Konu: [1.08.2021 - Jaquavious_Cobb] MetaGaming  (Okunma sayısı 171 defa)

#0 - 01.08.2021 03:15

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @CornettoRX  , Jaquavious Cobb

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Dushane Davis , Deshawn Watkins

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 01.08.2021  00:38

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
2-) METAGAMING

Araba içerisinde rol dışı konuşmalar (/aw) METAGAMING kapsamında değerlendirilir ve bu ihlali yapan kullancılar ağır cezalara maruz kalır.

Sunucu içerisinde karakter dışı (OOC) olarak belirtilen detayların karakter içi (IG) olarak kullanımına izin verilmez. Bunun yanı sıra birisini bu ihlale yöneltmek ve kasıtlı olarak bilgi vermekte bu kurala aykırıdır.

IC ile iletişim kurmak için oyundayken Teamspeak - Discord - Skype ve benzeri uygulamaların kullanımı da bu kurala aykırıdır.

Bunlara ek olarak sunucudaki alt karakterlerinizi, diğer üst karakterinizin çıkarı amacıyla, farklı isimle olayları gözlemek - bilgi edinmek için kullanmanız da bu kuralın ihlaline sebebiyet verir. Her karakteriniz birbirinden farklıdır.

Oyun içerisinde /PM kanallarından ya da /B kanallarından yapılan bilgi paylaşımları, bir mal alıp satma, herhangi bir rol değeri taşıyan paylaşım ise /b ve /PM gibi kanallar OOC kanallar olduğu için kişi Metagaming kuralını ihlal etmiştir, bu durumda yüksek bir cezaya tabii tutulabilir.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Arkadaş camlarının kapalı olmasına rağmen ve iki aracın seyir halindeyken aracın sesini aldırış etmeden mesaj atıp elimde olmayan telefonun sesini duyup Aranan kişinin Kane Patric olduğunu anlaması, Bunları (ooc)'de biliyor ve karakterine (ic)'de yansıtıyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Üstte yazan pm ise arkadaşım ile önceden yazıştığım bir mesaj.

#1 - 01.08.2021 03:17
Maske_33588 Benim ve şahidim onaylıyorum.
« Son Düzenleme: 01.08.2021 03:20 chll »

#2 - 01.08.2021 03:23

:D :D :D :D

#3 - 01.08.2021 03:29
Ek açıklama var dostum biraz daha incelersen.  ;)

#4 - 01.08.2021 03:30
Maske_31187 Benim ve şahidim onaylıyorum.

#5 - 01.08.2021 10:09
İyi forumlar.

Buradaki dediğiniz MG'i anlamadım, neyden bahsediyorsunuz arkadaşlar? PM'den dönen discord sesli muhabbetinden başka bir MG yok bence, ama yine de içinizde kalmasın, sizin de emin olmanız için bir şeyler yazayım.

Sizi uzun bir süre, bir sebepten ötürür aradık. Yaşadığınız sokağa baktık, Idlewood'a baktık, Glen Park vs., yani düşünebileceğiniz VICE içerisindeki her yere baktık, önümüze Temple taraflarında çıktınız. Ten Line setiyle bir olayımız bulunmakta ki, olaylar patlak vermiş durumda. Sizi görüyoruz, maskelisiniz, siyahisiniz ve her gün sizin sokağınızda gördüğümüz mavi Savanna'yı altınızda görüyoruz. Ayrıca, araçtaki bir kişinin göğsünde pompalı var ve biz de Ten Line ile savaştayız, eğer bir grup birileriyle savaş hâlinde değilse, göğsünde neden tüfek taşısın? Ten Line olduğuna dair şüphe duyduğumuz kişilerin aracında birisinin üstünde pompalı bulunuyor. Daha sonrasında Savanna bizi görünce kaçmaya başlıyor, takip ediyoruz. Idlewood'a kadar kaçıyorsunuz, üstünüzde deli gibi Ten Line'dan olma şüphemiz var (her gün sokağınızda gördüğümüz aracın sizde olması ve araçta birisinin pompalı taşıması(birileriyle savaşta olduğu), bizi görünce kaçmanız, siyahi olmanız). Kane Patric karakteriyle telefon aracılığıyla görüşüldüğünü biliyordum. DeShawn Williamson adlı karakterden IC'de, Kane Patric'in numarasını istedim, o da verdi. IC'de sürücüye Savanna'ya yaklaşmasını istedim, bir de üstümde para bulunmadığı için /aw'den SMS ücretini karşılamak için para istedim. Savanna'ya yeteri kadar sürücü yaklaştı, telefon bildirim sesini duymak için. SMS'i attığımda araçtaki bir maskeliden (Kane Patric) bildirim sesi geldi. Sizce bu tesadüf mü? Camlar kapalı vs. demişsin, aracının üstü bile açık, bunu nasıl duymayım? Bir de, eğer chatloguma yansırsa bunun rolünü yapmam bir ihlal değil.

sizinle beraber uzlaşmak için gittiğimiz discordu soruyor, siz de vardınız orada.

Evet uzlaşma için gittiğimiz discordda biz de vardık, ama uzlaşmaya sizi vurduktan sonra gittik. 00:38 civarı hangi seslidesiniz diye pm atmışsın, sizi bundan birkaç dakika sonra vurup, sonrasında 00:44 - 01:00 civarı sesliye uzlaşmak için girdik. Kendi şikayetinizde kendinizi ele vermişsiniz anlayacağın, yalan söylemene gerek yok.

Edit: Eğer yönetici arkadaş, kaçtığınza dair vs. ekran görüntülerini isterse atabilirim. Ekran görüntülerim bulunuyor.

« Son Düzenleme: 01.08.2021 10:15 CornettoRX »

#6 - 01.08.2021 14:18
Savunmanda diyorsunki aracınızın üstü açık camları kapalı değil demişsin sizin bindiğiniz araba tahoma üstü kapalı ve camlarınız kapalı ve araba sesinden telefon bildirimi duymak saçma bir ol girişimi.

Oradaki pm ise bizim hep beraber toplandığımız bir discord orayı soruyorum zaten gitmiş olsam neden (/aw Geliyorlar.) yazayım?

#7 - 01.08.2021 15:28

sizinle beraber uzlaşmak için gittiğimiz discordu soruyor, siz de vardınız orada.
O discord olaydan sonra, ve o discorda ilk Kane giriyor.  :D :D

#8 - 01.08.2021 16:35

bahsettiğiniz pm olaydana alaksasız dostu mek açıkalamda belirtti arkadaşım, rolden çok önce yazılmış bir mesaj.

O discord olaydan sonra, ve o discorda ilk Kane giriyor.  :D :D

#9 - 03.08.2021 04:44
Savunma yeterli bulundu.

Alakası olmadığı halde ısrarla şikayete yorum atan kişiler forum uyarı puanı ile cezalandırılacak. Bu durumlarda oyun içerisinden ceza atma hakkımız bulunuyor, bu olay tamamen inisiyatifimize kalmış bir şey. Aynı isimleri farklı şikayetlerde alakasız yorum attığına denk gelirsek oyun içerisinde ceza atacağımızdan emin olabilirsiniz.