Konu: POWERGAMING , UN-RP  (Okunma sayısı 275 defa)

#0 - 21.05.2021 23:54

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: (IC adlar) Betty Kretcher, Kejuan Farrell, Jeffrey Curson

Olaya dahil olan şahit karakter adı: -

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 21.05.2021 23.05

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

3-) POWERGAMING
Powergaming, insan fiziğinin karşılayamayacağı olağanüstü olayları gerçekleştirmek olarak tanımlanır. Yaptığınız hareket ve eylemlerin insan fiziği tarafından gerçekleştirebilir eylemler olması gerektiğinin farkında olun.

Elinizdeki silahları, polis departmanı ya da farklı bireylerden saklamak amacıyla emotesiz olarak saklamakta bu ihlalin içerisindedir.

Yaptığınız eylemlerden sonra karşınızdaki bireyin yapacağı role öncelik, izin vermeniz gerekmektedir. Örneğin birinin ensesine vurduğunuzda etkisiz hale gelip gelmediğinde karar veremezsiniz.
Karşı tarafa rol imkanı vermeden sürekli olarak verilen emoteler, eylemler bu kurala aykırıdır.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın:  Son derece nezih bir şekilde arabamla ilerlerken bir araç bana çarptı.Ardından onaylı hood bölgesi olduğundan dolayı agresif rol iznini sorgulamadım.Fakat yapılan rolün son derece yanlış ve POWERGAMING unsuru olduğunu açıklayacağım.Vermiş olduğum SS lerde de görülmek üzere değerlendirilmesini arz ederim.

İlk olarak aracıma yaklaşan şahıslarla IC bir şekilde münakaşa yaşadık burda sorun yoktur.Lakin bunun ardından ÜÇ kişinin kilitli lowrider bi aracın penceresinden içeri aynı anda girip özgür hareket edebilme durumudur.
    Belirtmiş olduğum üzere bir aracın camından hem birisi kafasını sokup hem birisi kollarıyla öyle bir ortamda direksiyondaki ellerimi tutup üstüne bir de başka birinin yumruk atması olağan dışıdır.Bunu /do olarak belirtmiş bulunmama rağmen uygulamayarak ayrıca UN-Rp faktörü sergilemiş oldukları rahatlıkla gözlemlenebiliyor.
     Araçtan indirme rolünü de hepimizin bildiği üzere araç kilitli ise tüm kapılar kilitlidir ve içerden sadece şoförün klima bölümünün altındaki tuştan açılabileceği hepimizin bildiği bir eylemdir(Powergaming kuralında da belirtildiği gibi /do araçtan indirildi emotu verilerek direk araçtan indirilemez karşıdaki kişiye rol hakkı verilmelidir yazısı açıkca belirtilmiştir.)Ek olarak /do ile belirtmiş olduğum şekilde ''Eddie direksiyon ile kızı ileri sürükler'' emotunu UN-RP unsuru ile yerine getirmedikleri belli oluyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://imgur.com/a/JNvpqfW

Ek açıklamalar(varsa): Ek olarak /do ile büyük harf yazmanın Ortak Nezaket kuralına uyduğunu sanmıyorum.Ve Herhangi bir savunma gelirse en kısa sürede cevaplayacağımı bildirmek istiyorum.İyi roller.

#1 - 25.05.2021 13:54
@hamsiullah @Spyro @sshenyy savunma yapın.

#2 - 25.05.2021 21:33
Olay hood içerisinde yaşandı, ben sonradan gelmiştim. Chatte adım bir yerde geçiyor zaten ayrıca silahım bile yok IC olarak korkutma amaçlı söyledim. Hood içerisinde ters yapamazsınız zaten buna göre rolümü uyguladım. Hoover hoodunun içinde saçma rol yaptınız ayrıca, Fear RP uygulamadınız. Savunulacak bir şey yok PowerGaming ile alakam yok. İyi forumlar.
« Son Düzenleme: 25.05.2021 21:36 Spyro »

#3 - 26.05.2021 16:13
Merhaba, olayın başlangıcında hooddaki bütün araçlara çarpıyordunuz, Betty adlı oyuncu ise kendi arabasına çarptığınız için kaza masraflarını istedi, olay bu yüzden gerçekleşti hood onaylı bir bölgede, attığımız emoteleri yerine getirmek durumundasınız bu emoteler dikkate alındığında bir kişi araçtan yumruk atabilir, dışarıdan ona bıçak dayayabilir veya ellerini, direksiyonu tutabilir bunda herhangi bir hata olduğunu düşünmüyorum, sizin hatalarınıza gelecek olursak, ilk olarak /b komutundan bize hakaratte bulunuyorsunuz, yapılan rollere uymuyorsunuz, son olarak yanlış Do emote kullanımınız açıkça görülme.
Do emotelerimizin gerçek hayattan bağımsız olduğunu düşünmemekteyim, attığınız ekran görüntüleri dikkatlice okunur ise bu durumda hatalı siz oluyorsunuz diye düşünüyorum. İyi forumlar.

#4 - 17.06.2021 19:47
Merhaba,

Durum her ne olursa olsun, ihlal yaşanırsa bile /b kanalından hiçbir oyuncuya bu şekilde yazılar gönderemezsiniz. @Eddie_Barles , bu sebepten dolayı ceza alacaksınız.
Aynı zamanda araçtan sizi indirmek için rol paslamaları gerektiğini belirtiyorsunuz fakat, karşı taraf sizi araçtan indirdiğine dair emote verirken, buna direnebilecek herhangi bir emote belirtmiyorsunuz. Sizi araçtan indirmelerine dair emote verdiklerinde, bu durumu yapamayacaklarına veya onun bunu yapamayacğına engel olabilecek bir sebep, bir emote ortaya atmalısınız. Beni araçtan indiremezsiniz diyerek aracın içinde kalma durumu da Refuse RP olarak geçer ve bu da sizin ihlal yaptığınız anlamına gelir.

@Spyro /do kanalından Onaylı hood bölgesi, korku rolü diye verdiğiniz emote tamamen hatalı, bu tarz durumlarda /do kanalını kullanamıyoruz, karşı tarafı uyarmak istiyorsanız PM tercih edin, karşı tarafın PM durumu kapalıysa hiçbir şey yapmayıp, ihlal yaşanıyorsa ekran görüntüleriniz ile birlikte şikayet oluşturun. /do kanalından bu tarz emote verdiğinizde ceza alabileceğiniz unutmayın lütfen. Bir defalığına sizi uyarıyorum, tekrarı olursa bu sebepten dolayı ceza alabileceğiniz unutmayın.

@hamsiullah adınıza açılan şikayete herhangi bir ileti göndermemişiniz fakat sizin de şikayet içinde hatalı olduğunuz taraf bulunuyor. Role uymuyor düşüncesiyle sinirlenip, anlık öfkenizi role vurup yazılara dökmüşünüz. /do kanalından hiçbir şekilde CAPSLOCK açıp karşı tarafın chatini kirletmiyoruz, bunun için daha dikkatli olun lütfen. 

Ve şikayet için minik bir hatırlatma yapalım. Bu tarz roller olduğunda sinirlenip /do kanalından "bunu nasıl yapıyor?" "bu nasıl oldu?" "bunu yapamaz" emoteları vermek yerine, o anlık /me komutundan duruma direndiğinizi gösterebilirsiniz, bu Fear RP olmaz rol pası olur, şikayet konusu rol pası olmamasıysa bu şekilde hareket edebileceğinizi hatırlatalım, şikayette başka bir sorun görülmüyor, kapatılmıştır.