Gerçekçilik gereği birlikler arası savaşta helikopterlerin kullanılma yasağı olması gerektiğini düşünüyorum.
Sadece baskın yiyen tarafın bölgeden kaçma amaçlı kullanması daha mantıklı olacaktır.Özellikle ÇETE türündeki birliklerin savaş esnasında, sanki özel bir askeri birlikmiş gibi Ghetto'nun ortasına helikopter indirmesi veya bir birliğin özel askeri bir tim
gibi helikopter ile saldırı yapılacak bölgeye indirme yapması aşırı tuhaf.
Arkadaşlar, hava araçlarınız her saniye radar ve havalimanı kulesi tarafından izleniyor. Kafanıza göre her yere iniş yapamazsınız ve izinsiz kalkamazsınız bile.
Özellikle bir illegal oluşum iseniz, aktivitelerinizi saklı tutmaya çalışmanız gerekli. Fakat helikopter sizi hiçbir şekilde gizli tutmaz,
özellikle çatışma esnasında.Eğer çatışma ortasında helikopteri rastgele bir yere indirirseniz kule anormalliği radar üzerinden görecektir ve büyük bir dikkat çekecektir.
Bir oluşumun sanki Afganistan'daymış gibi helikopter ile East Beach Stadium çatısına indirip çatıdan ateş açması ve üstelik polis helikopterini düşürmesi
farklı bir gerçek dışı saçma durum olduğunu düşünüyorum.
Helikopterlere ateş açıp bir helikopteri düşürmeleri / polis helikopterini düşürmesi aşırı saçma. Amerika'da bir polis helikopteri düşecek olsa, ertesi gün helikopteri düşüren örgüt terör örgütü olarak ilan edilirdi ve kolluk kuvvetleri tarafından tabiri caizse imha edilirdi.
Polis helikopterini geçtim, normal bir helikopter düşmesi bile büyük bir olay ve o helikopterin bir eve veya bir sokağa düşmesi bile Amerika'da kamuoyunda büyük yankı yaratabilir.
Herkes kendi düşüncesinde özgürdür. Ben kendi düşüncelerim ile bu AR-GE tasarısını sunmuş bulunmaktayım.
İki tarafın stratejisini uygulaması gayet iyi, böyle stratejilerin döndüğünü duymak daha iyi. Ama arkadaşın konuda da belirttiği gibi, normalde bir hava sahasına (hele ki burası VC şehir içi, yani hava sahası ise) ATC'den habersiz ilaçlama uçağı bile sokamazsınız. Çoğu ticari uçakta olan ve takip edilmesini sağlayan transponder vs. teknolojileri barındırmayan helikopterlerle ve hatta silahlı bir şekilde uçup yukarıdan aşağı ateş etmeniz kabul edilebilir bir durum değil bence. Rolünü kim ne kadar yapar bilemem ama bir hava aracı yere düştüğünde varsayımsal olarak 4-5 blok radiusa zarar verip can kaybına yol açar, böyle bir güvenlik zaafiyetine de hiç kimse müsaade etmez. Polis ne yapsın, atak helikopteri uçurup dogfight mı atsın?