını kundakladılar. Şuan sunucuda polis departmanına bir saldırı düzenlenebiliyor mu?

DESTEKLEMİYORUM  :(
« Son Düzenleme: 08.08.2021 19:35 Peritowski »
100
1
Like
2
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
meingott,
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
Arslan_, meingott,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#13 - 08.08.2021 20:01
Spam niteliğinde olan veya kişiyi hedef alan flaming içerikli iletiler silindi. Temel hatları az çok tartışılmış, incelemede.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#14 - 09.08.2021 13:18
Yapılan değerlendirme sonucu mevcut araç sürüş kuralına ekleme yapıldı.
38. Maddede kural güncellemesi yapılmıştır. (Non-RP Araç Sürüşü)

ek: Helikopter, uçak vb. gibi hava araçlarının pist harici park ve inişi yasaklanmıştır. (Haritada H olarak belirtilen yerlere ve havaalanı sahalarına iniş yapılmalıdır)
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok