Konu: VCPD ve kodes zamanlaması.  (Okunma sayısı 661 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#10 - 27.05.2021 23:49
Katılıyorum, geçen gün 5 gün gözaltında bekledim. İlk 2 gün hep oyundaydım. Birisi gelir çıkarır diye, daha sonra süre geçince ve ısrarla rapor attığım halde ilgilenen olmadı. 3, 4 ve 5. gün akşamları girdim sadece, oyuncu sayısı çok ve dedektifler aktiftir diye ama yine yok. 5. günün sonunda gelen dedektif bana nispet yapar gibi PM'den ''Bize neden ulaşmadın ya, ilgilenirdik seninle'' diye bir cümle kurup. Sorgudan sonra şaka yapar gibi jail'e attı beni. Madem cezam belli neden gözaltında alınıyorum? Zaten elimde silahla çatışmada yakalanmışım. Neden direk jail'e yollamıyorlar da bunu işkenceye çeviriyorlar anlamak güç doğrusu. Üslup güzelliği falan kalmayacak en sonunda.

Gözaltına alma dediğimiz olay zaten kişi hakkında işlemlerin tamamlanması, cezalandırılması yada serbest bırakılması kararı verilene kadar kanıtların kaybolmasını ve kişinin kaçmasını önlemek üzere uygulanır. Kişiyi cezalandırmak için değil. @Feold 'in üstte belirttiği gibi konuyla ilgili sorgunuzu alıp, belki işbirliği yapıyorsanız ona fırsat tanınıp, ardından sevk edilmeniz yada salıverilmeniz gerekir. Yani cezam belli hadi beni yollayın tutmayın demek biraz realizme de aykırı.

Ha ama bu olay kişileri cezalandırmak amacıyla kullanılıyor mu, evet lütfen alınmayın @Feold ama VCPD'deki bazı oyuncular gözlatı işlemini bu amaçla değil de, resmen IC&OOC insanları cezalandırmak için kullandığı oluyor, sözüm meclis dışarı elbette. Bunun dışında; hazır burada dedektif bulmuşken sormak isterim, kimin gözaltına alınacağına kimin sevk edileceğine kim karar veriyor acaba merak ediyorum o konuyu, o sebeple tıpkı custody warrant gibi üst yetkili birisinin iznine tabi olmasını önermiştim yukarıda, içinde seyrettiğim bir rolde kişi sevk edilecekken kendisiyle ilgilenen özel avukatını tanıyor diye olayın içine bir dedektif dahil olarak kendisini gözaltına göndermeyi tercih etti. Madem ki ifade gerekliydi o esnada alınabilirdi gibi, bilemiyorum yani PD'nin bu konulardaki prosedürlerini çok detaylı incelemedim ben ama rahatsızlık verici rollere sebebiyet verebiliyor.

Onun dışında sistemsel anlamda, kişiler boş vakitlerini değerlendirebilsin diye GYM ekipmanları eklenebilir, bu sayede kişileri oyunda tutabiliriz, aktif VCPD sorumlusu oyunda olduğunda da rollerini yapabilirler, yoksa bu kişileri oyunda tutacak bir sebep olmuyor. İki gün oyuna girmez, ardından salıvermek zorunda olduğunuzdan da kendileri salınır, gereksiz bir zaman kaybı oluşur iki taraf içinde.

Ayrıca bu gözaltı prosedürü çerçevesinin belirli şekilde çizilip, açık net kurallara dönüştürülmesi gerektiğini düşünüyorum ben şahsen hala. Ayrıca kişiler custody altında kalacaklarsa neden olduğunu bilmek zorundalar, bu gibi detaylarda önemli. AR-GE'den çok rolü yapan kişilere katmamız gereken kısımlar bunlar tabi.
Like
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
Canterino the DEEV,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#11 - 28.05.2021 00:02
Katılıyorum, geçen gün 5 gün gözaltında bekledim. İlk 2 gün hep oyundaydım. Birisi gelir çıkarır diye, daha sonra süre geçince ve ısrarla rapor attığım halde ilgilenen olmadı. 3, 4 ve 5. gün akşamları girdim sadece, oyuncu sayısı çok ve dedektifler aktiftir diye ama yine yok. 5. günün sonunda gelen dedektif bana nispet yapar gibi PM'den ''Bize neden ulaşmadın ya, ilgilenirdik seninle'' diye bir cümle kurup. Sorgudan sonra şaka yapar gibi jail'e attı beni. Madem cezam belli neden gözaltında alınıyorum? Zaten elimde silahla çatışmada yakalanmışım. Neden direk jail'e yollamıyorlar da bunu işkenceye çeviriyorlar anlamak güç doğrusu. Üslup güzelliği falan kalmayacak en sonunda.

Gözaltına alma dediğimiz olay zaten kişi hakkında işlemlerin tamamlanması, cezalandırılması yada serbest bırakılması kararı verilene kadar kanıtların kaybolmasını ve kişinin kaçmasını önlemek üzere uygulanır. Kişiyi cezalandırmak için değil. @Feold 'in üstte belirttiği gibi konuyla ilgili sorgunuzu alıp, belki işbirliği yapıyorsanız ona fırsat tanınıp, ardından sevk edilmeniz yada salıverilmeniz gerekir. Yani cezam belli hadi beni yollayın tutmayın demek biraz realizme de aykırı.

Ha ama bu olay kişileri cezalandırmak amacıyla kullanılıyor mu, evet lütfen alınmayın @Feold ama VCPD'deki bazı oyuncular gözlatı işlemini bu amaçla değil de, resmen IC&OOC insanları cezalandırmak için kullandığı oluyor, sözüm meclis dışarı elbette. Bunun dışında; hazır burada dedektif bulmuşken sormak isterim, kimin gözaltına alınacağına kimin sevk edileceğine kim karar veriyor acaba merak ediyorum o konuyu, o sebeple tıpkı custody warrant gibi üst yetkili birisinin iznine tabi olmasını önermiştim yukarıda, içinde seyrettiğim bir rolde kişi sevk edilecekken kendisiyle ilgilenen özel avukatını tanıyor diye olayın içine bir dedektif dahil olarak kendisini gözaltına göndermeyi tercih etti. Madem ki ifade gerekliydi o esnada alınabilirdi gibi, bilemiyorum yani PD'nin bu konulardaki prosedürlerini çok detaylı incelemedim ben ama rahatsızlık verici rollere sebebiyet verebiliyor.

Onun dışında sistemsel anlamda, kişiler boş vakitlerini değerlendirebilsin diye GYM ekipmanları eklenebilir, bu sayede kişileri oyunda tutabiliriz, aktif VCPD sorumlusu oyunda olduğunda da rollerini yapabilirler, yoksa bu kişileri oyunda tutacak bir sebep olmuyor. İki gün oyuna girmez, ardından salıvermek zorunda olduğunuzdan da kendileri salınır, gereksiz bir zaman kaybı oluşur iki taraf içinde.

Ayrıca bu gözaltı prosedürü çerçevesinin belirli şekilde çizilip, açık net kurallara dönüştürülmesi gerektiğini düşünüyorum ben şahsen hala. Ayrıca kişiler custody altında kalacaklarsa neden olduğunu bilmek zorundalar, bu gibi detaylarda önemli. AR-GE'den çok rolü yapan kişilere katmamız gereken kısımlar bunlar tabi.

@Attila the Hun
Bahsettiğin kasıtlı olarak bekletme durumu daha önce yaşandı, Artık bu duruma taviz göstermiyoruz. bunu hem siz hemde geç olsa biz farkına vardık. Açabileceğim en özel sınıra kadar sizi bilgilendiriyim. Gözaltına alma kararı, herhangi bir kişi ya da kıdem tarafından belirlenmiyor. Dedektif Büro tarafından yayınlanan Vaka Ayrımları duyurusu, tüm departmanın görüp onayladığı bir şey. Bu duyurunun içinde, hangi suçlardan hangi dedektif divizyonu sorumlu, bunun ayrımı yapılıyor ve her suça herhangi bir dedektif bakamıyor. Örnekle sunabilirim. Josh Delgado bir çete üyesi. Başka bir çete üyesi Joey Clackwood'a saldırı düzenledi. CSI diye tabir ettiğimiz açılımı ve çevirisiyle birlikte Olay Yeri İnceleme ekipleri, saldırının gerçekleştiği noktada delilleri toplar, suçu tespit eder ve soruşturmayı başlatır. Kişiler büro veritabanında taratılır ve bağlı olduğu gruplar araştırılır. Sorgulama sonucunda bunun bir organize suç çetesi savaşı olarak değerlendirirse, soruşturmayı Organize Suç Divizyonu devralır. Bu saldırının neden gerçekleştiğini çeşitli yollardan öğrenmeye çalışır. Suçlu ve mağdurun ifadelerine de başvurur. Gerekirse görgü tanığı arar. İşbirliği sağlamaz ve suç silahı tespit edilemezse, mülk aramaları yoluna başvurulur.

En kısa özetiyle ve detaysız haliyle dedektif büro böyle çalışır.
« Son Düzenleme: 28.05.2021 00:06 Feold »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#12 - 29.05.2021 12:51
Başka bir roleplay sunucusunda bunu yapmıştım ve günlerce beklemiştim. Bunun sonuncunda PD'dekilere ve avukatlara küfür ettiğim için forumdan 100 ceza, ooc olarak 720 dakika jail yemiştim.

Vice rp'de ise bir kere avukat istemiştim. Avukat daha beni dinlemeden, söyleyeceklerim bitmeden konu kapanmıştır dedi ve benim hiç hakkımı savunmadı, daha az ceza almamı sağlamadı. Gözaltı bekleme süresi, polisin beni soruşturması, avukatın beni soruşturması için 4 saat bekledim, sonrasında aldığım ceza 300 dakika yani 5 saat.  Bir nevi 9 saat cezalandırılmış gibi oldum. Ondan ötürü PD beni yakaladığı zaman hiç itiraz etmiyorum, hapishanenin yolunu tutuyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#13 - 30.05.2021 04:45
Hiçbir PD oyuncusunun şu zamana kadar canım sıkıldığı için sizi bekleteceğim dediğini görmedim. Çok büyük olaylar olmadığı sürece gün içerisinde vb. çözülüyor ancak PD oyuncularının 24 saatinin 24 saatini oyuna ayıramayacağının farkında olunması gerekiyor. Arkada işleyen büyük bir raporlama durumu bulunduğu için ((çoğu olay dedektif büroda kayıtlı tutuluyor, adına belki rapor girilmesi saatlerce süren olaylar oluyor)) bu durum bir zincir gibi işliyor. Sizin "adam taktı kafayı bana bakmıyor" dediğiniz durumda departman üyeleri gözaltı raporunun, ifade raporunun veya olay görüntülerinin gelmesini bekliyor olabilir.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#14 - 30.05.2021 10:44
Desteklemiyorum, desteklemememin en büyük sebebi de bu konu hakkında dedektifler "siz" gözaltına girdiğiniz andan itibaren dosyaları incelemeye başlıyorlar.
Araştırmalar yapıyorlar, incelemeler yapıyorlar ve bir karara varıyorlar. Avukat talebine gelecek olur isek; avukat talep ettiğiniz zaman oyunda bir avukat yok ise avukat gelene kadar gözaltında kalıyorsunuz, buna ne yazık ki yapılabilecek bir şey yok. Hayali avukat getirtme vs. rolü yapılırsa hiçbir anlamı kalmaz. Objektif baktığımız zaman her ne kadar kötü görünse de "size veya bir başkasına karşı" gerçek hayatta da bu böyle işliyor. En ufak bir şeyden dolayı günlerce gözaltında tuttukları oluyor.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#15 - 30.05.2021 19:38
Öncelikle desteklediğimi bildirmek isterim.

Geçmişte dedektif büroda üniformalı destek olarak rol yaptım, şimdi de vice barosunda avukat rolü yapıyorum her ne kadar gerekli yanıtlar verilse de bazı eklemelerde bulunup kendi fikirimi ileteceğim.

İlk öncelikle olaya avukat tarafından bakacağım, avukat tarafından bakıldığında pek bir sorun yok. Memur tarafından aranır, çağrılır. Gider, karışılanır ve temsil ettiği şüpheli ile görüşür, duruma göre indirim talep edebilir. Fakat bu değildir ki bütün suçlulara indirim talep edeceğiz, biz kötü avukatlar veyahutta illegal avukatlar değiliz. İllaki bunu yapanlar sorgulayanlar olmuştur, fakat genel bakış açımız tüm suçlulara indirim vermek değil. Eğer bir suçlu suçu işlediyse ve bu suçu gizleyemediyseniz bu sizin sorumluluğunuzda oluyor.

İkinci olarak dedektif büro/memurlar gözünden bakacağım. Yeni rütbe sistemine göre konuşuyorum; stajyer memurlar ve memurlar avukat talebi ve sorgu işlemlerini gerçekleştiremiyorlar. Apoletli veya daha üst bir rütbe olmaları gerekiyor. Ben VCPD oluşumundayken çokça kez uyarısı geçiliyordu, şimdi de geçildiğine eminim. Mülk aranmaları, ifadeler tarzı roller ellerinden gelebildiğince hızlı olmaya çalışıyor fakat buna RC saatlerini de katmak gerek. Herkesin pasiflik durumları söz konusu olabilir, her ne kadar çok dedektif olsa da hepsinin alanları farklı, büro CSI ve VICE olarak iki ayrı dala ayrılıyor. Genel olarak konuşacağım, eğer hiçbir suçlu PM üzerinden laubali yaklaşmazsa PM attıklarında işini gücünü bırakıp giden dedektifler/memuurlar var. Fakat bu durum suistimal edilmemeli.

Lafı fazla uzattım sanırım, son olarak mahkum/şüpheli/suçlu tarafına gelelim. Bunu bütün sunucu doğrulayabilir, gözaltı rolleri sıkıcıdır. Bunu inkar etmeyen olmaz, eğer bir memur onlara bakmaya gitmediği zaman veya başka bir mahkum bulunmuyorsa hiçbir şekilde o oyuncu o süreçte rol yapamaz, OOC olarak da beklemeye mahkum edilir. Oyuna girmese de aktif memur onu bulamadığı için dert yanar, genelde böyle olur. Eğer işlediğiniz suç küçükse -buna örnek olarak 1.24, 1.26 gibi sunucu genelinde işlenen suçları verebilirim fakat süre olarak daha az olanlar da var- ve suçunuz hem memurlar hem de sizin tarafınızdan IC bir şekilde kanıtlandıysa avukat talep etmeniz sizin beklemek istediğinizden kaynaklı. Hapis süresinden daha fazla bir süre içeride tutulacaksınız ve sırf sicilinizde indirimli gözükebilmesi için. Daha büyük ve organizeye kayan suçlar olmadığı sürece gözaltı rolleri zevk vermeyecektir.

Hapis ve gözaltı süreleri genel olarak OOG işler, bundan ötürü destekliyorum. Çeşitli alternatif yollar bulunabilir.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#16 - 30.05.2021 22:02
Desteklemiyorum, desteklemememin en büyük sebebi de bu konu hakkında dedektifler "siz" gözaltına girdiğiniz andan itibaren dosyaları incelemeye başlıyorlar.
Araştırmalar yapıyorlar, incelemeler yapıyorlar ve bir karara varıyorlar. Avukat talebine gelecek olur isek; avukat talep ettiğiniz zaman oyunda bir avukat yok ise avukat gelene kadar gözaltında kalıyorsunuz, buna ne yazık ki yapılabilecek bir şey yok. Hayali avukat getirtme vs. rolü yapılırsa hiçbir anlamı kalmaz. Objektif baktığımız zaman her ne kadar kötü görünse de "size veya bir başkasına karşı" gerçek hayatta da bu böyle işliyor. En ufak bir şeyden dolayı günlerce gözaltında tuttukları oluyor.

En ufak birşeyden dolayı günlerce gözaltında nerede tutuyorlar acaba, ilk defa duydum. Türkiye'de dahi böyle keyfiyet olmuyor.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#17 - 31.05.2021 04:25
Herkese selamlar. Kişiselleştirilerek düşünülecek olursa elbette haklısınız. Aynı durumu tam olarak geçen sene bu zamanlarda sanırım ben yaşadım. 700 dakika hapis yemeden önce 72 saat gözaltında bekledim. Elbette, can sıkıyor. Karakterim bir dedektif. Bilen arkadaşlarım bana ulaşınca gereken cevabı veriyorum, size de belirtiyim. Hiç bir kimse, çok ağır bir suç işlemediği sürece kasıtlı olarak bekletilmiyor. Gözaltında olan karakterler orada AFK kalırken ya da oyunda yokken, arkada başlatılan soruşturmanın detayları işleniyor. Kanıtlar sunuluyor, dosyalara eklemeler yapılıyor ve hatta başka insanlardan ifadeler alınıyor. Elbette bu durum başta bahsettiğim gibi sizler için can sıkıcı bir duruma gelse de, biz arkaplanda bunun rollerini yapıyoruz. Mülk araması gereken durumları hızlandırmaya çalışıyoruz-ki mülk arama izinleri mahkemeden çıkıyor, bunu da supervisor'lar sağlıyor- ve sizi çabucak sevk etmek için özel mesaj yoluyla gözden kaçabilecek arama taleplerini iletiyoruz.

Avukat talepleri için eğer oyunda aktif bir avukat yoksa, talep edecek polis memurunun kıdemi yetmiyorsa ve ya bununla birlikte apoletli bir polis memuru departmanda bulunmuyorsa mecburen avukat talebiniz için gözaltında bekliyorsunuz. Bu tarz durumlarda daha önceden uyarılan arkadaşlarıma denk gelmişsinizdir. Dedektifler sürekli olarak gözaltındakilere bakarak OOC ya da IC kanallardan durumlarınızı sorguluyor, duruma göre sevkinizi üstleniyor.

Özetle demek istediğim arkaplanda başlatılan soruşturma dosyaları inanın detay ve bolca kelime içeriyor. Kasıtlı olarak büroda kimse birini gözaltında bekletmiyor, aksi görülürse uyarılıyor.

48 ya da 36 saat bizim soruşturmalarımız için bazen yetmeyebiliyor ve sırf bu yüzden detaya inmeden sevk sağlamak zorunda kalıyoruz. Bazen sizlerin ve ya bizlerin oyunda bulunduğu çevrimiçi durumları uymayabiliyor. Kasti hissettiğiniz durumlarda öncelikle dedektiflere, dilerseniz bana ulaşabilirsiniz. Çok çok nadir olarak gözden kaçma durumları olabiliyor, bunu da sert bir uyarıyla düzeltiyoruz.

Bu öneriye kodeslerin gerçeğe uygun bir şekilde genişletilmesi önerisinde bulunabilirim. Birbiriyle rol yapanları orada görmek herkesi mutlu eder.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#18 - 12.06.2021 23:59
UP
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#19 - 13.06.2021 00:18
Gerçekten mükemmel bir AR-GE sen başlatmasaydın konuyu ben açacaktım kardeşim emin ol.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok