Konu: [23.05.2021] Toplu şikayet (Ortak nezaket ve ağır vahşet, canavarlaşma rolleri.)  (Okunma sayısı 644 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 23.05.2021 03:42

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Evan Schiavone @memistheking  - Alvaro Marini @KONTRGERILLA  - Eugenio Ragazzo @MsBnK - David Casetti @AaronMoore

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Ben Heffernan @ben atay

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 23.05.2021 02.30-3.15

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
KARŞI TARAFTAN ONAY GEREKTİREN ROLLER

Belirli yaş ve sınırlamalara sahip olan, karşı tarafı rahatsız edebilecek türde rollerin tamamı için karşı taraftan onay alınması gerekmektedir. Karşı tarafın onayının olmaması veya bu rolün iptali istenmesi durumunda karşı tarafın belirttiği detaylar üzerinden rol sonlandırılır. 10. maddeyle bağlı olarak bu rollerin devamı halinde, yapılan rollerden rahatsız duyması halinde tarafın oyundan çıkma hakkı bulunur, role sonradan devam edilmez.  Örnekler:

Alıntı
— Herhangi bir türde seksüellik içeren roller. (Her türlü cinsel içerikli rol ve detay)
— Ceset parçalamalar, ağır vahşet, canavarlık
— Yamyamlık
— Obsesif içerikli roller, takıntı.

GÜNCELLEME NOTU: 19.06.2020 tarihinde yapılan topluluk kuralları güncellemesi itibariyle Vice Roleplay içerisinde yapılacak bütün taciz/tecavüz & pedofili rolleri yasaklandı. İlgili maddeye ve detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

CEZASI: Kalıcı veya süreli olarak yasaklanma, hapis cezası.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın:

Selamlar öncelikle biz Ben Heffernan @ben atay ile birlikte araba ile gezerken Gentilini Lounge'un olduğu bölgeye geldik ve Ben Heffernan sarhoş rolü yapıyordu, orada yaşanan sürtüşme sonucu kavgaya tutuştuk ki bu kavgayı engellemek için fear-rp'ye uydum ve Ben karakterine yapmaması gerektiğini söyledim, oda sarhoş rolü yaptığı için pek fazla umursamadı sonrasında kavga ederken Ben olay yerinden kaçtı ve ben kaldım. Gerekli olduğu gibi fear-rp rollerine başvurdum ve karakterimi acındırtmaya çalıştım, sonrasında karşı tarafın eğlenmediğini fark ederek "kalıcı hasar" rolüne izin verdim ki pişman oldum bu şekilde üstüme saldıracaklarını bilmiyordum. Kalıcı hasar iznini verdim ve ilk önce kaldırıma sürterek karakterimin yüzünün sağ tarafını soydular ve bunu ben de onayladım kalıcı hasar izni olarak. Alvaro karakteri devam ederek yüzümü yaklaşık 7-8 dakika yumruklamaya devam etti buna da ses çıkartmadım bu tarz olaylar normal dedim. Ufak bir küfürleşmeden sonra legal işyerlerinin önünde bu tarz hareketlerde bulunmaları ne kadar saçma gelse de rolün akışını bozmamak adına bir uyarı da bulunmadım. SSlerde görünen Alvaro karakterinin hakkını helal et yazısı da bana uyguladığı RK kural ihlalinden kaynaklanıyor, onu görmezden gelerek uyardım ve ikimiz anlaştık. Sonrasında sanırım arkadaşlara yetmedi ve balta getirip karakterimin sağ kolunu kestiler. Yani bir nevi vücut parçalama işlemine girdiler @AaronMoore ile konuşmamızda da bu yapılan işlemlerin vahşet veya canavarlaşma olmadığını söyledi. Muhtemelen fazla film izleyerek zamanını geçirmiş ve bu tarz olaylar David'de normalleşmiş. Ben de pm de göründüğü gibi konuştum ve  rol sonunda bu role uymayacağımı belirttim, bu durumdan aşırı rahatsız olmama rağmen oyundan çıkış yapmadım ki kurallara baktığımız zaman bu hakkın bana verildiği görülüyor ek 8. Sonrasında David ile pm'den bu konuyu konuşurken kural ihlalini copy-paste yapıp ona yolladım bir anda Capslock açıp konuşmaya başladı ve ooc bir şekilde beni baskı altına alıp "rolü iptal edemezsin, edersen ck olursun." Tarzında ithamlarla beni köşeye sıkıştırmaya çalıştı, gerçekten gülünç bir baskılama tekniği. Bu şekilde oyun dışından tehdit vari bir konuşmadan sonra /rapor atıp Levi Dixon yani @warg a durumu bildirdim. O da evet durum anlattığınız gibiyse iptal edebilirsiniz dedi ve yine rahatsızlığımdan dolayı şikayet açma gereksiniminde bulundum. Rolün iptal edilmesi ve olayda bulunan mentionladığım kişilerin gerekli cezayı almasını talep ediyorum.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Yani bir ek açıklamam yok sadece David Cassetti'yi yöneten arkadaşımızın biraz daha az gerilimli filmler izlemesini rica edeceğim.

#1 - 23.05.2021 03:43
Şahitliğimi onaylıyorum.

#2 - 23.05.2021 04:13
Öncelikle selam, bir hood onaylı birlik liderinin olduğu bölgede 3 kişi kavga çıkartıyorsunuz. Bunu sadece bu bölgede ve bu saatte değil, daha öncesinde de birliğin R19'n mekanlarında da saygısızlık yaptınız. Market caddesi gibi bir güvenli bölgede de brawl rolüne giriştiniz. Üstüne üstün sayınız az olmasına rağmen sistemsel birliğiniz açık, illegal birliğiniz aktif bir konumda olmamak ile yükümlülükte. Konuya değineceğiz, " Kalıcı hasar izni veriyorum. " gibi bir emote kullandınız. Kullandıktan sonrasında ise orada ki birlik arkadaşlarım ile beraber birliğin sokakta ün sahibi kazanmış insanlarına (birlik yöneticilerine) yaptığınız saygısızlıklar ile beraberinde 3 kere uyarıldınız, dördüncüde ise acımayıp sizinde izniniz ile beraberinde karakterinizin sağ kolu kesildi. Belki " Kalıcı hasar iznimi kafa üstüne veriyorum, yüzüne kalıcı çizik gibi." emote verseydiniz bizde insiyatifimiz olarak ona göre şekillenirdik. Konuyu dillendirip uzatmaya gerek yok, yapılabilecek savunmamız bu kadar. Birliğiniz sistemsel illegal olup kafanıza göre illegal roller sergiliyorsunuz, birlik kurallarınca ve sunucu yönetiminin belirlediği sunucu kurallarının içerisinde oluşum tanıtımı açılmadan ve 10 gün illegal yasağından sonra illegal rollere başlıyorsunuz. Ufak bir bilgi dahilinizde olsun, sistemsel açıp etrafa saldırmak biraz kötü düşündürüyor herkesi. Aşağıya da rolün anlık ekran görüntüsünün ssini atıyorum.

#3 - 23.05.2021 04:15
Öncelikle merhabalar etiketlendiğim için buraya yazmak durumundayım. Role dahil olan birisi değilim ss lerdede net olarak gözüküyor zaten. Arkadaş bana pm yoluyla ulaşıyor, tek başına rolü delleyemeyeceğini ancak karşılıklı olarak anlaşma yoluyla delleyebileceğini söylüyorum. Beni etiketlemek yerine role dahil olan şikayet edeceğin kişileri etiketleseydin. Role dahil olan arkadaşlarım gerekli savunmayı yapacaklardır. İyi roller iyi forumlar dilerim.

#4 - 23.05.2021 04:23
İyi geceler dilerim, şikayete neden eklendiğim hakkında bir fikrim yok ama ben de savunmamı ufaktan herkes adına gerçekleştireceğim.

İlk önce Alvaro'nun yaptığı RK kural ihlaline gelelim. Alvaro adlı arkadaş role orada yeni dahil olmuştu ve arkadaşın 20 can olduğunu bilmiyordu, 20 can olduğu için 4 vuruşta arkadaş bayıldı, tam düşeceği sırada yapma dedim fakat 20 canlı olduğunu bilmiyordu.

Arkadaşımın attığı SS'te kalıcı hasar izni verdiğin gözükmekte, açıkçası şikayet açman gerçekten komik olmuş. Rol yaptığımız taraflara gelip trolleyen taraf sizsiniz ama neyse.  ::)

Alt tarafta görüldüğü üzere arkadaşın etrafını 4 kişi sardık, 4 kişi sarmamıza rağmen arkadaş Fear-RP rolü gerçekleştirmeyip arkadaşının ismini "Evan" olarak geçirtiyor. Attığınız SS'lerde bile MIX yaptığınız belli oluyor, buna rağmen şikayet açmanız bana komik geldi. Neyse, iyi forumlar dilerim.  ::)

Ekstra olarak, biz seni işletmemizin önünde değil. Sokağın arkasına alıp bu rolü gerçekleştirdik, arabalar ile işletmenin önünü kapatmıştık anlayacağın. Neyse, daha cevap yazmayacağım dostum.

Arkadaşını şikayete şahit olarak eklemişsin fakat arkadaşın orada bile yoktu ki? Amacınızı gerçekten anlayamadım  ::)

« Son Düzenleme: 23.05.2021 04:34 memistheking »

#5 - 23.05.2021 04:26
Öncelikle selam, bir hood onaylı birlik liderinin olduğu bölgede 3 kişi kavga çıkartıyorsunuz. Bunu sadece bu bölgede ve bu saatte değil, daha öncesinde de birliğin R19'n mekanlarında da saygısızlık yaptınız. Market caddesi gibi bir güvenli bölgede de brawl rolüne giriştiniz. Üstüne üstün sayınız az olmasına rağmen sistemsel birliğiniz açık, illegal birliğiniz aktif bir konumda olmamak ile yükümlülükte. Konuya değineceğiz, " Kalıcı hasar izni veriyorum. " gibi bir emote kullandınız. Kullandıktan sonrasında ise orada ki birlik arkadaşlarım ile beraber birliğin sokakta ün sahibi kazanmış insanlarına (birlik yöneticilerine) yaptığınız saygısızlıklar ile beraberinde 3 kere uyarıldınız, dördüncüde ise acımayıp sizinde izniniz ile beraberinde karakterinizin sağ kolu kesildi. Belki " Kalıcı hasar iznimi kafa üstüne veriyorum, yüzüne kalıcı çizik gibi." emote verseydiniz bizde insiyatifimiz olarak ona göre şekillenirdik. Konuyu dillendirip uzatmaya gerek yok, yapılabilecek savunmamız bu kadar. Birliğiniz sistemsel illegal olup kafanıza göre illegal roller sergiliyorsunuz, birlik kurallarınca ve sunucu yönetiminin belirlediği sunucu kurallarının içerisinde oluşum tanıtımı açılmadan ve 10 gün illegal yasağından sonra illegal rollere başlıyorsunuz. Ufak bir bilgi dahilinizde olsun, sistemsel açıp etrafa saldırmak biraz kötü düşündürüyor herkesi. Aşağıya da rolün anlık ekran görüntüsünün ssini atıyorum.

Merhaba savunmanızı yazıp zaman ayırdığınız için öncelikle teşekkür ederim. Bizim(Arthur, Ben) herhangi bir şekilde kavga çıkartma niyetimiz yoktu. Ben'in sarhoş rolü yaptığını belirttim ve oyunda da belirttik zaten size karşı belirli bir fear-rp sergiliyoruz, sergiledik. Sizin fazla agresif takılmanız nedeniyle olaylar buraya sürüklendi bunda hem fikir olduğumuzu düşünüyorum. Herhangi bir şekilde illegal rol girişimimiz de yok eğer "kavga" olayını illegal olarak adlandırmıyorsanız ki sivil karakterler bile aralarında kavga edebiliyor. Birlik olarak herhangi bir şekilde uyuşturucu, silah satıp yada zorbalık yapıp bunları çoğaltabilirim bu tarz "ekip" adı altında belirli bir faaliyet altında olmadık. Zaten fark edersiniz ki açtığımız bir birlik konusu yada belirlenmiş bir rütbelendirme sistemimizde yok. Ekip arasında halen daha karar aşamasında değiliz bu yüzden açtığımız konuya herhangi bir ekran görüntüsü bile atmadık. Bazılarımızın yurt dışına taşınması, askerlik, iş hayatı vb sorunlar yüzünden birlik açma aşamasına girişmedik ve kararsız bir tavır sergiliyoruz bu aşamada sivil rollerimizi devam ettirip, bar işletmemize devam ediyoruz. Eğer ki illegal faaliyetler içinde olduğumuzu düşünüyorsanız farklı bir oyuncu şikayeti üzerinden devam edebiliriz ki açıkcası bu beni sevindirir. Kalıcı hasar izni verdim evet fakat bunun oranını ayarlayabilecek olgunlukta olduğunuzu düşündüm. Aşırıya kaçıracağınızı düşünemedim, siz dediğiniz gibi şehrin tanıdık yüzleri sokakta ün kazanan kişileri ile beraber takılırken mekan önünde size yanaşan sarhoş, serserinin kolunu bacağını kesiyorsanız üzgünüm bu biraz aşırıya kaçıyor. Birlik arasında ki yapılan veya gerçekleştireceğiniz rolleri tartmanız gerekiyor diye düşünüyorum.

Market caddesinde ki olaya gelirsek zaten bizi trolleyen birisi vardı mekan içinde sürekli vurup kaçan ve rol dahiline almayan, pmden özürlerini ileten gereği görülürse onun da ekran görüntüleri ve ufak bir kısa video kaydı olması gerekiyor buraya atarım. Sonrasında mekanda bizi dışarıya çıkarttınız etrafımızı sarıp enseye vurmacalar tarzında emoteler verdiniz ve bunlara karşılık bizim yumruk atmamız var. O rolün sonunda trollenmemize rağmen biz yine sizin mekanınıza gelip özür olarak para verdik, Brennan karakteri ile bu rolü gerçekleştirdik olayların dışında kalmışsınız ama bundan rahatsızsanız tabi ki oyuncu şikayeti oluşturmanızda fayda var. Açıklamama gerek bile yok fakat yanlış anlaşılmanın önüne geçmek için yazıyorum, önümüzde ki şikayete odaklanalım lütfen konuyu saptırmaya gerek yok.

#6 - 23.05.2021 04:34
Öncelikle merhabalar etiketlendiğim için buraya yazmak durumundayım. Role dahil olan birisi değilim ss lerdede net olarak gözüküyor zaten. Arkadaş bana pm yoluyla ulaşıyor, tek başına rolü delleyemeyeceğini ancak karşılıklı olarak anlaşma yoluyla delleyebileceğini söylüyorum. Beni etiketlemek yerine role dahil olan şikayet edeceğin kişileri etiketleseydin. Role dahil olan arkadaşlarım gerekli savunmayı yapacaklardır. İyi roller iyi forumlar dilerim.

Merhaba sizin gereksiz laçka üslubunuzdan dolayı ortak nezaket ihlalini ekledim, gülünç bir şekilde "yapmazsanız karakteriniz ck" olur tarzında bir baskıya maruz kalmak istemiyorum ve eminim ki platformda ki diğer oyuncular da pm yoluyla bu şekilde baskıcı bir tavır görmek istemiyordur.  :sampanya:

İyi geceler dilerim, şikayete neden eklendiğim hakkında bir fikrim yok ama ben de savunmamı ufaktan herkes adına gerçekleştireceğim.
İlk önce Alvaro'nun yaptığı RK kural ihlaline gelelim. Alvaro adlı arkadaş role orada yeni dahil olmuştu ve arkadaşın 20 can olduğunu bilmiyordu, 20 can olduğu için 4 vuruşta arkadaş bayıldı, tam düşeceği sırada yapma dedim fakat 20 canlı olduğunu bilmiyordu.
Arkadaşımın attığı SS'te kalıcı hasar izni verdiğin gözükmekte, açıkçası şikayet açman gerçekten komik olmuş. Rol yaptığımız taraflara gelip trolleyen taraf sizsiniz ama neyse.  ::)
Alt tarafta görüldüğü üzere arkadaşın etrafını 4 kişi sardık, 4 kişi sarmamıza rağmen arkadaş Fear-RP rolü gerçekleştirmeyip arkadaşının ismini "Evan" olarak geçirtiyor. Attığınız SS'lerde bile MIX yaptığınız belli oluyor, buna rağmen şikayet açmanız bana komik geldi. Neyse, iyi forumlar dilerim.  ::)
Ekstra olarak, biz seni işletmemizin önünde değil. Sokağın arkasına alıp bu rolü gerçekleştirdik, arabalar ile işletmenin önünü kapatmıştık anlayacağın. Neyse, daha cevap yazmayacağım dostum.

Selam size de savunma yaptığınız için teşekkürlerimi sunuyorum. Öncelikle arkadaşınızın yaptığı kural ihlalini zaten konuya eklemedim sadece role dahil olduğunuz için mentionlandınız bunu belirterek başlamak istiyorum. Benim attığım sslere baktığınız zaman /ame ve /ado üzerinden verdiğim, acı içinde kıvranıyor veya Sıfır sıkıntı abi söz tamam uğramayız tarzı konuşmaları okuyabildiğinizi düşünüyorum. Sizin birliğinize karşı gerekli Fear-RP'yi rolün başında da gösterdik, tekrar tekrar bunları açıklamamın anlamı olmayacağını düşünüyorum. İşletme önünden sürükleyerek getirmeniz evet benim için biraz hayalperest bir yaklaşım ve sanırım ironi yapıyorsunuz en azından öyle düşünüyorum. Evan olarak geçirmemin asıl nedeni Ben E. Heffernan olması yani sadece siz Amerikan asıllı bir isim kullanmıyorsunuz Vice şehrindeyiz.

#7 - 23.05.2021 04:41
Yazdığın şeyi dikkatli bir şekilde okudum, düzgün bir şekilde yazı yazdığın için teşekkür ediyorum.

İlk önce, Vice'da ikinci isim kullanılmıyor, kullanılıyor olsa bile arkadaşının ismi sistemsel olarak Ben_Heffernan. Evet, şehirde bir sürü Evan var, bunu reddedemem fakat sence de arkadaşına birden üçüncü isim ekleyip bunun "Evan" olması garip ve saçma değil mi?

Bu SS'te anlaşılacağı üzere ilk PM'i sen atıyorsun, kalıcı hasara Olumlu verdikten sonra bizim kalıcı hasarı nereye uygulayacağımız bize kalıyor. Yüzünün kabuk bağlaması kalıcı bir hasar değil, geçici bir hasar oluşturur.

Bu gibi roller sadece admin izni ile iptal edilir, uymama gibi bir durumun yok kısaca dostum. İhlal yaptığımızı farz ediyorsan bunu ihlal ile karşılık vermemen gerekiyor.

« Son Düzenleme: 23.05.2021 05:00 memistheking »

#8 - 23.05.2021 04:42

Merhaba sizin gereksiz laçka üslubunuzdan dolayı ortak nezaket ihlalini ekledim, gülünç bir şekilde "yapmazsanız karakteriniz ck" olur tarzında bir baskıya maruz kalmak istemiyorum ve eminim ki platformda ki diğer oyuncular da pm yoluyla bu şekilde baskıcı bir tavır görmek istemiyordur.  :sampanya:

Selam size de savunma yaptığınız için teşekkürlerimi sunuyorum. Öncelikle arkadaşınızın yaptığı kural ihlalini zaten konuya eklemedim sadece role dahil olduğunuz için mentionlandınız bunu belirterek başlamak istiyorum. Benim attığım sslere baktığınız zaman /ame ve /ado üzerinden verdiğim, acı içinde kıvranıyor veya Sıfır sıkıntı abi söz tamam uğramayız tarzı konuşmaları okuyabildiğinizi düşünüyorum. Sizin birliğinize karşı gerekli Fear-RP'yi rolün başında da gösterdik, tekrar tekrar bunları açıklamamın anlamı olmayacağını düşünüyorum. İşletme önünden sürükleyerek getirmeniz evet benim için biraz hayalperest bir yaklaşım ve sanırım ironi yapıyorsunuz en azından öyle düşünüyorum. Evan olarak geçirmemin asıl nedeni Ben E. Heffernan olması yani sadece siz Amerikan asıllı bir isim kullanmıyorsunuz Vice şehrindeyiz.

Öncelikle burada ortak nezaket kuralını çiğneyecek bir davranış sergilemedim. Role dahil olmadığım halde ilk olarak pm yoluyla ulaşan sizsiniz, bana role uymayacağınızı belirttiniz. Bende size şikayet oluşturabilirsiniz dedim. Caps açma konusunda alaycı şekilde puhahahah gibi bir kelime kullanıyorsunuz. İlk olarak caps açan sizsiniz. Gerçekten komik bir durum oyun içinde role dahil olmayan birine pm yoluyla ulaşıyorsunuz, sonrada şikayet açıyorsunuz. Ben iyi niyetimden dolayı sizinle orada iletişime girdim. Size karşı aşağılayıcı bir tavır sergilemedim, aksine ihlal gördüyseniz şikayet açabilirsiniz dedim.Neyse şikayete daha fazla bir şeyler yazıp uzatmanın bir anlamı yok. Yetkili kararını bekleyelim.
« Son Düzenleme: 23.05.2021 04:50 AaronMoore »

#9 - 23.05.2021 04:48
Yazdığın şeyi dikkatli bir şekilde okudum, düzgün bir şekilde yazı yazdığın için teşekkür ediyorum.

İlk önce, Vice'da üçüncü isim kullanılmıyor, kullanılıyor olsa bile arkadaşının ismi sistemsel olarak Ben_Heffernan. Evet, şehirde bir sürü Evan var, bunu reddedemem fakat sence de arkadaşına birden üçüncü isim eklemen saçma değil mi?

Merhaba yine seviyeli bir şekilde kendinizi savunduğunuz için teşekkür ederim ama yanlış bildiğinizi size üzülerek söylüyorum. Vice'ın en tanınan yüzlerinden Teğmen Leonardo "Felix" Brooks 2.isim dikkat ederseniz Felix bizim de karakterlerimizin ikincil isimleri, lakapları bulunuyor. Lakaplar rollerde yaşadığımız olaylara dayatılarak karakter gelişimlerine bağlı olarak alınıyor ve ilerleniyor üstüne üstlük değiştirilebiliyor örneğin Evan hızlı bir hırsızsa arkadaşları ona "chappy" diyebilirler. Bir anda eklediğimi düşünebilirsiniz bunu size kanıtlayamam ama IC olaylar, "dedikodular" gibi kanallarımızın bulunduğu bir discord sunucusundan görüntü atmak istiyorum bunu sadece vicdanınız rahat olsun diye buraya bırakıyorum.

Öncelikle burada ortak nezaket kuralını çiğneyecek bir davranış sergilemedim. Role dahil olmadığım halde ilk olarak pm yoluyla ulaşan sizsiniz, bana role uymayacağınızı belirttiniz. Bende size şikayet oluşturabilirsiniz dedim. Caps açma konusunda alaycı şekilde puhahahah gibi bir kelime kullanıyorsunuz. İlk olarak caps açan sizsiniz. Gerçekten komik bir durum oyun için role dahil olmayan birine pm yoluyla ulaşıyorsunuz, sonrada şikayet açıyorsunuz. Ben iyi niyetimden dolayı sizinle orada iletişime girdim. Neyse şikayete daha fazla bir şeyler yazıp uzatmanın bir anlamı yok. Yetkili kararını bekleyelim.

Merhaba bana uyguladığınız baskıdan ve tehtidvari konuşmanızdan dolayı böyle bir kural ekledim, ortak nezaket kuralını iyice okursanız bu tarz davranışların uygunsuz görüldüğünü anlayabilirsiniz ki ekran görüntülerine bakarak bölgede bulunduğunuzu görebilirsiniz yani mutlaka görünüyor olması lazım. Benim attığım kanıt niteliğinde ki ekran görüntülerine bakınız lütfen. Benim size pm ile ulaşma sebebim birlikte yetkili olduğunuzu hatırlamamdan dolayıdır, tabi ki dilediğiniz gibi yetkili kararını bekleyelim.