Öncelikle desteklediğimi bildirmek isterim.
Geçmişte dedektif büroda üniformalı destek olarak rol yaptım, şimdi de vice barosunda avukat rolü yapıyorum her ne kadar gerekli yanıtlar verilse de bazı eklemelerde bulunup kendi fikirimi ileteceğim.
İlk öncelikle olaya avukat tarafından bakacağım, avukat tarafından bakıldığında pek bir sorun yok. Memur tarafından aranır, çağrılır. Gider, karışılanır ve temsil ettiği şüpheli ile görüşür, duruma göre indirim talep edebilir. Fakat bu değildir ki bütün suçlulara indirim talep edeceğiz, biz kötü avukatlar veyahutta illegal avukatlar değiliz. İllaki bunu yapanlar sorgulayanlar olmuştur, fakat genel bakış açımız tüm suçlulara indirim vermek değil. Eğer bir suçlu suçu işlediyse ve bu suçu gizleyemediyseniz bu sizin sorumluluğunuzda oluyor.
İkinci olarak dedektif büro/memurlar gözünden bakacağım. Yeni rütbe sistemine göre konuşuyorum; stajyer memurlar ve memurlar avukat talebi ve sorgu işlemlerini gerçekleştiremiyorlar. Apoletli veya daha üst bir rütbe olmaları gerekiyor. Ben VCPD oluşumundayken çokça kez uyarısı geçiliyordu, şimdi de geçildiğine eminim. Mülk aranmaları, ifadeler tarzı roller ellerinden gelebildiğince hızlı olmaya çalışıyor fakat buna RC saatlerini de katmak gerek. Herkesin pasiflik durumları söz konusu olabilir, her ne kadar çok dedektif olsa da hepsinin alanları farklı, büro CSI ve VICE olarak iki ayrı dala ayrılıyor. Genel olarak konuşacağım, eğer hiçbir suçlu PM üzerinden laubali yaklaşmazsa PM attıklarında işini gücünü bırakıp giden dedektifler/memuurlar var. Fakat bu durum suistimal edilmemeli.
Lafı fazla uzattım sanırım, son olarak mahkum/şüpheli/suçlu tarafına gelelim. Bunu bütün sunucu doğrulayabilir, gözaltı rolleri sıkıcıdır. Bunu inkar etmeyen olmaz, eğer bir memur onlara bakmaya gitmediği zaman veya başka bir mahkum bulunmuyorsa hiçbir şekilde o oyuncu o süreçte rol yapamaz, OOC olarak da beklemeye mahkum edilir. Oyuna girmese de aktif memur onu bulamadığı için dert yanar, genelde böyle olur. Eğer işlediğiniz suç küçükse -buna örnek olarak 1.24, 1.26 gibi sunucu genelinde işlenen suçları verebilirim fakat süre olarak daha az olanlar da var- ve suçunuz hem memurlar hem de sizin tarafınızdan IC bir şekilde kanıtlandıysa avukat talep etmeniz sizin beklemek istediğinizden kaynaklı. Hapis süresinden daha fazla bir süre içeride tutulacaksınız ve sırf sicilinizde indirimli gözükebilmesi için. Daha büyük ve organizeye kayan suçlar olmadığı sürece gözaltı rolleri zevk vermeyecektir.
Hapis ve gözaltı süreleri genel olarak OOG işler, bundan ötürü destekliyorum. Çeşitli alternatif yollar bulunabilir.