Konu: Araçların Kaybolma Sorunu  (Okunma sayısı 202 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 19.07.2021 23:54
Sorununuzun detaylı açıklaması: Self Control güncellemesinden sonra araçlarım birden görünmez olmaya başladı. Rol ortasında motorum birden yok oldu ancak /araclarim yazıp spawnla dediğimde motor yanımda işaretleniyor. Diğer oyuncular motorumu görürken ben göremiyorum. Çözüm için relog, interior'a girip çıkmak ya da aracın olduğu noktadan epey bir uzaklaşıp geri gelmek gerekiyor. Sorun sadece bende mi diye birkaç arkadaşıma daha sordum onların da motor ve arabalarında güncellemeden sonra benzer sorun yaşanıyormuş. Daha açıklayıcı olsun diye eklediğim videoya bakılabilir.
Eğer bilginiz varsa sorununuz neyden dolayı kaynaklanıyor?:
Eğer alabiliyorsanız sorununuzla ilgili ekran görüntüsü:

İşletim sisteminiz(Eğer sorununuzun donanımsal yada sistemsel olduğunu düşünüyorsanız): İşletim sistemiyle ilgili olduğunu sanmıyorum. (i7 7700HQ-1050Ti)
Denediğiniz çözüm yolları: Uzun zamandır oyunun dosyalarında bir değişiklik yapmadım. Güncellemeden sonra yaşanan bir sorun olduğu için sadece cache dosyasını sıfırdan kurdum ancak bir etkisi olmadı.
Ek açıklama: Sorun sadece hood bölgesinde değil haritanın başka yerlerinde de yaşandı.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 20.07.2021 00:18
Aynı sorundan muzdaribim.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 20.07.2021 14:13
Selam, ben mod yapımcısıyım sorununuza elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım.

Öncelikle sorunun kaynağından bahsedeyim. Sorunun ana sebebi objeler. Sunucuya eklenen bir sürü özel objeler var. Son güncelleme de eklenen modeller çok özenle de yapılmış olsa sorun halen devam ediyor. Bu sorunun en kesin çözümü eklenen bütün objelerin kaldırılmasıdır.

Ben cleo ile bu sorunu çözmek için mod yaptım, iki sürümü var. Müsait bir zamanımda bu modumu sıfırdan yapacağım. Modumun linkini bırakacağım bu sayede sorununuzu çözebileceksiniz.(Not: Modum sorunu tamamen çözmese de arabaların kaybolmasını önleyecektir. Eğer bir bölgede fazla araba var ise, bir bölgede fazla obje var ise modum yeterli olmayacaktır.) Modum: https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=108567.0

Arabanın spawn olup görünmeme sorunu da eğer backfire.cs varsa bu mod buglı. Backfire modunu kullanmayın eğer bu mod yokken de devam ediyorsa yukarıdaki sorun sebebiyle. Eğer bir bölgede fazla araba var ise, bir bölgede fazla obje var ise bu sorunu yaşıyor olabilirsiniz.

Ben modumu vaikit buldukça güncelleyeceğim. Yukarıda da dediğim gibi kesin çözüm sunucuya eklenen bütün objelerin kaldırılmasıdır ancak bu olursa bir çok sistem bozulmuş olacak.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 20.07.2021 18:42
@Nikaden Teşekkürler dostum seni biliyorum, hız sabitleme modunu indirmiştim. Çözüm için önerdiğin modu da yükledim, yakın zamanda sorunun son durumuyla ilgili güncelleme yaparım.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 21.07.2021 03:22
@Nikaden Teşekkürler dostum seni biliyorum, hız sabitleme modunu indirmiştim. Çözüm için önerdiğin modu da yükledim, yakın zamanda sorunun son durumuyla ilgili güncelleme yaparım.
Rica ederim, yukarıda da belirttiğim gibi, benim modum dahil kesin çözüm değildir. Keskin çözüm eklenen bütün özel obje ve mapların kaldırılmasıdır. Bunlar Samp üzerinde bir çok sorun yaratıyor.

Örneğin;
1 - ) Fps düşüşleri(Bu son güncellemede eklenen yeni maplar/objeler, güncellenen maplar, objeler özenle yapılsa bile durum devam ediyor.)
2 - ) Araba kaybolması(Bu son güncellemede eklenen yeni maplar/objeler, güncellenen maplar, objeler özenle yapılsa bile durum devam ediyor.)
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 21.07.2021 09:16
Backfire.cs adında bir CLEO kullanıyorsan onu silmeyi deneyebilirsin, bu tür sorunlara sebebiyet verebiliyor.
100
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
Fevzi,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 23.07.2021 18:26
LoadWholeMap kullanıyorsan belki ondan kaynaklı bir sorun olabilir, silip bir süre deneyebilirsin.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#7 - 23.07.2021 20:58
bazı color modlardan kaynaklı bu sorun oluşabiliyor, daha önce yaşamıştım silerek çözüme ulaştım, senin sorununu çözer mi bilmiyorum ama denemekten zarar gelmez, umarım faydalı olur.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok